Doda_ Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Troche mnie tu nie bylo, mialam swoje sprawy a tu prosze... dyskusja dalej sie toczy... Mimo niemilej atmosfery bede caly czas u Barta, ten psinek ma niesamowitego pecha, ciagle przenoszony, ciagle ludzie go opuszczaja... Zostańmy dla niego. Nie wiem jak bylo tak naprawde miedzy tymi cioteczkami. Znam trochę barb i bardzo ją doceniam, to dobra osoba. Musiało dojść do nieporozumienia. . Czyli yolanovi bedzie prawnym opiekunem Barta ? Quote
yolanovi Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Doda_']Czyli yolanovi bedzie prawnym opiekunem Barta ?[/QUOTE] Jeżeli Bogusik podtrzymuje swoją decyzję to będę Quote
barb Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 (edited) Odznaczylam już wątek z subskrycji ale wobec licznych PW z prośbą o odniesienie się do wypowiedzi Martiki zagladam i odpowiadam. Za zgodą kejciu, wklejam korespondencję na temat transportu [quote name='barb'][quote name='kejciu']Hej, na prośbę Dexterki aby wysłać bezpośrednio do Ciebie - przesyłam numer tel do kobiety która najprawdopodobniej jutrro z samego rana wyruszy w trasę z Wroclawia do Nowego Dworu Mazowieckiego - zadzwoń do niej może w drodze powrotnej zabrała by Barda do Dexterki? Będzie jechała do NDM z Jamnikiem Tofikiem 16 letnim staruszkiem którego biorę na BDT numer marta ......[/QUOTE] Bardzo dziekuję. Przed chwilą dzwonilam ale zglasza się poczta glosowa. Nagralam się i zadzwonie chyba już jutro rano, bo może to dla tej osoby jest już poźno. Barbara[/QUOTE] Pani Marta jednak sama oddzwoniła. I post z wątku Tofika [quote name='kejciu'] Dexterka wiedziała że Tofik ma do mnie przyjechać i dzięki Dexterce i Pani Edycie z Fundacji Jamniki Niczyje kontakt zdobyłam i tylko przekazałam :)super że udało się pomóc :) ja również przyłączam się do podziękowań! :) [/QUOTE] Przekazałam tylko to to co sama wiedziałam, czyli tyle że P.Marta jedzie do W-wy, a rano o godz. 9.00 w schronisku we Wroclawiu ma spotkać się z wolontariuszką. Jesli woolontariuszka zaopiekuje się Bartem w drodze, to go weźmie. Miała ode mnie podany adres hotelu. Nie wykluczyla możliwości pojechania tam po Barta. Reszta byla do ustalenia rano. Więc nic więcej nie moglam przekazać. Rzeczywiście nie podejmowalam się dalszego prowadzenia tematu - bo nie ja decydowalam o przeniesieniu Barta, Co do dalszej części postu skoro znowu zaczęlaś temat ... to niech Ewa najpierw pomoże sama sobie. Nie mam wpływu na jej sposob widzenia swiata, na wypisywanie bajek z mchu i paproci. Edited May 15, 2014 by barb dodanie cytatu Quote
wojtuś Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Bartuś - radosny psiak, miziak i przytulak, ma tylko tych, którzy są tutaj - na tym jego wątku. Quote
Bogusik Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Mam nadzieję,że atmosfera się wreszcie oczyściła i Bart stanie się głównym bohaterem wątku,a nie tylko w jego tytule?!Jeżeli chodzi o decyzyjność,to bardzo się cieszę,że ciocia yolanowi zadeklarowała,że może zostać osobą decyzyjną dla Barta :smile: Mieszka w Polsce więc umowa może być szybciutko podpisana. Barta nie zostawiam,będę zaglądać i wspomagać,na miarę swoich możliwości :smile: Myślę,że należałoby zmienić główny tytuł wątku.Niech nikomu nie przypomina,że Bart został porzucony,bo przecież ma nas!Może ten tytuł,przynosi mu jakiegoś pecha...? ;) Quote
