Litterka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 evel napisał(a): Jeden z "jorczków" jest prawie całkiem czarny, wielkości Zu, ma olbrzymie uszy, w tym jedno kłapciate, ogon zakręcony jak świnka i... chyba jeszcze rośnie :lol: Oj, co się czepiasz, rasowy jorczek jak się patrzy:cool3: A że nie ma rodowodu... No przecież ten papier to nikomu niepotrzebny. Quote
martasekret Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Unbelievable napisał(a):E tam, jeden pies jest to i drugi wejdzie, ona dużo miejsca nie zajmuje :) ma ogłoszenie na trójmiasto.pl (dzięki martasekret!) http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/buba-przekochany-pudlocos-szuka-domu-ogl4342268.html No to teraz nic, tylko czekać, aż się rozdzwonią telefony...;) Quote
Unbelievable Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Mam możliwe dwa domki, także na razie nie rozgłaszam dalej :) Quote
sacred PIRANHA Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 no to trzymam kciuki za domy zeby sie okazal przynajmniej jeden idealny:-) choc z takim bezprobemowym psem to trudno sie kogos czepiac hihhi evel co do yorczkow to moj tez prawie czarny hihi a dzis rano spotkalam panią z owłosionym grzywaczem chińskim, po prostu się zakochałam o... Quote
Unbelievable Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 obydwa będą idealne ;) jeden u dziewczyny, która miała kiedyś białego pudla schroniskowego ale jej umarł i teraz tylko takiego chce, a drugi u mojej znajomej która się Bubą od dłuższego czasu interesuje i też ma schroniskowca :) Quote
evel Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 sacred PIRANHA napisał(a): evel co do yorczkow to moj tez prawie czarny hihi No tak, tak, ale przy tym nie wygląda jak 11kg zając, nie? :lol: Unbelievable napisał(a):obydwa będą idealne ;) jeden u dziewczyny, która miała kiedyś białego pudla schroniskowego ale jej umarł i teraz tylko takiego chce, a drugi u mojej znajomej która się Bubą od dłuższego czasu interesuje i też ma schroniskowca :) Oooo, to może któryś "drugi" domek byłby skłonny zaadoptować innego psiaka niż Bubę i inny pudlocoś by się załapał na super dom? :) Quote
Unbelievable Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Buba w lesie bez problemu przybiegała na zawołanie i nie oddalała się za bardzo, a przychodzenia za bardzo nie ćwiczyliśmy ;) teraz twierdzę, że to jeszcze fajniejszy pies :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Poprzednie domki jak na razie milczą :roll: Quote
sacred PIRANHA Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 no i co z tymi chetnymi domkami? wykluło się cos? Quote
Unbelievable Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Niestety milczą. Był jeden pan chętny na bubsona ale żonie się nie spodobała :( Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Napisałam u Ciebie na wątku coś o tych zaciekach, zobacz sobie. ;) Quote
Unbelievable Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Napisałam u Ciebie na wątku coś o tych zaciekach, zobacz sobie. ;) nie mam kasy na specjalne specyfiki ;) nie szkodzi to jej zdrowiu a tylko brzydko wygląda, a przynajmniej nie zauważyłam żeby jej to jakoś przeszkadzało Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Borasol za 4 zł w aptece kupisz! ;) Quote
Unbelievable Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Borasol za 4 zł w aptece kupisz! ;) o, to chyba będę musiała się zastanowić :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):o, to chyba będę musiała się zastanowić :diabloti: A widzisz :diabloti: Quote
Atkaaaa Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Bardzo prosimy o jakieś ogłoszenia dla Bubsona! Za jakiekolwiek będziemy baaardzo wdzięczne! :) I Gramiś też xD Quote
Unbelievable Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Tak, Buba przestała się dogadywać z Gramem, on ją niezmiernie wkurza i ona jego :roll: dzisiaj się pokłóciły o chipsa... Quote
Atkaaaa Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Tekst do ogłoszeń Jeszcze dwa lata temu, mała, śnieżnobiała kuleczka, wesoło merdająca ogonkiem. Wspaniałe życie, dużo zabawy, jedzenia, swój własny DOM, swój własny człowiek… przecież szczeniaczki są takie urocze! Z biegiem czasu z małej śnieżnobiałej kuleczki wyrosła piękna sunia w typie pudla… piękna i kochana dla normalnego człowieka… jednak niektórzy żyją z ubogim zasobem uczuć, wrażliwości czy miłości… bo przecież po co takiemu człowiekowi dorosły pies? Ani to małe, ani słodkie jak szczeniak… Tak skończyło się szczęście Buby, jej własna pani, jej własny człowiek, ktoś komu tak ufałą, komu była tak wierna i oddana, tak jak tylko pies potrafi… ktoś kto był dla niej wszystkim wykazał się wyjątkową głupotą… a może wyjątkową znieczulicą… Buba została przerzucona przez drut kolczasty na teren schroniska, na teren po którym biegał inny duży pies, na szczęście łagodny… gdyby ta cała sytuacja wydarzyłaby się kilka momentów wcześniej najprawdopodobniej naszego uroczego pudelka już by z nami nie było, inny pies nie byłby dla niej tak wyrozumiały. Przerażoną Bubę znalazł pracownik, zszokowany przyniósł sunie do biura… naszym oczom ukazał się liścik przyczepiony do obroży przerażonej suczki „tak będzie lepiej, mam nadzieję, że mi wybaczysz”… brak słów… zbędny komentarz… czy to zrobił NORMALNY człowiek?! Szukamy dla Buby wspaniałego domu! Domu w którym zostanie do końca swoich dni! Jest pogodną 2letnią sunią. Nie ma problemy z załatwianiem się na dworze, w domu nie niszczy, bez problemy zostaje sama w domu, sunia aktualnie przebywa w domu tymczasowym, mieszka jeszcze z jednym pieskiem, także w kontaktach z psami nie ma problemu. Sunia mieszka i mieszkała w mieście więc hałasy jej nie straszne ;). Sunia jest kontaktowa, lubi się przytulać. Sunia jest również bardzo rozpieszczona i trzeba było pokazać jej co może a co nie ;), zdecydowanie nie ma charakteru „ciapy” ;). Sunia w domu tymczasowym uczy się dobrych manier, podstaw posłuszeństwa. Sunia została odrobaczona, zaszczepiona i przed adopcją zostanie wysterylizowana. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją kochanej Buby prosimy o kontakt! Odpowiemy na wszystkie pytania:) no i kontakt Martyna podaj i foty ;] [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Quote
C&B Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 A jak sunia do dzieci (ok. 8 lat, dziecko wie jak nalezy z psem postepowac) ? Quote
Unbelievable Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Myślę że z 8-letnim dzieckiem byłoby ok, o ile nie molestowałoby jej nadmiernie :) Quote
C&B Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Dziecko jest na tyle odpowiedzialne, że wie co z psem można, a czego nie. Pokażę Bubę znajomym i jak coś to się będę odzywać ;) Quote
Unbelievable Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='C&B']Dziecko jest na tyle odpowiedzialne, że wie co z psem można, a czego nie. Pokażę Bubę znajomym i jak coś to się będę odzywać ;)[/QUOTE] super :loveu: Quote
Recommended Posts