Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najpierw kilka słów o Bubie :)

Jest to ok. dwuletnia suczka, bardzo grzeczna, praktycznie bezproblemowa. Została wrzucona przez drut kolczasty do schroniska z karteczką "tak będzie lepiej" :shake: widać, że mieszkała w domu. Była zakołtuniona, ale nie brudna. Nie ma problemów z załatwianiem się na dworze, nie niszczy, bez problemu zostaje sama w domu. Trochę szczeka, raczej alarmując że coś się dzieje, ale nie przesadnie- jak na moje uszy nielubiące nadmiernie hałasujących psów jest ok. Na pewno nie jest to pies potrzebujący dużej ilości ruchu, myślę że wystarczy jej możliwość pobiegania wolno co kilka dni, lub codzienny dłuższy spacer na smyczy- czyli jak z każdym normalnym psem. Mieszkała w mieście i hałasy jej nie straszne :)

Sunia bardzo garnie się do człowieka, lubi głaskanie, przytulanie i jakiekolwiek inne kontakty. Nie ma problemów jeżeli chodzi o kontakty z innymi psami czy zwierzętami, na myszy i gady nie reaguje, z moim psem się dogaduje bardzo dobrze. Mógłby być problem z bardzo dominującym psem, bo i ona nie ma charakterku ciapy, ale to trzeba by było po prostu sprawdzić bo nigdy nic nie wiadomo ;)

Jest bardzo rozpieszczona, widać że niewiele od niej wymagano- ale tym już się zajęłam ;) mam nadzieję że po wyjściu ode mnie Bubuś będzie wyszkolona w stopniu chociaż podstawowym, czyli czekanie na miskę, na wyjście, przychodzenie na zawołanie, siad, waruj, komenda "nie wolno" i inne przydatne w życiu codziennym rzeczy.

Jest zaszczepiona, odrobaczona, ma książeczkę zdrowia. Niedługo powinna też być wysterylizowana.

Kontakt w sprawie psa, numer telefonu na PW, gg:5623111

Nie mam szczególnych wymagań co do domku, na prawdę jest to pies dla każdego, to tańca i do różańca :loveu:

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja z uporem maniaka - radzę zrobić wyróżnione (płatne ok 7 zł) ogłoszenie na portalu trójmiasto.pl, w dziale zwierzęta. Za jego pośrednictwem przez ostatni miesiąc dom znalazło 5 psów, starszych kundelków.
Trzymam kciuki!

Posted

martasekret napisał(a):
To ja z uporem maniaka - radzę zrobić wyróżnione (płatne ok 7 zł) ogłoszenie na portalu trójmiasto.pl, w dziale zwierzęta. Za jego pośrednictwem przez ostatni miesiąc dom znalazło 5 psów, starszych kundelków.
Trzymam kciuki!

a mogę dostać link do tego działu? bo dzisiaj próbowałam tam właśnie zamieścić ogłoszenie, ale się pogubiłam i nie wiedziałam gdzie, a bardzo lubię ten portal i sama często z niego korzystam ;)

Posted

fajowa:-)
dziewczyna ma juz ogloszenia? Za moim tymczasowiczem Morelem ludzie wydzwaniaja do teraz (a to juz kilka miesiecy temu było hihii) jak ona taka bezproblemowa, to szycbiorem powinna znalezc domek. A jak kwestie finansowe wygladaja? potrzebujesz pomocy z oplaceniem np sterylki?

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
fajowa:-)
dziewczyna ma juz ogloszenia? Za moim tymczasowiczem Morelem ludzie wydzwaniaja do teraz (a to juz kilka miesiecy temu było hihii) jak ona taka bezproblemowa, to szycbiorem powinna znalezc domek. A jak kwestie finansowe wygladaja? potrzebujesz pomocy z oplaceniem np sterylki?

ogłoszeń nie ma i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać ;)
trochę problemów z pilnowaniem przedmiotów wynikło, ale zrzucam to na razie na karb ciąży urojonej :roll:
sterylka, wet, ewentualne leki są na schronisko, żarcia też jeszcze mam na jakiś miesiąc więc jeżeli chodzi o finanse to nie potrzebuję nic

Posted

Litterka napisał(a):

P.S.
Sacred Piranha, cudna sygnaturka :cool3:

a podobno jest cyniczna:-) takie opiniei słyszałam...oczywiscie bardzo bardzo one mnie obchodzą:-)

a co do pudliszona, bo to jego wątek - to ogłosić i w mig domki będą się zabijać:-)

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
a podobno jest cyniczna:-) takie opiniei słyszałam...oczywiscie bardzo bardzo one mnie obchodzą:-)

I za ten cynizm mi się podoba:)

Eh, sama bym pudliszona mogła wziąć, gdyby nie kompletny brak warunków na drugiego psa... Czy ma on w ogóle jakiekolwiek ogłoszenia?

Posted

Unbelievable napisał(a):
E tam, jeden pies jest to i drugi wejdzie, ona dużo miejsca nie zajmuje :)

ma ogłoszenie na trójmiasto.pl (dzięki martasekret!)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/buba-przekochany-pudlocos-szuka-domu-ogl4342268.html

Moja droga, bez urazy, ale wydaje mi się, że w ogłoszeniach powinnaś raczej używać takich słów kluczowych jak "pudel mix" zamiast (uroczego co prawda) pudlocosia :lol:

Posted

evel napisał(a):
Moja droga, bez urazy, ale wydaje mi się, że w ogłoszeniach powinnaś raczej używać takich słów kluczowych jak "pudel mix" zamiast (uroczego co prawda) pudlocosia :lol:

też się nad tym zastanawiałam, ale w końcu doszłam do wniosku że to coś innego i może akurat chwyci za serce :diabloti: ale jasne, mogę zmienić jeżeli to faktycznie mocno przeszkadza

Posted

Unbelievable napisał(a):
też się nad tym zastanawiałam, ale w końcu doszłam do wniosku że to coś innego i może akurat chwyci za serce :diabloti: ale jasne, mogę zmienić jeżeli to faktycznie mocno przeszkadza

Nie wiem, czy przeszkadza, tak rzuciłam sugestię ;) Ale jeśli ktoś szuka konkretnie pudla to pewnie w wyszukiwarkę wpisuje pudel czy pudel mix ;)

Posted

evel napisał(a):
Nie wiem, czy przeszkadza, tak rzuciłam sugestię ;) Ale jeśli ktoś szuka konkretnie pudla to pewnie w wyszukiwarkę wpisuje pudel czy pudel mix ;)

w sumie mogę pudla do treści ogłoszenia wrzucić, nie zaszkodzi ;)
a jakieś uwagi mile widziane i wcale się nie obrażę. Chyba :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
w sumie mogę pudla do treści ogłoszenia wrzucić, nie zaszkodzi ;)
a jakieś uwagi mile widziane i wcale się nie obrażę. Chyba :evil_lol:

No ja nie wiem, jak jesteś taki zakapior... :roflt:

Unbelievable napisał(a):
dodałam jeszcze maltańczyka i westika, będzie bardziej chwytliwe :diabloti: szkoda że nie mogę jorczka wcisnąć :(

Uuuu, ja już widziałam takie "jorczki", że Buba by się nadała na pierwszorzędnego przedstawiciela, jakby ją np. ufarbować :evil_lol:

Jeden z "jorczków" jest prawie całkiem czarny, wielkości Zu, ma olbrzymie uszy, w tym jedno kłapciate, ogon zakręcony jak świnka i... chyba jeszcze rośnie :lol: