Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]yhy..rozumiem...a kantarek?probowaliście?[/B][B]Mój Brutus jak zobaczy znajomego psa to tez ciągnie ale potrafię nad nim zapanowac...[/B][/I]
[/B][/I][/QUOTE]

Mamy kantarek, chodził w nim przez tydzień aż w końcu się poddałam bo przez całe spacery starał się go zdjąć i ciągle tarzał w trawie/na chodniku. Nie interesowało go nawet odwracanie uwagi smakołykami/zabawkami. Liczę, że szkolenie nam pomoże.

Posted

[quote name='Vectra']ooooo wolna chata ? tylko tam by was się więcej nie obudziło :diabloti:[/quote]
[I][B]Nie bój się :diabloti: jakby miało nas przybyć to by przybyło już kilka miesięcy temu :diabloti:[/B][/I]
[quote name='Alicja']:razz::razz::razz:

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]
w Toruniu byłam .........w 1993 r. :p[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[I][B]oooo to dawno :evil_lol: trzeba wrócić znowu do TRN :diabloti:[/B][/I]
[quote name='bonsai_88']Przyszłam się przywitać, a co :eviltong:....

Dobrze, że z twoim tatą już lepiej :multi:. Zdjęcia kudłatego fajne :cool3:..[/quote]
[I][B]A witamy :loveu::loveu::loveu: dziękuję:loveu:[/B][/I]
[quote name='BellaLab']Witam :) Pływająco aportujący mokry pies piekniasty jest[/quote]
[I][B]A dziękujemy :loveu: Mokre labradory zawsze są piękne :loveu:[/B][/I]
[quote name='Fauka']Mamy kantarek, chodził w nim przez tydzień aż w końcu się poddałam bo przez całe spacery starał się go zdjąć i ciągle tarzał w trawie/na chodniku. Nie interesowało go nawet odwracanie uwagi smakołykami/zabawkami. Liczę, że szkolenie nam pomoże.[/quote]
[I][B]Aha...rozumiem...no może szkolenie pomoże...chociaż trzeba było mieć zaparcie i walczyć z kantarkiem :eviltong:

A tutaj jeszcze jakieś zdjęcie z nad morza...
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/157/35965ebd67acae8cmed.jpg[/IMG][/URL]

Znacie może konkretne pokoje na wynajem na wakacje nad morzem w jakiejś miejscowości?Takie,które sa przyjazne psom...chcemy jechać w sierpniu nad morze z Brutusem ale szukam miejsc gdzie można jechać z psem...[/B][/I]

Posted

w białogórze łatwo coś przyjaznego psom znaleźć (łącznie z możlwiością biegania luzem w ogrodzie), również plaże są przyjazne, wracałabym tam co roku ale w tym nie mogę:(

Posted

Ja byłam dwa lata temu w Stegnie...
Z psem oczywiście
Nie wiem jak tam z pokojami dla osób z psami my znaleźliśmy jeden, ale daleko od plaży był:shake:

Posted

Dzięki za propozycje :)Chyba jednak pojedziemy do Pobierowa tylko dojazd mi się nie podoba...7h do Kamienia Krajeńskiego z 1 przesiadką i potem jeszcze PKS-em....Ale tanio przynajmniej i mało ludzi na plaży...A to wszystko dla mojego psiaka :)Dzisiaj byłam na pogrzebie mojej koleżanki mamy...zmarła na raka w wieku 48 lat...Dużo dzisiaj rozmysłałam o śmierci...,że nie chciałabym aby ktoś robił zdjęcia na moim pogrzebie bądź pogrzebie moich bliskich,żeby nie było śmiania się...Takie dziwne odczucia mam troszkę...ale smutno ogólnie... :(

