Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

wrócili wszyscy, tylko Maupa ma jakieś Bardzo Ważne Sprawy, więc musicie się uzbroić w cierpliwość do jutra lub piatku

ale wszyscy żyją, psiaki jak zwykle rozrabiają i ogólnie jest luz
a Gizmo wrócił do lecznicy na badania

Posted

[quote name='lavinia']Gizmo wrócił do lecznicy na badania[/quote]
Myślałam, że stracił dom.
Dzisiaj sprawdzałam, czy jest ogłoszenie szczeniaków w "Dzienniku Polskim" i znalazłam ogłoszenie o Gizmo. :niewiem:

Maupa ma chyba [SIZE=4]BARDZO WAŻNE SPRAWY[SIZE=2]. ;)[/SIZE][/SIZE]

Posted

Przepraszam za offa, ale tutaj bardzo dużo osób wchodzi, w celu "patrzania" na przygody Maupich bulw, więc pozwolę sobię wkleić:

[B]Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-)
W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet';u.

Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty.

Oto link do strony konkursu :

[/B][URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776"][COLOR=#0000ff][B]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776[/B][/COLOR][/URL]

[B]PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja !

Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom. [/B][B]Rejestracja trwa tylko 30 sekund, dla Ciebie to tak niewiele a dla Fundacji AST szansa na pomoc kolejnym bullowatym.[/B]

Posted

Fasolko, pamiętasz operację Dody ? Otóż Pepe tez miał operację, w zeszłym tygodniu - korektę podniebienia miękkiego. Maupa jak juz wróci do świata żywych może napisze co widziała i słyszała - bo akurat była w lecznicy gdy Pepe się wybudzał z narkozy i szukał swojej pańci......

pan doktor powiedział, że jeszcze żaden pies tak się nie skarżył na swój los, jak Pepiś wtedy :evil_lol:

Posted

Oooo Pepiś bidulek kochany... ŚLiczny jest i wygląda jak kawał chłopa buldożkowego :-) Korekta podniebienia miękkiego, matko świeta jak to brzmi.... Prawdę mówiąc już przy słuchaniu co Dodzia miała robione kolana mi miękły ale płacz Pepisia... Kochane bulgotki :-)
Rozumiem, że już ok? :-)
F.

Posted

[quote name='lavinia']Fasolko, pamiętasz operację Dody ? Otóż Pepe tez miał operację, w zeszłym tygodniu - korektę podniebienia miękkiego. Maupa jak juz wróci do świata żywych może napisze co widziała i słyszała - bo akurat była w lecznicy gdy Pepe się wybudzał z narkozy i szukał swojej pańci......

pan doktor powiedział, że jeszcze żaden pies tak się nie skarżył na swój los, jak Pepiś wtedy :evil_lol:[/quote]

Oooo a co Doda miała?

Mój Chefren też miał skracane.:shake:

Posted

Doda miała zapalenie rzepki II stopnia, czy coś podobnego. Miała przycinaną kość, wkładaną tam rzepkę i na wierzchu ma żyłkę, któa to wszystko przytrzymuje. Tzn na wierzchu kości - żyłka jest niewidoczna :-)

Posted

[quote name='lavinia']Charczał, chrapał jak stary chłop, ulewało mu się, rzygał i wszystko inne. Teraz jest dużo lepiej.

A Twój ? jest lepiej ?[/quote]

Mój miał dokładnie to samo. Na koniec to już prawie mdlał. Zwłaszcza w sytuacjach stresowych.

Pewnie, że lepiej. Zmiana o 180 stopni. Z tym, że oprócz podniebienia miał jeszcze migdały usunięte. I przez to czasem zdarza mu się złapać zapalenie gardła.:roll:

Posted

[quote name='mar.gajko']Dziewczyny a jak to się "poznaje" z tym miękkim podniebieniem?
Lekarz to zobaczy?
Czy co?
Jakie to objawy?
Bo aj nic nie wiem, a może mam?????[/quote]

Robi się endoskopię albo usg (jak ktoś się na tym zna).

Objawy...ulewanie jedzenia, zapowietrzanie, kaszel, trudności z przełykaniem, w skrajnych przypadkach omdlenia a nawet śmierć przez uduszenie.:shake:

Posted

[quote name='Chefrenek']Robi się endoskopię albo usg (jak ktoś się na tym zna).

Objawy...ulewanie jedzenia, zapowietrzanie, kaszel, trudności z przełykaniem, w skrajnych przypadkach omdlenia a nawet śmierć przez uduszenie.:shake:[/quote]

A to sie ma; czy się nabywa.
Chodzi mi o to, czy jak Cassa ma te 6-7 lat i nie ma takich to już nei będzie czy może jeszcze mieć. No, Cassa bardzo chrapie, ale ani nie ulewa, ani nie rzyga, przełyka w locie wszytsko co złapie.
A Szekspiroch ma rok i też nie miewa takich.

Posted

[quote name='mar.gajko']A to sie ma; czy się nabywa.
Chodzi mi o to, czy jak Cassa ma te 6-7 lat i nie ma takich to już nei będzie czy może jeszcze mieć. No, Cassa bardzo chrapie, ale ani nie ulewa, ani nie rzyga, przełyka w locie wszytsko co złapie.
A Szekspiroch ma rok i też nie miewa takich.[/quote]

To się ma. I rośnie z wiekiem. Mój miał małe jak był mały a później wyhodował 10 cm.:shake: