Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj ja z ta panną mam ostatnio trzy światy:shake: Oznajmiam również od razu, że diablica od przyszłego tygodnia na spacery będzie chodziła obowiązkowo w kagańcu . . . To niestety konieczne bo terroryzuje mojego Rokulca:mad: Poszarpała mu uszy, ma już rany do krwi i na spacerze boi się odemnie oddalać bo wie że czyha na niego ta biała menda. Nie chce mi chodzić na spacery przez nią... człapie za moją nogą tylko smutno:mad:
A pani Leokadia tak się rozszalała w stosunku do niego że czasami jak go dziabnie to jeden pisk:mad: A to sierotkowate ciele nie potrafi się odgryźć...
Także jestem zmuszona ograniczyć jej swobodę:diabloti:

Ja wiedziałam od razu, że Majeczka ma jakąś nadprzyrodzoną moc do znajdowania domów dla ciężkich przypadków:D
Podziękowałam jej już z 10 razy i dziękuję raz jeszcze za wyczarowanie domku dla Bazylka!:multi:
Jak tylko nadarzy mi się okazja na wyjazd do Krakowa to osobiście ją od nas za to wyściskam:loveu:

Posted

Cała Leośka:eviltong:

Miałam jeszcze wkleić zdjęcia naszej puchatej Sherii:)której wczoraj cyknęłam tak mimochodem. Chociaż na fotkach tego nie widać,Sherii to teraz puchacz i to bardzo milusi. Ma mega gęstą okrywę o delikatną jedwabistą w dotyku. Cały czas ma się ochotę do niej przytulać.

Posted

Ale Sheri się zmieniła! Gdybyś nie napisała, że to ona to bym się pytała czy masz kolejnego owczarka ;)

czekam na imiona nowych psiaków - jeśli gdzieś tu są podane to bardzo przepraszam :oops:
póki psiaki nie mają imion nie mogę ich dodać w pełni na stronę

Posted

Marzenko ,sunia szara to Lori
pies moręgowaty to Jantar
rudy szczeniak- Jimmy
czarny kudłaczek -Dante

Dziś poszła do domciu maleńka szczeniorka:multi:do siostry ,pana Kumpla:crazyeye::razz::cool3:

OKRUSZKU SAMYCH PRZYJEMNYCH CHWIL ,SAMYCH CIEPŁYCH DNI ,SAMYCH SMAKOWITYCH POSIŁKÓW I MIŁOŚCI ....MIŁOŚCI,MIŁOŚCI......MIŁOŚCI!!!

Posted

Jeszcze takie maleństwo potrzebuje domku.
Mikro sunieczka zabrana z krowiego łańcucha. Nula ma 1,5 roku jest zaszczepiona i po sterylce . To bardzo grzeczna sunia ,która na każdym kroku przeprasza ,że żyje.
Nie miała nic nawet budy.siedziała bida na krowim łańcuchu obok dziury z daszkem:(
No i do tego jeszcze była darmozjadem ,bo nie szczekała:(

Dopiero mój mężuś naprawił aparat ,to cyknęłam jej zdjęcia a jutro zaległe 2nowe sunie.

Posted

Wieści o Bazylka (teraz Basilka ,bo Bazyl wydawał się pani zbyt twardym imieniem dla niego)
Bardzo się bałam ,że będę musiała go odbierać ,ale jak widać wszystko w porządku:)

[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Witam , Pani Edyto..[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Wszystko się już unormowało z Basilkiem, on się już u mnie zaadaptował , jest coraz bardziej szczęsliwy i zadowolony. Poznał już w większości nowy teren i dom. Ma też swoich psich kumpli.[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Z kotem powoli zawarł pakt o nieagresji ( przy czym to kot był stroną atakującą ).[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]A poza tym , to aniołek - psiak. Grzeczniuteńki ...[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Tak więc , Basilek ma już swój dom u mnie . Na stałe...[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Serdecznie pozdrawiam. Małgorzata

[/FONT][/FONT]

Posted

Nowe sunieczki :)
Jedna ok roczna szorstkowłosa z białą mordką ok 30cm wys . Miała niedawno szczeniaki ,które podobno pozabierali ludzie:roll:
A druga to kilku miesięczna ,wystraszona sunia . Siedzi w środku i dopiero wychodzi kiedy do niej wchodzę.
Jeszcze się załapał na zdjęcia Dante ,bo jest razem z nimi.
Ciężko było mi robić fotki ,bo Dante to psiak wchodzący na kolana:)

Posted

Przyjechał teraz nowy pies podobny do Figo a mnie się chce wyć z rozpaczy:-(:-(:-(Przyszły wyniki Lordzika i wszystkiego mi się odechciewa:(
Do tego moje psy jak ja płaczę ,też to przeżywają.... to nie mogę i duszę to w sobie:-(
Chyba jestem za słaba na to wszystko:(
Jutro zdjęcia psa.

