Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Złocista Ninka - najbardziej pechowy z moich tymczasów..

11111887_1008534539166178_48523855265777

bardzo proszę o wsparcie, choćby najmniejsze..

Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych
nr konta: 93 1060 0076 0000 3200 0143 6959
tytułem: cele statutowe - RUNA

zwierzaki chętnie też przyjmą karmę, zabawki..

Posted

0heart.gifzagladam do przecudenj 

przecudownej istotki 

z kciukami i mnostwem serdecznosci dla Was 

sciskam kciuki

z banereczka  naszej Elisabeci

przyszlamw odwiedzinki

taka cudna

jak i moja

starszosci juz nadeszly 13 ty roczek nadchodzi 

0heart.gif

Posted

Jestem, jestem ...

Dziękuję serdecznie za wpłaty Elisabety i z bazarku NikaEli - wszystko w rozliczeniu. :) :)

Sylwio jakie wydatki dopisać ?

BOlek zapłacił za fant .... z dużym opóźnieniem, ale zapłacił ;)

Już dopisuję do rozliczenia i na wątku bazarkowym :)

Posted

Niedawno przeczytałam wątek Ninki, a dziś poszperałam w albumach z fotkami... 

Sylwijo, zdjęcia są PIĘKNE. :) Nie tylko te Niny, ale i innych zwierzaków z Twojego BDT.

Najpiękniejsze zdjęcia, jakie dotąd widziałam na Dogo, mają Podopieczni Sylwiji i LILUtosi.:)

Nie mam talentu do fotografowania, to się chociaż pozachwycam talentem Innych... ;)

Posted

ślicznie dziękujemy z NInką :)

Nince wyjątkowo ciężko zdjęcie zrobić, rzadko się zatrzymuje, a jak ukucniesz, żeby pstryknąć, to zaraz biegnie do Ciebie :)

mam gdzieś rachunek za karmę, i muszę zobaczyć jak stoi Ninka ze szczepienim

odpukać, zdrowa, ale wciąż bezdomna..

ona najszczęśliwsza byłaby w domku z ogródkiem, blisko człowieka, który by z nią rozmawiał, jest mądrą sunią

wczoraj długo pracowałam,z domu, i wyszłam, patrzę, Nineczka siedzi sobie na ławce, na pytanie 'gdzie Robert, gdzie reszta towarzystwa',

zaraz się poderwała i w podskokach biegnie i się ogląda na mnie, 'Ninuś, zaprowadzisz?' i ona cała w uśmiechach, zaprowadziła :)

działkę mamy długą - 200 m, na końcu staw i od razu elegancko poprowadziła :) kontrolując, czy wciąż za nią idę :)

11741180_1010618072291158_22548935472657

• Upvote 1
Posted

Kochana Ninka...  :wub:

Sylwijo, tak ładnie o niej napisałaś.  Zawsze tak o Suni piszesz, że za serce ściska...

Wierzę w  Domek z ogródkiem. :)

A jak Dom byłby z tych aktywnych, to i do życia w bloku Ninka by się przekonała. ;)

Posted

Ninka potrzebuje pewności, poczucia  bezpieczeństwa

i jest bardzo fajna, kochana

ale .. szczęścia brak

Szczęścia Ninie brak z naszego punktu widzenia. ;)

Bo gdyby ona miała tu napisac, to napisałaby, że jest szczęśliwa. 

Jak dotąd w swoim trudnym życiu była chyba szczęśliwa tylko u Ciebie, Sylwija  Taka jest prawda. 

To jest pocieszające w tym naszym czekaniu na DS...

I skarbonka suni się ostatnio trochę napełniła... ;)

A nadziei na Dom dla kochanej Ninki nie tracimy. :)

Posted

Z ostatniego przedwakacyjnego bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/147459-rozliczam-ostatni-przedwakacyjny-bazar/ przelałam dla Niniki 70zł

ślicznie dziękujemy z Ninką

11694788_1013006698718962_68566732101722

Elisabeta,

ona fajna jest.. inteligentna, tyle, że delikatna, może nadwrażliwa, bo już bardzo skrzywdzona przez ludzi..

ja powoli tracę nadzieję, a też nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psa..

