Amadorka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 [quote name='paulina02']Jedynie czekac aż mamuska podejdzie sama a już coraz lepiej , albo jeszcze raz łapać .Ale mały ciągle z tyłu i szczeka :shake: one przy drodze w rowie też razem leżą ...Może faktycznie kupic coś podawać żeby nie była ciężarna , jak już nie jest i dac jej czas do wiosny ..Nie wiem prościej też gdy by był jeden pies , musze pomyśleć ...Młody bedzie za nią tęsknił :-([/QUOTE] Właśnie jest trochę ryzyko żeby już nie była ciężarna,bo może się źle skończyć,kiedyś kotce podałam a była już w ciąży i płody obumarły ledwo sterylka w ostatniej chwili jej życie uratowała. Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Zostawienie jednego z nich w lesie to straszna alternatywa:( Co tu robić???????????????????? Quote
__Lara Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='ewu']Zostawienie jednego z nich w lesie to straszna alternatywa:( Co tu robić????????????????????[/QUOTE] Dokładnie.... Pomóżcie, znalazłam mega oswojonego i zaniedbanego kota pod pracą w Zabrzu, nie mam co z nim zrobić, a w schronie panuje choróbsko :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235980-Kotek-znaleziony-w-Zabrzu-nie-mam-gdzie-go-da%C4%87-%28-PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?p=19992015#post19992015[/url] Quote
paulina02 Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Miałam dziś jechać do piesków nie pojade bo czekam za pania co miała przyjechać po koty , jeszcze nie dotarła :shake: Chyba spróbuje ją złapać jeszcze raz , włoże żel w mielone w kulki po trochu ale to później chyba zacznie działac i muszę zabrać córe żeby mi pomogła bo sama nie dam rady , zabiore podbierak ....od czwartku przymrozki , nie wiem czy próbować łapać teraz bo tam droga ruchliwa i boje się żeby nie wybiegła mi ....w niedziele jeździ mniej aut ale nie wiadomo jaka bedzie pogoda ....Nie wiem jeszcze nic , bo jeżeli domek po staruszki nie przyjedzie musze je zabrać na działke do altany bo one boją się psów a ja w domu mam trzy , wiec jak koty tam zabiore to juz suni nie dam rady ..Chyba że znów moze ją bym dała w kojec a tamte moje przełożyła do ślepka ....Zobaczymy ,,,, jak by sunia się oswoiła to z nia troche podjeżdżać do szczeniaka może by się odważył podejść , albo jak zostanie sam może zmieni też na stawienie do czlowieka nie wiem :shake: Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='paulina02']Miałam dziś jechać do piesków nie pojade bo czekam za pania co miała przyjechać po koty , jeszcze nie dotarła :shake: Chyba spróbuje ją złapać jeszcze raz , włoże żel w mielone w kulki po trochu ale to później chyba zacznie działac i muszę zabrać córe żeby mi pomogła bo sama nie dam rady , zabiore podbierak ....od czwartku przymrozki , nie wiem czy próbować łapać teraz bo tam droga ruchliwa i boje się żeby nie wybiegła mi ....w niedziele jeździ mniej aut ale nie wiadomo jaka bedzie pogoda ....Nie wiem jeszcze nic , bo jeżeli domek po staruszki nie przyjedzie musze je zabrać na działke do altany bo one boją się psów a ja w domu mam trzy , wiec jak koty tam zabiore to juz suni nie dam rady ..Chyba że znów moze ją bym dała w kojec a tamte moje przełożyła do ślepka ....Zobaczymy ,,,, jak by sunia się oswoiła to z nia troche podjeżdżać do szczeniaka może by się odważył podejść , albo jak zostanie sam może zmieni też na stawienie do czlowieka nie wiem :shake:[/QUOTE] Oby, oby..Sam zdziczeje do reszty...:( Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) [B]Dotychczas zostały zrobione dla piesków 2 bazarki z moich fantów( mówię tylko o bazarkach ode mnie). Jeden zrobiła Justyna Lipicka , drugi Martika@Aischa. Justynka przekazała pieniądze z bazarku Skarbnikowi w kwocie 365 zł:) Ponieważ pieski ciągle są w lesie ( mam nadzieję ,że się uda w końcu je złapać) uznałyśmy z Martiką,że nie ma potrzeby w tej chwili zamrażać kolejnej kwoty, skoro jest tyle biedy na dogo....Jak tylko pieski zostaną złapane, przekażę pieniądze do ich skarbonki. W tej chwili wydałam je na inne pieski w tragicznej sytuacji (na zasadzie pożyczki). Swoją drogą Paula pieski dokarmia, może warto zakupić na ich potrzeby dobrą energetyczną karmę i jakieś witaminy. Na ich koncie jest sporo kasy więc trzeba wspomóc Paulę.[/B] Edited November 19, 2012 by ewu Quote
