Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

hihii mini mini owczar:lol:

Mam dziś lepszy humor, bo moja Rozinka dziś dobrze się czuje:lol::multi:Nawet poszła ze mną na spacer.
Ale ostatnie 3 dni były dla mnie smutne.
Łezka ją dopadła w niedzielę ....nic jej nie zrobiła ,ale moja sunia to staruszka i bardzo się o nią martwiłam.
Serce już nie te ... i stawy też.
No i właśnie te stawy wysiadły ,tak stwierdził wet.Nie mogła się ruszać i wstawać...na ukochany spacer nawet nie chciała chodzić.Musiała sobie je jakoś nadwyrężyć przy tej kłótni z Łezką.....tymbardziej ,że dopadła ją jak wrócila z bardzo długiego i wyczerpującego spaceru.

Ale dziś Rozi jest prawie tak jak dawniej...wesoła,wyszczekana i poszła z radością na spacer . Nie wiem czy to lek podziałał,czy tak szybko moja niunia się regeneruje????

Edited by słodkokwaśna
Posted

Biedna Rozinka:shake: To dziarska babeczka to szybko wydobrzeje;)
Za to mój Rokulek lepiej nie mówić:( Przestał jeść, zamiast chodzić na spacery to siedzi pod oknem mojego pokoju i bardzo płacze:( Oczęta podobno wygaśnięte:shake: Wczoraj dzwoniąc zamiast gadać z rodzicami to gadałam do mojego piecha żeby coś dziubnął do zjedzenia. Dobrze że jest nauczony komendy "mniam, mniam". Tak mi go szkoda. Gdyby on był ze mną i Leośka to mogła bym nie wracać . . .
Dzisiaj przyjechała do nas moja bratanica to podobno go trochu rozruszała ale i tak mi serce płacze że ja tu o on tam. No i śpi na stercie moich ubrań biedak tyle mu po pańci zostało . . . . Jeszcze tylko 24 dni.
Dobrze że chociaż Murzyn to "popaprany" indywidualista. Ma w nosie że pańcia zniknęła na tak długo!

Posted (edited)

Jeszcze się nią nie nacieszyliśmy. Dopiero przyszła i już poszła.....

Malutka spryciorka Maga jest już w swoim domku:multi:

KRUSZYNKO,NIECH TWOJE NOWE ŻYCIE BĘDZIE TAK PIĘKNE JAK DZISIEJSZY ,WIOSENNY DZIEŃ.....A TWOJA RODZINA NIECH SPRAWIA ,ŻE BĘDZIESZ ZAWSZE SZCZĘŚLIWA !

Zapomniałam dopisać,że wczoraj do nas trafiła sympatyczna sunia ,podobna do Nerusia.
Kropka ,była w 2 domkach, ale nie mogli sobie z nią poradzić,to ją do nas oddali na czas znalezienia dla niej domu.
Szkoda psiny a sprawia wrażenie takiej kochanej i grzecznej.
Jutro zdjęcia.

Edited by słodkokwaśna
Posted

no to tylko podsyłać ci szczeniory jak ci tak dobrze schodzą ;) :)
Edi - co z tymi wykladzinami???

i jakby ktoś się wybierał do wrocławia wcześniej niż 24 maja to dajcie mi znać ;)

Posted (edited)

:lol:

andzia69 napisał(a):
no to tylko podsyłać ci szczeniory jak ci tak dobrze schodzą ;) :)
Edi - co z tymi wykladzinami???

i jakby ktoś się wybierał do wrocławia wcześniej niż 24 maja to dajcie mi znać ;)

Hihii jedne siedzą długo a inne domki znajdują na pniu ...I czasami tak jest ,że te urodziwe właśnie tak długo siedzą:roll: To tylko szczęście ...nic więcej.

Co do Wrocka ,to Marcin tam czasami jeździ na jakieś szkolenia,to zadzwoń:lol::lol::lol::evil_lol:

Z wykładzinami nie tak łatwo,bo transport trzeba zamówić 300zł i ludzi do zdjęcia palet z samochodu.Andrzej myśli...............................................................:cool3:

Fiołku ,chyba ten całus w nochaleczka,nie w nochala......:razz::lol:

Edited by słodkokwaśna
Posted

O jeju ale u nas już pięknie i zielono:) Nie mogę się doczekać powrotu i bardzo, bardzo tęsknie za moimi ulubionymi psolubnymi cioteczkami:(
Z dnia na dzień jest gorzej. Bardzo tęsknię za naszą małą wsią . . . za psiakami . . . za domem:(. Za szybko się przywiązuję i wiem że jak będę z stąd wyjeżdżać to również będzie płacz:( To dopiero kilka dni a już wiele przyjaźni. Otaczają mnie tu wspaniali ludzie których nie da się nie lubić mimo że czasami się nie możemy zrozumieć ale dopiero tu z daleka od wszystkiego zaczyna się doceniać w 100% to co się ma na co dzień. Bardzo tęsknie i przesyłam wam gorące pozdrowienia:)

