sylwija Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 zgrabna, ładna.. chciałoby się dodać, że po studiach :D Quote
sylwija Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Ninka miała przygodę, a my mamy problem niemały.. Zadzwonił Pan zainteresowany adopcją, spotkaliśmy się na spacerze w Konstancinie, potem byliśmy z Ninką u Pana w Markach - Pan bardzo aktywny, wkoło lasy, osiedle z 3 stron otoczone lasami, generalnie wszystko ok. Ninka Pana polubiła, Panu Ninka się spodobała. Zaryzykowaliśmy próbę - Ninka została na 3 dni u Pana. I.. totalna porażka. - Ninka ugryzła sąsiadkę - do krwi.. bez zapowiedzi całkiem - na spacerach na widok psa, dzieci małych, niektórych ludzi - wielka panika i histeria, próby ucieczki.. wraz z upływem czasu coraz gorzej.. z plusów - w domu bardzo ładnie, cicho, żadnych zniszczeń, Pana zaakceptowała i ładnie się zachowywała w domu, do spacerów też chętna, nawet z nich korzystała i się cieszyła, do czasu aż ktoś się nie pojawił.. Dodam, że z nami tak absolutnie się nie zachowuje, nawet wracając zatrzymaliśmy się w Warszawie - przeszliśmy obok przystanku, ludzie, psy - żadnych kłopotów.. Quote
Tigraa Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 ech, to dobrze nie rokuje. Może ma złe skojarzenia z poprzedniego domu... zabraliście ją z powrotem? Quote
sylwija Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 tak, ta sasiadke, co pogryzla - to tak mysle, bo tez starsza pani, moze sie skojarzylo z ta matka.. tylko pani spokojnie wchodzila, za panem powoli, bez zadnych gestow i gadania.. a Ninka całkiem z zaskoczenia, nawet pan myslal, ze sie chciala przywitac.. a Ninka ugryzla porzadnie - spodnie rozdarla i do krwi.. i ten strach przed psami - malymi, duzymi..u nas sie bawi z psami, na spacerze z nami niespecjalnei zwaraca uwage na obce psy przed dziecmi wrzeszczacymi, to podejrzewalam, ze wnuczki dokuczaly.. zabralismy, o i tak sie umowilismy na probe tylko, ale sie zaskoczylam niemilo.. edit: nawet nie wiem, jak tu teraz ogłaszać, mowie, ze lubi psy, koty, ludzi.. a tu.. co.. :( Quote
andegawenka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Nie lubi starszych ludzi lub starszych kobiet tak jak moja mężczyzn. Kilka męskich nogawek zaliczyła.........Chyba trzeba sprawdzić. Quote
sylwija Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 na sąsiada w ogóle nie reagowala ale na spacerze każdy człowiek, zwierz - może ją przestraszyć.. ale na spacerze z nami - nie Quote
andegawenka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Kurcze taka szansa była :( Szkoda że ten Pan tak szybko się zraził? Quote
Tigraa Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Najwyraźniej tylko z wami czuje się bezpieczna. Ona atakuje ze strachu. Quote
Livka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Biedna Ninka :( boi się tych wszystkich zmian ... dobrze jej u Was. Nie dziwię się psince, że jest przerażona - ma zamęt w głowie ... Skoro Pan ją polubił, a ona jego może nie powinien tak szybko odpuszczać. Może jakaś konsultacja z behawiorystą by się przydała ? Quote