Martika&Aischa Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Jak najbardziej uważam że trzeba Paulinie pomóc w zakupie karmy. Chociaż tyle na dzień dzisiejszy można zrobić. Ja osobiście Paulinie współczuję bo wiem jak to jest łapać dzikie psy. Nam się udało i to był traf że weszły do rury i odcięły sobie drogę ucieczki. Było 6 konkretnych facetów i my 3 ...jesli Paulina jest tam sama a psy przebywają na terenie lasu to ja może jestem niedowiarek ale bez pomocy większej grupy osób nie widzę opcji żeby je złapać :( My próbowałyśmy na łapkę na sedalin bez żadnego efektu. Quote
bela51 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 A Paulina nie moze nikogo zwerbowac do pomocy ? Przeciez są jacys sąsiedzi, znajomi ? Sama na pewno nie da rady. Quote
Martika&Aischa Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='bela51']A Paulina nie moze nikogo zwerbowac do pomocy ? Przeciez są jacys sąsiedzi, znajomi ? Sama na pewno nie da rady.[/QUOTE] Mnie dobija to że ten wątek jest założony od roku a psy nadal w lesie więc złapanie ich jak na razie graniczy z cudem :( Jeszcze jak na złość to teren lasu ...no masakra!!! Żeby chociaż dało się złapać sunie i ją wysterylizować bo za chwilkę okaże się że są kolejne szczeniaki. Sytuacja po prostu beznadziejna !!!!!!! Quote
lika1771 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='ewu'][B]Dotychczas zostały zrobione dla piesków 2 bazarki z moich fantów( mówię tylko o bazarkach ode mnie). Jeden zrobiła Justyna Lipicka , drugi Martika@Aischa. Justynka przekazała pieniądze z bazarku Skarbnikowi w kwocie 365 zł:)Ponieważ pieski ciągle są w lesie ( mam nadzieję ,że się uda w końcu je złapać) uznałyśmy z Martiką,że nie ma potrzeby w tej chwili zamrażać kolejnej kwoty, skoro jest tyle biedy na dogo....Jak tylko pieski zostaną złapane, przekażę pieniądze do ich skarbonki. W tej chwili wydałam je na inne pieski w tragicznej sytuacji (na zasadzie pożyczki).Swoją drogą Paula pieski dokarmia, może warto zakupić na ich potrzeby dobrą energetyczną karmę i jakieś witaminy. Na ich koncie jest sporo kasy więc trzeba wspomóc Paulę.[/B][/QUOTE]Trzeba bylo od razu tak napisac,ze obie podjelyscie taka decyzje co do bazarku Martika@Aischa. Quote
Martika&Aischa Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Boże Lika psy są w lesie tak ? nieuchwytne od roku ? tak ? Ty na koncie masz zamrożone 671 zł więc o co Ci chodzi ? skoro te psiaki na razie nie mogą skorzystać to niech skorzystają te które tego pilnie potrzebują. Myślę że to proste. Pieniądze powinny być zbierane na konto po złapaniu psów a nie przed ich złapaniem. Dopóki psy są w lesie powinnaś w poście rozliczeniowym wpisywać [B]zadeklarowane[/B] wpłaty jednorazowe oraz stałe. I odnoszę wrażenie że ciągle Cię boli że nie na Twoje konto pieniądze zostały wysłane tylko na ewu. I jeszcze jedno pytanie ile z tej kwoty przekazałaś Paulinie na karmę??? bo na jednym z wątków piszesz że " jagodami się nie żywią" no popatrz przez rok się żywiły i nagle przestały??? :roll: No w tyłkach im się poprzewracało naprawdę :shake: Tyle w temacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
mestudio Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Czy psy mają jakiś banerek informujący, że trzeba je złapać i potrzebni są ludzie z tej okolicy? I przypomnijcie mi jaki to rejon, najbliżej jakiego miasta. Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='mestudio']Czy psy mają jakiś banerek informujący, że trzeba je złapać i potrzebni są ludzie z tej okolicy? I przypomnijcie mi jaki to rejon, najbliżej jakiego miasta.[/QUOTE] Nie mają. Paula raczej nie ma żadnego wsparcia. Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='lika1771']Trzeba bylo od razu tak napisac,ze obie podjelyscie taka decyzje co do bazarku Martika@Aischa.