słodkokwaśna Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 Dodaj jeszcze na stronę,że Celik jest już po kastracji. Quote
Istar19 Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 tylko Biżu niewysterylizowana, prawda? w kato sterylki pewnie równie drogie jak w Sosnowcu ... a jak nie to może Margolcia..może uda mi się ją poskromić :P a Bystry? co sądzisz o Bystrym? w sumie to zdecydowaliśmy się zabrać jakiegoś psiaka na DT...i sami oczywiście potem będziemy go ogłaszać itp...postaramy się nie zapsić i wydać psa dalej :P przez najbliższe pół roku nie planuje nawet planować powiększenia rodziny o małego człowieka...więc zamiast tego mogę stać się DT...tak by poczuć, ze mogę coś polepszyć/naprawić czy ogólnie dla własnego i psiego samopoczucia , jeśli wiesz o co mi chodzi :) więc jeśli nie Biżu ani Bystry, to może jakaś z Twoich małych suczek..Zadra? Reni? Moje sunie lubią inne psy, na pewno na początku będą szczekać jak nakręcone, ale one lubią szczekać dla samego szczekania ;) wieczorem może zadzwonie, co? nie będzie za późno na jakąś decyzję? A o której będziecie jutro w Kato mniejwięcej? Quote
słodkokwaśna Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 Marzenko ...już Pan potwierdził o Romea:( To może jeszcze się wstrzymaj... Quote
Istar19 Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 ej to super dla Romea :) i dla nas, jeden dylemat mniej. wstrzymać się też mogę, poczekać, jak jakiś następny psiak będzie jechać na Śląsk, ale jak mówię mogę dać DT jakiemuś psiakowi i może akurat się poszczęści i znajdzie dom szybciej - niektórzy wolą brać psiaki z DT..sama wiesz :) koniec końców decyzja i tak należy do Ciebie, bo to Twoje psiaki, a my się dostosujemy. Quote
słodkokwaśna Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 kochana potem coś napiszę więcej, bo znowu nowy piesio przyjechał/// Quote
słodkokwaśna Posted September 27, 2015 Author Posted September 27, 2015 Sorki za opóźnienie...dziewczyny dopiero teraz lądują ze zdjęciami. Bez imion cudowne sunie, chyba matka z córką.Bardzo łagodne i kontaktowe. Mama ok 9 lat a młoda- dłuższy włos ma ok 3. Quote
słodkokwaśna Posted September 27, 2015 Author Posted September 27, 2015 Sunie mają ślad po obrożach.Zostały znalezione na terenie gminy Morawica.Jak się nie znajdzie właściciel próbujemy szukać im wspólnego domu...chyba,że będzie to trudne i nie zdążymy przed mrozami to je rozdzielimy:( Marzenko kochana czy jeden tekst dla dwóch pięknych suczek mogłabyś stworzyć? Quote
słodkokwaśna Posted September 27, 2015 Author Posted September 27, 2015 Marzenko okazało się,że Hero ma 5-6 miesięcy. Quote
Istar19 Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 Może dla starszejej sunie imię Bryza? a dla młodszej Bora? będzie w tematyce wiatrów ;) albo Asti i Astra Doti i Dusty ... a tekst może coś takiego Mają tylko siebie. Nie wiemy, co było zanim sunie pojawiły się same na wiejskiej ulicy. Czy miały dobry dom? Zgubiły się? Ktoś je wyrzucił? Nie wiemy. Wiemy natomiast, że suczki są ze sobą bardzo zżyte, najprawdopodobniej od początku życia młodszej suni były razem. Sądzimy, że to matka z córką, ponieważ pomimo różnicy w długości sierści, są do siebie bardzo podobne, zarówno w wyglądzie jak i zachowaniu. Suczki trzymają się razem, śpią razem, jedzą razem, starsza _tu imię_ czasem strofuje młodszą, kiedy ta zrobi coś niewłaściwego, bądź za bardzo się narzuca...Tak jak matka strofuje szczenię z matczynej miłości, widać pomiędzy nimi wielką więź. Suczki mają teraz tylko siebie i choć człowiek jest dla nich