Posted

[quote name='Rinuś']Dzięki za propozycje :)Chyba jednak pojedziemy do Pobierowa tylko dojazd mi się nie podoba...7h do Kamienia Krajeńskiego z 1 przesiadką i potem jeszcze PKS-em....Ale tanio przynajmniej i mało ludzi na plaży...A to wszystko dla mojego psiaka :)Dzisiaj byłam na pogrzebie mojej koleżanki mamy...zmarła na raka w wieku 48 lat...Dużo dzisiaj rozmysłałam o śmierci...,że nie chciałabym aby ktoś robił zdjęcia na moim pogrzebie bądź pogrzebie moich bliskich,żeby nie było śmiania się...Takie dziwne odczucia mam troszkę...ale smutno ogólnie... :([/quote]
no ten dojazd to masz nieciekawy :shake:

Kurcza taka młoda osoba :shake:...powiem szczerze ....u mnie już wiedzą że nie życzę sobie fotografów na pogrzebie , zresztą większość mojej rodziny ma to samo podejście ...i jeśli ktoś ma przyjść na pogrzeb tylko po to by sobie pogadać ze znajomymi i sie pośmiać to niech spada :mad:...poza tym mój pochówek będzie inny bo cywilny i po skremowaniu ;)....smutny to temat , ale o takich sparawach trzeba rozmawiać za życia własnie ...bo nie znamy dnia ani godziny [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

strasznie przykro.....

a ja ostatnio wiersz przepiękny poznałam...a jaki prawdziwy

Dzisiaj mamy wyższe budynki i szersze drogi,
ale niższą wytrzymałość i węższe horyzonty.
Więcej wydajemy, lecz mniej się cieszymy.
Mamy większe domy, ale mniejsze rodziny.
Mamy więcej udogodnień, ale mamy mniej czasu.
Więcej wiemy, ale mniej rozumiemy.
Mamy więcej lekarstw, ale mnie zdrowia.
Powiększyliśmy to co posiadamy,
ale pomniejszyliśmy nasze wartości.
Mówimy dużo, kochamy mało, nienawidzimy zbyt często.
Pojechaliśmy na Księżyc i z powrotem,
ale trudno nam iść na drugą stronę ulicy
i poznać naszych sąsiadów.
Zdobywamy kosmos, ale trudno nam dotrzeć do naszego własnego wnętrza.
Mamy wyższe zarobki, ale mniejsze wartości moralne.
Żyjemy w czasach większych swobód,
ale mniejszych przyjemności.
Mamy dużo jedzenia, ale mało wartości odżywczych.
Żyjemy w czasach, kiedy potrzeba dwóch pensji na utrzymanie rodziny,
ale liczba rozwodów wzrasta.
Żyjemy w czasach pięknych domów, ale ...
więcej domów jest rozbitych.
Dlatego od dzisiaj:
Nie trzymaj niczego na wyjątkową okazję,
ponieważ każdy dzień jest tą wyjątkowa okazją.
Szukaj wiedzy, czytaj więcej, usiądź przed domem
i podziwiaj widoki, nie myśląc o swoich potrzebach.
Spędzaj więcej czasu z rodziną i przyjaciółmi,
jedz ulubione potrawy, odwiedzaj miejsca, które kochasz.
Życie jest łańcuchem momentów przyjemności,
a nie tylko walką o przeżycie.
Używaj kryształowych kieliszków.
Nie zostawiaj swoich najlepszych perfum na lepszą okazję.
Używaj ich, kiedy tylko masz na to ochotę.
Usuń ze swojego słownika takie wyrażenia jak:
"któregoś dnia" lub "kiedyś".
Napisz ten list, który miałeś "kiedyś" napisać.
Powiedz swojej rodzinie i przyjaciołom, jak bardzo ich kochasz.
Nie odkładaj niczego, co przynosi uśmiech i zadowolenie.
Każdy dzień, każda godzina, każda minuta jest wyjątkowa.
I nie zdajesz sobie z tego sprawy,
dopóki nie będzie to Twoja ostatnia minuta.
Nie bój się chodzenia po morzu
nieudanego życia
wszystkiego najlepszego
dokładnej sumy niedokładnych danych
miłości nie dla ciebie
czekania na nikogo
przytul w ten czas nieludzki
swe ucho do poduszki
bo to co nas spotyka
przychodzi spoza nas
J.Twardowski

