Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi też bardzo szkoda Asika (*) To był kochany miziasty psiak, często nadstawiał dupcie do drapania <3 No i miał niesamowitą cierpliwość do swoich zabawowych współtowarzyszy... im też teraz pewnie będzie go brakowało. Ale choć mogę teraz wydać się bezduszna to był najlepszy wybór. As nie był już w najlepszej formie a bezsensem było by czekanie do momentu aż psisko zacznie bardzo mocno cierpieć ... Mam nadzieję, że biega sobie teraz gdzieś tam szczęśliwie za TM z moim Łapeczkiem i Loczusiem  :candle: 
Śpij spokojnie Asiku (*) 

Posted

Nie było wyjścia....:( niestety.....

Blackuś bardzo posmutniał bez Asika i nawet towarzystwo Comy i Hati na nic się nie zdało.

Siedzi smutny i wypatruje Asa a mnie serce się kroi jak to widzę:(

Wczoraj  wzięłyśmy go na spacer z Leonem i jak tylko zobaczył jego dupcię, to szybko poleciał  za nim uradowany, że to może być As.

Ale jak podbiegł bliżej...to od razu ogon poszedł w dół i posmutniał.

Posted

Edi - tak się zastanawiam, czy tenkre on podawany Hektorowi to nie jest za mala dawka...bo moze za mało dostaje i dlatego nie tyje?

No i Bela pyta, czy na dlugo starczy, bo może jeszcze zalatwić :)

pan Tomasz, który adoptował naszego schroniskowego Stiviego ślepaka z chorą trzustką powiedział mi, ze najlepszy jest weterynaryjny Zymoral:  http://www.pasaz.v10.pl/fatro-zymoral-120g,p16163556.html  tylko w Polsce nie mozna go dostać podobno

sprawdź jaka dawka jest w tych lekach, które masz i porownaj - wydaje mi się, ze w tej weterynaryjnej jest dużo więcej tych enzymów

Posted

Mam Zymoral 120g w domu, kupowałam dla Rando kiedyś, ale on nie chciał bo był w proszku.

Zostało mi 1/4 opakowania.Jutro wet przyjedzie to go spytam.

ten zawiera 20 000 USP lipazy, 100 000 USP proteazy i 100 000 amylazy w 1 gramie.

Jeszcze Hektor dostawał Amylaktiv  digest (WET)  i chyba lepiej go przyswajał niż Kreon.

Mam dużo kreonu, nie trzeba na razie kupować. 

Jeszcze spytam weta o amyladol..też wetowski, bo dziewczyny mówiły,że może też być lepiej przyswajalny.

Podobno Wydra tak mówił.

Hektor miał 3dni kryzysu, ale znowu wszystko w normie. Podejrzewam, iż to wina karmy, bo jeden dzień dostał inną( gościu z allegro mi nie dosłał na czas)

Jutro qpy mu cyknę.Wet w niedzielę stwierdził,że lepiej wygląda a ja nie widzę poprawy...ślepota starcza mnie chyba pomału bierze :nonono2:

Posted

Andzia, Hektor dostaje od wczoraj Zymoral i na razie ma po nim biegunkę :(

Zobaczymy co będzie dalej....

Westa chodzi już na spacerki i nawet nieźle sobie radzi.  :klacz:

Na początku było ciężko ze smyczą , rzucała się lub stawała jak osiołek....jedynie ruszała się przy zmianie kierunku i biegła w stronę swojego  boksu. 

Teraz grzecznie chodzi przy nodze a puszczona od razu reaguje na wołanie.

Za to jej koledzy z boksu.....Skaut i Sajmon....fatalnie:( Sajmon dzikusek a Skaut na widok smyczy zachowuje się jak Westa lub gorzej.

Będzie z nimi ciężko :(

Wczoraj trafiła do nas sunia z cieczką, za którą biegała wataha psów. Sunia śmieszna... taka Joko na krótkich łapkach, łagodna i kontaktowa:)

Jeszcze mamy złapać jakiegoś zadziornego psa z tej watahy, ale jak zabraliśmy wczoraj wieczorem sunię, to psy się rozproszyły i pies znikł :nonono2:

A teraz Andrzej jedzie po jakiegoś psiurka przywiązanego do drzewa:(

Jeszcze na koniec coś miłego:)

Hati i Gata są już w swoich domkach :jumpie:

10453jd.jpg

2nbccvt.jpg

SZCZĘŚCIE  NIECH WAS NIGDY  NIE OPUSZCZA !

SAMYCH CUDOWNYCH, RADOSNYCH DNI I ZDROWIA .....BĄDŹCIE KOCHANE!

Dodam,że przyjechały dziś ze sterylki Jana i Pati.

Jana chciała zjeść weta a u Pati  w trakcie zabiegu się okazało, że operacja rzepki będzie ciężka ...robiona 3 metodami:(

Posted

No i przyjechała sunia z żebrami na wierzchu i z wielkim brzucholem. Następna bida przed porodem:(

Była przywiązana cienkim sznurkiem  do drzewa i dziwota, że nawet się nie zerwała.... bidulka.( śmierdzi  gnojem)

Leżała zrezygnowana na ziemi, cała obśliniona ze stresu:(

Chyba jest młoda a wygląda jak mix Grety i Joko. 