bardzo ważny i wiele zrobią by zadowolić opiekunów, to widać, że swoje towarzystwo cenią bardzo mocno. _tu imię 9 latki_ jest w typie owczarka niemieckiego krótkowłosego. Ma około 9 lat. Jest dość spokojna, grzeczna, kontaktowa. Brakuje jej tylko człowieka, swojej ludzkiej rodziny...Suczka powinna teraz grzać swoje kości w domowych pieleszach, a nie siedzieć na coraz większym zimnie. Sunia jest pozytywnie nastawiona do psów, a swoją towarzyszkę, domniemaną córkę, traktuje jak na matkę przystało - z wielkim uczuciem. _młodsza tu imię_ ma około 3 lat. Jest w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Starsza sunia jest jej mentorką, gdzie idzie _tu imię_ tam też podąża ona. Jest równie przyjazna i spragniona kontaktu z człowiekiem, co jej towarzyszka, Jest grzeczna, powinna szybko załapać, zasady w nowej rodzinie. Z racji na relację pomiędzy suczkami chcielibyśmy znaleźć dla nich wspólny dom. Sunie są wspaniałe, obie. Przed każdą z nich jeszcze wiele lat życia. Trzeba tylko dać im szansę. Kto przygarnie te dwie sunie, zyska wspaniałe dwie przyjaciółki. Wierne, mądre, pełne dobrych uczuć. jak coś nad innym tekstem pomyślę późniejszym wieczorem, teraz zmykam na spacer, a potem czas na jakiś obiad :) Quote
słodkokwaśna Posted September 28, 2015 Author Posted September 28, 2015 Ładny tekst:) możesz dać na stronę jako Doti i może Loti , bo Dora już była. Albo Eska i Emka. Quote
Istar19 Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 to będzie Emka starsza sunia i Eska młodsza :) Quote
słodkokwaśna Posted September 28, 2015 Author Posted September 28, 2015 To strona z konikami , którym pomaga pani , co adoptowała Spajka. Może ktoś chciałby pomóc konikom.... http://www.pegasus.org.pl/ Quote
Istar19 Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 piękne konie :) i super ludzie, co im pomagają...będę o nich pamiętać, kiedy będę mieć dodatkowy grosz na koncie ;) Quote
Istar19 Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 kupiłam dziś obrożę...na średniego psa ;) bo się może przyda..a tak ładnie wyglądała w sklepie zoologicznym :D weszłam po miski dla kota, wyszłam z obrożą dla średniego psa, bo misek nie było :D co tam u Słodkopsiaków ?;) ja się muszę zabrać za bazarek...ale jak myślę, o tym wszystkim co dostałam, co miałam i co teraz leży w wieeelkiej szafie...to potrzebuje jakiegoś kopa :D bo mnie to przerasta..ale jutro po spacerze z psami, który planuje na rano, postaram się choć połowę opisać i zrobić zdjęcia...i choć z połowy tego co mam zrobić bazarek :) PS. strona została opłacona na kolejne 364 dni, czyli do 7.10.2016 roku :) Quote
Buńka Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Ciociu Istar znam to oj znam :D Tylko ja ostatnio poszłam do zoologa po zapasik karmy dla moich szczurasków a wyszłam i z karmą dla nich i dla kota i jeszcze z zabawką dla moich szalonych ogonów :D Wyjątkowo psy się na nic nie załapały ale znając mnie to im to wynagrodzę przy następnej wizycie :D A jutro biorę się za tworzenie wydarzenia dla Marcela :) Wieczorkiem zarzucę tu linkiem ;) Quote
słodkokwaśna Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 Kochane Jesteście mnie grypa zmogła okropnie i nawet nie mam sił na zrobienie zdjęć nowym 4 psom. Wszystkie są psy i czarne z podpalaniem lub z dodatkiem białego :( w tym 3 w typie jamniora a 4 to wygląda jak miniatura Bono bez ogonka. Jeden z nich ma paskudnie obciachane uszy naokoło...tak jakby ktoś się bawił lub chciał mu zmienić rasę :( Może uda mi się nabrać troszkę sił do południa i zrobić im zdjęcia, bo popołudniu to i tak muszę ruszyć tyłek i dać piesom jeść i pić. Marzenko co to znaczy z tą stroną?// Czy to Ty płaciłaś/? ...nie Andrzej. Quote
