Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewu'][B]Kurcze ale szkoda ,że musi pojechać do hoteliku, żeby tylko stamtąd nie zwiała...[/B][/QUOTE]
Do tego żeby zwiała nie ma obaw,wszystko mam zabezpieczone,szkoda tylko że Jagoda nie może zostać u paulinyo2 pewnie ją już pokochała, bo to ona ją oswoiła,ale na działce to pewnie wcześniej czy później spotka ją coś złego musiałaby ją wziąć do mieszkania,żeby poznała reguły zycia w domu.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja namawiam Lidkę, żeby powalczyła z tym facetem z działek o Jagodę. Jak patrzę na te filmiki, które wstawia z działki i ten roześmiany pychol suni, to serce mi się kraje jak ona odczuje znowu zmianę domu, otoczenia i ludzi. Już raz ja wyrzucono, tyle czasu w lesie i wreszcie Lidka. Czy ona zniesie kolejne porzucenie ? I gdyby to był jej dom stały, ale , znowu się przywiąże, przestanie bać i znowu cios. To jedno, drugie to aspekt finansowy. Lidka wzięła na swoje barki odpowiedzialność za pobyt w hoteliku już starego, chorego na alergie pokarmową wilka, którego ktoś bez skrupułów wyrzucił. Wiadomo jak jest z ludźmi, entuzjazm, deklaracje pomocy, ale z czasem zapał gaśnie i zostanie Lidka nie daj boże sama z opłatą za wilka. Do tego doszedł by koszt pobytu Jagody w hoteliku. Mniej niż wilk, ale w sumie 600,00. Czy Lidka podoła TAKIEMU OBCIĄŻENIU? Sama na pewno nie, ale i chętnym do pomocy będzie trudno tyle kasy co miesiąc uzbierać. Jak uważacie? Może gdyby udało się trochę uspokoić Jagodę żeby tak nie szczekała. Czy dla psów też są takie obróżki z feromonami jak dla kotów? Może taka obrożę zafundować Jagodzie. Może to by ją trochę uspokoiło?

Posted

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=mTijn7Wgx2s[/URL]

Tak bardzo trudno mi podjąć jakąś decyzje :-( ona by musiała może iść do ds , dt , dużo zmian jak bedzie to nie dobrze ...Dużo psiaków ją przerazi , nie wiem myśle to nie łatwe patrząc na nią taką zadowoloną , nie wie że może wszystko stracić .Znów :-(:-(:-(

Posted

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/441/zdjcie1478.jpg/][IMG]http://imageshack.us/scaled/medium/441/zdjcie1478.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/10/zdjcie1474.jpg/][IMG]http://imageshack.us/scaled/medium/10/zdjcie1474.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='paulina02']Dziewczyny facet troche sfolgował i powiedział jak psy nie będa szczekać to mu nie będą przeszkadzać , więc może kupcie Jagodzie tą obroże...co...[/QUOTE]
No to jest na to kasa:)
Wszystko się uda , zobaczysz:)

Posted

[h=1]Obroża antyszczekowa Bark Control[/h] [B]Cena: [/B] 314,00 zł
[B]Produkt jest: [/B] Na stanie
[B]Numer katalogowy: [/B] PSPBC19-10765
[URL="http://www.innotek.com.pl/obroza-antyszczekowa-bark-control-cat-1-id-175.aspx#"] [IMG]http://www.innotek.com.pl/images/kupuje2.gif[/IMG] [/URL]
[CENTER] [IMG]http://www.innotek.com.pl/dane/middle/108d5a753d3143609a2a26e1a05b0e20.jpg[/IMG] [/CENTER]
[B]Powiększ[/B] 12

Produkt jest kontynuacją topowego modelu obroży antyszczekowej Innotek BC-50E.

