ewu Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='paulina02']Dziewczyny nie wiem ile macie kasy ale tu jest dobra karma a drugi worek gratis.... [URL]http://allegro.pl/purina-dog-chow-adult-chicken-2x15-kg-gratis-i2778992701.html[/URL][/QUOTE] Kasy starczy. Quote
ewu Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='paulina02']Rozmawiałam z kimś i wiem ze na oczyszczalni maja strzelbe do usypiania ale nie mają uprawniej na strzał , ktoś ze straży ma uprawnienia ale według ustawy nie mogą oni tego zrobic bo coś tam coś tam.....Mam petle nie wiem jak wygląda bo zostawiono mi ją w sklepie jutro odbiore , bo dziś byłam z kotami .....Staruszki sa w dt ale umowa z domem jest na mnie itd.........Nie wiem chce w niedziele spróbowac sunie złapać ale nie wiem jak to będzie .Dziewczyny nie dam rady ze szczeniakiem to mówie z góry ....Wiec próbować sunie czy zostawiać ......Jutro jadę do psów ze znajomą i jade też dać jeść psu , ktoś wyrzucił niedaleko tych psa leży na poboczu jest bardzo oswojony , zrobie mu jutro zdjęcie:-([/QUOTE] Boże kolejny....:( Quote
ewu Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) Może jego gdzieś umieścić, jest kasa. A co z tamtymi...?????????:( Boże tak źle i tak niedobrze...:( Jak szczeniak zostanie bez matki zginie, one razem sobie radzą, nie wyobrażam sobie pozostawienia szczeniaczka samego...:( Może ta buda jakoś pomoże. im przetrwać.... Jak zabezpieczyć sunię przed ciążami, to jest pytanie....???? [B] On nie może sam zostać...wyobrażacie sobie rozpacz maluszka , samotność strach...:([/B] Szach...mat...:( Edited November 22, 2012 by ewu Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Ewu moze zrobmy tak wysle Ci pieniadze,a Ty zamowisz karme? Quote
terra Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Ten maluszek jest już dorosłym psem. To fakt, że żyją razem już długo, ale trzeba wziąć pod uwagę, że jak sunia będzie miała cieczkę, to synek pokryje matkę. Dodatkowe psie istnienia. Tam w niedługim czasie może być stado dzikich psów a wtedy może być różnie. Moim zdaniem jeśli się uda złapać matkę, to trzeba to wykorzystać. Może i piesek się w końcu przełamie i podejdzie bliżej. Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 [quote name='ewu']Może jego gdzieś umieścić, jest kasa. A co z tamtymi...?????????:( Boże tak źle i tak niedobrze...:( Jak szczeniak zostanie bez matki zginie, one razem sobie radzą, nie wyobrażam sobie pozostawienia szczeniaczka samego...:( Może ta buda jakoś pomoże. im przetrwać.... Jak zabezpieczyć sunię przed ciążami, to jest pytanie....???? [B] On nie może sam zostać...wyobrażacie sobie rozpacz maluszka , samotność strach...:([/B] Szach...mat...:([/QUOTE] Nie pojechałam nigdzie bo straszna mgła u nas świata nie widać , dziewczyny jeżeli byscie się zgodzili tego psa z pobocza umieścić w hoteliku jest podobno przyjazny to gdybym złapała sunię , choć jak będzie mgła to nie bede łapać ;( ale gdyby to sunie bym zostawiła u siebie na działce , i byśmy szukały jej domu .Wysterylizowało by się itd ..Co wy na to , bo pies na poboczu zginie , jest więkrzy więc na działke odpada ...Moge wsatwić zdjęcia psiaków z działki które mam ;) Quote
__Lara Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Ja też jestem za tym żeby sunię złapać, bo będą się rozmnażać dodatkowo kolejne dzikie psy... a temu biedakowi z pobocza trzeba pomóc :( Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='paulina02']Nie pojechałam nigdzie bo straszna mgła u nas świata nie widać , dziewczyny jeżeli byscie się zgodzili tego psa z pobocza umieścić w hoteliku jest podobno przyjazny to gdybym złapała sunię , choć jak będzie mgła to nie bede łapać ;( ale gdyby to sunie bym zostawiła u siebie na działce , i byśmy szukały jej domu .Wysterylizowało by się itd ..Co wy na to , bo pies na poboczu zginie , jest więkrzy więc na działke odpada ...Moge wsatwić zdjęcia psiaków z działki które mam ;)[/QUOTE] [B]Koniecznie, rety ratuj go!!![/B] Są pieniądze, po co je kisić. Ratujmy tego ,który jest w zasięgu możliwości. Na te dwa "pioruny" trzeba czasu. Nie zostawimy ich ale na razie niewiele można zdziałać. Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Może rzeczywiście złapać sunię ale często jeździć do piesia żeby tam był, żeby się trzymał miejsca, nie odchodził. Boże co za uparciuch. Jak Paula będzie go karmić to może się przełamie.W ostateczności po sterylce mamę można mu oddać... Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [SIZE=3][B]Ciocie to co [SIZE=3]-[/SIZE]teraz ratujemy piesia z pobocza. Ja jestem "za" i jeszcze raz "za"...