Istar19 Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 Oj Edi współczuję choroby i zdrowia życzę,jak najszybciej! Mnie złapalo przeziębienie,ale na szczęście po 3 dniach powoli odpuszcza. Mam nadzieję że i tobie choroba odpuści. Bańka...problem polega na tym,że ja nie mam średniego psa...czekam na tymczasa,który/a ma do mnie przyjechać,jak się zbierze więcej psiaków w moje strony ;) a tu już obroża...i planowanie gdzie Będzie dodatkowe legowisko ;) Edytko nie martw się, nie ja płaciłem,tylko z konta bazarkewo wzięłam ;) to 120 zł było,zostało teraz na koncie tylko 220 :( muszę ten bazarek z zrobić,tylko właśnie liczę,że przestanę kichać,smarkać i kaszleć,bo jeszcze potem będę musiała ciuchy prac,jak je obkicham niechcący ;) To jeszcze zdrowia mnóstwo dla Ciebie! A jak Znajdziesz trochę siły to napisz proszę które psiaki znalazły dom poza Romeo i Vaderem ;) i czy Biżu, Uszka i...Jeszcze któraś sunia mają dziś sterylizacje ;) Quote
słodkokwaśna Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 Marzenko na sterylkę wysłałam właśnie Biżu i Sofi . W sobotę pojadą jak dobrze pójdzie...Uszka i Luna. A psiaki co znalazły domek poza Vaderem i Romeo, to 2 szczeniorki z mojego domu i 3 szczeniaki z 8 maluszków. Dziękuję ,że pomyślałaś aby opłacić stronę, mamy teraz mnóstwo pracy i taka pomoc też jest potrzebna. Niestety trzeba znowu remontować boksy i budy przed zimą:( Zakupiliśmy dziś wielgachną budę przed domek 170cm x150 cm i też musimy ją dodatkowo ocieplić i przebudować. Obecnie mamy tam 3 duże psy i tylko jedną wielką budę 120x90. Quote
Istar19 Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 dzięki zaraz uzupełnię na stronie:) Quote
Buńka Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 Zdrówka :) Wydarzenie Marcelka https://www.facebook.com/events/1003974859647763/ Na razie zaprosiłam ponad 40 psiolubów, jutro będę działać dalej ;) Quote
Buńka Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 Potrzebuję info ileż to może ważyć Marcelek? :) Stawiam na 8-10 kg? I ile ten cudaczek ma w kłębie cm? Quote
słodkokwaśna Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Bunia Bardzo dziękuję:):):):) Trzymam kciuki, aby się udało znaleźć mu domek. Chociaż muszę przyznać,że to pierwszy pies, który w ogóle nie sprawia kłopotów i jego obecność w moim domu jest tylko przyjemnością. Ale musimy mu znaleźć domek, bo chłopak się przyzwyczaja a ja nie mogę brać psów na ds. Waga jego to tak w granicach 7-8 kg ....chociaż mu się troszkę przytyło . A wzrost zmierzę jak wstanie, bo teraz sobie usnął. Rana już nienajgorsza i widać,że czuje się dobrze. Quote
Istar19 Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 cały dzień ogarniałam wczoraj ciuchy i inne pierdołki na bazarek...dziś zostały mi 3 kartony różnych, dziwnych zabawek ....muszę to ogarnąć...potem wpisać na dogo i...ruszyć z bazarkiem, może za dwa trzy dni :) ot tak informuje jak zdrowie ?:) Quote
słodkokwaśna Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 cały dzień ogarniałam wczoraj ciuchy i inne pierdołki na bazarek...dziś zostały mi 3 kartony różnych, dziwnych zabawek ....muszę to ogarnąć...potem wpisać na dogo i...ruszyć z bazarkiem, może za dwa trzy dni :) ot tak informuje jak zdrowie ? :) Zdrowie lepiej , tylko katar mnie teraz bierze:( To dziś wkleję zdjęcia nowych piesów. Współczuje z tymi bazarkami.:( Bunia , celik ma 26 cm w kłębie. Quote
Recommended Posts