Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskar ok. 5 lat temu błąkał się po wsi niedaleko Szczytna. Był przeganiany, nie raz został uderzony, kopnięty, przepędzony. W końcu dotarł do gospodarstwa z którego nie został wygnany, dostał miskę, budę i namiastkę domu. Oskar był uwiązany na łańcuchu, gdy był spuszczany gryzł go drugi pies przebywający na posesji. Niedawno jego opiekun zmarł, dom został wystawiony na sprzedaż a Oskar stał się niepotrzebny.
Wczoraj Oskar przyjechał do Olsztyna do lecznicy. Pies jest bardzo zaniedbany, jest wychudzony, strasznie brudny i śmierdzący, ma problemy skórne. Ma nie zagojone rany na boku i szyi.
Oskar jest nieśmiały i bojący, ale zarazem ciekawski. Wczoraj w samochodzie całą drogę krążył po tylnym siedzeniu, schodził na podłogę, wchodził z powrotem. Dopiero po ok. 30 min uspokoił się i zapakował mi się na kolana. Oskar choć bardzo się boi nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi. Dzisiaj rano bez problemu dał się wyprowadzić na spacer, wieczorem cieszył się na widok opiekunki. Obecnie Oskar jest obserwowany, został odrobaczony i odpchlony. Oskar ma ok. 7 lat.

Zdjęcia Oskara z domu:

Jutro wstawię zdjęcia z lecznicy. Na tych domowych wygląda dużo lepiej niż na żywo.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się,że Oskar ma wreszcie swój wątek na którym będziemy dowiadywać się o jego postępach.
Ania_i_Kropka,jeszcze raz dziękuję za Waszą pomoc;)
Wstawiam Oskara na wątek spanieli w potrzebie.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Wrzucę Oskarka na forum spanielowe.

Potrzebny mi jednak będzie jeszcze kontakt do osoby odpowiedzialnej za adopcję psiaka.

Proponuję tel. Ani 693 63 32 11, ma bezpośredni kontakt z opiekunkami psiaka, codziennie widuje Oskara.

Posted

jankar napisał(a):
Biedna psina, ale mi o n bardziej przypomina cavaliera.
Będę zagądać.

Na cavaliera to on ze 3 razy za duży. Zresztą cavisie nie mają nawet takiego umaszczenia.
Do springer spaniela jest najbardziej podobny. ;-)

Posted

Porównamy, jak dziewczyny zrrobią zdjęcia, na razie chłopak pomału przywyka do nowej sytuacji.
Widziałam go w niedzielę, był brudny, zaniedbany, b. ładny i wielkości przeciętnego spaniela, ale, zaznaczam, to nie "moja" rasa.

Posted

Oskar dzisiaj, po wstępnych zabiegach pielęgnacyjnych:

Oskar bardzo szybko zaufał swoim opiekunkom. Zawsze radośnie je wita. Szybko przekonuje się do nowych ludzi.
Oskara przeraża świat zwnętrzny, samochody, ludzie, ulica itp. Jednak mimo strachu chce poznawać nowe rzeczy.

Posted

Nie dziwię się jego przerażeniu jak 5 lat spędził na łańcuchu nie widząc i nie znając innego otoczenia,ale czas zrobi swoje i jeszcze zobaczymy uśmiechnięty pycholek.