Jump to content
Dogomania

KALININGRAD 9-10.06.2012/cac i cacib/

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Adamant']:help1:
no to mam pozamiatane mieliśmy mieć Czecha, o tym Panu można poczytać na dogo w wątkach o sędziach. Ja osobiście nigdy nic nie wystawiałam u niego ale widziałam wyniki z jednej wystawy, gdzie suce otrzymującej bdb od znawców rasy dał zw. mł i NJwR.
Więc wątpię, że zna wzorzec :shake:
:-(:-(:-(:-([/QUOTE]

Znajoma z Łotwy w klasie młodzieży dostała bdb bo pies jest za młody na klasę młodzieży (10 msc) :evil_lol: także na każdej wystawie jest jakaś ciekawostka z sędziowania tego pana :diabloti:

Posted

[COLOR=#ff0000]Czy jedzie ktoś na niedzielę i mógłby zabrać mi sukę grzywacza i wystawić?[/COLOR] bo osoba,która miała to mi zrobić stwierdziła że jednak nie jedzie a mi szkoda tej wystawy skoro suczka zgłoszona. Grzywka kocha wszystkich, kto ma jedzenie ten ma władzę i jest bardzo grzeczna.

Posted

[quote name='Ilka21'][COLOR=#ff0000]Czy jedzie ktoś na niedzielę i mógłby zabrać mi sukę grzywacza i wystawić?[/COLOR] bo osoba,która miała to mi zrobić stwierdziła że jednak nie jedzie a mi szkoda tej wystawy skoro suczka zgłoszona. Grzywka kocha wszystkich, kto ma jedzenie ten ma władzę i jest bardzo grzeczna.[/QUOTE]

Jedziemy na 2 dni, możemy wystawić. Pisz na: [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='Genia']Czy moze juz podali spis wystawcow ....i jakie psy sa zgłoszone w poszczegolnych klasach.[/QUOTE]

Prosiłam ich mailowo o stawkę, odpisali, że katalog jest w trakcie robienia i jak skończą wrzucą info na forum [URL]http://kssrosto.clan.su/forum/4[/URL]

Posted

Ja odbieram wizę dopiero w poniedziałek! Wizę humanitarną- bezpłatną.
Kiedy robicie wpisy w książeczkach i zaświadczenie od powiatowego weta? Bo ja chciałam to załatwić w środę bo w czwartek zaczyna się ten cały długi weekend... tylko nie wiem czy to nie za wcześnie?

Posted

[quote name='Irviers']Ja odbieram wizę dopiero w poniedziałek! Wizę humanitarną- bezpłatną.
Kiedy robicie wpisy w książeczkach i zaświadczenie od powiatowego weta? Bo ja chciałam to załatwić w środę bo w czwartek zaczyna się ten cały długi weekend... tylko nie wiem czy to nie za wcześnie?[/QUOTE]

My mamy też wizy bezpłatne - kulturalne.
Matagi dowiadywała się u powiatowego i powiedział, że wpis jest ważny 10 dni przed wyjazdem, także spokojnie można wziąć wpis wcześniej.
My wpis od naszego lekarza weterynarii bierzemy w środę.

Irviers i tak super, że się udało z tymi wizami :)

Posted

mychaaaaa ja też składałam na kulturalną ale w konsulacie (Kraków) zmienili mi na humanitarną ;)
Uff to dobrze, że zaświadczenie jest tak długo ważne. Nie wiem dlaczego ale w głowie miałam 48 h ważności ;)
Genia ja 10 dni. Składałam 25 maja, do odbioru 4 czerwca. Ale w Warszawie czeka się krócej.

Posted (edited)

hm musze sprawdzić bo jak ja wysyłałam szczeniaka to było 48h ważności
[COLOR=#ff0000]czy ktoś ma wzór tego zaświadczenia które wypisuje wet po zbadaniu psa i na podstawie jego Inspektorat wydaje swoje?[/COLOR] Bo nie mogę się na stronie dokopać a wiem że byłam u nich i mi dawali ale nie hcce misię jechać teraz po to tylko

Edited by Ilka21
Posted

[quote name='mychaaaaa'][URL]http://kssrosto.clan.su/load/raspisanie_mezhdunarodnoj_vystavki_sobak_09_10_06_12_g/2-1-0-50#[/URL] jest już lista zgłoszonych psów :)[/QUOTE]

to nie lista a plan sędziowania :razz: swoją drogą chciałabym wiedzieć na którym ringu i o której zaczynamy, bo nie bardzo mogę się zorientować

a jak z tym świadectwem zdrowia? Kiedy bierzecie od powiatowego?

