Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rocky'emu pokazało się coś takiego jak guzki... O.o I coś czuję że to się skończy na takich badaniach... Ten pies mnie do grobu wprowadzi :D 
W najbliższych dniach jedziemy obadać co to rośnie i to jeszcze w dość delikatnym miejscu bo centralnie na siusiaczku. 
12 maja stuknęło mu 7 latek to się zacznie jeżdżenie po wetach. Nie młodnieje mi niestety mój faflunek ... ale w główce nadal niepoukładane :D I z Leokadią dzień w dzień istne szaleństwo. 
Na szczęście Leokadia to okaz zdrowia :)  Wczoraj byłyśmy na kompletnym szczepieniu, przy okazji obadaliśmy łapkę bo jej ostatnia kontuzja była naprawdę nieciekawa ale wszystko w porządku. Tylko oczywiście jak by diabeł w nią wstąpił przy mierzeniu temperatury i na widok igły :D  
Ale najważniejsze że się trzyma wariatuńka :)
Udanych wakacji :) I pogody ! :D 

Posted

Bunia, nie martw się, bo to może być mnóstwo różnych nieistotnych narośli, ale zbadać trzeba.

Trzymam za niego kciuki.!

A Leośka zawsze spada jak kot na 4 łapy.

Marzenko do Francji, bo tam ma pracę legalną z urzędu w wyuczonym zawodzie.

Ciężko bardzo było , musiała przejść komisje państwowe ...ok8- 9 miesięcy załatwiania ,  mnóstwo nauki , dokumentów tłumaczonych przez przysięgłego tłumacza itp bzdetów , ale dostała takie pismo,że jest mile tam widziana...to jedzie;)

Posted

to dobrze, że taka całkiem legalna praca a nie w ciemno - co nie zmienia faktu, że strasznie daleko...choć z drugiej strony można zwiedzić trochę świata :)

Posted

to dobrze, że taka całkiem legalna praca a nie w ciemno - co nie zmienia faktu, że strasznie daleko...choć z drugiej strony można zwiedzić trochę świata :)

już tam była rok temu i się zakochała w atmosferze Francji a szczególnie w pogodnych ludziach....bo u nas tylko kłopoty i zmartwienia.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Jestem w końcu w domku:) 

Wiele się tu działo w trakcie mojej nieobecności i dobrego i złego...niestety :(

Dobre to przede wszystkim adopcje a złe to,że Reksio miał prawdopodobnie udar ,ale udało się go uratować dzięki szybkiej interwencji weterynarzy i jak dobrze pójdzie to po kilku dniowym pobycie w gabinecie Reksio  dziś wróci do nas z masą leków i energią do życia.

O adopcjach jutro....lub wieczorem.

a dziś foto sesja nowej szczeniorki Koki i Czipsa:)

Czipsuś jest bardzo grzeczny i usłuchany.... na spacerach trzyma się nogi i przybiega na każde wołanie . Z psiakami , które mają dobre intencje dogaduje się bardzo dobrze.

A to małe ma 2,5 miesiąca i masę pomysłów na psoty:) Jest już odrobaczona i zaszczepiona.

v7txew.jpg

vr9aas.jpg

t9wocj.jpg

vqqo7t.jpg

35biejd.jpg

Posted

to male to docelowo będzie większe czy mniejsze?

raczej średnie...właśnie mi nasikała na ładowarkę od laptopa

przyjechał Reksiu ,,,jeszcze się przewraca:( ale warczy na inne psiaki , czyli nie jest z nim bardzo źle.

Posted

szczeniorka śliczna, Czips słodki, a za Reksia trzymam kciuki - by mu zdrowie wróciło !

zdjęcia dodam jutro po pracy, dziś jak wróciłam do domu po pracy, a potem po schronisku to ledwo na oczy patrzę ;) 

Posted

Reksio ku mojemu zdziwieniu dorwał się nawet do michy:) 

A teraz przyjechała do nas sunieczka bardzo podobna do Czipsa ,,,tylko ciemniejsza i troszkę starsza. Po niedawnym karmieniu dzieci.

Bidunia usnęła na siedząco .....na kanapie.

Posted

Reksio ku mojemu zdziwieniu dorwał się nawet do michy:) 

czyli jeszcze się chyba nie wybiera na tamten świat :) w jego wieku mieć jednocześnie zachłystowe zapalenie płuc plus zespół przedsionkowy to naprawdę cud, ze wyżył

Posted

Nowa sunieczka śliczna :) 
A ja bardzo dziękuję za trzymanie kciuków za mojego Balboszka :)
Guzek tylko tak groźnie wyglądał a dzisiaj okazało się że to zwykła torbiel łojowa. Kamień mi z serca spadł bo oczywiście miałam przed oczami najgorsze scenariusze. 

Posted

Bunia Cieszę się bardzo razem z Tobą:):):)

Ja nie mam dobrych wieści :( 

Nadal nie wiem nic co z Szansą:(

Tu jest link ....

http://olx.pl/oferta/zaginela-mlodziutka-sunia-kielce-ul-pieninska-29-05-15-CID103-IDalsqD.html

Proszę Wszystkich o kontakt jak ktoś ją rozpozna...Pani bardzo rozpacza.

Teraz bieżące wiadomości...

Trafiła nowa, mała i dzika sunia z 2 tyg maluszkami.

Jutro zdjęcia, bo jest bardzo wystraszona.

A teraz zdjęcia Mizi(czipsopodobnej), ok 1.5 roku i jest grzeczna ...grzeczna , grzeczna. Ciągle śpi ,mało je , na siłę ją zabieram na spacer. Chodzi na smyczy  bardzo dobrze, ale to przez to iż nie odstępuje mnie na krok...wręcz drepcze mi po nogach.

Boi się innych psów,często się trzęsie ze strachu jak galareta, ale do kobitek i dzieci słodki przytulak.

Ta mała paskudka jak jest brzydka wizualnie tak jest piękna charakterem:)

345emx0.jpg

2i276om.jpg

29wtx1d.jpg

2i3xc4.jpg

a4lq85.jpg

Nie dawno Mizia miała małe....jeszcze ma cycusie trochę wyciągnięte.