Posted

Skąd te wszystkie biedne psy się biorą :( na prawdę nie potrafię tego pojąć, poziom okrucieństwa przerasta moje zdolności rozumowania. Nic tylko się  :flaming: ...

Jutro uaktualnię stronę, o tej godzinie to znów by się coś pomieszało - wieczorami często edycja nie działa jak trzeba  :siara: 

Posted

Hektor wczoraj mia skręt żołądka :( pomimo szybkiej pomocy wet. i odkręceniu był w bardzo złym stanie i dzisiaj rano odszedł na rękach Edi :(

O matko  :shock: Biedne psisko ...  :-(  
Bardzo mi przykro ...  :-( Hektorku  :candle:

Posted

Hektor, piękny ciałem i duchem nie miał dobrego życia na tym świecie.Niech zazna go  chociaż w zaświatach.....Hektorku  zostaniesz na zawsze w naszej pamięci.2v2cuh4.jpg

Ciężko mi o tym pisać....nie tak miało być////:(

Posted

I jeszcze Westa z wczorajszego spaceru z całym psim czarnym patajastwem...skąd  się tyle ich wzięło.

Prawie każdy z innego miejsca lub innego  boksu.Pchełka, Pati,Blackuś,Coma ,  Pasko I Westunia:)

2z8b23k.jpg

2ldevrn.jpg

2075isz.jpg

2214so.jpg

2v1r913.jpg

Posted

Edi za opisy wezmę się najpewniej jutro, ok? ;) po pracy jakoś popołudniem...tylko będę potrzebować jeszcze jakiś info, ale to Cię spróbuje pod telefonem złapać :)

tymczasem zapraszam na bazarek - podrzucanie bardzo mile widziane :)

jutro jakoś porozsyłam zaproszenia, zobaczymy jak to pójdzie na nowym dogo

http://www.dogomania.com/forum/topic/143196-pchli-bazar-wszystko-mo%C5%BCna-tu-znale%C5%BA%C4%87-sukienkibluzkispodniezabawkitorebki-i-wiele-innych-naprawd%C4%99-tanio-s%C5%82odkopsiaki-zapraszaj%C4%85-do-1710/#entry15822877

Posted

Dziękuję Marzenko:)

Robimy remont (naprawiamy zniszczenia)przed zimą i pieniądze bardzo się przydają:)

Jeszcze mam 2 wory ciuchów po moich gwiazdach i po mnie to Ci podrzucę jak się uda ....

A dzisiaj Skaucik był na spacerze na smyczy i już się bardzo nie rzucał ze strachu :) Szedł ładnie przy mojej nodze :)

Dzięki Weronka i Karola:)za pracę z nim w boksie .

Jedna smycz , kilkadziesiąt pychotek i Skaut  może chodzić na spacerki na smyczy, bo do tej pory biegał luzem i dostawał szału na widok smyczy.

Dziewczyny czy to jest ten sam pies???

http://przytulisko-lisow.manifo.com/sajmon

został znaleziony w Daleszycach.

i ten

http://olx.pl/oferta/zaginal-rudy-pies-CID103-ID63NNh.html#774c1b8f35

Posted

Jak będziecie w okolicy, to podrzucajcie :) do sufitu mam jeszcze sporo przestrzeni :D a tak serio, to zapasy się powoli wyszczuplają bazarkowe, co miałam to dałam jeszcze na mój bazarek - plus kilka rzeczy jeszcze dostałam, ale za późno, będą na następny :)

No i misie musicie odebrać ;) jeszcze dokupiłam parę na bazarku - to jak dojdą będzie już pokaźny worek maskotek :D

Co do psiaków..ciężko stwierdzić, Sajmonek wydaje się jaśniejszy przy czym ma wyraźniejsze obwódki wokół oczu - ale to może być tylko wynik fotografii, zawsze można podesłać im zdjecia Sajmonka :)

Posted

Dodzwoniłam się i podobno Ten Lisek miał krótsze łapy ....szkoda, ale zdjęcia jeszcze im podeślę, bo jakoś mi to nie daje spokoju. Co do koloru psa, to różnie to bywa ...np:

r2ni2x.jpg

28uimhw.jpg

Nie napisałam najważniejszego...

Coma , Pasko i Gretunia są już w swoich domkach:) :jumpie:

28rla8y.jpg

4ggp44.jpg

16hjabo.jpg

NIECH WASZE NOWE ŻYCIE BĘDZIE ZAWSZE PEŁNE CUDOWNYCH DNI ,CUDOWNYCH CHWIL.... NIECH WASI OPIEKUNOWIE SPRAWIĄ ABYŚCIE ZAWSZE CZULI SIĘ SZCZĘŚLIWI......KOCHAJCIE I BĄDŹCIE KOCHANI!!!