Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 nie wiem czy wczoraj się ktoś z Tobą kontaktował, ale zgłosiły się dwie wolontariuszki, które w czwartek mogłyby wizytę przeprowadzić :) jak wczoraj nikt nie dzwonił, to może dziś zadzwonią 

dzisiaj przyslaly mi sms - ale...trzymajcie kciuki, bo może wizyta nie bedzie potrzebna w tych ...slumsach :)

a moze macie pomysl na...

12112280_963530453711376_450111534652170

Posted

54xet4.jpg

Piesek 5 & 6 

ibmoi1.jpg

2qd1iew.jpg

1jnpj7.jpg

6rri1t.jpg

No to tyle ;) 
Kurcze przy tylu dzidziolach na raz można dostać zawrotu głowy :D I coś siada na móżdżek i człowiek nabiera ogromnej chęci na jednego takiego papisia 3:) Dobrze, że to szybko przechodzi :D 

Posted

Dziękuję Bunia za zrobienie zdjęć i potem przetworzenie:) nie wiem co bym zrobiła, jakbyś mi nie pomogła. Zabrałam wczoraj do domu najsłabszą sunię, bo w ogóle nie chciała jeść :( bardzo słabiutka. Te moje w domu po Norze maluchy , to grubasy  równomiernie wypasione a w tych nowych krecikowych maluchach są bardzo duże różnice i w wielkości i w grubości a są w tym samym wieku .Mają 4 tyg.

za to ta trójka torowatych to 2 miesięczne szczyle i raczej wielkością od siebie nie odstają.Niestety są bardziej dzikusowate. Najbardziej ten torowaty.

Te nowe szczeniaki 4tyg i te 2 miesięczne były razem w tunelach pod ziemią.Chyba lisie nory.To są szczyle ze stada dzikusów . Czyli kuzyni Tremy i Toro. 

Andrzej przekopywał z Bogdanem 20m2 tunelu, aby je wydostać.

A ten chłopczyk z większych był zaklinowany w dziurze i nie mógł się ruszyć ani w jedną stronę ani w drugą:(to całe szczęście,że akurat byli.

Została jeszcze tam 3 tych większych maluchów, ale Andrzej musiał spasować , bo już noc prawie była i po kilku godzinach kopania byli padnięci:(

Za to na drug dzień, czyli wczoraj ...maluchów już nie było:( Podobno ktoś widział, jak je matka przeprowadzała w inne miejsce.

Faceci wczoraj szukali  cały dzień, ale bez rezultatów.

Mam nadzieję,że się znajdą.

Posted

Trafiłaś w 10:)

Fajne imię :)

Oni są raczej mali/// jak Twoja Holi chyba.

super :) zjem w końcu śniadanie (na sprzątanie mnie od rana wzięło ^^ ) i wprowadzę ich na stronę :)

i szczeniaczki  też..jak wam udaję się ich nie mylić ? :D a tak serio to współczuje takiej gromady szczeniąt...brr...ja bym chyba oszalała

Posted

Holi wychodzi większa..bo ona ma MNÓSTWO futra...i waży o kilogram za dużo ^^ waży 12 kg - powinna 10-11...a w kłębie ma 37 cm...bez futra bo ze sterczącym futrem 44 ^^

Tak więc ona jest mała ;) jak ją zgoliłam prawie do zera w wakacje wtedy dopiero było widać jak mała :D

niestety w tym roku nie mieliśmy wielkich wyczynów spacerowych od wiosny...bo najpierw brak czasu, potem upały + problemy z kolanami (wiec odpadały wycieczki w góry), potem w lato moja ciąża niedoszła (skończona jakoś w 10 tyg niestety...)...przeprowadzka, remonty...i tak Holusia nam przytyła do 12 kg i nie może tego zrzucić :( choć mniej je...ale byle do przyszłej wiosny to sobie znów odbijemy ! I już z trójką psiurów będziemy robić wielokilometrowe wojaże ;)

W piątek mogłabym nie zdążyć ze wszystkimi ogłoszeniami...więc dla części psiaków (tych "mniej potrzebujących" ) zrobię już w czwartek wieczorem, ok ? :)

