andzia69 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 nie wydaje mi się, zeby ta starsza miała az 9 lat - na pewno dobrze to ocenione? nikt nie dzwoni o Margolcię? Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Andzia miałam do Ciebie dzwonić w sprawie Margolci. Nikt nie dzwonił z jej ogłoszenia...nawet cień. za to dziś jakaś dziewczyna do mnie pisała z tego ogłoszenia : http://olx.pl/oferta/bezdomne-szczeniorki-CID103-IDc6iV5.html Ale mało wiem ,,,oprócz tego,że nie ma małych dzieci i mieszka w kamienicy w Katowicach. Powiedziałam,że jutro Ty do niej zadzwonisz;)' Zaraz Ci podam na maila jej nr tel. W razie czego my jedziemy do Katowic w niedzielę. A teraz dzwonił Pan o Bajgla co ma dzieci 2 i 5 lat. z Końskich i ma podjechać ją zobaczyć...ale ona ostatnio mniej gryzie. Prym w gryzieniu wiedzie za to teraz Poseł. aaaa jeszcze o owczarkach... Podobno może mieć nawet więcej niż 9 lat, zębce ma fatalne. Ale,że postawa i energia młodego psa, to jej daliśmy 9 lat. Z resztą Reksio teraz też nie wygląda na swój wiek. Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Bunia prośba do Ciebie.... Czy kojarzysz tą suczkę Rosę, co była u nas tylko na czas sterylki przed moim wyjazdem w sierpniu? Podobno zaginęła:( A była podobna do naszej szczeniorki, tej białej w łatki co robiłyśmy razem zdjęcia. Tylko miała ok roku. Facet był z nią w lesie jakoś koło Ciebie i nagle się zapadła pod ziemię....ponad 2 tyg temu. Podobno wywiesił jej ogłoszenia. Czy mogłabyś wytężyć słuch, węch i troszku popytać? Quote
Istar19 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 piękne te sunie masz :) zdjecia dodam na stronę tylko coś zjem. napisz mi jakie psiaki ogłosić to jutro albo we wtorek zrobię po 8 ogłoszeń na Katowice (albo inne miasto?) na olx, alegratce, cafeanimal, psy.pl, przygarnijpsa, gumtree, morusek i petworld myślę że 5-6 psiaków mogę ogłosić, tylko które najlepiej? Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Marzenko zadzwonię jutro jak to wszystko ogarnę, poza tym też będzie wiadomo co z Margolcią. Kochana Jesteś:)))))) Jeju...jak Ty to ogarniasz ? Masz czas? Quote
Istar19 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 już Ci mówiłam, robiąc ogłoszenia nie marnuje czasu przynajmniej ...bo tak to siedzę np i oglądam serial, albo czytam...to trochę czasu marnuje...a tak to zrobię coś dobrego :) chociaż tyle mogę.. więc jak coś to czekam na decyzję które psiaki ogłaszać :) trzymam kciuki za Margolcię ! i czekam na telefon -powinnam być w miarę w domu jutro, szczególnie po 17, bo wcześniej to czeka mnie spacer no i jakieś zakupy...bo lodówka pusta :D Quote
andzia69 Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Szopienice - to Katowice? trzeba isć na wizytę do tego domu o Margolcię, bo mam obawy...pani mieszka sama, pracuje, mieszkanie wynajmowane - nie lubię takich - no ale trzeba naocznie zobaczyć, zeby nie bylo, ze sunia zostawiona sama sobie z nudow zje mieszkanie i będzie się zabierać :( Quote
Istar19 Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Andzia69 ja z Katowic, ale ja mało wizyt robiłam, a dla sunia takiej jak Margolcia to bym się bała ...co by źle nie zdecydować itp... ale napisz proszę tutaj http://www.dogomania.com/forum/topic/14378-schronisko-w-katowicach-pom%C3%B3%C5%BCmy-im-znale%C5%BA%C4%87-domy-ruszy%C5%82-wolontariat/page-392#entry16603084 tam wchodzą wolontariusze czynni z katowickiego schroniska, na pewno ktoś pomoże albo jak podasz mi do siebie telefon to napiszę na naszej prywatnej wolontaraickiej grupie na fb że potrzebna wizyta, tylko potrzebuje kontakt do Ciebie :) Quote
Buńka Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Wczoraj cały dzień nie miałam internetu :/ Rosę kojarzę i dzisiaj wzięłam Leośkę i zrobiłyśmy obchód po okolicznych laskach prawie 3 godzinny ale nikogo ani niczego nie spotkałyśmy. Jedynie niedaleko w sadzie ludzie byli na zbiorach i podpytałam czy się pies jakiś nie kręcił ale nic nie widzieli. Mamie już powiedziałam, że jak będzie szła na grzyby to żeby zwracała uwagę czy się nie kręci coś małe biało-rude :) Quote