sylwija Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Pan nie odpuścił od razu, bo jakoś sobie poradził z faktem, że pogryzła sąsiadkę ale po prostu z dnia na dzień było coraz gorzej, nie lepiej inna sprawa, że ma Pan swoje przekonania - że psa, który ma od 4 lat już niczego się nie nauczy, no i nie próbował, choć proponowałam, żeby spróbować odwrócić uwagę jakimś przysmakiem. nie wiem, czy to coś by dało, jak ona w takim dużym stresie, czy by zareagowała na przysłowiową parówkę, ale można było spróbować. na pewno jest to kwestia lękowa. w naszej obecności nie występuje, więc nie przepracujemy, my nawet nie mieliśmy świadomości, ze coś takiego może wystąpić.. a czy znajdzie się ktoś, kto 'powalczy' z takim problemem? nawet nie wiem, jak tu ogłaszać, bo się okazuje, że wszystko nie jest tak.. Quote
sylwija Posted March 5, 2015 Author Posted March 5, 2015 Ninka na spacerku z Rafikiem. Najlepiej by było, jakby Ninkę adoptował jakiś bekawiorysta albo ktoś, kto lubi wyzwania. Kto popracuje z Ninką, da jej poczucie bezpieczeństwa, nie wiem, jak teraz ją polecać do adopcji.. jak ona może się bać innych psów, nawet maleńkich? nie mieści i się to w głowie.. Quote
andegawenka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 behawiorysta ?.....cuda się zdarzają..... :( Quote
sylwija Posted March 5, 2015 Author Posted March 5, 2015 no brak i pomysłów.. nie wiem, co robić nie mogę mieć 10 psów.. nie wygląda na taką 'wariatkę', prawda? Quote
Livka Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Dzisiaj robię przelew na konto Sylwii za karmę i pakiet ogłoszeń dla Ninki - 189 zł Stan konta na 08.03.2015r. : 2,86 zł :( Nie jest dobrze ... Czy ktoś mógłby jakiś bazarek na karmę dla Ninki zrobić ? Quote
sylwija Posted March 15, 2015 Author Posted March 15, 2015 u Ninki bez zmian ale jest kolejny kłopot, nie wiem, czy uda nam się ją dzisiaj złapać, ale zakładam już wątek jeśli się nie uda, trzeba będzie specjalistę zatrudnić, bo sunia najpewniej jest w ciąży no i w miejscu przy ruchliwej, krajowej drodze, takiej z TIRami http://www.dogomania.com/forum/topic/146073-dinka-wyrzucona-najwyra%C5%BAniej-w-ci%C4%85%C5%BCy/#entry16129642 Quote
sylwija Posted March 16, 2015 Author Posted March 16, 2015 Ninka dzisiaj na spacerku leśnym z Fiolką były najpierw z TZem w Lasku Kabackim - w ogóle nie zwracała uwagi, ani na ludzi, ani na psy ale była trochę zaniepokojona i dostała przyspieszenia, jak do samochodu wracali ale, jak potem razem byliśmy - ja, TZ, Fiolka, Ninka - to w ogóle luzik.. Quote
sylwija Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Ninka - im więcej towarzystwa, tym weselej Emotikon smile a u nas wszelkie odmiany beży i rudości.. Ninka ma dwie nowe koleżanki - Manię, którą znaleźliśmy koszmarnie zakleszczoną, Gaję - która wróciła z adopcji Quote
sylwija Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 bardzo proszę o pomoc w przygotowaniu tekstu do ogłoszeń dla Ninki Ninka potrzebuje człowieka cierpliwego, spokojnego, przewodnika, przy którym będzie czuła się pewnie i bezpiecznie człowieka, który da jej czas i przyjaźń. Quote
sylwija Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 zakupiłam dla Ninki bravecto - dla wszystkich psów w hurcie, po 70 zł kupiłam to najskuteczniejszy teraz preparat na kleszcze, zabezpiecza na 3 miesiące jeszcze odrobaczenie czeka.. ale nie wiem, jaki koszt będzie U Ninki ok - teraz ją żaby fascynują ;) nie wiem, jak ją ogłaszać, ktoś ma jakiś pomysł? i ponieważ karmą się podzieliła z Gają i Manią, zaraz muszę nową kupować :( Quote
andegawenka Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Też go kupiłam x 2, ale nie zaglądam do paragonu :huh: :( Nie wiem jak ją ogłaszać. Ma dwie osobowości? Na bazarek mam długą spódnicę , modną na lato i urządzenie do pielęgnacji stóp. Kupiłam na bazarku nieużywane i sama też nie użyłam. Quote
Recommended Posts