brazowa1 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 o szczeniaczku chętnie przeczytam tylko gdzie? On rumuński jest? teraz adopcja psów z tamtych terenów jest na topie. Quote
lula2010 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='brazowa1']o szczeniaczku chętnie przeczytam tylko gdzie? On rumuński jest? teraz adopcja psów z tamtych terenów jest na topie.[/QUOTE] zal, bardzo zal mi tych psiakow:placz:.....ale u nas w kraju nie zawsze psy traktowane sa jak nalezy ,lagodnie to ujmujac..... Quote
Maupa4 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='brazowa1']o szczeniaczku chętnie przeczytam tylko gdzie? On rumuński jest? teraz adopcja psów z tamtych terenów jest na topie.[/QUOTE] [quote name='lula2010']zal, bardzo zal mi tych psiakow:placz:.....ale u nas w kraju nie zawsze psy traktowane sa jak nalezy ,lagodnie to ujmujac.....[/QUOTE] Ooooo - no to ciekawa jestem kiedy zaczniemy robic reeksport naszych psów zza wschodniej granicy :hmmmm: Quote
lula2010 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Maupa4']Ooooo - no to ciekawa jestem kiedy zaczniemy robic reeksport naszych psów zza wschodniej granicy :hmmmm:[/QUOTE] na FB od wczoraj jest filmik z DT w Polsce ,ktory przyjal 3 lub 4 psiaki z Rumunii.....nie ma nic blizej czy to prywatnie ktos przywiozl psiaki czy jakas organizacja.... Quote
Maupa4 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='lula2010']na FB od wczoraj jest filmik z DT w Polsce ,ktory przyjal 3 lub 4 psiaki z Rumunii.....nie ma nic blizej czy to prywatnie ktos przywiozl psiaki czy jakas organizacja....[/QUOTE] Boszeee ... jakie my mamy dobre serca ... ratujemy pieski z Rumunii ... :loveu: Ale pozwolę sobie jeszcze raz napisac to co napisałam bo może cieżko zrozumiec co napisałam - a więc jeszcze raz: A kiedy zaczniemy sprowadzac z powrotem psy które sami wysyłamy za wschodnia - wschodnią podkreslam - granicę bo u nas już się zużyły i kaski już zdecydowanie za mało przynoszą ? Wschodnia nasza granica jest na wschodzie naszego kraju. Nie na południu, zachodzie czy tez południowym-zachodzie. Quote
malawaszka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='lula2010']na FB od wczoraj jest filmik z DT w Polsce ,ktory przyjal 3 lub 4 psiaki z Rumunii.....nie ma nic blizej czy to prywatnie ktos przywiozl psiaki czy jakas organizacja....[/QUOTE] OTOZ Lubliniec, Mondo Cane, Przystań Ocalenie, jest całe wydarzenie na ten temat [quote name='Maupa4']Boszeee ... jakie my mamy dobre serca ... ratujemy pieski z Rumunii ... :loveu: Ale pozwolę sobie jeszcze raz napisac to co napisałam bo może cieżko zrozumiec co napisałam - a więc jeszcze raz: A kiedy zaczniemy sprowadzac z powrotem psy które sami wysyłamy za wschodnia - wschodnią podkreslam - granicę bo u nas już się zużyły i kaski już zdecydowanie za mało przynoszą ? Wschodnia nasza granica jest na wschodzie naszego kraju. Nie na południu, zachodzie czy tez południowym-zachodzie.[/QUOTE] no to nie wiem o co chodzi - jak to za wschodnią? kto wysyła? :-o Quote
Maupa4 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='malawaszka']OTOZ Lubliniec, Mondo Cane, Przystań Ocalenie, jest całe wydarzenie na ten temat [/QUOTE] Daj linka - najlepiej takiego żeby obcy mógł wejść [quote name='malawaszka'] no to nie wiem o co chodzi - jak to za wschodnią? kto wysyła? :-o[/quote] Kto wysyła ? Ten co ma nierentowne już suki hodowlane. A ileż to płaczu było co to na tej Ukrainie przed Euro sie z pieskami dzieje ... A dziś ? A dziś wysyłamy przez nas wyeksploatowane do dalszej eksploatacji na tą be Ukrainę. Na Białoruś też ... Boszee - a iles lat temu to ja się zastanawiałam skąd taki Majutek wziął się w pseudo - no teraz już wiem. Po zużyciu kiedys wysyłało się do pseuducha a teraz na Ukrainę ... Do "Ruskich" nie wysyłamy bo mają lepsze i ładniejsze psy niż my. Quote
