Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial Black]
Imię: BAJER

Plec:
[/FONT] [FONT=Arial Black]samiec
[/FONT] [FONT=Arial Black]ok. 1,5 - 2 lat
[/FONT] [FONT=Arial Black]Waga: [SIZE=2]OK. 12 - 15kg
[/FONT] [FONT=Arial Black]Miejsce: [SIZE=2]schronisko
[/FONT] [FONT=Arial Black]Sterylizacja: [SIZE=2]nie
[/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do dzieci: [SIZE=2]nie sprawdzono
[/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do innych psów: [SIZE=2]zgodny
[/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do kotów: [SIZE=2]nie sprawdzono
[/FONT] [FONT=Arial Black]Dodatkowe informacje: [SIZE=2]szczepienie - wścieklizna, odrobaczenie, chip
[/FONT] [FONT=Arial Black]Charakter:[/FONT][FONT=Arial Black] żywiołowy, ciekawski, lgnie do ludzi
[/FONT] [FONT=Arial Black]Kontakt: 500-596-485, [email protected]
[/FONT] [FONT=Arial Black]
[/FONT]

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale śmieszny :lol:

Wyskubany... nie wiem przez kogo...

Zrobić go ładnie i będzie model pierwsza klasa ;)

Magda ma mi jutro zdjęcia w większej rozdzielczości podesłać, to wstawię :)

Posted

kimiji napisał(a):
Ale śliczny :loveu: Na zdjęciu w pierwszym poście jakby tak przymknąć oczy i pomalować go na czarno to wygląda jak sznaucerek :lol:

Bo moim zdaniem jest miksem sznaucera z yorkiem :)

Bogusik napisał(a):
Zapisuję sobie śliczności...

Anula napisał(a):
Ja też zapisuję sobie kudłaczka.

Witajcie Kochane u Bajerka :loveu:

Czekam z niecierpliwością na lepsze zdjęcia!
Jeżeli nie uda mi się ich zdobyć - sama podjadę i zrobię.
Planuję go ostrzyc... zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Posted

Bajer (ja go nazwałam Kokos) to świetny psiak. Byłam z nim kilka razy na spacerze :)
Jest w miarę grzeczny, ale trzeba go wychować. Nie zna komend, ciągnie na smyczy. Ale jest bardzo wesoły i żywiołowy, uwielbia biegać, ma mnóstwo energii.
Do schroniska trafił cały w dredach. Z dwiema innymi wolontariuszkami powycinałyśmy mu te dredy i go okąpałyśmy. Jakiś czas później z siostrą próbowałyśmy go porządnie wyczesać, ale bylo to bardzo trudne, bo Bajer był bardzo niecierpliwy, nie chciał stać w miejscu, wszystko go rozpraszało :eviltong: Ogólnie to bardzo fajny psiak, który zasługuje na super domek!

Posted

[quote name='Anula']Nikt o naszego Bajerka się nie pytał,nie zainteresował się adopcją?
Podsunęłam Bajerka jednej osobie, ale czeka ona na zdjęcia.
Widzę, że wstawione to przesyłam dalej :)

[quote name='magda_z']Bajer (ja go nazwałam Kokos) to świetny psiak. Byłam z nim kilka razy na spacerze :)
Jest w miarę grzeczny, ale trzeba go wychować. Nie zna komend, ciągnie na smyczy. Ale jest bardzo wesoły i żywiołowy, uwielbia biegać, ma mnóstwo energii.
Do schroniska trafił cały w dredach. Z dwiema innymi wolontariuszkami powycinałyśmy mu te dredy i go okąpałyśmy. Jakiś czas później z siostrą próbowałyśmy go porządnie wyczesać, ale bylo to bardzo trudne, bo Bajer był bardzo niecierpliwy, nie chciał stać w miejscu, wszystko go rozpraszało :eviltong: Ogólnie to bardzo fajny psiak, który zasługuje na super domek!

Z tym Bajerowym niecierpliwieniem się to na pewno było taaaaak? :lol: :diabloti:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='Anula']Adopcja schroniskowa?
Niestety tak, ale pani trafiła na "nasze" forum więc może i relacje ze zdjęciami będą :)

---------------------

EDIT:
są pierwsze wieści z nowego domu :)

Tak spędzał u siebie, czyli w Niedobczycach. Jego początki w nowym domu były trudne, wszystkiego się bał. Na każdy nasz głos rozpłaszczał się na podłodze jak dywan. Musieliśmy go obciąć bo miał sporo splątanej sierści, potem kąpiel a po kąpieli mieliśmy z nim sporo uciechy. A to dlatego, że mąż go z grubsza wytarł ręcznikiem i mu go rozłożył na podłodze i powiedział Fragles wycieraj się. Na to pies zaczął się tarzać po tym ręczniku wycierać pyszczek, wstał pokaz mordkę, mąż na to Fragles nadal jesteś mokry no to on od nowa zaczął się wycierać i taka sytuacja powtórzyła się kilka razy. Potem zaczął zwiedzać mieszkanie, najpierw nasz pokój dalej nie miał odwagi iść. Po 2 godzinach zdecydował się pójść do pokoju syna a tam koło łożka wstyd się przyznać znalazł moje przed chwilą zdjęte skarpetki wziął je pojedynczo do morki i wynosił do mojego pokoju i kładł koło mojego łóżka. I niech mi nikt nie powie, że psy nie są mądre i inteligentne.

A, że tak zapytam co w schronisku jadał? Bo w domu to nie chce jeść z miski, jedynie wodę pije a miski to chyba wręcz się boi. Nie jada psiej karmy- żadnej!
Najbardziej uwielbia chleb z masłem i z żółtym serem-pierwszy raz spotykam psa co je żółty ser tylko, że trzeba mu to podawać z ręki i małymi kawałkami, gdy włoży się to do miski to nie zje tego.