Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asia Springer']Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.[/QUOTE]
fantastycznie, takie DT to bezcenna sprawa:)

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=red][B]Allegro[/B][/COLOR] - [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1924103209[/URL]

edit: jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to pisać :)

Posted

Nie mam kontaktu z Mort. Wysłałam sms, odpisała, że zadzwoni o 16.
A mnie chce pokręcić, bo jakby go ktoś podał w Ciechanowie, to dziś by grzał dupkę u Andzike...

Posted

[quote name='mmd']Nie mam kontaktu z Mort. Wysłałam sms, odpisała, że zadzwoni o 16.
A mnie chce pokręcić, bo jakby go ktoś podał w Ciechanowie, to dziś by grzał dupkę u Andzike...[/QUOTE]

Dziewczyny,ja go dzisiaj nie dam rady odebrać, dopiero jutro :(

Posted

[quote name='Asia Springer']Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.[/QUOTE]
No to chłopina będzie miał pełną opiekę medyczną :)

Nie miej nikomu za złe - były takie wpadki na dogomanii, że wszyscy są wręcz przewrażliwieni i chyba dobrze. Nawet o "starych" dogomaniaków się podpytujemy na PW, no a tu nie ma kogo podpytać :)

Posted

[quote name='Agnes_Jot']uuuuu przyszli weci :D :D
tak zapytam suka wysterylizowana czy pies kastrowany? ewentualnie jak sobie radzicie z eeeee "powściągliwością seksualną" :D[/QUOTE]
Suka jest wysterylizowana , bo brana ze schroniska, a pies był adoptowany w wieku 6 lat i nie może być kastrowany, bo ma chore serce i nie przeżyłby narkozy.

Posted

[quote name='Andzike']Dziewczyny,ja go dzisiaj nie dam rady odebrać, dopiero jutro :([/QUOTE]
Do jutra na pewno Mort podejmie jakieś decyzje i zorientuje się w możliwościach. Przecież malucha trzeba od chłopa jakoś wydobyć.

Posted

[quote name='BasiaD']Ale Mort pisała że dzisiaj jedzie do niego jej siostra, więc może zabrałąby malucha do Ciechanowa już dziś i byłby bezpieczny....[/QUOTE]
Dlatego tak się do niej dobijam...

No i nie ma decyzji, więc transportu nie ma co szukać, a czas leci...

[SIZE=1]przepraszam Was, ale ja to taka presto, presto, wszystko musze mieć natychmiast zrobione - chyba miałam być Włoszką :evil_lol:
[/SIZE]

Posted

kochane, przepraszam, ale za bardzo teraz ne moge rozm, ani uczestniczyc na watku
dziekuje Wam za zaangazowanie, w imieniu malego bezimiennego pieska

siostra dzis zaszczepi pieska - mam nadzieje ze sie uda. da mu koce i jedzenie, pogada z chlopem. zabrac go nie moze.

Posted

Twoja siostra miałaby go zabrac do Ciechanowa czy warszawy? Bo może ja mogłabym go przetrzymac do piątku...[quote name='Mort']kochane, przepraszam, ale za bardzo teraz ne moge rozm, ani uczestniczyc na watku
dziekuje Wam za zaangazowanie, w imieniu malego bezimiennego pieska

siostra dzis zaszczepi pieska - mam nadzieje ze sie uda. da mu koce i jedzenie, pogada z chlopem. zabrac go nie moze.[/QUOTE]

Posted

[quote name='sajlana']Twoja siostra miałaby go zabrac do Ciechanowa czy warszawy? Bo może ja mogłabym go przetrzymac do piątku...[/QUOTE]
Światelko w tunelu!:)

Posted

[quote name='Ellig']Światelko w tunelu!:)[/QUOTE]
siostra mieszka w Ciechanowie, dlatego moze go odwiedzic, bo to ok 30km tylko
ja taraz mieszkam (pomieszkuje wlasciwie) w Warszawie

Posted

[quote name='Andzike']hmmm.... wydawało mi się zaproponowałam to samo stronę wcześniej, ale widocznie pomyliłam wątki...[/QUOTE]
Nie pomyliłaś. :-) Może Ela przeoczyła Twoją ofertę, a może po prostu tu poszłoby to tropem dłuższym niż 1-2 dni.

Posted

[quote name='Mort']siostra mieszka w Ciechanowie, dlatego moze go odwiedzic, bo to ok 30km tylko
ja taraz mieszkam (pomieszkuje wlasciwie) w Warszawie[/QUOTE]
A 30km od Ciechanowa w stronę Warszawy jest Płońsk - Nasielsk. To od W-wy tylko 60 km. Można szukać transportu, ale siostra musiałaby go od chłopa wydostać i podać komuś, kto przyjedzie.

[quote name='Andzike']hmmm.... wydawało mi się zaproponowałam to samo stronę wcześniej, ale widocznie pomyliłam wątki...[/QUOTE]
Pisałaś tu ;) Tylko Sajlana pewnie byłaby od dziś, dlatego to światełko :)

Jednak nic z tego nie będzie jeśli nie zorganizujemy transportu, a nie zorganizujemy dokąd się nie dowiemy, czy psiak będzie wydostany od "pańcia".

Posted

Dziewczyny (bo chyba same Panie tu), a w Warszawie nie znalazloby sie DT dla niego? (takie az domu nie znajdzie)
Wszyscy zapsieni?:(

Posted

[quote name='Mort']Dziewczyny (bo chyba same Panie tu), a w Warszawie nie znalazloby sie DT dla niego?
Wszyscy zapsieni?:([/QUOTE]
Ty wiesz, co to znaczy znaleźć DT? Nawet płatne... Ten wątek jest cudem, ludzie tygodniami szukają, a wiele wątków idzie bez echa. Wozimy psy przez pół Polski czasem. Jesteś tu świeża, nie wiesz i masz prawo nie wiedzieć, ale uwierz mi - taka reakcja i taka zmasowana pomoc zdarza się wyjątkowo rzadko.

I zazwyczaj trzeba działać szybko, bo na wieść o wolnym miejscu zlatuje się połowa dogomanii...

Posted

[quote name='mmd']Ty wiesz, co to znaczy znaleźć DT? Nawet płatne... Ten wątek jest cudem, ludzie tygodniami szukają, a wiele wątków idzie bez echa. Wozimy psy przez pół Polski czasem. Jesteś tu świeża, nie wiesz i masz prawo nie wiedzieć, ale uwierz mi - taka reakcja i taka zmasowana pomoc zdarza się wyjątkowo rzadko.

I zazwyczaj trzeba działać szybko, bo na wieść o wolnym miejscu zlatuje się połowa dogomanii...[/QUOTE]

aha, ok

zapytalam, bo kilka osob zglosilo sie na kilka dni z Warszawy