Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

co tam, w  te zimowe już dni, słychać u Słodkopsiaków?

Edi jak zdrowie?

Podziękowania dodane na stronę, wybacz, że dopiero dziś, ale nie miałam za bardzo jak laptopa odpalić. Jak mój Patryk po 12 h w pracy to ciężko ogarnąć coś więcej niż Janka i stado zwierząt...nie narzekam ;) 

Janek też nie....choć muszę uważać bo ciągle chce "głaskać" psiaki, a z nich wciąż futro leci, które się jakoś do tych małych rączek strasznie klei :D

Muszę się w końcu spiąć i je porządnie wyczesać...choć porządne wyczesanie Lalki to wciąż w sferze marzeń - panicznie boi się wszelkich szczotek i grzebieni :( 

Nie wiem, co to będzie jak mój mały dwunogi "piesek" zacznie się po domu przemieszać sam...chyba nie rozstanę się z odkurzaczem i mopem :D 

Ale takie obrazki cieszą ;) 

oyQhFwp3k-8Bg9RUK9U1bRHc7JvZ1-fAzblCkVFLuGWqKOW3h0epSEGjKX0CAbwDB9pbzjP7GfnPrWsElAmE8J7kmSVUCjfyDnd81SaTK_cmNGWvhZpXCgWBmRvyKXiQvpSvCCDAHJa9uz-FhNXVq9hDXXuz5vZjxEaA44yXIbf16Bl1pq1sP_mB06tXinJE9WBgI8jxocA3vR4ZVqXypSTMg7WuFrYoui1raJAv4xzQh6izEXxspvu3Ct83yWdokxe-aJiTw08TxaPN3f_zcdv4YEAk8A_yc-4fT4Dc9Jbegz0I9dLmHFEzX85Gbmbq18SCTwzftTcpACp_xXQ97zyujrnXXBWGeFtz3E6G9NCbjHIr9IR1lXC0WsJsMxLkrfD4aBHrpXuQD6p59HMf4Sh8GEmQfxeXgdUeYL6nF1YtzBJ25eBxIemcDND033Euy-epVxi1qLE1gqgDyqDIrK4OZvTJ33nVVHppWZBl9HpwpacOWmKZMKMWnSwcHvNFQBM4qd7mPWt32zE_hQiyQfOu6BSUwgU83C8Nkx2qdNQ9MzHkMtvT_ommJzM8BcMLYwf8BlisyHU-_BADqiEHDCzJ8R9mLxFauPYkPFXiNBdXJceJIsnsqCHzr_bO-JEJncm4ulJYh5BCsEoVZptuRc2aGQ=w880-h586-no

nkmxcu6mFZfHjs5fLrVidfgIPYUt9LRAYqIwCIcqh0eEBhY-3eoumgSBZFH_RU7jToXaqMLJZ8e84UbvbiEAFJoA4LZD_FpEGSo5YqddEGyPjYgAWaX3rfUymdwjoujGEV8IhzPpzGMsYPXIdEwodaxH-Q9DTdQGzmH_rignHbwtpDXrhsxGTqbRRKWrSDwATxynbsvgzyVgYGYTJwyJvgNy35VFp4TlevEYirVX1wwAD2TGFK-wN5u1BC6vIaiymR_AztiPuUtt0K8CMo9oC5PRYnmbrrArV9akWOYUXHqqrNZ6yRwoNCwKSef0IXpQnuFHC_ONoW1Qdc5ltbieen-kjy9DOiYYHesUsWbkH0W2cGKLkxtBmNvLIdwGLpad9K1rhPFvBNOEGwUUj03ICLN3WbZd2mN7XzhdS6S_KfcUOovE4hQFcjcEMojhiFPU7VpshRMTMiC8WIacGF9_TEi1jp56C7m6eH00n7eRN6hSuhtPsXvdMGauVuifW--2IEIBkO4DhDBnkK7N5fQ6HkGgotKxzkXz-62UcOIWxEVd5P4JBQPacFHfTo_LHiFkOHAxc3b0guZfizZwGgyR-OHmcAqhmTcY4SUUoTU9ywbSBKhxpm1XdJVtQAHNwDeblgGdMviQYQGEgpnTekwldjlc3Q=w880-h586-no

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Edytko, nawiązując do rozmowy telefonicznej, zdjęcia przydałyby się niewielkiej ilości "nowych psiaków", ale przydałoby się odświeżyć wizerunek kilku tym, co się u Ciebie zasiedziały.

1. Fela, wiem, że ma, ale na śniegu i słabo ją widać....może udałoby Ci się choć 3-4 zdjęcia jej na jakimś spacerze zrobić, zanim śnieg nie spadnie. Jak nie to trudno, ale miej ją proszę na uwadze :)

2. Rona, ale to wiesz, tak tylko piszę co by jej nie ominąć :D

3. Wasia- wiem, że mała z niej menda, ale jeśli chodzi na jakieś spacery, to miej ją też na uwadze.

4. Zadra, jak wyżej. Bo ona ma zdjęcia ze swojego pierwszego pobytu u Was, nie wiem czy coś się zmieniło w jej wglądzie, czy nie.

5. Kajo, wiem, że dzikusek, ale może gdzieś mimochodem Ci w kadr wpadnie ;)

6. Lui, ten nowy słodziak.

6.  Smile, jeśli się uda go wyciągnąć na spacer.

7. Wedel, tak jak Kajo...może gdzieś CI wpadnie Ci w kadr :)

Posted

Marzenko Wasia będzie w tym tygodniu sterylizowana, to jej zrobię fotki w domu u mnie...zobaczymy co będzie się działo. 

Rona jutro....