[/QUOTE] A czy to ma jakieś znaczenie kiedy się wpłaci pieniądze. Nikt ich piesiom nie zabiera ale nie ma sensu ich kisić. Edited November 19, 2012 by ewu Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='Martika@Aischa']Boże Lika psy są w lesie tak ? nieuchwytne od roku ? tak ? Ty na koncie masz zamrożone 671 zł więc o co Ci chodzi ? skoro te psiaki na razie nie mogą skorzystać to niech skorzystają te które tego pilnie potrzebują. Myślę że to proste. Pieniądze powinny być zbierane na konto po złapaniu psów a nie przed ich złapaniem. Dopóki psy są w lesie powinnaś w poście rozliczeniowym wpisywać [B]zadeklarowane[/B] wpłaty jednorazowe oraz stałe. I odnoszę wrażenie że ciągle Cię boli że nie na Twoje konto pieniądze zostały wysłane tylko na ewu. I jeszcze jedno pytanie ile z tej kwoty przekazałaś Paulinie na karmę??? bo na jednym z wątków piszesz że " jagodami się nie żywią" no popatrz przez rok się żywiły i nagle przestały??? :roll: No w tyłkach im się poprzewracało naprawdę :shake: Tyle w temacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Też uważam ,że trzymanie zamrożonych pieniędzy jest bzdurą. Trzeba koniecznie zakupić karmę. W sklepach internetowych jest spory wybór i wysyłka gratis. Wczoraj kupowałam dla szczeniaków z Grudziądza. Edited November 19, 2012 by ewu Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [IMG]http://www.zooexpress.pl/photo/arion_performance_logo.jpg[/IMG][B]Arion Premium Performance 15kg [/B][CENTER][SIZE=2][FONT=arial]Wysokoenergetyczna[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=arial]karma dla psów [/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=arial]szczególnie aktywnych.[/FONT][/SIZE] [/CENTER] [TABLE] [TR] [TD="align: center"]Cena brutto [B]125.00 PLN[/B][/TD] [/TR] [/TABLE] a tu link [url]http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=3357[/url] Wysyłka gratis:) Quote
mestudio Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='ewu']Nie mają. Paula raczej nie ma żadnego wsparcia.[/QUOTE] To proszę nazwę miejscowości i obok jakiego miasta większego. Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Kupuje się bardzo łatwo:) Są też puszki , jest duży wybór. Niech Paula wybierze i zakupi a Skarbnik tylko zrobi przelew i gotowe:) Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='mestudio']To proszę nazwę miejscowości i obok jakiego miasta większego.[/QUOTE] Nie wiem Paula musi podać. Quote
mestudio Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='ewu']Nie wiem Paula musi podać.[/QUOTE] Ale czy to jest blisko Inowrocławia? Coś mi się tak kojarzy - Wójcin był wymieniony na początku wątku. Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='mestudio']Ale czy to jest blisko Inowrocławia? Coś mi się tak kojarzy - Wójcin był wymieniony na początku wątku.[/QUOTE] Pojęcia nie mam. Quote
lika1771 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='Martika@Aischa']Boże Lika psy są w lesie tak ? nieuchwytne od roku ? tak ? Ty na koncie masz zamrożone 671 zł więc o co Ci chodzi ? skoro te psiaki na razie nie mogą skorzystać to niech skorzystają te które tego pilnie potrzebują. Myślę że to proste. Pieniądze powinny być zbierane na konto po złapaniu psów a nie przed ich złapaniem. Dopóki psy są w lesie powinnaś w poście rozliczeniowym wpisywać [B]zadeklarowane[/B] wpłaty jednorazowe oraz stałe. I odnoszę wrażenie że ciągle Cię boli że nie na Twoje konto pieniądze zostały wysłane tylko na ewu. I jeszcze jedno pytanie ile z tej kwoty przekazałaś Paulinie na karmę??? bo na jednym z wątków piszesz że " jagodami się nie żywią" no popatrz przez rok się żywiły i nagle przestały??? :roll: No w tyłkach im się poprzewracało naprawdę :shake:Tyle w temacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]Poczytaj watek to bedziesz wiedziala.To nie tylko ja podjelam decyzje o zbieraniu pieniedzy,nikt sie nie spodziewal,ze bedzie taki problem ze zlapaniem psiakow.I troche wyluzuj.... Edited November 19, 2012 by lika1771 Quote
Martika&Aischa Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='ewu']Co myślicie o tej karmie?[/QUOTE] Basiu niech się Paula najlepiej wypowie czy lepiej puszeczki czy suche. Kurier zawsze jest gratis więc nie traci się nic na przesyłkę :) My dla Bostonka kupujemy tutaj koszt 105 zł : 15 kg z jagnięciną [URL="http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=115&start=0"]http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=115&start=0 [/URL] Quote
Panna Marple Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 I ja mam pytanie odnośnie deklaracji: czy w tej sytuacji wplacamy deklaracje stałe czy nie? Ja swoją już dawno uregulowałam, ale chodzi mi o następne. Wstrzymujemy do czasu złapania piesków? Bo chyba nie ma sensu skoro psiaki dalej w lesie? Nie ja decyduję, pytam tylko:lol:. Quote
Recommended Posts