[/B][/SIZE] Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Dziewczyny dziś dzwoniła do mnie .....nie moge powiedzieć kto że ten pies tam gdzie go wyrzucili tam jest , powiedzieli mi że pojechali zobaczyć czy będzie tam czekał tak jest i mówili że gdybym im powiedziała przywieźć to by go przywieźli bo sam wchodził do samochody jest w samym polu na poboczu , nie ma tam domów i to nie dobrze :-(.....Sunie z lasu gdy bym złapała mogła by być u mnie na działce jest mała .......ale mam już amstafke w hoteliku na swój dowód , wczoraj dałam dwa stare koty do dt na swój dowód ja jestem za nie odpowiedzialna ....;( Dziewczyny jeżeli mogła bym tego psa zabrać do hoteliku ale to znów będize na mnie jeżeli potem mnie zostawicie ;( .Ja mam swoich zwierząt z 6 psami 30 ;( Żal mi każdego ale muszę wiedzieć że gdybym tego psa jutro zabrała z pola zrobie zdjęcia jak by co nie zostawicie mnie z tym sama bo nie dam nie daje rady :-(.Ktoś był dziś u niego i chciał wejsć im do samochodu :shake: zostawili go bo nie mieli gdzie go zabrać..............To życie staje się coraz gorsze. Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Dziewczyny dziś dzwoniła do mnie .....nie moge powiedzieć kto że ten pies tam gdzie go wyrzucili tam jest , powiedzieli mi że pojechali zobaczyć czy będzie tam czekał tak jest i mówili że gdybym im powiedziała przywieźć to by go przywieźli bo sam wchodził do samochody jest w samym polu na poboczu , nie ma tam domów i to nie dobrze :-(.....Sunie z lasu gdy bym złapała mogła by być u mnie na działce jest mała .......ale mam już amstafke w hoteliku na swój dowód , wczoraj dałam dwa stare koty do dt na swój dowód ja jestem za nie odpowiedzialna ....;( Dziewczyny jeżeli mogła bym tego psa zabrać do hoteliku ale to znów będize na mnie jeżeli potem mnie zostawicie ;( .Ja mam swoich zwierząt z 6 psami 30 ;( Żal mi każdego ale muszę wiedzieć że gdybym tego psa jutro zabrała z pola zrobie zdjęcia jak by co nie zostawicie mnie z tym sama bo nie dam nie daje rady :-(.Ktoś był dziś u niego i chciał wejsć im do samochodu :shake: zostawili go bo nie mieli gdzie go zabrać..............To życie staje się coraz gorsze. Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Paulina nie zostawimy Cie tylko musza sie wypowiedziec deklarowicze.Smutny ten watek taka tu bezsilnosc.... Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Wiem dobrze to zaczekam co dziewczyny o tym sądzą ... Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Jutro na pewno do niego pojadę jak znajoma nie będzie chciała bo mgła pojade ze straża miejską tylko nie wiem co zrobie jak będzie chciał mi wejść do auta a wiem że chce ;(To by było wyjście sunie z lasu do mnie na działke bo mała a tamtą bide tam ;( Ale to już zależy od was ... Quote
pikola Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Odechciewa sie zyc na tym okrutnym swiecie..:-( Quote
wtatara Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 miska złapali co ponad rok koczował prz drodze, tylko jeszcze nie piszą jak Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='wtatara']miska złapali co ponad rok koczował prz drodze, tylko jeszcze nie piszą jak[/QUOTE]Podaj watek trzeba koniecznie zapytac.... Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='lika1771']Ewu moze zrobmy tak wysle Ci pieniadze,a Ty zamowisz karme?[/QUOTE] To ja zamówię a Tobie podam konto sklepu i dane do przelewu:) Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='paulina02']Jutro na pewno do niego pojadę jak znajoma nie będzie chciała bo mgła pojade ze straża miejską tylko nie wiem co zrobie jak będzie chciał mi wejść do auta a wiem że chce ;(To by było wyjście sunie z lasu do mnie na działke bo mała a tamtą bide tam ;( Ale to już zależy od was ...[/QUOTE] [B]To tak zróbmy!!!! Weź go i zawieź tam , gdzie miały być psiaki z lasu. Miały być dwa.... łatwiej utrzymamy jednego. Mamy okolo 1000zł, to sporo. Są nieliczne deklaracje ale są. Damy radę. Błagam nie zostawiaj go w tym rowie i tak miałaś zabrać do hoteliku tamte dwa. Dzisiaj pies może być a jutro nie....Jestem wściekła ,że to tak daleko...pomogłabym.[/B] Quote
Panna Marple Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 jestem za pieskiem z pobocza i za zlapaniem mamuśki i wysterylizowaniem. Podtrzymuję swoje deklaracje Quote
AgusiaP Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 ja nie zadeklarowałam pomocy finansowej, ale też uważam, że psiaka z ulicy trzeba jak najszybciej zabrać Quote
ewu Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [B] Paulina zabieraj psiaka i do hoteliku:)[/B] Quote
pikola Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Super postanowilyscie:lol:Oby jeszcze byl. Quote
paulina02 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 (edited) Dziewczyny jesteście aniołami Dziękuje jutro po niego pojadę:loveu:nie chciałam was do niczego zmuszać ..Łatwiej mi zabrać na działke małego psa jak większego przez głupiego tam sąsiada .....Jak złapie psine to zabiore go do siebie w kojec a moje na razie do altany , jeszcze muszę załatwić auto do hoteliku ...A możecie przypomnieć mi gdzie ten hotelik bo już mi się to wszystko kręci .Dziękuje bo on tam sam na poboczu a w okół same pola :shake: byle do jutra ....Tylko bym prosiła o nazwe hoteliku :oops: bo ja koty psy itd i mam już nie pamietam sory... Edited November 23, 2012 by paulina02 Quote
Recommended Posts