Posted

Ogłosiłam już suczki...nie wszystkie.

jutro zrobię ogłoszenia Lunie i Owczarką

Nie zrobiłam ogłoszeń Norze - muszę opis jej zrobić aktualny,

A reszta ogłosznona na OLX, alegratce i gumtree - na Katowice

I biorę się za psy ;)

Posted

i psiaki też są na olx, alegratce i gumtree...na Katowice

Edytko tylko mnie nie zabij ! Nie mogłam się zalogować na alegratkę...i będziesz musiała zaakceptować ogłoszenia - powinny Ci przyjść linki na maila...dopiero przed chwilą sobie uświadomiłam, że ogłoszeń na alegratce zrobiłam 30 - i też tyle maili powinnaś dostać - bardzo Cię przepraszam !

Podsumowując

Nie ogłosiłam jeszcze Owczarek, Luny, Bostona, Karima i Teo - oni jutro pójdą na Kraków.

Nie ogłosiłam również

- Nory

- Farida - bo nie wiem, czy coś się w jego sytuacji zmieniło?

- Bonusa - jak tam sprawa z jego guzem? To jest jakoś do operacji, czy coś? bo nie wiem co napisać w ogłoszeniu i na stronie.

- Princa i Diuka - oni są na kwarantannie, czy już po ?

A teraz czas na herbatę przed spaniem...no i krótkie wyjście na siusiu z psami :)

PS. co złego to nie ja ! starałam się ;)

Posted

Jeju Marzenko za co mam się gniewać....Ja Cię powinnam wycałować:)

Bardzo, bardzo ...bardzo Dziękuję ...Pięknie:)

Mialaś zrobić 5 psiakom po 3 ogłoszenia lub 1 a TY zrobiłaś Wielką PRacę  i jak dobrze pójdzie to odmienisz życie tymi ogłoszeniami...i mnie i psiakom:)

A tym co nie zrobiłaś, to dobrze bo jeszcze nie czas.

Posted

heh nie zrobiłam nic takiego :)

zasadniczo chciałam wszystkie psiaki wrzucić na olx tylko..ale potem pomyślałam, że to mało ...może a nóż widelec coś z tych innych  ogłoszeń też będzie...więc ogłosiłam wszystkich niemal z góry do dołu ;)

miałam kilka zapytań z olx o Fibi i szczeniaczki - tam niestety maila zmienić nie mogłam do Ciebie, ale każdemu odpisywałam by skontaktował się z Tobą telefonicznie bądź mailowo w sprawie adopcji.

szczeniaki wszelkiej maści na olx mają mnóstwo wyświetleń jak zwykle ^^ 

Posted

Luna, owczarki, Karim, Boston i Teo ogłoszeni sa na Kraków na portalach:

olx, gumtree, alegratka, petworld, psy.elk.pl, psy.pl, adopcja psa.pl, przygarnij zwierzaka.pl, cafeanimal.pl i morusek

może choć jeden telefon w sprawie domu będzie...jeden..ale dobry..to by mi wystarczyło :P

a teraz idę zająć się moją gromadą...bo coś leżą znudzone ;)

Posted

Jejku Marzenko, ale się rozpędziłaś z tymi ogłoszeniami....

Nawet mają porobione te co mają domki:)Ale to nic, będę inne polecała;)

A to  zdjęcie z dzisiaj...robiłam kilka zdjęć tym nowym szczeniakom, bo mnie ludzie prosili i takie zrobiłam chłopakom norkowcom.

5cim4x.jpg

Bunia to jest pozycja spaniowa bardzo wyluzowanego i szczęśliwego psa:)

Posted

a bo ja wiem, które mają dom ;) mówiłam że zrobiłam wszystkim psiakom prawie ...tak jak mówisz, zawsze można kogoś innego polecić ;)

napisz mi w wolnej chwili jakie ogłoszenia pościągać ;)

Posted

A to Marzenko zdjęcia dziewczynek , bo jednej na stronie brakuje i nie wiem której...