czasem mi się wydaje, że smutno jej bardzo, że ma świadomość, że niechciana jest:(

a ja z kolei , pracuję normalnie, nie mam tyle czasu dla zwierzaków, ile one potrzebują

jak to jest przejściowe, to ok,   u mnie mają lepiej niż poprzednio, zmienia im się potem na jeszcze lepsze

ale u Ninki to za długo trwa, co zresztą tez powoduje, że adopcja trudniejsza będzie, trudniejsza aklimatyzacja w nowym środowisku, coraz  większe wyzwanie przed potencjalnym domem, ale nawet nie ma kogo przestrzec ;)

martwię się coraz bardziej

Posted

Ech, Sylwijo... :(

Rozumiem Cię.... Niestety, wiele jest psów na Dogo, które czekają i czekają na Dom. I naprawdę nie wiadomo dlaczego akurat one.

Ninka na pewno nie czuje się niechcianą... :)

I nie przesadzajmy... Zdecydowana większośc Domków to takie, w których psiaki siedzą same po 8-10 godzin.

Nawet jeśli w domu jest w ciągu dnia jakaś starsza pani czy pan, to nie znaczy, ze pies prowadzi aktywny tryb życia... ;)

I chyba żadne inne Istoty nie umieją tak szybko przystosowac się do nowego miejsca i zwyczajów jak psy.  

Jak wreszcie Ktoś dobry i odpowiedzialny wypatrzy Ninkę i ją pokocha, a ona poczuje, ze to jej miejsce, to... wszystko będzie dobrze. :)

• Upvote 1
Posted

pewnie, że tak, tylko u mnie teraz 11 psów, (bylo 12, ale Lemi w czerwcu odszedł :()

z czego 3 tymczasy,  a jeden taki 'łatwoadopcyjny' raczej, bo dzieciak, nieduzy  (8 miesiecy, 8kg)i milutki - Batik

11141186_1012193515466947_1340295528391211707499_1010656802287285_56696213049745

kotów jeszcze liczniejsza gromadka :)

w tym 5 maluszków do pilnej adopcji..

Posted

Spore Stadko...

Poczytam o Twoich Kociastych, Sylwijo, bo wątek Anatola też namierzyłam... 

Chociaż przyznam się, ze mało miałam wspólnego z kotami... Są dla mnie zagadką. Fascynującą. :)

Kiedyś była biała Basia, która została niepotrzebna po podziale majątku po Sąsiedzie.

"Wcisnęłam" ją do mojej Siostry i żyła sobie tam spokojnie pięc lat jeszcze...

A od dwóch lat karmię na moim osiedlowym podwórku pingwinkę Maszę, co się u nas okociła.

Osiem kociaków poszło do Domków z pomocą Dziewczyn z miau i Fundacji JOKOT, a ona nie chciała na poduchy...

Masza się łasi, barankuje, ale głaskac się nie daje. Nie rozumie tego.

Tak nam razem dobrze.   :)

I to są koty w moim życiu... ;)

Posted

prawdopodobnie w niedzielę pojadę z nim na wizytę zapoznawczo-przedadopcyjną - z Batikiem :)

z kotami jest różnie, Anatol sobie gdzieś poszedł, a przychodzą już chyba ze 4 obce.. i jakoś trafiają i systematycznie, i krzyczą, jak jedzenia nie ma na tarasie ..

jeden kot w ogóle nie czuje potrzeby wychodzenia na dwór, drugiemu wystarcza taras i ogród, i garaż (mają tam takie wejście kocie.) i pilnuje się..

a taki Anatol w domu wysiedzieć nie mógł, zaczął wychodzić, najpierw ostrożnie, potem coraz śmielej, aż .. nie wiem co teraz..

Posted

Wczoraj skończyłam bazarek. Chciałabym przeznaczyć z niego 100 zł dla Ninki.

Sylwija, podziwiam Cię i bardzo dziękuję za serce dla Nineczki :)

ślicznie dziękuję :)

Słodka Ninka. :)

Dziś ma byc troszkę chłodniej... :)

u nas gorąc i duchota, ani kropli deszczu, za to wieje okropnie, od wczoraj wieczór do dzisiaj 11:00 nie było prądu..

w sierpniu chce poznać Ninkę jedna Pani.. z Wrocławia.

może.. może..