Doda_ Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Bogusik, możesz mieć racje z tym ze poprzedni tytul mogl przynosic pecha, zmieniłam :) Co u Barta ???? Quote
dominikabankert Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Doda_']Bogusik, możesz mieć racje z tym ze poprzedni tytul mogl przynosic pecha, zmieniłam :) Co u Barta ????[/QUOTE] dexterka juz mozesz wejsc na watek juz bedziemy grzeczni:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bogusik Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Doda_']Bogusik, możesz mieć racje z tym ze poprzedni tytul mogl przynosic pecha, zmieniłam :) Co u Barta ????[/QUOTE] Doduniu,ja wciąż widzę stary tytuł wątku.Czy tylko jest tak u mnie? Quote
baster i lusi Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Bogusik']Doduniu,ja wciąż widzę stary tytuł wątku.Czy tylko jest tak u mnie?[/QUOTE] i ja też widzę stary. Quote
dexterka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Udało mi się pstryknąć Bartowi kilka zdjęć dzisiaj, są w albumie-> tu się zaczynają [url]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Bart#6013735743162769170[/url] . Barciś się coraz bardziej zadomawia u nas, czuje się coraz swobodniej. Dzisiaj po raz pierwszy byłam z nim na długim spacerku poza naszym terenem. Wybraliśmy się na pobliskie łąki. Psiak był bardzo grzeczny , tylko troszeczkę ciągnął na smyczy , bo chciał wszystko w koło obwąchać. Zabezpieczyłam go podwójną obrożą i smyczami. On jest taki przytulaśny- jak go wołam tgo biegnie pędzikiem do mnie , siada i nastawia głowę do głaskania. Będzie super przyjacielem. W kojcu dalej zachwouje czystość., choć podczas każdego karmienia rozwala karmę na połowie kojca:P Po prostu wysypuje ją sobie z miski i podjada z podłogi. Nie zjada całego posiłku na raz tylko sobie tak chrupie. No i muszę poskarżyć ,że nie zjada witamin , które mu podaje. Wyciągnęłam mu też napitego kleszcza, nie wiem czy nie trzeba go jeszcze dodatkowo zabezpieczyć kropelkami, bo kleszczy u nas zatrzęsienie. Książeczka do mnie nie dotarła dzisiaj, pewnie przyjdzie jutro. Chyba Bart nie jest zaszczepiony na wirusówki , bo ze skanu książeczki widać tylko wściekliznę. Telefonów bądź maili do mnie w sprawie adopcji Barta brak... Quote
Bogusik Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='dexterka']Udało mi się pstryknąć Bartowi kilka zdjęć dzisiaj, są w albumie-> tu się zaczynają [URL]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Bart#6013735743162769170[/URL] . Barciś się coraz bardziej zadomawia u nas, czuje się coraz swobodniej. Dzisiaj po raz pierwszy byłam z nim na długim spacerku poza naszym terenem. Wybraliśmy się na pobliskie łąki. Psiak był bardzo grzeczny , tylko troszeczkę ciągnął na smyczy , bo chciał wszystko w koło obwąchać. Zabezpieczyłam go podwójną obrożą i smyczami. On jest taki przytulaśny- jak go wołam tgo biegnie pędzikiem do mnie , siada i nastawia głowę do głaskania. Będzie super przyjacielem. W kojcu dalej zachwouje czystość., choć podczas każdego karmienia rozwala karmę na połowie kojca:P Po prostu wysypuje ją sobie z miski i podjada z podłogi. Nie zjada całego posiłku na raz tylko sobie tak chrupie. No i muszę poskarżyć ,że nie zjada witamin , które mu podaje. Wyciągnęłam mu też napitego kleszcza, nie wiem czy nie trzeba go jeszcze dodatkowo zabezpieczyć kropelkami, bo kleszczy u nas zatrzęsienie. Książeczka do mnie nie dotarła dzisiaj, pewnie przyjdzie jutro. Chyba Bart nie jest zaszczepiony na wirusówki , bo ze skanu książeczki widać tylko wściekliznę. Telefonów bądź maili do mnie w sprawie adopcji Barta brak...