BlackShadow Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Biedny Asik :placz: Ciężko mi cokolwiek napisać, łzy się same cisną do oczu :( Quote
Buńka Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Mi też bardzo szkoda Asika (*) To był kochany miziasty psiak, często nadstawiał dupcie do drapania <3 No i miał niesamowitą cierpliwość do swoich zabawowych współtowarzyszy... im też teraz pewnie będzie go brakowało. Ale choć mogę teraz wydać się bezduszna to był najlepszy wybór. As nie był już w najlepszej formie a bezsensem było by czekanie do momentu aż psisko zacznie bardzo mocno cierpieć ... Mam nadzieję, że biega sobie teraz gdzieś tam szczęśliwie za TM z moim Łapeczkiem i Loczusiem :candle: Śpij spokojnie Asiku (*) Quote
słodkokwaśna Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Nie było wyjścia....:( niestety..... Blackuś bardzo posmutniał bez Asika i nawet towarzystwo Comy i Hati na nic się nie zdało. Siedzi smutny i wypatruje Asa a mnie serce się kroi jak to widzę:( Wczoraj wzięłyśmy go na spacer z Leonem i jak tylko zobaczył jego dupcię, to szybko poleciał za nim uradowany, że to może być As. Ale jak podbiegł bliżej...to od razu ogon poszedł w dół i posmutniał. Quote
andzia69 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Edi - tak się zastanawiam, czy tenkre on podawany Hektorowi to nie jest za mala dawka...bo moze za mało dostaje i dlatego nie tyje? No i Bela pyta, czy na dlugo starczy, bo może jeszcze zalatwić :) pan Tomasz, który adoptował naszego schroniskowego Stiviego ślepaka z chorą trzustką powiedział mi, ze najlepszy jest weterynaryjny Zymoral: http://www.pasaz.v10.pl/fatro-zymoral-120g,p16163556.html tylko w Polsce nie mozna go dostać podobno sprawdź jaka dawka jest w tych lekach, które masz i porownaj - wydaje mi się, ze w tej weterynaryjnej jest dużo więcej tych enzymów Quote
słodkokwaśna Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Mam Zymoral 120g w domu, kupowałam dla Rando kiedyś, ale on nie chciał bo był w proszku. Zostało mi 1/4 opakowania.Jutro wet przyjedzie to go spytam. ten zawiera 20 000 USP lipazy, 100 000 USP proteazy i 100 000 amylazy w 1 gramie. Jeszcze Hektor dostawał Amylaktiv digest (WET) i chyba lepiej go przyswajał niż Kreon. Mam dużo kreonu, nie trzeba na razie kupować. Jeszcze spytam weta o amyladol..też wetowski, bo dziewczyny mówiły,że może też być lepiej przyswajalny. Podobno Wydra tak mówił. Hektor miał 3dni kryzysu, ale znowu wszystko w normie. Podejrzewam, iż to wina karmy, bo jeden dzień dostał inną( gościu z allegro mi nie dosłał na czas) Jutro qpy mu cyknę.Wet w niedzielę stwierdził,że lepiej wygląda a ja nie widzę poprawy...ślepota starcza mnie chyba pomału bierze :nonono2: Quote
słodkokwaśna Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 Andzia, Hektor dostaje od wczoraj Zymoral i na razie ma po nim biegunkę :( Zobaczymy co będzie dalej.... Westa chodzi już na spacerki i nawet nieźle sobie radzi. :klacz: Na początku było ciężko ze smyczą , rzucała się lub stawała jak osiołek....jedynie ruszała się przy zmianie kierunku i biegła w stronę swojego boksu. Teraz grzecznie chodzi przy nodze a puszczona od razu reaguje na wołanie. Za to jej koledzy z boksu.....Skaut i Sajmon....fatalnie:( Sajmon dzikusek a Skaut na widok smyczy zachowuje się jak Westa lub gorzej. Będzie z nimi ciężko :( Wczoraj trafiła do nas sunia z cieczką, za którą biegała wataha psów. Sunia śmieszna... taka Joko na krótkich łapkach, łagodna i kontaktowa:) Jeszcze mamy złapać jakiegoś zadziornego psa z tej watahy, ale jak zabraliśmy wczoraj wieczorem sunię, to psy się rozproszyły i pies znikł :nonono2: A teraz Andrzej jedzie po jakiegoś psiurka przywiązanego do drzewa:( Jeszcze na koniec coś miłego:) Hati i Gata są już w swoich domkach :jumpie: SZCZĘŚCIE NIECH WAS NIGDY NIE OPUSZCZA ! SAMYCH CUDOWNYCH, RADOSNYCH DNI I ZDROWIA .....BĄDŹCIE KOCHANE! Dodam,że przyjechały dziś ze sterylki Jana i Pati. Jana chciała zjeść weta a u Pati w trakcie zabiegu się okazało, że operacja rzepki będzie ciężka ...robiona 3 metodami:( Quote
słodkokwaśna Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 No i przyjechała sunia z żebrami na wierzchu i z wielkim brzucholem. Następna bida przed porodem:( Była przywiązana cienkim sznurkiem do drzewa i dziwota, że nawet się nie zerwała.... bidulka.( śmierdzi gnojem) Leżała zrezygnowana na ziemi, cała obśliniona ze stresu:( Chyba jest młoda a wygląda jak mix Grety i Joko. Quote