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]
no ten dojazd to masz nieciekawy :shake:

Kurcza taka młoda osoba :shake:...powiem szczerze ....u mnie już wiedzą że nie życzę sobie fotografów na pogrzebie , zresztą większość mojej rodziny ma to samo podejście ...i jeśli ktoś ma przyjść na pogrzeb tylko po to by sobie pogadać ze znajomymi i sie pośmiać to niech spada :mad:...poza tym mój pochówek będzie inny bo cywilny i po skremowaniu ;)....smutny to temat , ale o takich sparawach trzeba rozmawiać za życia własnie ...bo nie znamy dnia ani godziny [/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[I][B]Powiem Ci, że ja jestem młoda ale zaczyna powoli rozmawiać o swoim pogrzebie...jakbym chciała i w ogóle...bo nigdy nie znamy dnia ani godziny tak jak napisałaś...
Ale jednak większe prawdopodobieństwo jest, że przed moją śmiercią pochowam pewnie rodziców...Nie pozwolę na fotografowanie czegokolwiek...Nie będę również chciała przyjmować kondolencji gdyż przy tym się najbardziej rozklejam...zresztą jak ma mi składać kondolencje rodzina,która nie odzywała się przez 10 lat i nagle się jej przypomniało, że ktoś kogo jednak być może kochali zmarł to ja dziękuję bardzo...
A rozmowy starszych Pań nad grobem o pierdołach,o tym, że ktoś codziennie ma inne rajstopy to mnie po prostu rozwala...po prostu dla mnie to szok...nad grobem ludzie powinni się zadumać...zacząć rozmyslać o swoim życiu a nie pieprzyć o pierdołach...[/B][/I]
[I][B]Ale może ja mam inne poglądy...[/B][/I]
[quote name='eria']strasznie przykro.....

a ja ostatnio wiersz przepiękny poznałam...a jaki prawdziwy

Dzisiaj mamy wyższe budynki i szersze drogi,
ale niższą wytrzymałość i węższe horyzonty.
Więcej wydajemy, lecz mniej się cieszymy.
Mamy większe domy, ale mniejsze rodziny.
Mamy więcej udogodnień, ale mamy mniej czasu.
Więcej wiemy, ale mniej rozumiemy.
Mamy więcej lekarstw, ale mnie zdrowia.
Powiększyliśmy to co posiadamy,
ale pomniejszyliśmy nasze wartości.
Mówimy dużo, kochamy mało, nienawidzimy zbyt często.
Pojechaliśmy na Księżyc i z powrotem,
ale trudno nam iść na drugą stronę ulicy
i poznać naszych sąsiadów.
Zdobywamy kosmos, ale trudno nam dotrzeć do naszego własnego wnętrza.
Mamy wyższe zarobki, ale mniejsze wartości moralne.
Żyjemy w czasach większych swobód,
ale mniejszych przyjemności.
Mamy dużo jedzenia, ale mało wartości odżywczych.
Żyjemy w czasach, kiedy potrzeba dwóch pensji na utrzymanie rodziny,
ale liczba rozwodów wzrasta.
Żyjemy w czasach pięknych domów, ale ...
więcej domów jest rozbitych.
Dlatego od dzisiaj:
Nie trzymaj niczego na wyjątkową okazję,
ponieważ każdy dzień jest tą wyjątkowa okazją.
Szukaj wiedzy, czytaj więcej, usiądź przed domem
i podziwiaj widoki, nie myśląc o swoich potrzebach.
Spędzaj więcej czasu z rodziną i przyjaciółmi,
jedz ulubione potrawy, odwiedzaj miejsca, które kochasz.
Życie jest łańcuchem momentów przyjemności,
a nie tylko walką o przeżycie.
Używaj kryształowych kieliszków.
Nie zostawiaj swoich najlepszych perfum na lepszą okazję.
Używaj ich, kiedy tylko masz na to ochotę.
Usuń ze swojego słownika takie wyrażenia jak:
"któregoś dnia" lub "kiedyś".
Napisz ten list, który miałeś "kiedyś" napisać.
Powiedz swojej rodzinie i przyjaciołom, jak bardzo ich kochasz.
Nie odkładaj niczego, co przynosi uśmiech i zadowolenie.
Każdy dzień, każda godzina, każda minuta jest wyjątkowa.
I nie zdajesz sobie z tego sprawy,
dopóki nie będzie to Twoja ostatnia minuta.
Nie bój się chodzenia po morzu
nieudanego życia
wszystkiego najlepszego
dokładnej sumy niedokładnych danych
miłości nie dla ciebie
czekania na nikogo
przytul w ten czas nieludzki
swe ucho do poduszki
bo to co nas spotyka
przychodzi spoza nas
J.Twardowski[/quote]
[I][B]Aniu śliczny wiersz...zapiszę go sobie bo jest wspaniały....
Jak będziesz miała takie wiersze to proszę wrzucaj je do mnie...