Elektryczna obroża antyszczekowa marki PetSafe model Bark Control Collar z sensorem wibracji krtani skutecznie eliminująca szczekanie i wycie psa. Obroża przeznaczona dla psów o wadze powyżej 3,6 kg. Obroża elektroniczna wyposażona jest w zaawansowany system rozpoznawania ujadania psa, który został opatentowany przez markę PetSafe.
Obroża posiada sześć automatycznie dobieranych trybów pracy, dopasowuje siłę impulsu automatycznie do temperamentu psa, stopniowo zwiększając impuls w trakcie szczekania lub wycia, aż do poziomu który rozpozna jako właściwy i eliminujący uporczywe zachowanie psa.

Pasek zastosowany do mocowania odbiornika obroży elektronicznej jest paskiem wymiennym. Pasek dostarczany przez producenta można zastąpić własnym paskiem lub obrożą. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu przez producenta prostego systemu mocowania odbiornika za pomocą przykręcanych elektrod, które mocują i odpowiednio utrzymują odbiornik przy pasku obroży.

[B]Charakterystyka:[/B]

[LIST]
[*]Rodzaj zasilania: bateria RFA-67
[*]Waga obroży: tylko 40g
[*]Obroża Bark Control została wyposażona w uniwersalne średnie elektrody i wskaźnik stanu baterii.
[/LIST]
[B]Zestaw zawiera:[/B]

[LIST]
[*]Elektroniczną obrożę
[*]Baterię RFA-67.
[*]Instrukcję w języku polskim
[/LIST]
[B]Opcjonalnie:[/B]

[LIST]
[*][URL="http://www.innotek.com.pl/zestaw-baterii-rfa-67-petsafe-cat-7-id-81.aspx"]Dodatkowe baterie PetSafe do elektronicznej obroży [/URL]
[*][URL="http://www.innotek.com.pl/pasek-do-obrozy-elektrycznej-petsafe-cat-7-id-220.aspx"]Zapasowy pasek[/URL] do obroży elektrycznej PetSafe
[/LIST]

[U]Opinie naszych klientów na temat obroży antyszczekowej PetSafe – nowszej wersji starej uznanej obroży Innotek BC-50E:[/U]

Data 26.02.2009: Polecam !!! Łatwy i szybki kontakt, przesyłka wysłana na następny dzień po otrzymaniu pieniędzy. Wszystko zgodnie z umową :) jeśli o obroże chodzi to efekty widać już po trzech dniach używania. Naprawdę warto POLECAM !!!Data 14.04.2009: Doskonała transakcja. Błyskawiczna, dobrze zabezpieczona przesyłka. Przedmiot zgodny z opisem, szybko poskramia zbyt głośne pupile,(mojej Emi wystarczyło dwukrotne założenie obroży!) Polecam Sprzedawcę!!!:-))

Data 01.07.2009: Wszystko ok, szybka wysyłka i miły kontakt. Obroża działa od pierwszego razu. Polecam!

Data 15.08.2009: Polecam z całego serca obrażę antyszczekową i FIRMĘ.Od pierwszej chwili cud. Pies przestał uciekać, piszczeć, wyć, stał się bardziej uległy, sympatyczniejszy. Wcześniej próbowałam wszystkiego począwszy od wł. radia, światła, tabletek uspokajających, po kastrację. Polecam.
Data 3.11.2009: Super, nie mam do czego się doczepić!!! Życzę wszystkim aby zakupy przez net tak wyglądały!

Data 02.12.2009: Szybka wysyłka, towar w pełni zgodny z opisem i pełnowartościowy. P O L E C A M

Data 20.01.2010: Doskonały kontakt mailowy i telefoniczny, szybka przesyłka a towar pierwsza klasa! dziękuje serdecznie i polecam!

Data 22.01.2010: Transakcja przeprowadzona w sposób wzorowy. Świetny kontakt, szybka wysyłka, towar w 100% zgodny z opisem . Rekomenduję i polecam wszystkim …

Data 23.02.2010: SUPER TOWAR SUPER TOWAR KUPUJCIE A PROBLEMY SAME ZNIKNĄ POLECAM...................

