Ellig Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Asia Springer']Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.[/QUOTE] fantastycznie, takie DT to bezcenna sprawa:) Quote
Nano Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [COLOR=red][B]Allegro[/B][/COLOR] - [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1924103209[/URL] edit: jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to pisać :) Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Nie mam kontaktu z Mort. Wysłałam sms, odpisała, że zadzwoni o 16. A mnie chce pokręcić, bo jakby go ktoś podał w Ciechanowie, to dziś by grzał dupkę u Andzike... Quote
Andzike Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='mmd']Nie mam kontaktu z Mort. Wysłałam sms, odpisała, że zadzwoni o 16. A mnie chce pokręcić, bo jakby go ktoś podał w Ciechanowie, to dziś by grzał dupkę u Andzike...[/QUOTE] Dziewczyny,ja go dzisiaj nie dam rady odebrać, dopiero jutro :( Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Asia Springer']Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.[/QUOTE] No to chłopina będzie miał pełną opiekę medyczną :) Nie miej nikomu za złe - były takie wpadki na dogomanii, że wszyscy są wręcz przewrażliwieni i chyba dobrze. Nawet o "starych" dogomaniaków się podpytujemy na PW, no a tu nie ma kogo podpytać :) Quote
Asia Springer Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Agnes_Jot']uuuuu przyszli weci :D :D tak zapytam suka wysterylizowana czy pies kastrowany? ewentualnie jak sobie radzicie z eeeee "powściągliwością seksualną" :D[/QUOTE] Suka jest wysterylizowana , bo brana ze schroniska, a pies był adoptowany w wieku 6 lat i nie może być kastrowany, bo ma chore serce i nie przeżyłby narkozy. Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Andzike']Dziewczyny,ja go dzisiaj nie dam rady odebrać, dopiero jutro :([/QUOTE] Do jutra na pewno Mort podejmie jakieś decyzje i zorientuje się w możliwościach. Przecież malucha trzeba od chłopa jakoś wydobyć. Quote
BasiaD Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Ale Mort pisała że dzisiaj jedzie do niego jej siostra, więc może zabrałąby malucha do Ciechanowa już dziś i byłby bezpieczny.... Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='BasiaD']Ale Mort pisała że dzisiaj jedzie do niego jej siostra, więc może zabrałąby malucha do Ciechanowa już dziś i byłby bezpieczny....[/QUOTE] Dlatego tak się do niej dobijam... No i nie ma decyzji, więc transportu nie ma co szukać, a czas leci... [SIZE=1]przepraszam Was, ale ja to taka presto, presto, wszystko musze mieć natychmiast zrobione - chyba miałam być Włoszką :evil_lol: [/SIZE] Quote
BasiaD Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Ja też lubię tak lubię presto presto..Szkoda że Mort nie podała telefonu do siostry... Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 kochane, przepraszam, ale za bardzo teraz ne moge rozm, ani uczestniczyc na watku dziekuje Wam za zaangazowanie, w imieniu malego bezimiennego pieska siostra dzis zaszczepi pieska - mam nadzieje ze sie uda. da mu koce i jedzenie, pogada z chlopem. zabrac go nie moze. Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dziękuję Nano za allegro. :-) Qrczę no... niech on już będzie przechwycony. :-( Quote
sajlana Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Twoja siostra miałaby go zabrac do Ciechanowa czy warszawy? Bo może ja mogłabym go przetrzymac do piątku...[quote name='Mort']kochane, przepraszam, ale za bardzo teraz ne moge rozm, ani uczestniczyc na watku dziekuje Wam za zaangazowanie, w imieniu malego bezimiennego pieska siostra dzis zaszczepi pieska - mam nadzieje ze sie uda. da mu koce i jedzenie, pogada z chlopem. zabrac go nie moze.[/QUOTE] Quote