A tak zmieniając temat to jednak jedziemy do Łukęcina :evil_lol: dzisiaj zarezerwowaliśmy na 4 doby domek 2 osoby,za osobę 40 a za psa 10 zł...Nie jest źle...dojazd taki sam jak do Pobierowa bo to jest obok :evil_lol:
Ale ośrodek wydaje się ok:razz:[/B][/I]
[url]http://www.campingcalifornia.pl/index.html[/url]

Posted

Przykre, że osoby odchodzą w tak młodym wieku:-(
Co do zdjęć- też tego nie popieram:shake: Ja wolę, żeby każdy zapamiętał mnie uśmiechniętą, po prostu taką jaką teraz jestem, a nie jak leżę w trumnie...:-(

Posted

[I][B]Dzisiaj się dowiedziałam, że tata wczoraj wieczorem ok 23 się dusił...nie mógł złapać powietrza i leżał potem z maską tlenową...
Ciśnienie ma 112 na 30....Podejrzewają jeszcze astmę...ale przecież astmy nie nabywa się z dnia na dzień...:shake:[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Dzisiaj się dowiedziałam, że tata wczoraj wieczorem ok 23 się dusił...nie mógł złapać powietrza i leżał potem z maską tlenową...
Ciśnienie ma 112 na 30....Podejrzewają jeszcze astmę...ale przecież astmy nie nabywa się z dnia na dzień...:shake:[/B][/I][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]kurcze cholernie niskie to ciśnienie :shake:
Rinuśkowa nadal trzymam :kciuki:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]kurcze cholernie niskie to ciśnienie :shake:
Rinuśkowa nadal trzymam :kciuki:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[I][B]Miał jeszcze niższe...teraz to ma wysokie....Jak na Niego...

Dziękuję,kciuki bardzo się przydadzą...leży tam już 3 tyg i nic się nie zmienia...:-([/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Miał jeszcze niższe...teraz to ma wysokie....Jak na Niego...

Dziękuję,kciuki bardzo się przydadzą...leży tam już 3 tyg i nic się nie zmienia...:-([/B][/I][/quote]
wiem że...nic nie pomogę ....trzeba wierzyć że tata walczy a w szpitalu wiedzą jak Go leczyć :glaszcze:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[I][B]Jakieś tam stare zdjęcia...

Ide spać bo jestem zmęczona tym wszystkim...
Czekam juz tylko na ten wyjazd nad morze żeby odpocząć...tylko tego teraz pragnę...[/B][/I]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/160/3551a69bde2b9a88med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/156/85c4b11256ffbb2amed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/156/14a5555ded96b765med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/160/1cacea0b33c809fdmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/156/41db748fb5f04b60med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Red][B][FONT=Arial]oczywiście foty znad morza też będą :razz::razz:[/FONT][/B][/COLOR][/quote]
[I][B]Oczywiście ,że będą :cool3: O ile nie zapomnę aparatu z moim talentem :diabloti:

Idę do pracy...miłego dnia :loveu:[/B][/I]