Data 15.03.2010: Naprawdę EKSPRESOWA wysyłka! Co najważniejsze obroża antyszczekowa DZIAŁA! Koniec problemów z sąsiadami, a piesek zaakceptował bez problemów! Polecam - warto zainwestować!

Data 24.03.2010: Zdecydowanie duży plus !!! obroża działa bardzo dobrze :-)

Data 30.04.2010: Rewelacyjny towar :)

Data 12.05.2010: EXTRA TOWAR W 100% ZGODNY Z OPISEM .JAKOŚĆ PIERWSZA KLASA

Data 20.05.2010: Towar zgodny z opisem, wysyłka błyskawiczna, same superlatywy i brak zastrzeżeń

Data 15.06.2010: Polecam - w szczególności towar (choć allegrowicza też w 100%) mój pies w ciągu tygodnia zmienił się o 180' i co ważne żyje...:) Po przeprowadzce na "nowe" mieszkanie pies gdy był sam to wył i szczekał i w ogóle nawet behawiorysta rozkładał ręce...

Data 13.07.2010: Kochani! To działa! Wreszcie można wyjść z domu normalnie, bez jazgotu. Pies bardzo szybko się nauczył o co chodzi. Towar wart swojej ceny. Polecam!

Data 28.08.2010: Rewelacja!!! Obroże sprawdziłam - działa na mojego 9 letniego psa i to fenomenalnie. Ekspresowa dostawa. Zero problemów i niepotrzebnego gadania. Polecam tak samo sprzedawcę jak i produkt. Dziękuję za tak udaną transakcję ;)

Data 7.09.2010: Obroża faktycznie działa. pies się uspokoił i nie szczeka nawet na listonosza...

Data 15.09.2010: Obroża zadziała natychmiastowo, piesek w ciągu tygodnia oduczył się wycia podczas naszej nieobecności! Polecamy dla każdego \"niesfornego\" sznaucerka miniaturki ;-)

Data 20.09.2010: Obroża działa fenomenalnie na mojego psa :) Ekspresowa dostawa. Zero problemów. Gorąco polecam sprzedawcę jak i produkt. Dziękuję za tak udaną transakcję :) Pozdrawiam :)

Data 20.09.2010: Wszystko super obroża sprawuje się bez zarzutu REWELACJA!!!
Data 14.01.2010: Dostawa do domu ekspres w niedziele wieczorem zamawiałam a we wtorek do południa otrzymałam przesyłkę. Natomiast produkt rewelacja działa 100% , już pierwszego dnia mój pupil dał spokój moim sąsiadom.. Polecam właścicielom psów którzy mają taki sam problem ze swoim pupilem jak ja, warte swojej ceny. Szczęśliwa właścicielka psa.
Data 21.10.2011: Dziękuję za błyskawiczną przesyłkę, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nasz owczarek ma obrożę założoną dopiero pierwszy dzień i już podziałała, przez cały dzień zaszczekał tylko raz ! REWELACJA! Chociaż trochę gryzie mnie sumienie, że musi mieć obrożę założoną. Polecam i pozdrawiam.
Data 30.01.2011: Polecam wszystkim,wszystko milo sprawnie i profesjonalnie.
Data 16.02.2011: Polecam! Towar pierwsza klasa!!!!

