Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edi -może Ty dla odmiany skojarzysz:

'We wsi Chotel Czerwony Gaj (województwo Świętokrzyskie) od pół roku błąka się suczka w typie spaniela. Gmina nie odpowiada. Jest bardzo łagodna i lgnie do ludzi. Jest regularnie dokarmiana, ale szuka swojego miejsca na ziemi. Kontakt w sprawie adopcji: 507404151"

11904015_923296771077371_322643738580454

11855613_923296774410704_283087100703955

kurna taka jakaś mi sie znajoma wydaje

Nie znam jej i chyba nie widziałam...ładna jest.

Posted

I jak foteczki :)? Mam nadzieję, że z tych co ja nieudolnie próbowałam zrobić wyszło chociaż jedno nadające się do użytku :D  
No i mam propozycje imionek dla trzech psiaków: Farid - niespotykany i Karim - szlachetny albo Adonis ; tak pomyślałam o tym piękniochu
a dla tamtej dwójki  : Aro, Lars, Pamir, Teo albo Samer 
A dla suni: Ksenia, Masha albo Salma

Posted

I jak foteczki :)? Mam nadzieję, że z tych co ja nieudolnie próbowałam zrobić wyszło chociaż jedno nadające się do użytku :D  
No i mam propozycje imionek dla trzech psiaków: Farid - niespotykany i Karim - szlachetny albo Adonis ; tak pomyślałam o tym piękniochu
a dla tamtej dwójki  : Aro, Lars, Pamir, Teo albo Samer 
A dla suni: Ksenia, Masha albo Salma

Fotki nawet udane, szczególnie Farida:)

Piękne imiona ....potem wybiorę

Posted

A teraz nowe piesy....

Zaczynam od Karima:) Pies ok 2-3 letni po wszystkich  wetowskich zabiegach.

Jest wystraszony i podwarkuje, ale z każdą chwilą  staje się bardziej odważny.Podchodzi już do ręki za kratami i bierze przysmak.

Przyjechał 2 dni temu .Jest średni jak ON

2jbnvc3.jpg

2ms11le.jpg

bg2x77.jpg

wsv0oy.jpg

2s10j2w.jpg

Posted

jasne, proszę tylko by wcześniej zadzwonił - bo nie wiem czy będę w domu, czy u mamy :) znaczy popołudniu (13-18) raczej będę u mamy, też w Katowicach, tylko inna ulica, na pewno trafi. 

swoją drogą bazarek się skończył, czekam na ostatnią wpłatę, a kolejny zrobię niestety dopiero w okolicy października raczej....bo w połowie września się przeprowadzamy, więc mamy na głowie ogarnianie, pakowanie, remont... a do tego praca,plus moje zdrowie i chyba nie znajdę czasu i siły przed przeprowadzką na kolejny bazarek :( no chyba, że w pracy nie będzie tak źle, to postaram się jednak ruszyć z czymś z początkiem września...ale nie obiecuje ;) 

Posted

Teraz psiak zabrany z posesji...Jego pan umiera w hospicjum:( a pies był sam bez wody i jedzenia:(

Ma ok 3 lat nie wiem jak go wołali a u nas dostanie na imię Teo ,bo Samer to chyba imię żeńskie???

Jest troszkę zaskoczony tą sytuacją i wystraszony, ale mało mu brakuje aby się z nami bawić. Widać,że ma ochotę;)

Dopiero odrobaczony ...jutro będzie zaszczepiony.

120p0tg.jpg

v5eixg.jpg

24ni2xh.jpg2pow40i.jpg

2nhdtok.jpg

Posted

Sunia Salma ok 2 letnia, mała ...niedawno miała dzieci:( 

Bardzo za nimi tęskni i siedzi cały czas w budzie. Jest bardzo łagodna i pozwoli sobie nawet na branie na ręce.

Jest kochana:)

sy4kmg.jpg

2qbhwrl.jpg

2w3251i.jpg

33ojlo0.jpg

6dxydi.jpg

podobnie jak w/w Teo jutro będzie zaszczepiona.

Posted

A teraz brzdące a raczej brzdączyce...;)

Mają 3 miechy i jutro będą zaszczepione, zaczipowane...były już odrobaczone i odpchlone. Będą docelowo małe-średnie ;)

Wesołe i łobuźne...ta biała jest troszkę spokojniejsza.

Jednak najładniejsze są zdjęcia na dworze...tu było za mało miejsca na aparat dalekosiężny dla laika jak ja.

dndqg6.jpg

o53iu8.jpg

309nitj.jpg

205e70j.jpg

vhf23k.jpg

Posted

A teraz coś dla miłośników ON i chartów :)Taki sobie mix...zapomniałam imię:(

Po wszystkich zabiegach..nawet miał usuwaną cystę z języka,

Jest przepiękny!!!

Ma ok 3-4 lata i jest łagodny. Ładnie chodzi na smyczy i lubi być wśród ludzi. Popisuje się ile się da aby tylko przypodobać się człowiekowi. Jak obszczeka kota, to szczęśliwy  czeka na pochwałę;)

2ic0iu8.jpg

33afk49.jpg

33w34t0.jpg

muzajc.jpg

an1sue.jpg

Posted

Oj tak! Faridek jest przepiękny <3 I twierdzę to nawet ja! chociaż za ONkowym typem nie szaleje :)
Cudny z wyglądu i po tych kilku chwilach z nim spędzonych to stwierdzam że i cudny z charakteru 

Posted

Marzenko jest troszkę zmian na stronie a ja przed wyjazdem mam tak dużo pracy,że nie mam czasu aby na bieżąco to ogarniać i dawać Ci znać. Ale obiecuje ,że dzisiaj późnym wieczorem wszystko napisze lub zadzwonię. Kiedy Masz czas?

Teraz wklejam zdjęcia nowych psiaków....szczeniaków( masakra)

Same szczyle ostatnio do nas trafiają , nie jest  to za bardzo dla mnie fajne, bo mam malutko czasu a maluchy wymagają tego czasu w dużej dawce..no i stress czy zdrowe ? itp...już nie wspominając o funduszach:( 

Takie mamy nowe bąbele:

2 bracia ok 4 miesięczne, małe-średnie docelowo . Jeden ma krzywy zgryz i przez to śmieszny ryjek;)  jest też bardziej rządzący a drugi jest bardziej lękliwy.Mają śmieszne zakręcone ogonki :)

Są odpchlone i odrobaczone ...jutro czeka je szczepienie.

sv4cog.jpg

2ednmlu.jpg

25iredf.jpg

xfd8q9.jpg

6gbtr7.jpg

Posted

jakie kluchy !

Edytko, dziś wieczorem możesz dzwonić, tylko tak nie później niż 20, ok? bo o 21 idę spać - jutro pobudka do pracy o 4 rano. A jak nie znajdziesz chwili na telefon, to napisz tylko jakie psiaki znalazły dom, a resztę porządków najwyżej zrobi się po Twoim powrocie :)

i proszę byś jeszcze potwierdziła na wątku bazarkowym http://www.dogomania.com/forum/topic/147910-zako%C5%84czony-rozliczony/page-18

że wpłata dotarła :) 

Posted

2056ry8.jpg

25frk3b.jpg

A to już 2 rodzeństwa w typie labka i prawdopodobnie takie będą podobne docelowo na wielkość.

Mają też ok 4 miechy .Chłopak bardziej labkowaty i większy , Większy też z niego łobuziak, dziewczynka jest troszkę bojaźliwa, chociaż już wchodzi na kolana na przytulanie.

2edz705.jpg

21dk85j.jpg

2ilc4s2.jpg