elinka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Wow! Agnieszko, ale napisałaś tych ogłoszeń dla Mikusi.:smile: :smile: Kilka aktywacji przyszło do mnie, już je aktywowałam. Trzymajmy kciuki, oby tylko coś pomogły. Quote
AgnieszkaO Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Trochę zrobiłam:) Martwi mnie to, że ten czas tak szybko leci, a tu nawet pewnego tymczasu Mikusia nie ma. W nocy zrobię plakaty do wydrukowania, bo ja ją widzę na kolanach u jakiejś Pani 50+:), a czasami takie osoby nie korzystają z internetu. Quote
elinka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Agnieszko, gdybyś przysłała mi takie trzy plakaty pocztą to zaniosę je do znajomych zoo-sklepów. Adres podam Ci na PW. Quote
wojtuś Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Oj dużo ogłoszeń dla Mikuni:) Trzymam kciuki by był odzew;) Quote
wojtuś Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Przyślijcie mi proszę plakat na [email protected] Wydrukuję jutro kilkanaście sztuk i wyślę pocztą:) Elinko już odpisałem PW;) Quote
AgnieszkaO Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Wojtku, super. Zaraz podeślę, tzn. kiedy Elinka zaakceptuje, bo trochę tekst musiałam zmienić:) Quote
elinka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Przepraszam, że dopiero teraz, ale usypiałam córkę i razem z nią przysnęłam. Agnieszko, już odpisałam na e-maila. Quote
AgnieszkaO Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Wszystko wysłane. Gdyby ktoś jeszcze chciał wydrukować plakaty i powiesić je - proszę o adres mailowy. Quote
wojtuś Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 AgnieszkaO napisał(a):Wszystko wysłane. Gdyby ktoś jeszcze chciał wydrukować plakaty i powiesić je - proszę o adres mailowy. Poszło pocztą priorytetem do elinki 40 plakatów, 20 poprawionych z "podpisaniem umowy" i 20 w pierwszej wersji;) Gdyby była jeszcze potrzeba druku i wysyłki- mówcie proszę:) Mikunie i Was Kochani pozdrawiam:) Quote
AgnieszkaO Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 wojtuś napisał(a):Poszło pocztą priorytetem do elinki 40 plakatów, 20 poprawionych z "podpisaniem umowy" i 20 w pierwszej wersji;) Gdyby była jeszcze potrzeba druku i wysyłki- mówcie proszę:) Mikunie i Was Kochani pozdrawiam:) Ha, ja to naprawdę wolno kojarząca dzisiaj byłam, kiedy rozmawialiśmy:oops: Nawet potem nie wiedziałam, czy śniła mi się rozmowa czy rzeczywiście rozmawialiśmy. Ale kiedy ustaliłam, że to jednak nie sen, to byłam pewna, że plakatów razem 20 jest, a tu aż 40 wydrukowałeś. Super! Dziękujemy Elinko, tylko żebyś mandatu nie dostała za oplakatowanie Inowrocławia :p Quote
wojtuś Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='elinka']Wojtuś, dziękujemy ślicznie Ale piękny buziak :oops: dziękuję Żeby tylko Mikunia znalazła swój domek:) Agnieszko.... ale... rozmawiało się super:) Quote
AgnieszkaO Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Minął tydzień, co z Mikusią? Dzwonił ktoś? Quote
elinka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 AgnieszkaO napisał(a):Minął tydzień, co z Mikusią? Dzwonił ktoś? U Miki sytuacja leciutko jakby się poprawiła. Otóż sunia ma już zdjęte szwy i Pani Brygida zabrała ją do siebie z tego pokoiku nad sklepem, jednak ma 7kotów i swojego psa. Jakaś znajoma p.Brygidy zastanawia się nad adopcją Miki. Quote
wojtuś Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 elinka napisał(a):U Miki sytuacja leciutko jakby się poprawiła. Otóż sunia ma już zdjęte szwy i Pani Brygida zabrała ją do siebie z tego pokoiku nad sklepem, jednak ma 7kotów i swojego psa. Jakaś znajoma p.Brygidy zastanawia się nad adopcją Miki. Dla Mikusi byłoby super, własny domek :) Quote
