Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu trafiłam na tablica.pl na ogłoszenie tej treści:

Witam serdecznie wszystkich miłośników zwierząt.
Od kilku lat prowadzę prywatne schronisko dla psów. Zaczęło się od tego że przygarnęłam bezdomnego szczeniaka, potem na ulicy znalazłam owczarka, który nic nie jadł od kilku dni... Nakarmiłam go i nie miałam sumienia wyrzucić z domu, tym bardziej, że wbrew groźnemu wyglądowi piesek od początku był słodką "przylepką". Od tamtego czasu mieszka ze mną już 20 psów i 2 koty. Niestety zbliża się zima i martwi mnie, że ledwo wiążemy koniec z końcem. Potrzebny jest nam opał, jak również karma dla zwierząt. Dlatego proszę wszystkich miłośników zwierząt o pomoc. Nawet tę najmniejszą przyjmę z wdzięcznością. Dla mnie liczy się nawet 1 zł. Liczę na pomoc ludzi o wielkich sercach, którym nie jest obojętny los bezdomnych psów. Proszę o nawet najmniejsze datki: eKONTO 84 1140 2004 0000 3602 6007 3211

Z góry dziękuję.
Odpisałam z pytaniami o samo przytulisko, czy można je odwiedzić, czy prowadzą adopcje i.t.p. - cisza. W ogłoszeniu żadnych namiarów, żadnych konkretnych info. Osoba wystawiająca ogłoszenie nie ma żadnych innych ogłoszeń. Dzisiaj zaczęłam szukać i natknęłam się na to ogłoszenie na innych portalach. Na cafeanimalu znalazłam nazwisko i adres: Ewelina Samusionek, Senatorska 56, 05-660, Warka

Czy ktoś zna może to przytulisko? Ew. ma możliwość sprawdzić to osobiście?
Nie wiem, czy to faktycznie osoba potrzebująca pomocy, czy cwaniak żerujący na ludzkiej naiwności...

Nawet na dogo jest ogłoszenie, ale przez osobę, która nie ma żadnych postów: http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/2545/

Posted

napotkałam fajną sprawę tylko szkoda, że tak późno, a mianowicie
Ludzie z Warszawy, prywatni, nie fundacja postanowili nakręcić program tv o adopcjach schroniskowych. Każdy 25min program będzie poświęcony jednej adopcji, czyli wizyta przed adopcyjna, wizyta ludzi w schronisku i wizyta psa w domu, a być może po czasie też wrócą do nich zobaczyć jak się pies miewa. No i szukają takich sprawdzonych adopcji. Ludzie obojętni czy młodzi, czy seniorzy, rodziny czy single. Byle w promieniu max 200km od Warszawy. jeśli w najbliższym czasie kilku dni lub kilku tyg trafi wam się taka adopcja, a ludzie wyrażą zgodę aby to nagrać to kontaktujcie się z ta osobą. Kontakt do tej osoby, która się tym zajmuje:
[email protected] tel. 604 50 74 76
a oto ich fB; http://www.facebook.com/pages/Hacker/300292469983344
podajcie dalej gdzie się da

Posted

senatorska konczy sie na nr. 24, tak wiec nr 56 to chyba w chmurach. ulica same kamienice, podwórko 10x10m i wiekszosc ludzi znam. o takim nazwisku nie słyszałem. na podwórkach 1 max 2 psy. NIe ma w warce zadnego przytuliska.

To jest odpowiedź jamora w sprawie "prywatnego schroniska". Nic dodać nic ująć. Można spokojnie na czarne kwiatki i zgłosić za naciąganie , powinna policja ustalić właściciela ekonta.