To ta najmniejsza i najchudsza z krótką sierścią co jest u mnie w domu

35m0h9j.jpg

fxusg6.jpg

ta też jest malutka

14biwpd.jpg

i ta największa...

hv8lzo.jpg

Marzenko a te 3 2 miesięczne szczeniaki będą duże....tak jak Toro i Trema 

Posted

a bo ja wiem, które mają dom ;) mówiłam że zrobiłam wszystkim psiakom prawie ...tak jak mówisz, zawsze można kogoś innego polecić ;)

napisz mi w wolnej chwili jakie ogłoszenia pościągać ;)

Nic kochana nie ściągaj...przydadzą się :) Tylko się dziwię ile miałaś zapału i zawzięcia...tego pozytywnego, aby wszystkim psiakom robić ogłoszenia:)

Posted

Zdjęcia szczeniaczków dodam jutro rano,wróciłam do domu dopiero i idę spać ;)

Oj widzisz...chciało nie chciało mi się...zawzięcie..no może trochę :D,chciałam zrobić coś dobrego ;) a teraz będę robić raz w miesiącu ogłoszenia na Olx dla słodkopsiaków w ramach większej pomocy ;) może tylko nie wszystkie na raz... Bo to troszkę czasu zajmuje,ale na dwa razy dam radę :)

Zmykamy spać! Dobrej nocy.

Posted

za jakie grzechy !

Nie było mnie w domu...3h...przed wyjściem psy miały godzinny aktywny spacer (one biegały i się bawiły, my człapaliśmy obok)

chyba im się nudziło ;) a to jeszcze nie wszystko...na  łóżku dodatkowo była potargana zasłona (była schowana w pufie, którą wywróciły) plus mój drugi kapeć ...a na podłodze jeden z kocyków został obsiusiany przez kota...taaak...jak ja ich kocham wszystkich :D

PS. to czerwone to mój domowy dres...zdjęły go z oparcia fotela ;) Pufa za to jest trochę nadjedzona...ale chyba nic nie połknęły bo strzępki zbierałam po całym pokoju ^^

12063368_952414028164919_448019065718017

Dobrze, że zazwyczaj grzecznie zostają same...bez większych strat materialnych :D

Za to po moim powrocie poszliśmy się pobawić na ogródek. Licho luuuuuubi kopać dołki ;) wraz z Maszą....więc miały na ogródku zajęcie ^^

Do tego Licho poznała Newtona - psa kuzynki (mieszka nad nami)...Newton najpierw chciał ją zjeść, ale potem się radośnie razem ganiali w jesiennych liściach 

a tak wygląda Holi - nadzorca kopaczy i Licho - kopacz ;)

11178202_952433364829652_870471806832570

12118684_952433311496324_369097235900181

Posted

jeju potrzebuje dwóch biurek z szafką każde...100 cm szerokości, 50 głębokości, tanich (150-200 zł)...bo na inne mnie nie stać i nie umiem znaleźć :( na allegro chcą niebotyczne koszty za wysyłkę....nie rzuciły się wam może tanie biurka z tania wysyłką ? :D

Posted

oj wiem, ze mają gorzej - współczuje z całego serca i cieszę się, że jednak na mnie nie padło ;) chyba tyle cierpliwości bym nie miała...

Ja się z moich paskud śmieje ...czasem mam dość, wiesz pewnie jak to jest...ale złość szybko mija ...ot taka moja najbliższa zwariowana rodzinka :D

Licho z Maszą mnie obskakiwały jakby nigdy nic, jak robiłam zdjęcie ...aniołki trzy się znalazły...

Dziękuje za link, biureczka fajne, niestety nie mają takiego z szafką ...ale będę tam zaglądać, może pojawi się im w ofercie :] do świąt może uda nam się kupić i biurka i szafkę łazienkową :D śmieję się z Patrykiem, że po tej przeprowadzce to nagle ciągle czegoś nam brakuje, albo coś trzeba zrobić...i że do Świąt się nam to uda ^^'

PS. przepraszam, że jutro nie dam rady pomóc przy adopcjach w Katowicach :( ale naprawdę z czasem nie wyrobię.

Zmykam spać. Dobrej nocy !