[/QUOTE] dexterko,bardzo dziękujemy za wiadomości o Barciku :smile: Kropelki p/kleszczom koniecznie i biorę to na siebie.Napisz tylko ile będą kosztowały.Jak dotrze książeczka,to dopiero sie rozeznasz co Bartowi obecnie jest jeszcze potrzebne.Fajny,kochany i taki przytulaśny Barcik :smile: Quote
sharka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 śliczny chłopak :loveu: [url]https://lh4.googleusercontent.com/-Thbo-KZp2JQ/U3UZPuo7xGI/AAAAAAAACUU/hiIHuUsb6bM/w855-h570-no/IMGP2576.JPG[/url] Quote
barb Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Ogłoszenia są aktywowane na moj mail, w ten sposob można je na bieżąco edytować i dodawać fotki. Twoj natomiast dalam telefon. Jeśli będą jakieś odpowiedzi wkleje tutaj i przekieruję na Ciebie. Dziś zmienilam olx z Opola na Wrocław bo liczba wejść nie wzrastala (148 wyświetleń, jedna odsłona telefonu). Quote
dexterka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 (edited) [quote name='barb']Ogłoszenia są aktywowane na moj mail, w ten sposob można je na bieżąco edytować i dodawać fotki. Twoj natomiast dalam telefon. Jeśli będą jakieś odpowiedzi wkleje tutaj i przekieruję na Ciebie. Dziś zmienilam olx z Opola na Wrocław bo liczba wejść nie wzrastala (148 wyświetleń, jedna odsłona telefonu).[/QUOTE] Rozumiem. Ja też zrobiłam swoje ogłoszenie , gdzie jest mój mail , dlatego o mailach napisałam. Barcik ma tyle ogłoszeń,że w końcu musi odezwać się TEN właściwy dom!! To tylko kwestia czasu, mam nadzieję krótkiego. Wrocław to bardzo dobry pomysł, sporo psiaków ode mnie tam zamieszkało. Możesz dopisać w ogłoszeniu,że możliwa pomoc w transporcie do Wrocławia Edited May 15, 2014 by dexterka Quote
Doda_ Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Tytul zmieniony - na watku widze nowy tytul ale w miejscu gdzie link stary tytul... :roll: co z dogomanią? Quote
Doda_ Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 zajrzyjcie na pierwszy post - tam jest nowy tytul watku... ale nad nim drugi tytul rzeczywiscie stary.. edytowalam kilka razy.. Quote
barb Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) [quote name='sharka']śliczny chłopak :loveu: [URL]https://lh4.googleusercontent.com/-Thbo-KZp2JQ/U3UZPuo7xGI/AAAAAAAACUU/hiIHuUsb6bM/w855-h570-no/IMGP2576.JPG[/URL][/QUOTE] Z takim zdjęciami musi znależć dom.:lol: Już dodałam do ogloszenia.:lol: [quote name='dexterka']Rozumiem. Ja też zrobiłam swoje ogłoszenie , gdzie jest mój mail , dlatego o mailach napisałam. Barcik ma tyle ogłoszeń,że w końcu musi odezwać się TEN właściwy dom!! To tylko kwestia czasu, mam nadzieję krótkiego. Wrocław to bardzo dobry pomysł, sporo psiaków ode mnie tam zamieszkało. Możesz dopisać w ogłoszeniu,że możliwa pomoc w transporcie do Wrocławia[/QUOTE] Nie wiedziałam, że też ogłaszasz Barta :lol: Napisałam, ze możliwa pomoc w transporcie.:lol: [quote name='Doda_']Tytul zmieniony - na watku widze nowy tytul ale w miejscu gdzie link stary tytul... :roll: co z dogomanią?[/QUOTE] [quote name='Doda_']zajrzyjcie na pierwszy post - tam jest nowy tytul watku... ale nad nim drugi tytul rzeczywiscie stary.. edytowalam kilka razy..[/QUOTE] sharka pisala u Basta ( za TM), że jest problem z edycją tytułow starych wątków. Edited May 16, 2014 by barb Quote