Posted

Przepraszam za te moje żale:roll::oops:

Następna wiadomość od Basilka:)

[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]A za Basilka bardzo dziękuję . Naprawdę jest wart miłości. Im bardziej go poznaję i więcej się z nim zżywam , tym bardziej zdobywa moje serce. Obiecuję , że będzie miał wszystko, co najlepsze, bo na to zasługuję. Nie wiem, czy w tej chwili nie jest najbardziej wygłaskanym i wycałowanym psiakiem w Krakowie. No i nie opuszcza mnie ani na krok. Czuję , że zdobywam jego zaufanie. Wiem, że będzie nam razem dobrze.[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Monotype Corsiva]Bardzo serdecznie Panią pozdrawiam. Małgorzata[/FONT][/FONT]

Posted

psiakość zapomniałam o zdjęciu nowego ,ale jutro zrobię całej trójce , bo właśnie przyjechały 2 nowe psice. Sunia niskopodłogowa w typie husky i pies ,który wygląda jak brat bliźniak naszej Gagi:)Może ciut wyższy.

Posted

[quote name='(:Buńka:)']O jejku tak się cieszyłam z tylu adopcji a teraz znowu tyle nowych bid:(

Masz całkowitą rację i zawsze tak mam jak mam jakieś problemy:shake:
Dzisiaj znowu kolejny pies ...wywalony przez swoich właścicieli po rozwodzie:-( budowali nowy dom ,to wywalili starego psa:angryy:Podobno ma na imię Bobek:crazyeye: Jest bardzo przytulaśny.

A to już Gaguni bliźniak ...przynajmniej tak wygląda.Ma ok 3lat i jest już po kastracji itp.

Sunia po sterylce i też po szczepieniach itp. Ok 4 lata .Szczeka śpiewnie jak Husky:razz:

I mały gryzoń :roll:

A tak niewinnie wygląda.

Posted

heh czyżby ludzie przed świętami już pozbywali się "kłopotów" :(

Edi błagam..nie nazywaj tego pięknego burego psa Bobek...może jakoś podobnie, ale jak tak można do psa wołać co tym ludziom do głowy strzeliło?^^ zmień mu proszę imię - a właścicieli to ...heh - to już lepszy byłby Bolek dla niego;)

jutro popołudniu, albo w niedziele rano uzupełnię stronę - może do tego czasu psiaki dostana imiona :)a jak znajdziesz chwilę by coś napisać o zachowaniu ostatnio przybyłych to im opisy zrobię na dniach :) jeśli chcesz mogę zrobić po kilka ogłoszeń - ale nie dla wszystkich bo ich zbyt dużo...to może wytupuj kilka psiaków, co ogłoszeń jeszcze nie mają i dostaną one na święta po 5 ogłoszeń :)

a jak kochany Lordzik?

Posted (edited)

No tak święta idą to zaczynają się porządki . . .:( To straszne! Nie wyobrażam sobie w ogóle jak można pozbyć się swojego przyjaciela bo wakacje, bo święta, bo urósł za duży lub za mały... no nie ogarniam takich ludzi... A po świętach z kolei pojawią się nieudane prezenty:(Mój brat kocha rybki akwariowe i rodzinka wymyśliła żeby kupić mu złotą rybkę:/ Od razu wybiłam im ten pomysł z głowy. Żadnych żywych prezentów czy to pies czy rybka... Będzie chciał to sobie kupi...Nie chcą mi się otworzyć zdjęcia nowych psiaków bo mi net nawala ale mogę zaproponować w ciemno imionka. Jedynie mi się Gagowy pokazał... Suńka: Saya, Masha, Brina, Pieski: Aro, Obi, Ważniak(:)) ; Coddi, Irys, Franko, Markus, Bruno . . . .Gagowy (hmm cudeńko aż miło patrzeć na takiego przystojniaka<3): Może będzie Mambo albo Neron?:) Tak jakoś mi spasowały te dwa do niego;)Zdecydowanie mój typ i w dodatku czarny, och i ach, miód na me serce. I taka pięknota bezpańska:(