Ellig Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='sajlana']Twoja siostra miałaby go zabrac do Ciechanowa czy warszawy? Bo może ja mogłabym go przetrzymac do piątku...[/QUOTE] Światelko w tunelu!:) Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 [quote name='Ellig']Światelko w tunelu!:)[/QUOTE] siostra mieszka w Ciechanowie, dlatego moze go odwiedzic, bo to ok 30km tylko ja taraz mieszkam (pomieszkuje wlasciwie) w Warszawie Quote
Andzike Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Ellig']Światelko w tunelu!:)[/QUOTE] hmmm.... wydawało mi się zaproponowałam to samo stronę wcześniej, ale widocznie pomyliłam wątki... Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Andzike']hmmm.... wydawało mi się zaproponowałam to samo stronę wcześniej, ale widocznie pomyliłam wątki...[/QUOTE] Nie pomyliłaś. :-) Może Ela przeoczyła Twoją ofertę, a może po prostu tu poszłoby to tropem dłuższym niż 1-2 dni. Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Mort']siostra mieszka w Ciechanowie, dlatego moze go odwiedzic, bo to ok 30km tylko ja taraz mieszkam (pomieszkuje wlasciwie) w Warszawie[/QUOTE] A 30km od Ciechanowa w stronę Warszawy jest Płońsk - Nasielsk. To od W-wy tylko 60 km. Można szukać transportu, ale siostra musiałaby go od chłopa wydostać i podać komuś, kto przyjedzie. [quote name='Andzike']hmmm.... wydawało mi się zaproponowałam to samo stronę wcześniej, ale widocznie pomyliłam wątki...[/QUOTE] Pisałaś tu ;) Tylko Sajlana pewnie byłaby od dziś, dlatego to światełko :) Jednak nic z tego nie będzie jeśli nie zorganizujemy transportu, a nie zorganizujemy dokąd się nie dowiemy, czy psiak będzie wydostany od "pańcia". Quote
sajlana Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 nie mam jak podjechac do Ciechanowa :-( Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Dziewczyny (bo chyba same Panie tu), a w Warszawie nie znalazloby sie DT dla niego? (takie az domu nie znajdzie) Wszyscy zapsieni?:( Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Mort']Dziewczyny (bo chyba same Panie tu), a w Warszawie nie znalazloby sie DT dla niego? Wszyscy zapsieni?:([/QUOTE] Ty wiesz, co to znaczy znaleźć DT? Nawet płatne... Ten wątek jest cudem, ludzie tygodniami szukają, a wiele wątków idzie bez echa. Wozimy psy przez pół Polski czasem. Jesteś tu świeża, nie wiesz i masz prawo nie wiedzieć, ale uwierz mi - taka reakcja i taka zmasowana pomoc zdarza się wyjątkowo rzadko. I zazwyczaj trzeba działać szybko, bo na wieść o wolnym miejscu zlatuje się połowa dogomanii... Quote
Andzike Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Mort']Dziewczyny (bo chyba same Panie tu), a w Warszawie nie znalazloby sie DT dla niego? Wszyscy zapsieni?:([/QUOTE] Ja niestety odpadam :( Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 [quote name='mmd']Ty wiesz, co to znaczy znaleźć DT? Nawet płatne... Ten wątek jest cudem, ludzie tygodniami szukają, a wiele wątków idzie bez echa. Wozimy psy przez pół Polski czasem. Jesteś tu świeża, nie wiesz i masz prawo nie wiedzieć, ale uwierz mi - taka reakcja i taka zmasowana pomoc zdarza się wyjątkowo rzadko. I zazwyczaj trzeba działać szybko, bo na wieść o wolnym miejscu zlatuje się połowa dogomanii...[/QUOTE] aha, ok zapytalam, bo kilka osob zglosilo sie na kilka dni z Warszawy Quote
fiorsteinbock Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Andzike, dzieki, że zajrzalas na watek. Sprawa sie rozkreca wiec trzymam kciuki za psiaka. Quote
Recommended Posts