Istar19 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 dlaczego ostatnie wakacje ?? może się pogoda wyklaruje...oby ! Quote
słodkokwaśna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Bo moja Asia jedzie do Francji na stałe ...za chlebem a nie mam nikogo innego godnego zaufania abym mogła powierzyć mu psy pod opiekę. Quote
Istar19 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 aż do Francji :( daaleko... ale może się to jakoś ułoży, nikt nie wie, co przyniesie przyszłość ! Quote
Buńka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Rocky'emu pokazało się coś takiego jak guzki... O.o I coś czuję że to się skończy na takich badaniach... Ten pies mnie do grobu wprowadzi :D W najbliższych dniach jedziemy obadać co to rośnie i to jeszcze w dość delikatnym miejscu bo centralnie na siusiaczku. 12 maja stuknęło mu 7 latek to się zacznie jeżdżenie po wetach. Nie młodnieje mi niestety mój faflunek ... ale w główce nadal niepoukładane :D I z Leokadią dzień w dzień istne szaleństwo. Na szczęście Leokadia to okaz zdrowia :) Wczoraj byłyśmy na kompletnym szczepieniu, przy okazji obadaliśmy łapkę bo jej ostatnia kontuzja była naprawdę nieciekawa ale wszystko w porządku. Tylko oczywiście jak by diabeł w nią wstąpił przy mierzeniu temperatury i na widok igły :D Ale najważniejsze że się trzyma wariatuńka :) Udanych wakacji :) I pogody ! :D Quote
słodkokwaśna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Bunia, nie martw się, bo to może być mnóstwo różnych nieistotnych narośli, ale zbadać trzeba. Trzymam za niego kciuki.! A Leośka zawsze spada jak kot na 4 łapy. Marzenko do Francji, bo tam ma pracę legalną z urzędu w wyuczonym zawodzie. Ciężko bardzo było , musiała przejść komisje państwowe ...ok8- 9 miesięcy załatwiania , mnóstwo nauki , dokumentów tłumaczonych przez przysięgłego tłumacza itp bzdetów , ale dostała takie pismo,że jest mile tam widziana...to jedzie;) Quote
Istar19 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 to dobrze, że taka całkiem legalna praca a nie w ciemno - co nie zmienia faktu, że strasznie daleko...choć z drugiej strony można zwiedzić trochę świata :) Quote
słodkokwaśna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 to dobrze, że taka całkiem legalna praca a nie w ciemno - co nie zmienia faktu, że strasznie daleko...choć z drugiej strony można zwiedzić trochę świata :) już tam była rok temu i się zakochała w atmosferze Francji a szczególnie w pogodnych ludziach....bo u nas tylko kłopoty i zmartwienia. 1 Quote
słodkokwaśna Posted May 28, 2015 Author Posted May 28, 2015 Jestem w końcu w domku:) Wiele się tu działo w trakcie mojej nieobecności i dobrego i złego...niestety :( Dobre to przede wszystkim adopcje a złe to,że Reksio miał prawdopodobnie udar ,ale udało się go uratować dzięki szybkiej interwencji weterynarzy i jak dobrze pójdzie to po kilku dniowym pobycie w gabinecie Reksio dziś wróci do nas z masą leków i energią do życia. O adopcjach jutro....lub wieczorem. a dziś foto sesja nowej szczeniorki Koki i Czipsa:) Czipsuś jest bardzo grzeczny i usłuchany.... na spacerach trzyma się nogi i przybiega na każde wołanie . Z psiakami , które mają dobre intencje dogaduje się bardzo dobrze. A to małe ma 2,5 miesiąca i masę pomysłów na psoty:) Jest już odrobaczona i zaszczepiona. Quote
andzia69 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 to male to docelowo będzie większe czy mniejsze? Quote
słodkokwaśna Posted May 28, 2015 Author Posted May 28, 2015 to male to docelowo będzie większe czy mniejsze? raczej średnie...właśnie mi nasikała na ładowarkę od laptopa przyjechał Reksiu ,,,jeszcze się przewraca:( ale warczy na inne psiaki , czyli nie jest z nim bardzo źle. Quote
Istar19 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 szczeniorka śliczna, Czips słodki, a za Reksia trzymam kciuki - by mu zdrowie wróciło ! zdjęcia dodam jutro po pracy, dziś jak wróciłam do domu po pracy, a potem po schronisku to ledwo na oczy patrzę ;) Quote
słodkokwaśna Posted May 28, 2015 Author Posted May 28, 2015 Reksio ku mojemu zdziwieniu dorwał się nawet do michy:) A teraz przyjechała do nas sunieczka bardzo podobna do Czipsa ,,,tylko ciemniejsza i troszkę starsza. Po niedawnym karmieniu dzieci. Bidunia usnęła na siedząco .....na kanapie. Quote
andzia69 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Reksio ku mojemu zdziwieniu dorwał się nawet do michy:) czyli jeszcze się chyba nie wybiera na tamten świat :) w jego wieku mieć jednocześnie zachłystowe zapalenie płuc plus zespół przedsionkowy to naprawdę cud, ze wyżył Quote
słodkokwaśna Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Reksio ma apetyt , ale słania się jeszcze na łapach i ogólnie jest cały przekrzywiony jak Szon i Moruś. Dobrą oznaką jest też,że macha ogonkiem i szczeka na inne piesy. Quote
Buńka Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Nowa sunieczka śliczna :) A ja bardzo dziękuję za trzymanie kciuków za mojego Balboszka :) Guzek tylko tak groźnie wyglądał a dzisiaj okazało się że to zwykła torbiel łojowa. Kamień mi z serca spadł bo oczywiście miałam przed oczami najgorsze scenariusze. Quote
słodkokwaśna Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Bunia Cieszę się bardzo razem z Tobą:):):) Ja nie mam dobrych wieści :( Nadal nie wiem nic co z Szansą:( Tu jest link .... http://olx.pl/oferta/zaginela-mlodziutka-sunia-kielce-ul-pieninska-29-05-15-CID103-IDalsqD.html Proszę Wszystkich o kontakt jak ktoś ją rozpozna...Pani bardzo rozpacza. Teraz bieżące wiadomości... Trafiła nowa, mała i dzika sunia z 2 tyg maluszkami. Jutro zdjęcia, bo jest bardzo wystraszona. A teraz zdjęcia Mizi(czipsopodobnej), ok 1.5 roku i jest grzeczna ...grzeczna , grzeczna. Ciągle śpi ,mało je , na siłę ją zabieram na spacer. Chodzi na smyczy bardzo dobrze, ale to przez to iż nie odstępuje mnie na krok...wręcz drepcze mi po nogach. Boi się innych psów,często się trzęsie ze strachu jak galareta, ale do kobitek i dzieci słodki przytulak. Ta mała paskudka jak jest brzydka wizualnie tak jest piękna charakterem:) Nie dawno Mizia miała małe....jeszcze ma cycusie trochę wyciągnięte. Quote
słodkokwaśna Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 teraz wyrośnięta Luka na drugie danie....tylko nie było by co obgryzać, wygląda jak chart. Marzenko zerknij na smycz i obrożę:) Quote
Recommended Posts