wilczy zew Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Maupa4']Daj linka - najlepiej takiego żeby obcy mógł wejść [/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247057-Pilny-tymczas-dla-ps%C3%B3w-z-Rumuni?p=21320929#post21320929[/url] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247057-Pilny-tymczas-dla-ps%C3%B3w-z-Rumuni[/url] [url]https://www.facebook.com/events/545680422153291/[/url] Quote
3 x Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 jacię jakich ja mam do przodu sąsiadów ;) ok 2 lat temu zgarneli sobie psa w Rumunii kurka musze im powiedzieć jacy są do przodu ;) Drakul jest jeszcze większym pojebem niż moje dwa razem wzięte patrze patrzę na zdjecia i tylko bulwy i bulwy a gdzie bulwa nad bulwami czyli Migotka? Quote
malawaszka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Maupa4'] Kto wysyła ? Ten co ma nierentowne już suki hodowlane. A ileż to płaczu było co to na tej Ukrainie przed Euro sie z pieskami dzieje ... A dziś ? A dziś wysyłamy przez nas wyeksploatowane do dalszej eksploatacji na tą be Ukrainę. Na Białoruś też ... Boszee - a iles lat temu to ja się zastanawiałam skąd taki Majutek wziął się w pseudo - no teraz już wiem. Po zużyciu kiedys wysyłało się do pseuducha a teraz na Ukrainę ... Do "Ruskich" nie wysyłamy bo mają lepsze i ładniejsze psy niż my.[/QUOTE] nie ogarniam... i chyba nie chcę... Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Fajnie medialnie. OTOZLubliniec mógłby wziąc kilka psów z OTOZDabrówka,to mniej by ich musieli eutanazjować.No, ale branie psów z tej samej "firmy" medialne nie jest. Przez Was snilo mi sie dzisiaj, że byłam u koleżanką z moja Sagą. Koleżanka miala świnię i dziecko i kiedy dziecko się zafajdało i musiała iśc umyć je do łazienki, usiadłam na kanapie, na co świnia się poderwała, wepchnęła się na kanapę, nawarczała na mojego psa, a kiedy chciałam ja zgonić (w ręku trzymałam komórkę), to mi ją ugryzła i zepsuła wyświetlacz. Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Nie polączę postów,bo nie wypada. [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=10112341[/URL] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/customavatars/thumbs/avatar40342_8.gif[/IMG] ten awatar każdy z nas znał. Zofia.sasza odeszła z tego świata. Quote
malawaszka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='brazowa1'] Przez Was snilo mi sie dzisiaj, że byłam u koleżanką z moja Sagą. Koleżanka miala świnię i dziecko i kiedy dziecko się zafajdało i musiała iśc umyć je do łazienki, usiadłam na kanapie, na co świnia się poderwała, wepchnęła się na kanapę, nawarczała na mojego psa, a kiedy chciałam ja zgonić (w ręku trzymałam komórkę), to mi ją ugryzła i zepsuła wyświetlacz.[/QUOTE] hahaha :lol: Quote
malawaszka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='brazowa1']Nie polączę postów,bo nie wypada. [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=10112341[/URL] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/customavatars/thumbs/avatar40342_8.gif[/IMG] ten awatar każdy z nas znał. Zofia.sasza odeszła z tego świata.[/QUOTE] To straszne... kolejny Dobry Człowiek odchodzi... chyba dzisiaj na Powązkach pogrzeb Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Smutne, że jej psy trafiły do schroniska. Wiem, że to jest schronisko w którym Zofia pomagała, ale to i tak straszne. Quote
3 x Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='brazowa1']Smutne, że jej psy trafiły do schroniska. Wiem, że to jest schronisko w którym Zofia pomagała, ale to i tak straszne.[/QUOTE] tak, chyba dwa psy i kilka kotów trafiło do Boguszyc Quote