Data 19.03.2011 Mój pies nie dawał spokoju sąsiadom, gdy ja byłam w pracy, miałam wyjście albo zastosować obroże albo psa oddać. Już pierwszy dzień szybko pies załapał o co chodzi i przestał szczekać. Po trzech dniach był spokój i od tamtej pory sąsiedzi myśleli ze pies zniknął. To był strzał w dziesiątkę, naprawdę polecam obroża sprawuje się świetnie, warta swojej ceny.
Data 15.04.2011: POLECAM !!! Produkt najwyższej jakości, sprawdza się w 100% !!! Miły kontakt ze sprzedającym i bardzo szybka wysyłka ! :)))
Data 4.06.2011: Data 4.06.2011: Rewelacyjny allegrowicz. Wszystko Super i szybciutko. POLECAMMMMMMMMMMMMMMMM

Data 12.06.2011: 4xB. Bardzo dobry kontakt, Bardzo dobry towar, Bardzo szybka wysyłka i Bardzo dziękuję. Pozdrawiam i szczerze polecam tego Sprzedającego
Data 17.06.2011: Wszystko super obroża sprawuje się bez zarzutu REWELACJA!!!" DUŻY POZYTYW - nie wierzyłem że to możliwe koniec wyci.
Data 29.06.2011: "Transakcja przeprowadzona na najwyższym poziomie, ale co najważniejsze obroża działa i po pierwszym dniu pies przestał szczekać na dziecięce rowerki. Po kilku dniach odzyskaliśmy spokój , pies na początku był trochę zdenerwowany ale już jest wesoły."
Data 12.07.2011: Życzę każdemu takiej współpracy z takim allegrowiczem 100% pozytyw Dziękuję i pozdrawiam
Data: 25.07.2011 Wyśmienity towar, błyskawiczna dostawa, 100% zadowolenia. POLECAM!!!
Data: 10.08.2011 Nasz labrador przestał zwoływać wilki z okolicy, a sąsiedzi zaczęli się do nas znowu uśmiechać. Ta obroża była naszą ostatnią deską ratunku. Dziękujemy.

Data 16.08.2011: Bardzo udany zakup. Pies super zareagował a kontakt ze sprzedającym wspaniały. Bardzo szybka wysyłka.
Data 24.08.2011: Obroża znakomita.Nie wierzyłam,ze mój wiecznie szczekający pies może się uspokoić.Nareszcie możemy z mężem delektować się ciszą naszego ogrodu.Niesamowite!!
Data 28.08.2011: Kupiłam elektryczną obrożę dla mojego pieska bo nie miałam wyjścia - mimo dłuuuugich prób nie umiałam nauczyć go zostawania samemu w domu. używam obroży od 2 dni i obroża działa, piesek próbuje jeszcze poszczekiwać, ale zaczyna rozumieć o co chodzi:)
Data 2.09.2011: Błyskawiczna przesyłka towaru (zgodnego z opisem). Zdecydowanie mogę polecić użytkownika!! Wielki pozytyw.

Data 02.10.2011: Jestem bardzo zadowolona z transakcji. Wszystko przebiegło sprawnie. Towar bez zarzutu. Błyskawiczna przesyłka no i bardzo miły kontakt. Dziękuję :) i POLECAM !!!
Data 08.10.2011: Obroża Innotek naprawdę działa! Wzorowa i szybka transakcja! POLECAM SERDECZNIE!
Data 12.10.2011: Super polecam. Bardzo rzeczowy i przemiły kontakt, zwracają uwagę na potrzeby klienta :) BŁYSKAWICZNA przesyłka. Najserdeczniej polecam. Obroża warta swojej ceny, działa nawet na kudłatego nowofundlanda :)

Data: 26.10.2011: Ogromny pozytyw wszystko w jak najbardziej ok polecam wszystkim z pełną odpowiedzialnością ;))))

Data 27.12.2011: Świetny kontakt ze sprzedawcą, błyskawiczna wysyłka i wspaniała obroża! CUDO! Ślicznie dziękuje. Piesek już przy drugim impulsie zrozumiał o co chodzi i nie szczekał. Koniec wojny z sąsiadami! Szkoda,że to takie drogie, ale warte swojej ceny:)
Data 10.01.2012: Towar zgodny z opisem. Ekspresowa przesyłka. Bardzo dobry kontakt POLECAM

Data 29.01.2012: Wszystko w jak najlepszym porządku,ekspresowa przesyłka,towar zgodny z opisem. Gorąco polecam:) Pozdrawiam.
Data 03.05.2012: Wszystko OK. Szybka dostawa, obroża rewelacyjna, a co najważniejsze - skuteczna!!!!! Gorąco polecam!!!!
Data 17.10.2012: Bardzo dobry sprzedawca , nawet bym rzekł znakomity. Pozdrawiam
Data 23.10.2012: Polecam sprzedajacego. Szybka wysyłka wczoraj zamówiłam towar dzisiaj już go odebrałam. Towar zgodny z opisem. POLECAM !!!!!

