beta ata Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) Kurczę, no nie mam Ci jak pomóc... Nie moge ich wziąć, nawet jak je złapiesz... Wiesz, może chociaż dam Ci link do wątku dziewczyn , które złapały niejednego psiaka, może chociaż Ci doradzą coś technicznie... Zaraz znajdę i wrócę. edit: Już mam: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-psów-aktualizacja-i-info-str-1?p=19563723#post19563723[/url] Edited August 24, 2012 by beta ata Quote
paulina02 Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 Byłam dziś w lesie ze znajomą sunia źle wygląda bardzo gupi sierść , pies nie do poznania;( Quote
Olga7 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) Może ona jest chora od kleszczy ,na jakąs chorobę skóry /typu nużeniec itp../ albo strula się? Oby tam nikt ich nie zniszczyl ,by pozbyc się ich stamtąd. Edited September 12, 2012 by Olga7 Quote
beataczl Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 .. trzeba je zlapac innego wyjscia nie ma a jakie schronisko jest najblizej gdyby dt sie nie znalazl? tak co dzien jezdzisz i karmisz te pieski , ja tez dokarmialam kiedys codziennie pieska nad jeziorem mieszkal przy lasku,ale mialam taka klatke pozyczona tylko na lisy i nie dal sie zlapac napisalas adres do wysylki klatki-na pw __Lara prosila to Ci wysle Quote
Paulaabp Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Witam, tak czytalam wszystko... jestes paulina aniolem dla tych pieskow :) . Maja z Toba dobrze. 3mam kciuki, napewno dadza sie oswoic! Quote
paulina02 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Ja nie jeżdżę sama jeżdżę z jedną panią do nich razem , wysłałam adres do wysyłki .Nasza gmina podpisała schroniko z Łodzią z Wojtyszkami:-( tam jest umieralnia a nie ma pewności czy tam dotra .Jakie sznse tam mają te psy z lasu dzikie przerazone tamte psy je zagryza na wejściu .Nie mogą one iść do schronu nie tam tam jak w piekle lepiej dać im godnie odejść z tego świata :-( Quote
beataczl Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 rozumiem... to czekamy az przysla Ci ta klatke-lapke . oby przed zima daly sie zlapac...a ma byc dluga i ostra ale czy bedzie -sie okaze... Quote
Olga7 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Pisalaś Paulino na wątku klatki-łapki ,że podobno leśniczy dal nagrodę za złapanie tych psów ,ale chce je wtedy przekazać Tobie czy też pozbyć się psów i klopotu na swoj sposób, czy ewent.oddać do schroniska ? A może ktoś podtruwa psy by pozbyć się ich skutecznie ? Przedtem nie wygladala sunia tak zle i nie lysiala przecież ? Lesniczy wie o tych psach i budzie a z drugiej strony chce je odlowic/zlapac ,bo wiadomo mogą lapać albo straszyć im zwierzynę łowną czy ptactwo ,jesli glodne albo latają wszędzie. Edited September 12, 2012 by Olga7 Quote
paulina02 Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Czy to z leśniczym to nie wiem na 100procent tak słyszałam tylko , byłam dziś u psów bez zmian .Musze zabrać lornetke bo sunia albo mi się wydaje albo ma cos z oczami , wyglada nie ciekawie .Apetyt ma , tak myślałam o Sedalinie ale jak gdzieś pujdzie to jej nie znajde a za nią zawsze dalej szczeka jej synek już zdziczały... Quote
terra Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Nie dobrze, jeszcze do tego choroba. Biedactwa. Quote
beataczl Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 do d... taka sytuacja i bezsilnosc... a kleszczy wszedzie pelno-we wrzesniu drugi wysyp zawsze a juz musza byc zakleszczone i choroba gotowa. nie wiadomo czy nie chora suczka i ten maly, dobrze jeszcze ze jedza Quote
paulina02 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Jutro jade do nich zabiore lornetke zobacze jak te jej oczy , albo wezme aparat zobaczę.... Quote
paulina02 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 A tu jest inna sunia z lasu co zabrałam moze zajżycie i troche po rozsyłacię .Dziękuje [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227206-Pies-z-lasu-przywi%C4%85zana-do-drzewa-ju%C5%BC-po-operacji-czeka-na-DOM"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227206-Pies-z-lasu-przywi%C4%85zana-do-drzewa-ju%C5%BC-po-operacji-czeka-na-DOM[/URL] Quote
beataczl Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='paulina02']Jutro jade do nich zabiore lornetke zobacze jak te jej oczy , albo wezme aparat zobaczę....[/QUOTE] i jak te oczka i stan psiaczkow..? Quote
Olga7 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) Gdyby jednak udalo się je zlapac,to może by jakiś Bezpl.DT czy za karmę dla nich się znalazl? Bo Ty Paulino chyba juz nie dalabys rady zatrzymac je u siebie zanim nie nadawalyby się do adopcji i trafi się im DS.. Edited August 30, 2012 by Olga7 Quote