elinka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Pani Brygida wyłożyła ze swoich pieniążków 200zł na usunięcie guza i sterylizację bo oczywiście byli właściciele nie chcieli Miki operować i płacić za zabieg, woleli się psa pozbyć. Dzisiaj z moim tymczasem będę u wetki, która operowała Mikę, przed operacją podobno lekarz robiła zdjęcie tego guza, był ogromny, zapytam o zdjęcie to bym je tu wkleiła. Pomyślałam, że dobrze by było zorganizować jakoś dla Pani Brygidy te 200zł bo jak pisałam już wcześniej, p. Brygida ma pod opieką jeszcze spore swoje stadko (4koty to nadal tymczasy, reszta pozostanie u niej już na stałe). Pani Brygida jest osobą samotną, żyje z jednej słabiutkiej pensji. Przydałyby się jakieś deklaracje, albo bazarek, aby jakoś pomóc p.Brygidzie. Quote
malagos Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Oczywiście, ze pomóc trzeba. A jakby ta znajoma wzieła sunię na stałe, dopiero pełnia szczęścia by była....... Quote
AgnieszkaO Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Hmmm... Ja jestem zmuszona zrobić bazarek ogłoszeniowy, bo nie daję rady finansowo z moimi tymczasami. Ostatnio zamawiałam karmę dla Drago - 152 zł, dzisiaj dla Jowisza, wybrałam Brita 34 kg za 158 zł, w sobotę wizyta u weta, szczepienia, i jeszcze w grudniu sterylka Kropki. No masakra jakaś. Zadłużyłam się na maksa. A trochę czasu jeszcze minie, zanim powstanie moja firma i zacznie przynosić zyski;) Nie wiem czy mozna zrobić w ogóle bazarek, aby pokryć koszty utrzymania, na które mam paragony? Ale w razie czego jeżeli coś takiego można zrobić, to dodam Mikusię do listy psów, na które zostanie przekazany dochód. Tylko nie wiem czy zapotrzebowanie takie duże jest na ogłoszenia? Bo razem to aż około 130 pakietów będzie po 5-7 zł. Ogłoszenia mogę robić przez dobry miesiąc, a nawet 1,5 więc chyba znajdzie się tyle chętnych? Quote
elinka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Agnieszko, bazarki z ogłoszeniami cieszą się zazwyczaj sporym zainteresowaniem, jednak skoro masz tyle wydatków to zrób ten bazarek tylko dla swoich psiaków. Z Mikusią jakoś damy sobie radę.;-) Wojtuś, dzisiaj z poczty odebrałam Twoje plakaty. Dziękujemy pięknie. :loveu: Quote
AgnieszkaO Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='elinka']Agnieszko, bazarki z ogłoszeniami cieszą się zazwyczaj sporym zainteresowaniem, jednak skoro masz tyle wydatków to zrób ten bazarek tylko dla swoich psiaków. Z Mikusią jakoś damy sobie radę.;-) To zróbmy tak (uparciuch ze mnie;) jeżeli nikt inny nie przeznaczy żadnych rzeczy na Mikusię, to uwzględnię ją w bazarku (to całe 200 zł), jeżeli ktoś zrobi bazarek, ale nadal będzie brakowało, to też ją uwzględnię, ale na zasadzie dopełnienia tych 200 zł (np. z innego bazarku jest 100, czyli zostaje dla P. Brygidy do oddania 100 zł/7 = 14 pakietów ogłoszeniowych po 7 zł dla Mikusi):) To tak orientacyjnie na razie. Ale tym bazarkiem zajmę się na pewno po niedzieli dopiero, bo jutro wet, potem muszę zrobić porządek z TP ;P a później przyjemności - wizyta poadopcyjna u mojej Mollizny kochanej:) A jak Mikusia się czuje? ---- Może komuś się przyda - do poniedziałku do 16 w sklepie świat karm jest tzw. 3-dniowy zawrót głowy, więc jeśli chcecie dostać darmowe gratisy to zamawiajcie teraz:) Quote
malagos Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 I jak tam sytuacja, moze jakiś domek na horyzoncie? Quote
elinka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Jutro idę do Kociej Doliny to o Mikę się dowiem, a dzisiaj dzwoniłam do Pani weterynarz z przypomnieniem o zdjęcie. Quote
elinka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Do Kociej Doliny nie udało mi się iść, ale za to jest już zdjęcie. Taki oto wielki guz wyhodowali właściciele Mice. Sunia ciągnęła już nim po podłodze. Pani Brygida nie mogła na to dłużej patrzeć i zabrała suczkę na operację. Quote
Recommended Posts