Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.11.2020 o 19:28, Lexiee napisał:

hej, odświeżam temat, czy orientuje się ktoś jak wygląda/ będzie wyglądać teraz sytuacja na granicach? jak sprawa ze sprowadzeniem szczeniaka? 

Czy ktoś w pierwszej połowie 2020 r. odbierał szczeniaka poniżej 2ms życia? 

Czy przez obostrzenia jest ciężej z transportem zwierząt? a może jest to całkiem niemożliwe ? :(

https://powroty.gov.pl/jakich-formalnosci-nalezy-dopelnic-zeby-przewiezc-psa-lub-kota-z-panstwa-ue-do-polski-11963

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eh byłam na tej stronie, bardziej liczyłam na opowieści z własnych doświadczeń. 

Może któryś hodowca by się z wypowiedział? czy rezygnował z przewozu, czy może nie, jak przyszli właściciele reagują na zaistniałą sytuację. Jak to wszystko uspokajać i jak rozmawiać. 

Cytat

Posted
4 godziny temu, Lexiee napisał:

eh byłam na tej stronie, bardziej liczyłam na opowieści z własnych doświadczeń. 

Oh...sorry,że nie spełniłam Twoich oczekiwań. :]

Strona została zaktualizowana 1.5 miesiąca temu,posługując się tymi informacjami oraz kontaktem ze ZKwP,.moja znajoma na dzień dzisiejszy ma 2 szczeniaki z Austrii.

Możesz przecież też wyszukać hodowców i się z nimi kontaktować,ten portal nie jest portalem hodowców,tylko ludzi pomagającym psom.

Posted

mój problem polega na tym, że zakupiłam szczeniaka z hodowli zagranicznej i prawdopodobnie nie dojdzie do odbioru, ja nie chcę narażać psa na jakieś potencjalne kwarantanny czy śmierć na granicy ... 

z jednej strony powinnam się spodziewać, że będą znowu akcje z wirusem, a z drugiej gdzieś była ta nadzieja że wymarzony piesek będzie :( chodzę po różnych stronkach szukam informacji jak to tam na granicy wygląda, wiem że w pierwszej połowie jedna pani się wycofała z wysyłaniem psiaków zagranicę i wtedy wszystkie trafiły do opiekunów z własnej ojczyzny, no i teraz tak rozkminiam czy znów trzeba się pożegnać czy może jednak nie.

Pozostaje mi tylko czekać na dalszy rozwój sytuacji. Dziękuję bardzo za rozmowę :) bardzo mi miło, że odpisałaś i starasz się pomóc :) 

• 3 years later...
Posted

Hej, odkopuję temat.

Jak wygląda przewóz dwumiesięcznego szczeniaka z Polski do Holandii? Interesuje mnie w szczególności czy weterynarz może mi narobić problemów jak pójdę na szczepienie przeciwko wściekliźnie?