andzia69 Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Andzia69 ja z Katowic, ale ja mało wizyt robiłam, a dla sunia takiej jak Margolcia to bym się bała ...co by źle nie zdecydować itp... ale napisz proszę tutaj http://www.dogomania.com/forum/topic/14378-schronisko-w-katowicach-pom%C3%B3%C5%BCmy-im-znale%C5%BA%C4%87-domy-ruszy%C5%82-wolontariat/page-392#entry16603084 tam wchodzą wolontariusze czynni z katowickiego schroniska, na pewno ktoś pomoże albo jak podasz mi do siebie telefon to napiszę na naszej prywatnej wolontaraickiej grupie na fb że potrzebna wizyta, tylko potrzebuje kontakt do Ciebie :) do mnie tel. 604275553 albo do Edyty...powiem tak, ze jak spojrzalam na googla, gdzie ta dziewczyna mieszka to mi się odechciało robić tam wizytę - "kamienica" przy samej ulicy :( no ale może ja jakaś przewrażliwiona jestem - ale ktos, kto mieszka w czymś takim to raczej cieżko wiąże koniec z końcem raczej Quote
Istar19 Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 hmm Szopienice to niezbyt dobra dzielnica to fakt - ale mieszkają tam też "normalni" ludzie - a obok jest park leśny ;) myślę, że wizytę można zrobić..a nóż widelec ;) to ja spytam na naszej grupie wolontariackiej :) Quote
Istar19 Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 andzia69 nie wiem czy wczoraj się ktoś z Tobą kontaktował, ale zgłosiły się dwie wolontariuszki, które w czwartek mogłyby wizytę przeprowadzić :) jak wczoraj nikt nie dzwonił, to może dziś zadzwonią Co słychać u Słodkopsiaków ?;) PS. Licho została wczoraj sama (taaa sama....ona + reszta zwierzyńca ;) ) zniszczeń większych nie stwierdzono, a były same około 5 h. jedyne co, to na łóżku, które Licho uważa za swoje legowisko teraz, znaleźliśmy jednego mojego domowego kapcia i jednego domowego kapcia Patryka :D chyba tęskno jej było za nami...aha no i pogryzła trochę obrożę, którą miała na szyi ^^ ale obroża nadal sprawna, tylko teraz krótsza o parę centymetrów ... Zobaczymy jak będzie w przyszłym tygodniu...teraz same były po parę godzin tylko, bo tak nam praca wypadała, że ktoś był w domu w miarę wcześnie...za tydzień będą same po 8-9 h...ale myślę, że dadzą radę, skoro teraz nie wykazują problemów ;) ( a Holi lęk separacyjny ma...ale opanowany w 99%..może nie udzieli się on Lichotce ) Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Oj Licho to jest Licho:) Ale to noszenie Waszych rzeczy, może się wiązać z zapachem ...pewnie wtedy czuje się ona bezpieczniejsza jak ma Was obok. A to nowe piesy, co trafiły wczoraj. <Młodszy , trikolor to Prince , ma ok roku i jak widać na zdjęciach ...przytulak i słodziak. starszy burasek bez imienia, ma ok 2 lat i jest bardzo fajny , ale z dystansem jak kogoś nie zna. Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Zdjęcia są autorstwa Buni:) robiła też nowym szczylom z lisiej nory....ale może je ona sama wklei. Quote
Istar19 Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 ja mam, ja mam imię dla buraska ! Skoro jego kolega to Prince, to burasek niech będzie (proszę) Diuk (w sensie duke ~ również znaczy książę :) ) oni są bardziej mali czy średni ?;) Quote
Buńka Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 A no to powklejam dzidziole :) Najpierw te większe: Suczka Piesek 1 Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Trafiłaś w 10:) Fajne imię:) Oni są raczej mali/// jak Twoja Holi chyba. Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Trafiłaś w 10:) Fajne imię:) Oni są raczej mali/// jak Twoja Holi chyba. Quote
Buńka Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 Mały wiercipiętek <3 Piesek 2 CDN jak internet zacznie ogarniać sytuację :D Quote
Recommended Posts