paulina02 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Sunia nie podeszła szczekały z daleka , myśle ze sunia ma szanse że zaufała by człowiekowi merda ogonkiem i ucieka boi sie , musiano jej zrobic wielką krzywde jak ją wyrzucono .Ale piej jest dziki zupełnie nie podejdzie on nie miał nigdy kontaktu z człowiekiem sunia kiedyś miała dom , chłopak nigdy ...Ja nie mam gdzie obydwu zabrać , może mamuśke do altany ale dwa nie dam rady .Moze wy kogoś byście poszukały chociaz dla psiaka ..... Quote
paulina02 Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 Mogła bym mieć już klatkę łapkę szukam dla nich miejsca w altanie mam koty teraz małe koty ;( , na hotelik mnie nie stać....Moze jakaś fundacja by mogła opłacic hotelik co nie orientujecie się .....Te psy sa przeszło rok w lesie ... Quote
paulina02 Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Ok kto by miał miejsce dla piesków jakis dt .... Quote
Olga7 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) [quote name='paulina02'][SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]Ok -kto by miał miejsce dla piesków jakis dt ..[/B][/COLOR][COLOR=#0000ff][B].[/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B]??[/B][/COLOR][/SIZE].[/QUOTE] Może by dalo radę znalezc miejsce dla nich obu-suni i malucha jej ,ktory juz niedlugo chyba skonczy rok jakos jesienią czy zimą ? I szukać wtedy im nowych domów ? Bo razem ich nie moglabys Paulino choc te kilka m-cy przetrzymać a i nawet ok.pol roku w tej altance ? Jakaś pomoc w utrzymaniu ich bylaby oczywiscie potrzebna . Najbardziej potrzebne są nowe domy ,ale malucha trzeba socjalizować by nauczyl się żyć wśród ludzi i innych zwierząt .Przy suni-matce byloby mu może rażniej i latwiej ? [SIZE=3][COLOR=#0000cd][B]Szukamy jednak PILNIE Domu Tymczasowego-najlepiej Bezplatnego albo za karmę i niską oplatą- dla obu albo jednego psa z lasu !!! Sunia kudlata z lasu : /fot.1 i 3 / [/B][/COLOR][/SIZE][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/4640/obraz001gi.jpg[/IMG] [COLOR=#0000cd][B]Szczeniak -obecnie już większy ,starszy- ma ok.10-12 mcy chyba :/ fot.z lXI.2011/ [/B][/COLOR][IMG]http://img573.imageshack.us/img573/6201/obraz002nb.jpg[/IMG][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/7906/obraz003gp.jpg[/IMG] Edited September 5, 2012 by Olga7 Quote
Olga7 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Napiszę kilka pw do DT /hotelikow o miejsce dla tych psow a raczej chyba tego szczeniaka. Najbardziej potrzebny bezplatny DT,ake szanse b.marne na znalezienie . [SIZE=3][COLOR=#0000cd][/COLOR][/SIZE] Edited September 12, 2012 by Olga7 Quote
pikola Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Watek trzeba porozsylac.Trzeba pomoc tym psom.Boze one juz rok w lesie..Co za bezduszny kraj,coraz wiecej bezdomnych zwierzat.Jak to wszystko ogarnac?Na Dogo,FB psow sa tysiace..:placz:Brakuje slow..i lez.:-( Quote
paulina02 Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Znajoma była u piesków nie były głodne , jest kilka domów gdzieś 1.5km od nich przy lesie i one tam podobno podchodzą ktoś tam im też wystawia jedzenie jak to prawda .Tak mówiła znajoma.......Idzie zima by trzeba było je z tamtąd zabrac ale gdzie szczeniak lipiec chyba , skończył rok ...Czas goni założyłam wątek w tamtym roku i nic nie zrobiłam , na działke jedynie bym mogła sunie bo wilk mi odszedł na raka mam tam teraz trzy psy a ludzie wyzywaja więc dwóch nie upchne gdyby uciekły to szkoda gadać .Mam w domu też trzy psy dwa duże jeden na lekach do końca życia młody pies ma chora trzustkę ....Myśle tez że najlepiej by hył hotelik taki dobry tylko to kosztuje a ja z moimi kotami mam swoich 32 zwierzaki więc nie dam rady utrzymac ... Quote
__Lara Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 [quote name='paulina02']Znajoma była u piesków nie były głodne , jest kilka domów gdzieś 1.5km od nich przy lesie i one tam podobno podchodzą ktoś tam im też wystawia jedzenie jak to prawda .Tak mówiła znajoma.......Idzie zima by trzeba było je z tamtąd zabrac ale gdzie szczeniak lipiec chyba , skończył rok ...Czas goni założyłam wątek w tamtym roku i nic nie zrobiłam , na działke jedynie bym mogła sunie bo wilk mi odszedł na raka mam tam teraz trzy psy a ludzie wyzywaja więc dwóch nie upchne gdyby uciekły to szkoda gadać .Mam w domu też trzy psy dwa duże jeden na lekach do końca życia młody pies ma chora trzustkę ....Myśle tez że najlepiej by hył hotelik taki dobry tylko to kosztuje a ja z moimi kotami mam swoich 32 zwierzaki więc nie dam rady utrzymac ...[/QUOTE] A ten szczeniak też jest taki dzikawy???? Może jego dałoby się bardziej ucywilizować? To sunię mogłabyś wziąć na działkę, a jego do dt. Quote
Recommended Posts