jaanka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Bardzo smutna wiadomość. Nie spotkałyśmy się na forum. Ale jest mi bliski każdy człowiek pomagający zwierzętom. Na moim piętrze mieszkało starsze bezdzietne małżeństwo. Pani kochała zwierzęta,dokarmiała koty, ptaki. Cieszyłam się ze nie jestem sama , że jest jeszcze ktoś dorosły martwiący się o to samo co ja. W domu mieli malutkiego pieska i koty. Potem pan został sam tylko już tylko z pieskiem. Miał opiekuna który przychodził i pomagał. Któregoś dnia zobaczyłam klepsydrę na drzwiach wejściowych. Zapytałam co z ukochanym pieskiem. Okazało się że opiekun wysłał pieska do lepszego świata. Po co mu stary pies w odziedziczonym mieszkaniu :( Długo nie mogłam sobie darować że za późno się dowiedziałam. Ale nie wpadło mi to do nastoletniej głowy że tak można. Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 To dobrze, że uśpił starego psa , gdy odeszli ci, którzy go kochali. Gorzej,gdyby chciał mieć "czyste ręce" i oddałby do schroniska. Ale za to,że nie jest człowiekiem kiedyś zapłaci. Gdyby moja stara Saga miała trafić do schroniska (nawet do tego, gdzie mam zaufanie) po mojej śmierci, to wolałabym, aby została uśpiona. I to samo powie każdy w naszym schronisku. I nieważne, że psy przychodza do pracy z pracownikami, znają miejsce, czuja się swobodnie. Chodzi o tę samotność i szok,jaki przeżywa pies. Quote
jaanka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 To był malutki piesek. Skoro przejął mieszkanie z wyposażeniem to powinien zająć się psem. Wcześniej jakoś mu nie przeszkadzał. Ale mam także inną historie. Moi koledzy wynajęli mieszkanie z małą , gruba psią staruszką. Taki był warunek. Mama jednego z nich zakochała się w niej i zabrała do siebie. Uczucie było wzajemne. A my mamy suczkę z Grecji. Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Bardzo mnie rozbija, gdy ktoś z "naszych" odchodzi. Quote
malawaszka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='brazowa1']Smutne, że jej psy trafiły do schroniska. Wiem, że to jest schronisko w którym Zofia pomagała, ale to i tak straszne.[/QUOTE] o matko... :( biedaki... Quote
jaanka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Jest wątek zwierzaków Zofii ? Czy one już mają zostać w tym schronisku? Wiecie coś więcej? Kiedyś była taka dyskusja. Jak zabezpieczyć los własnych zwierząt w przypadku osób samotnych lub takich na których rodzinę nie można liczyć w tym względzie. Maupo a może przydałby się taki wątek. To dotyczy większości z nas. Prędzej lub później. Przy takich ilościach podopiecznych rodzina często wymięka. Quote
brazowa1 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 To niesprawiedliwe, co teraz napiszę, ale żal przeze mnie przemawia. Pieski z Romanii przyjeżdżają do Polski i jest dla nich DT, bo to ciekawostka, możliwośc wzięcia udziału w czymś fajnym, a tymczasem psy znanej wszystkim miłośniczki zwierząt lądują w schronie. W tym samym skąd owa miłosniczka wyrywała psy. Niemedialne. Dużo psów ląduje w schronach po śmierci właściceli,a mało kto ma pieska wyrwanego z rumuńskiej rzezi! Janko, na Dogo nie znalazłam wątku, Zofia.sasza ostatnio bardziej udzielała sie na miau i tam jest wątek pomocowy dla Jej zwierzaków. Quote
jaanka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) Może warto tu też, na Miau są już nieznane mi nicki. Może zwiększyć szansę i napisać na Dogo? Znalazłam wątek na Miau. [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=156733[/URL] A moja suczka z Grecji to była niespodzianka. Dopiero potem dowiedzieliśmy się jaka była jej historia. Edited September 19, 2013 by jaanka Quote
3 x Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 dziewczyny odnosnie zwierzaków Zosi można pisac do dziewczyn z Ostatniej Szansy to one zaopiekowały się nimi Ostatnia Szansa = schronisko w Boguszycach dziewczyny sa na dogo pod nikiem ostatniaszansa Quote
Recommended Posts