Data 07.01.2013: Witam uprzejmie. W dniu 7. 01. 2013 r. otrzymałem od Pana zamówioną obrożę antyszczekową. Pragnę poinformować Pana, że skuteczność tego urządzenia wprawiła mnie w zdumienie. Mój – wcale nie cichy owczarek po tygodniu (kwestia dopasowania urządzenia) zamilkł i nareszcie mogę się wyspać. Próbuje jeszcze czasem dać głos, ale natychmiast jest karcony. Ponieważ mieszkam na wsi, mój pies był uaktywniany przez inne okoliczne i wałęsające się psy do uciążliwego, czasem nieustającego nocnego szczekania. Nareszcie mam
spokój. Jeszcze raz bardzo uprzejmie dziękuję i pozdrawiam –(QREK3).

[LIST]
[/LIST]

Posted

[quote name='paulina02']Dziewczyny zdaje się na was , widzicie Jagode jest szczęśliwa ..wyczesałam ja i sierść jej faluje ;)[/QUOTE]
Jest piękna:)
Podaj wagę i wymiary suni , zadzwonię, wypytam sprzedawcę.
Mamy przecież parę stów w skarbonce:)

Posted

Jagody nie ważyłam miałam dziś ją zabrać do weta bo sterylizowałam dużą sunie z domu wszystko szło ku ropomacicza jest już po wszystkim...Ale nie brałam Jagody bo za duży upał zaszczepie ją po 25 wet przyjdzie do mnie na działke i zaszczepie wszystkie....Jagoda ma na pewno 13 kilo , jest ciężka jak ją zlapie albo może ma i więcej ciężko mi powiedziecile ile moze ważyć...13 kilo możesz śmiało powiedzieć..

Posted

[quote name='paulina02']Jagody nie ważyłam miałam dziś ją zabrać do weta bo sterylizowałam dużą sunie z domu wszystko szło ku ropomacicza jest już po wszystkim...Ale nie brałam Jagody bo za duży upał zaszczepie ją po 25 wet przyjdzie do mnie na działke i zaszczepie wszystkie....Jagoda ma na pewno 13 kilo , jest ciężka jak ją zlapie albo może ma i więcej ciężko mi powiedziecile ile moze ważyć...13 kilo możesz śmiało powiedzieć..[/QUOTE]
Oki , tak powiem:)
Ona jest zjawiskowo piękna:)

Posted

Cieszę się, że facet odpuścił.
A on czasem nie chce jakiegoś malucha zaadoptować ,żeby mu towarzystwa dotrzymywał? ;)

Posted

[quote name='paulina02']Nie wiem :-( gdybym miała znów klatke łapke mogła bym spróbować ...ale gdyby sie nawet zlapał co dalej
[/QUOTE]

Straszne ,że tam koczuje , musimy coś wymyślić.....

Posted

[B]Wszystko wiem, obroża, którą zaproponowałam jest idealna dla Jagody.
Ja ją mogę kupić i zapłacić a Skarbniczka zrobi przelew na moje konto,żeby mi zwrócić pieniądze.[/B]
[B]Koszt to 314 zł plus 18 zł za wysyłkę.[/B]

Posted

[quote name='paulina02']Cieszę sie bardzo dziękuje ...[/QUOTE]
Paulina podaj mi na pw swoje dane adresowe i numer telefonu dla kuriera:)