Istar19 Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Skąd te wszystkie biedne psy się biorą :( na prawdę nie potrafię tego pojąć, poziom okrucieństwa przerasta moje zdolności rozumowania. Nic tylko się :flaming: ... Jutro uaktualnię stronę, o tej godzinie to znów by się coś pomieszało - wieczorami często edycja nie działa jak trzeba :siara: Quote
Istar19 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Edi tak bardzo mi przykro :candle: :candle: Quote
Buńka Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Edi tak bardzo mi przykro :candle: :candle: Ojejku co się stało? Quote
andzia69 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ojejku co się stało? Hektor wczoraj mia skręt żołądka :( pomimo szybkiej pomocy wet. i odkręceniu był w bardzo złym stanie i dzisiaj rano odszedł na rękach Edi :( Quote
Buńka Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Hektor wczoraj mia skręt żołądka :( pomimo szybkiej pomocy wet. i odkręceniu był w bardzo złym stanie i dzisiaj rano odszedł na rękach Edi :( O matko :shock: Biedne psisko ... :-( Bardzo mi przykro ... :-( Hektorku :candle: Quote
słodkokwaśna Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Hektor, piękny ciałem i duchem nie miał dobrego życia na tym świecie.Niech zazna go chociaż w zaświatach.....Hektorku zostaniesz na zawsze w naszej pamięci. Ciężko mi o tym pisać....nie tak miało być////:( Quote
słodkokwaśna Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Nowe sunie: To ta przywiązana do drzewa. Zostawiona na pastwę losu,w bardzo wysokiej ciąży:( I ta z cieczką.... Obie kochane i grzeczne. Są młode,ale jutro dokładnie je opisze.... Quote
słodkokwaśna Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 I jeszcze Westa z wczorajszego spaceru z całym psim czarnym patajastwem...skąd się tyle ich wzięło. Prawie każdy z innego miejsca lub innego boksu.Pchełka, Pati,Blackuś,Coma , Pasko I Westunia:) Quote
słodkokwaśna Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Marzenko czy mogłabyś zrobić ładne opisiki Hagirowi, Wescie i Janie? Quote
Istar19 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Edi za opisy wezmę się najpewniej jutro, ok? ;) po pracy jakoś popołudniem...tylko będę potrzebować jeszcze jakiś info, ale to Cię spróbuje pod telefonem złapać :) tymczasem zapraszam na bazarek - podrzucanie bardzo mile widziane :) jutro jakoś porozsyłam zaproszenia, zobaczymy jak to pójdzie na nowym dogo http://www.dogomania.com/forum/topic/143196-pchli-bazar-wszystko-mo%C5%BCna-tu-znale%C5%BA%C4%87-sukienkibluzkispodniezabawkitorebki-i-wiele-innych-naprawd%C4%99-tanio-s%C5%82odkopsiaki-zapraszaj%C4%85-do-1710/#entry15822877 Quote
słodkokwaśna Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Dziękuję Marzenko:) Robimy remont (naprawiamy zniszczenia)przed zimą i pieniądze bardzo się przydają:) Jeszcze mam 2 wory ciuchów po moich gwiazdach i po mnie to Ci podrzucę jak się uda .... A dzisiaj Skaucik był na spacerze na smyczy i już się bardzo nie rzucał ze strachu :) Szedł ładnie przy mojej nodze :) Dzięki Weronka i Karola:)za pracę z nim w boksie . Jedna smycz , kilkadziesiąt pychotek i Skaut może chodzić na spacerki na smyczy, bo do tej pory biegał luzem i dostawał szału na widok smyczy. Dziewczyny czy to jest ten sam pies??? http://przytulisko-lisow.manifo.com/sajmon został znaleziony w Daleszycach. i ten http://olx.pl/oferta/zaginal-rudy-pies-CID103-ID63NNh.html#774c1b8f35 Quote
Istar19 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Jak będziecie w okolicy, to podrzucajcie :) do sufitu mam jeszcze sporo przestrzeni :D a tak serio, to zapasy się powoli wyszczuplają bazarkowe, co miałam to dałam jeszcze na mój bazarek - plus kilka rzeczy jeszcze dostałam, ale za późno, będą na następny :) No i misie musicie odebrać ;) jeszcze dokupiłam parę na bazarku - to jak dojdą będzie już pokaźny worek maskotek :D Co do psiaków..ciężko stwierdzić, Sajmonek wydaje się jaśniejszy przy czym ma wyraźniejsze obwódki wokół oczu - ale to może być tylko wynik fotografii, zawsze można podesłać im zdjecia Sajmonka :) Quote
słodkokwaśna Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Dodzwoniłam się i podobno Ten Lisek miał krótsze łapy ....szkoda, ale zdjęcia jeszcze im podeślę, bo jakoś mi to nie daje spokoju. Co do koloru psa, to różnie to bywa ...np: Nie napisałam najważniejszego... Coma , Pasko i Gretunia są już w swoich domkach:) :jumpie: NIECH WASZE NOWE ŻYCIE BĘDZIE ZAWSZE PEŁNE CUDOWNYCH DNI ,CUDOWNYCH CHWIL.... NIECH WASI OPIEKUNOWIE SPRAWIĄ ABYŚCIE ZAWSZE CZULI SIĘ SZCZĘŚLIWI......KOCHAJCIE I BĄDŹCIE KOCHANI!!! Quote
Istar19 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Powodzenia psiaki ;-),domek Pasko najbardziej mnie cieszy,chwile się chłopak nasiedział :) Zmykam do pracy,miłego dnia wszystkim ;) Quote
Recommended Posts