jadwiga Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 pozdrawiam,przepraszam za zamieszanie z ucieczką Azy, ale otrzymałam maila teraz,z adnotacją "wczoraj" i w zdenerwowaniu wieścią już nie sprawdziłam...poszło dla Barta 75/ za trzy miesiące Quote
Malgoska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='Doda_']zajrzyjcie na pierwszy post - tam jest nowy tytul watku... ale nad nim drugi tytul rzeczywiscie stary.. edytowalam kilka razy..[/QUOTE] a zrobiłaś zaawansowaną edycję i przeszłaś do linii tematu? tam poprawiłaś? Quote
Malgoska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='dexterka']Udało mi się pstryknąć Bartowi kilka zdjęć dzisiaj, są w albumie-> tu się zaczynają [URL]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Bart#6013735743162769170[/URL] . Barciś się coraz bardziej zadomawia u nas, czuje się coraz swobodniej. Dzisiaj po raz pierwszy byłam z nim na długim spacerku poza naszym terenem. Wybraliśmy się na pobliskie łąki. Psiak był bardzo grzeczny , tylko troszeczkę ciągnął na smyczy , bo chciał wszystko w koło obwąchać. Zabezpieczyłam go podwójną obrożą i smyczami. On jest taki przytulaśny- jak go wołam tgo biegnie pędzikiem do mnie , siada i nastawia głowę do głaskania. Będzie super przyjacielem. W kojcu dalej zachwouje czystość., choć podczas każdego karmienia rozwala karmę na połowie kojca:P Po prostu wysypuje ją sobie z miski i podjada z podłogi. Nie zjada całego posiłku na raz tylko sobie tak chrupie. No i muszę poskarżyć ,że nie zjada witamin , które mu podaje. Wyciągnęłam mu też napitego kleszcza, nie wiem czy nie trzeba go jeszcze dodatkowo zabezpieczyć kropelkami, bo kleszczy u nas zatrzęsienie. Książeczka do mnie nie dotarła dzisiaj, pewnie przyjdzie jutro. Chyba Bart nie jest zaszczepiony na wirusówki , bo ze skanu książeczki widać tylko wściekliznę. Telefonów bądź maili do mnie w sprawie adopcji Barta brak...[/QUOTE] dexterko jak będziesz u weta zrób mu proszę badania w kierunku babeszjozy na mój koszt Quote
barb Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='Malgoska']dexterko jak będziesz u weta zrób mu proszę badania w kierunku babeszjozy na mój koszt[/QUOTE] Ile kosztują takie badania ? Quote
dexterka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='barb']Ile kosztują takie badania ?[/QUOTE] ja nie mam pojęcia, nigdy takich badań nie wykonywałam. Czy badaniem jest morfologia krwi?? U mnie morfologia + biochemia kosztuje ok 75zł Gdzieś czytałam o jakiś szybkich testach na babeszjozę , ale na czym to polega i ile kosztuje nie mam pojęcia. Quote
Malgoska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='dexterka']ja nie mam pojęcia, nigdy takich badań nie wykonywałam. Czy badaniem jest morfologia krwi?? U mnie morfologia + biochemia kosztuje ok 75zł Gdzieś czytałam o jakiś szybkich testach na babeszjozę , ale na czym to polega i ile kosztuje nie mam pojęcia.[/QUOTE] wet na pewno będzie wiedział Quote
barb Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [URL]http://codlapsa.pl/babeszjoza-obalamy-mity/[/URL] Quote
dominikabankert Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 nie chce wywolywac nastepnej klotni ale czy mokry nosek zaniedbal szczepienia...... Quote
Recommended Posts