Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dino był znaleziony zeszłej zimy w czasie silnych mrozów na jednym z łódzkich osiedli.
Trafił do mnie wychudzony,zmarznięty i bardzo przestraszony.
Tak wyglądał po znalezieniu

A tak tuż przed adopcją

W końcu po 6 miesiacach posukiwań znlazł się super domek.
Dino zamieszkał w domku z ogródkiem w okolicach Kielc.
Nietety piesek nie spełnił oczekiwań domowników i jest ponownie do adopcji.
Aktualnie jest brudnym,wiejskim psiakiem wałęsajacym się po oklicy i ruchliwej ulicy znajdującej tuż obok bramy .
Poza tym ma pełną michę i dach nad gową.
Państwo bez problemu zgodzili się zatrzymac psa do czasu znalezienia nowego domu i chwała im za to,bo ja już nie miała bym gdzie go wcisnąc.
Mimo podpisania umowy adopcyjnej z zobowiązaniem się do kastracji nie wykonano tego zabiegu....
Piesek jest łagodny w stosunku do ludzi ,nie toleruje jednak psów samców na swoim terenie.
Może mieszkac zarówno w blokach jak i domu z ogrodem
I najważniejsze Dino mieszka teraz w okolicach Kielc.

Zdjęcia dwa tygodnie po adopcji....

Niestety aktualnych nie pozwolili zrobic :shake:

Dziękuję pati za pomoc i tyle poświęcenia w całej tej sprawie.:loveu::loveu::loveu:
Tylko dzieki jej uporowi i detrminacji wiem,że należy szukac Dinowi nowego domu.
My ruszamy z allegro i alegratką.
Proszę o pomoc w umieszczaniu ogłoszeń na innych portalach internetowych .
Kontakt do mnie i obecnych"właścicieli" Dina podam na pw
Biedny piesek..............:placz:

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tam swoje wiem - w naszych stronach mało jest osób naprawdę kochających zwierzaki... wstydzę się za ludzi z moich okolic - mimo,że mieszkam tu już tyle lat (rzekłabym,że od urodzenia prawie) to nie pałam miłością do tych terenów... i chyba słusznie - w woj. świętokrzyskim ogrom bezdomnych zwierzaków jest powalający - a brak domów moze po prostu zniechęcić do wszystkiego...

buniu - jakbyś cokolwiek potrzebowała daj znać - mogę podjechać, wybadać, w razie czego jakoś pomogę!!!!

Posted

[LEFT]kochani domku musimy szukac on tam zostal bo nie mialam gdzie go zabrac ale on poza dachem nad glowa i miska z jedzeniem nie ma tam nic.

Niektorzy pomysla, ze to duzo ale przeciez to nie wszystko. On jak kazdy pies potrzebuje milosci, opieki a jego pani twierdzi cytuje: " ma co jesc, gdzie spac a kochac to ja go nie musze. Jest bo jest ale lepiej gdyby go nie bylo".

Jest dla pani "niechcianym prezentem". Zgodzila sie go przetrzymac az znajdziemy mu mu nowy dom choc tyle z jej strony.
Jak tam weszlam zobaczylam nie pieknego dalmatynczyka jakiego oddawalysmy ale wiejskiego brudnego, zapchlonego psa. Mysle , ze dlatego nie pozowlono mi zrobic zadnych zdjec.

Pies biega po ruchliwej ulicy przy mnie wybiegl na nia 2 razy. Jak za nim pobieglam Pani stwierdzila , zeby go zostawic jak sie nabiega sam wroci.

Zostal wiec tam i nic mu sie tam nie stanie ale zostac tam nie moze domku szukamy na JUZ!!!!

andzia dziekujemy za pomoc ale ja tam bylam i na razie nie ma powodow zeby tam wracac.

i zgadzam sie z Toba nasze wojewodztwo jest oblezone pzrez bezpanskie psy. I nie ma tu wielu osob palacych sie do pomocy :(
dzieki Bogu ze kieleckie bidy maja WAS

[/LEFT]

Posted

[LEFT]acha jeszcze mi sie cos przypomnialo z rozmowy z "pania" Dina cytat:

" oddamy go za darmo mimo poniesionych przez nas kosztow zwiazanych z jego utrzymaniem" :roll:
[/LEFT]

Posted

[LEFT]dziekujemy cioteczki domku szukamy z calych sil ja zrobilam ogloszenia wieczorem polaze po mescie porozklejam moze ktos go zauwazy
[/LEFT]

Posted

Piękny Dino szuka domu .
Nie można go tam zostawic :shake:

Śliczny portrecik

To wyjątkowy pies, nie może zostac wiejskim burkiem wałęsajacym się po okolicy :-(