Edited by (:Buńka:)
Posted

[quote name='Istar19']heh czyżby ludzie przed świętami już pozbywali się "kłopotów" :(

Edi błagam..nie nazywaj tego pięknego burego psa Bobek...może jakoś podobnie, ale jak tak można do psa wołać co tym ludziom do głowy strzeliło?^^ zmień mu proszę imię - a właścicieli to ...heh - to już lepszy byłby Bolek dla niego;)

jutro popołudniu, albo w niedziele rano uzupełnię stronę - może do tego czasu psiaki dostana imiona :)a jak znajdziesz chwilę by coś napisać o zachowaniu ostatnio przybyłych to im opisy zrobię na dniach :) jeśli chcesz mogę zrobić po kilka ogłoszeń - ale nie dla wszystkich bo ich zbyt dużo...to może wytupuj kilka psiaków, co ogłoszeń jeszcze nie mają i dostaną one na święta po 5 ogłoszeń :)

a jak kochany Lordzik?[/QUOTE]

Tak samo pomyślałam ,jak mi Andrzej powiedział ,że to Bobek ...szkoda,że nie kupa:evil_lol:
Imionka Bunia podesłała :) to proszę wybierz Marzenko psiakom.A co do opisów ,to jutro posiedzę troszkę u nich i cosik sklecę.

Ogłoszenia wykupiłam ,tylko zdjęć mi ładnych brakuje nowych psów. Marzenko zrób proszę opis Redzie i Reksowi.
Bo mają zdjęcia ,to jutro je wstawię na bazarku.
Lordzik cały czas pije i chce jeść ..no i czasami mu duszno:shake:

Posted

Edi - przyszla pani Kikuni juz dzwonila do mnie z Austrii :) Ze się nie moze doczekać i 5 już prawdopodobnie będzie w Polsce - więc pamiętaj apropo transportu do krakowa jakby co :) :)

co do imion...brutus, zefir, nadir, willy, lenka,atos, portos, aramis, kaja, maja, nitka, nutka, bella, mela, fela, hela :)

Posted

[quote name='vega17']hej czy macie może wolne miejsce w hoteliku na tydzień dla terierki ?[/QUOTE]

Niestety nie:( Jeszcze jutro przyjeżdża do nas nowy psiak:roll:
Chyba go Wioli podaruję :eviltong: bo jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny.
Jutro zadzwonię po ludziach i się spytam może u kogoś się znajdzie miejsce.
A może Andzia ma jakieś:eviltong:

Andzia to super:multi:Kikunia to wielka całuśnica :) Na pewno pani się spodoba:)
Aleś imion nazbierała:-o

Marzenko jak możesz to proszę wpisz u Henia ,że on dzieci lubi ...ja to przeoczyłam i Ci chyba nie wpisałam .

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Niestety nie:( Jeszcze jutro przyjeżdża do nas nowy psiak:roll:
Chyba go Wioli podaruję :eviltong: bo jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny.
Może u Marcina będzie miejsce? Jutro zadzwonię i się spytam.

Andzia to super:multi:Kikunia to wielka całuśnica :) Na pewno pani się spodoba:)
Aleś imion nazbierała:-o

Marzenko jak możesz to proszę wpisz u Henia ,że on dzieci lubi ...ja to przeoczyłam i Ci chyba nie wpisałam .[/QUOTE]
potrzebuje do niedzieli tylko, bo w niedziele jedzie do domu do Wawy (gdybyście potrzebowali transportu moge spytac )

Posted

Edi zrobię opisy dziś wieczór (późny) albo jutro rano, ok?:) tylko proszę napisz mi słów kilka o Redzie, O Reksie już coś tam wiem, ale jaki jest jego stosunek do psów? jak reaguje na dzieci? nadal czasem "straszy" ?:)
imionka z chęcią wybiorę :D no chyba, że do jutra to zrobisz, bądź ktoś inny.

u Henia dopisałam że lubi dzieci :)

Ucałuj w nosek Lorda!

Posted

[quote name='vega17']potrzebuje do niedzieli tylko, bo w niedziele jedzie do domu do Wawy (gdybyście potrzebowali transportu moge spytac )[/QUOTE]

hotelik już nie potrzebny, uda się młodą przetrzymać tydzień. dzięki.