Posted

Nasza maleńka,mądralińska gwiazdeczka Tycia jest już w swoim domku:multi:

TYCIUNIU ,BĄDŹ ZAWSZE TAKA RADOSNA I SZCZĘŚLIWA JAK BYŁAŚ TUTAJ....NIECH TWOJA NOWA RODZINA ZAPEWNI CI DOZGONNĄ MIŁOŚĆ I NAJLEPSZĄ OPIEKĘ.....A SŁOŃCE NA NIEBIE NIECH ŚWIECI ZAWSZE DLA CIEBIE!!!

Posted

słodkokwaśna napisał(a):
:lol:

Co do Wrocka ,to Marcin tam czasami jeździ na jakieś szkolenia,to zadzwoń:lol::lol::lol::evil_lol:

bardzo śmieszne! bardzo! :evil_lol: ale...mała pojedzie z nim do Wrocka :diabloti:

a powiedz mi lepiej gdzie Tycia pojechała! nie mów, że do Szwecji ;)

Posted

andzia69 napisał(a):
bardzo śmieszne! bardzo! :evil_lol: ale...mała pojedzie z nim do Wrocka :diabloti:

a powiedz mi lepiej gdzie Tycia pojechała! nie mów, że do Szwecji ;)

No widzisz czasami dobrze się jest pośmiać...;)

A co do Tyci , poszła do Dębskiej Woli . Jej Pani pracuje w Morawicy ...to znajoma Jadzi ,to domek jest cały czas na tapecie.

Tycia nie chciała wczoraj jeść i pić i strasznie płakała,to pani jej była w zawieszeniu...ale dziś już podobno jest dobrze i ta mała rajfura rządzi!!!
Tzn........że Tycia ma już domek!

Posted

Dziś do nas trafił piękny owczar...miał być wychudzony i bezdomny od conajmniej 2-3 miesięcy a psiak w miarę zadbany....tylko kleszczy ma mnóstwo.
Aż jestem zaskoczona ,bo to zgłosiła pani Vikuni...ale podobno ona z córką go dokarmiały od jakiegoś czasu,to może wcześniej był bardzo wychudzony:roll:

Jutro zdjęcia ...a tak w ogóle to jakoś często owczary trafiają do nas .....chyba mnie wyczuły ,że kocham je bardzo:lol:

Posted (edited)

Proszę o to cudny Kronos:lol:
Ciągle nie mogę uwierzyć ,że dobrego psa mi mój mąż przywiózł,bo tyle się o jego złej sytuacji nasłuchałam....... jak ktoś rozpozna swojego psa w Kronosie ...proszę o kontakt.Może mój TŻ gwizdnął komuś piesa??????????????:evil_lol::cool3:

Edited by słodkokwaśna
Posted (edited)

Niom ...Agatko aż dziwne:) I do tego kochany przymilak.
Na bank musiał być u kogoś w domu! Szukam w necie ,ale na razie bez rezultatu.:roll:

Mają trafić zaraz jeszcze 2 małe psiaki ...jednego Andrzej już ma ,a drugiego łapie razem z Policją.
Jakieś bidulki wywalone zrobiły sobie w rowie legowisko.:shake:

Ludzie to są jednak .....:angryy: Zadzwoniłam do pana ,co zaginął mu podobny pies w Bolechowicach i pan nawet nie chciał oglądać zdjęć.MASAKRA!!! Stwierdził,że minęło 2 lata i już mu nie zależy:mad:

No i trafiła ...na razie sunia ze złamaną łapką.:shake:

Edited by słodkokwaśna
Posted

Wczoraj nie było forum a tak dużo się u nas działo....

Trafiła malutka sunieczka z jeszcze mniejszym bratem .Całe w kleszczach.Sunia ma problemy z łapką ...jutro prześwietlenie.
Trafił też duży ,chudy psiak ..prawdopodobnie urwał się z łańcucha. Wystraszony i też ma łapkę wybitą.
Zaraz zdjęcia.
Wczoraj były sprawdzane psiaki na koty .
Szejk,Generał zdały egzamin a Levis oblał.

Dziś Vigo miał zdejmowany gips (miał mieć wymieniany na syntetyczny ,ale wet stwierdził że jest nieźle i kazał tak zostawić.
Kropka i Marika miały pobieraną krew do badań,jutro wyniki.
A teraz zdjęcia maluszków, nowego psiaka z łańcucha i Szejkusia.