Te inne dzikuski ...nie wiem chyba będą u mnie do końca życia, straciłam nadzieję i dlatego im nawet nie robię ogłoszeń.

Poza tym się boję, że zwieją od ludzi...

Lui zrobię jak będzie chodził na spacery, po kwarantannie na dniach:)

Smile tak jak mówiłam.

A teraz fotki maluszków, które są bardzo grzeczne, ale i żywe:) Jak jedno idzie do pokoju , drugie do kuchni a trzecie do łazienki...to ja je łapę przez 10min, bo jak jedno już mam i idę po drugie, to to drugie już jest w innym pomieszczeniu i tak ciągle:) Latają za Roną, Abbą i nami:) Słodziaki....

Tu też chciałam im zrobić zdjęcia sama, ale mi uciekały...rzuciłam kawałki parówek by siedziały w miejscu, ale miały je gdzieś....tylko jasny się na chwilkę nimi zainteresował ...zabrał i gdzieś zaniósł...chyba do Rony.

IMG_3586 (800x437).jpg

IMG_3592 (800x533).jpg

IMG_3609 (722x768).jpg

IMG_3618 (729x800).jpg

IMG_3624 (800x534).jpg

Posted

Maluszki bardzo się do nas przyzwyczajają i to jest powód, że je wydajemy...bo tak to muszę napisać, że są bardzo grzeczne jakby ich nie było. ale mają wszystko co potrzebne do szczęścia , to po co płakać.2 mamusie, 2 swoich ludzi, zabawki, jedzonko i duże łoże:) 

Rona jest u mnie w domu i również jest przegrzeczna! Czyściutka i kochana. Ładnie chodzi na smyczy i w ogóle mogę pisać o niej w samych superlatywach. Jedynie podwarkuje na Abbę, ale wiadomo to o szczeniaki. Za to do nich jest kochana, traktuje je jak mama.  Już 10 dni po sterylce, to jej zdjęłam ubranko i zrobiłam kilka zdjęć, bo tylko tyle się dało. Bardzo się boi aparatu.

Marzenko napisz, że jest w typie wilczarza.

IMG_0335 (800x719).jpg

IMG_0341 (800x667).jpg

IMG_0345 (800x748).jpg

IMG_0347 (800x800).jpg

IMG_0356 (800x638).jpg

Posted

U nas się wszystko pokapciało:( zostałam sama z ok 30 psiakami . Moja pracownica miała udar i do pracy już nie wróci a Andrzej musi mocno  u siebie pracować, by nas utrzymać, bo gmina sobie żarty robi...nie zgłasza psów. W listopadzie tylko jeden był piesolek za 1400zł po odliczeniu podatku a koszty miesięczne przy 30 psach.....masakra!

To raczej nie dam rady robić zdjęć psiakom i tu często wchodzić. Przepraszam.

No i dosyć, że nie za bardzo będzie mnie stać na pracownika, to jeszcze ciężko będzie ze znalezieniem kogokolwiek tu do pracy, bo dojazd utrudniony a z okolic mało jest psiowych ludzi i do tego mobilnych.

Mam nadzieję, że chociaż przed świętami to się jakoś zmieni...

Posted

Przykro mi Edytko, że się tak wszystko źle układa :(

Dużo zdrowia dla Krysi! udar to straszna sprawa.

Dużo sił Wam przesyłam! Wierzę, że to kłopoty przejściowe i się wszystko dobrze ułoży!

Odświeżyłam wczoraj ogłoszenia na OLX, może jakimś cudem ktoś się do Ciebie sensowny odezwie w sprawie adopcji. 

Posted

Dziękuję Marzenko..trzymajcie za Krysię kciuki w środę ma ciężką operację.:(

A u nas troszkę lepiej, bo może znalazłam pracownicę...na razie sprawdzamy się na wzajem.

Nowych piesów nie ma...Za to poszła do domu Una i Delik zostaje:)

A to przystojniak Lui, który umie chodzić na smyczy i ogólnie to fajny psiak. 

IMG_3786 (800x696).jpg

IMG_3797 (800x749).jpg

IMG_3798 (800x788).jpg

IMG_3803 (800x533).jpg

IMG_3807 (800x648).jpg

Posted

Marzenko no właśnie nie było operacji, lekarz nie miał czasu. Wczoraj wieczorem miało się wyjaśnić, ale jeszcze nie dzwoniłam

Nowa pracownica jest super:) ale niestety tylko do lutego będzie, jej mąż ma propozycję pracy w innym mieście, ale wyjaśni się to na początku roku.

Lui miał operację...miał zapalenie prostaty i był wnętrem, to przy okazji został bezjajeczny. Czuje się dobrze, tylko mam go w domu.

Został jeden szczenior, wczoraj poszły 2.

ale teraz jak nie ma z kim wariować, to demolka się z niego zrobiła;

A to on:) Ubranko od Ciebie mu się przekrzywiło, ale nie widziałam, bo to Andrzej robił fotki a wiadomo faceci nic nigdy nie widzą, oprócz meczów, piwka i pięknych kobiet:P

IMG_3878 (696x800).jpg

IMG_3888 (800x676).jpg

IMG_3891 (788x800).jpg

IMG_3895 (800x774).jpg

IMG_3899 (800x758).jpg

Posted

Bardzo dziękujemy za życzenia:)

Krysia po operacji czuje się dobrze:)

A to nowe pieski z poniedziałku , tylko czasu brakowało..

Suczka Iskra śliczna, 3 letnia...po aborcyjnej jest u mnie w domu, ale niestety to dzikuska jak Zadra:(  gryząca i bojąca.

IMG_3916 (733x768).jpg

IMG_3920 (621x768).jpg