Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień z życia psinki... o 6 rano przywędrowała do mojego łózka i będąc na śpiku powiedziałam "Chodź Gabryśka" - będąc pewną, że zaraz ucieknie bądź sobie pójdzie (zważając na fakt jakie ma podejście do naszych pokoi:)) a tu zonk.. o 9 rano się obudziłam/ - łyśmy patrzę a psina dalej w łóżku, podeszła do mnie i się wtuliła w szyję co oznaczało, że chcę pójść na spacer - no więc poszłyśmy na dwór.. potem odpoczywała, znowu na dwór itp. Za moment zabieramy się za akcję "czyszczenie uszu" :)))) a tak to bardzo ożywiona jest - zwłaszcza jak słyszy szelest reklamówki lub otwieranie lodówki - mały szajbus i co jest najśmieszniejsze za chiny ludowe nie chce wyjść z przedpokoju ani nam zrobić wolnej przestrzeni jak np. idziemy z talerzami itp. , więc reasumując labek nam się udał hehehe.... do zaś ;) P.S. Dostała dzisiaj tabletki na odrobaczenie, a jutro u weta poruszę jedną z najważniejszych kwestii - karma, tak więc poinformuje co i jak :)

Posted

Sorrki, ze tak pozno, ale brat przyjechal w odwiedziny do malej. Bylysmy u weta, dostala zastrzyk intratyk-cos nie pamietam dokladnej nazwy na świad (w pt kolejny), miala dokladnie wyczyszczone uszka i otrzymalysmy karme Royal Energy na ożywanie młodej:) W piatek dostanie kolejny zastrzyk, będzie miala pobierana krew oraz prawdopodobnie robiony rentgen. Wg zalecen lekarza przepisal jej Furaginum na pecherz oraz Lakcid - na poprawienie flory bakteryjnej, ktory bedzie brala ok 3 tyg. Co moge o niej powiedziec? Jak na moje oko ma sie lepiej, obawiam sie, ze jak tak dalej pojdzie rozpusci sie nam jak dziadowski bicz:) Caly czas biwakuje w przedpokoju, ale nie boi sie wchodzenia do łóżka:) Nocki przesypia spokojnie, przed snem ma porzadny godzinny spacer, tak wiec mamy mozliwosc dluzej pospac :) To naprawde kochany psiak, nie da sie w niej nie zakochac ;) Pozdrawiam do kolejnego postu :)

Posted

Tak więc co mogę jeszcze napisać o sterylizacji młodej - póki co wstrzymujemy się ze względu na to co wykaże USG, które będzie miała wkrótce robione. Nie ukrywam, że wolałabym dla Jej zdrowia jak i dla siebie, by doszło do sterylizacji, ale nie mnie decydować - czas pokaże... Na moment obecny Gabriela śpi ze swoim Panem, ja zapewne mogę pobiwakować w przedpokoju hehe... Dobranoc