Posted

[quote name='Adamant']to nie lista a plan sędziowania :razz: swoją drogą chciałabym wiedzieć na którym ringu i o której zaczynamy, bo nie bardzo mogę się zorientować[/QUOTE]

Oj tam, przejęzyczenie :evil_lol: mi listę psów zgłoszonych w samojedach, shibach i chińskich grzywaczach przysłali na maila jak ładnie poprosiłam :razz:

Posted (edited)

[quote name='mychaaaaa']Oj tam, przejęzyczenie :evil_lol: mi listę psów zgłoszonych w samojedach, shibach i chińskich grzywaczach przysłali na maila jak ładnie poprosiłam :razz:[/QUOTE]

To poproś i o moje jak masz Takie chody
:-) a przeczytałam właśnie Twój post o Sergieju Slukinie :shake: a wiesz cos o tym niemcu? Znajoma niemka oględnie powiedziała coś a ja znalazłam to
[URL]http://www.eurodogshows.com/judges/judgesinfos/peperwilfried.htm[/URL]

o to allrounder

Edited by Adamant
Posted (edited)

[quote name='Adamant'] ... a jak z tym świadectwem zdrowia? Kiedy bierzecie od powiatowego?[/QUOTE]

weź kiedy chcesz i tak ważne jest przez 10 dni;) a ja poproszę o dokładny adres wystawy, jeśli może mnie ktoś wtajemniczyć bo szukam i nie mogę się doszukać?

ah, już mam... [COLOR=#008080 ][FONT=Courier New]Стадион Балтика, г.Калининград, ул.Д.Донского 2[/FONT][/COLOR]

pozdrawiam!

Edited by Ganzi
Posted

w linku podanym przez Mychaa jest spis ras i stawki ilościowe w rasach a na górze adres wystawy. Otwiera się w Wordzie

[CENTER][CENTER][B][COLOR=#333300][FONT=Arial]КУБОК САМБИИ»[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#333300][FONT=Arial]9-10 ИЮНЯ 2012 г.[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#333300][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#333300][FONT=Arial]МЕСТО ПРОВЕДЕНИЯ ВЫСТАВКИ[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#333300][FONT=Arial]Стадион «Балтика» - г.Калининград, ул.Д.Донского 2[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER]

Posted (edited)

[quote name='Adamant']To poproś i o moje jak masz Takie chody
:-) a przeczytałam właśnie Twój post o Sergieju Slukinie :shake: a wiesz cos o tym niemcu? Znajoma niemka oględnie powiedziała coś a ja znalazłam to
[URL]http://www.eurodogshows.com/judges/judgesinfos/peperwilfried.htm[/URL]

o to allrounder[/QUOTE]

Pepper oceniał grzywacze w Nowym Dworze Mazowieckim niedawno. Ogólnie posędziował grzywki zdaje się sprawiedliwie, przynajmniej znajoma od grzywka tak twierdzi :eviltong:
Dokładnie oglądał psy, zwracał po równi uwagę na anatomię i na zachowanie, temperament.

A pan Slukin to na amen moja czarna lista, bo za olewanie wystawcy i widzimisię nie będę płacić.

Edited by mychaaaaa
Posted

[quote name='mychaaaaa']Pepper oceniał grzywacze w Nowym Dworze Mazowieckim niedawno. Ogólnie posędziował grzywki zdaje się sprawiedliwie, przynajmniej znajoma od grzywka tak twierdzi :eviltong:
Dokładnie oglądał psy, zwracał po równi uwagę na anatomię i na zachowanie, temperament.[/QUOTE]

tu mnie pocieszyłaś

[quote name='mychaaaaa']

A pan Slukin to na amen moja czarna lista, bo za olewanie wystawcy i widzimisię nie będę płacić.[/QUOTE]

a tu martwisz mnie no trudno zaryzykujemy bo co innego nam zostało

Masz staweczkę mojej rasy :-)

Posted

[quote name='Adamant']Masz staweczkę mojej rasy :-)[/QUOTE]

Póki co mi nie odpisują. Sama się zdołowałam, bo zmienili mi V. Piskay'a na J. Ovesną... a ta druga raz, że dyskryminuje biszkoptowe samoyedy, dwa, dyskryminuje klasę użytkową. No i doopa. Mamy Samoyeda z biszkoptem w klasie użytkowej :eviltong: za wesoło już się nie zapowiada :roll: odechciało mi się jechać :evil_lol: ale tyle formalności... najwyżej z bdb wrócimy, co jest bardzo realne w tej sytuacji ;)