inga.mm Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='gallegro']Każdy złodziej wręcz powinien czuć się prześladowany, a dopóki Jezabel nie rozliczy się z pieniędzy, niech nie dziwi ją, że właśnie tak będzie przez nas postrzegana. Tłumaczenia z zapomnianym hasłem i zablokowanym IP niech skieruje pod adresem przedszkolaków, bo w ten sposób wszystkich nas obraża. Sylwija, rozumiem Twoje rozgoryczenie i niechęć do dalszego z nią kontaktu, dlatego proszę Cię o przekazanie jej [B]ostatniego[/B] info w formie ultimatum. Uprzedź ją, że w związku z jej permanentnym uchylaniem się od zwrotu przywłaszczonej kasy, rozliczymy się z nią na FB. Jeśli nie chce aby ogół dowiedział się o jej "przekręcie", do końca tygodnia ma przedstawić wykaz wpłat, a zaraz po niedzieli, sumę tych kwot ma przelać na wskazane konto (uzgodnij z FAM czy Twoje). Jeśli nie wywiąże się z tego, to o ile wiem, inga.mm aż się pali, żeby jej "zrobić koło tyłka", a ja się pod tym podpisuję obiema rękami. Jeśli natomiast i ten sposób zawiedzie, przy najbliższej okazji pojadę do Białej Podl. i osobiście odbiorę dług. Nie chcę się chwalić, ale w podobnych akcjach mam stosunkowo dużą skuteczność :cool3: Kuźwa, już nie chodzi o same pieniądze, ale o fakt. Jak można być tak bezczelnym... Po raz kolejny okazało się, że [B]nikomu[/B] nie można ufać. No własnie - Sylwija, tylko żebyś Ty potem nie zniknęła z tą kasą ;-)[/QUOTE] kocham ściganie złodziei i bandziorów. Jak widac na przykladzie Juranda, wprawdzie późno, ale skutecznie działaliśmy wespół z Anią i Abrakadabrą. Nie bój nic. Nie można okradać zwierząt, które nam zaufały. My sobie poradzimy ze złodziejami, ale zwierzęta nie. Jezabel, gdyby nie to, że dzięki Twojemu zgłoszeniu te dwie cudowne sunie zostały uratowane, to już byś miała taka wiochę na fb, że musiałabyś siedzieć na twarzy ze wstydu. Wiem, że czytasz dogo tylko głupa rżniesz. Quote
sylwija Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 profil jej znam, ale nie umiem wysłać wiadomości.. przedtem dodałam do znajomi, żeby właśnie wysłać wiadomosć, a teraz usunełam ze znajomi i juz nie umiem wysłać wiadomości [URL]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647705325[/URL] Quote
gallegro Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='inga.mm'](...)Jezabel, gdyby nie to, że dzięki Twojemu zgłoszeniu te dwie cudowne sunie zostały uratowane, to już byś miała taka wiochę na fb, że musiałabyś siedzieć na twarzy ze wstydu. Wiem, że czytasz dogo tylko głupa rżniesz.[/QUOTE] Sam zachodzę w głowę, jak to możliwe, że po takim zaangażowaniu w akcję wyrwania suniek, raptem przekręciła się o 180 st. Istny Dr Jeckyll & Mr Hyde... Z całym szacunkiem i wdzięcznością za pomoc okazaną psiakom, z nie mniejszą determinacją będziemy działać w kwestii odzyskania pieniędzy należnych psiakom. Quote
inga.mm Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 czy możecie przypomnieć kwotę ukradzioną przez Jezabel? Quote
sylwija Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 tzn. jakieś pieniążki były początkowo zbierane na jej konto, ona mówi, że coś wpłaciła na konto FAM (nie znalazłam wpłaty z jej nazwiskiem), a część na paliwo poszła.. uważam, że problemem jest nierozliczenie, nie powiem, że je wzięła.. po prostu nie rozliczyła. dlatego też pisałam do niej na pw - żeby weszła i wyjaśniła przede wszystkim osobom, które właśnie na jej konto wpłaciły - uważam, że to byłoby właściwe.. Quote
sylwija Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 nieprzyjemne to :( na szczęście Vera i Ninka mają się dobrze - Vera zaczęła się sypać - wiosna już nadeszła ;) miałam nadzieję, że już nowy domek będzie ją czesał, a ja będę miała mniej futer do wyczesania.. ale co zrobić ;) takie pięknotki wesołe :) [IMG]http://images10.fotosik.pl/1134/c693a7c3efcc7970gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/1133/078a54c1b5e05fcbgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/1133/be74a0c568fd1eccgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/1133/f918c382cee168e3gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/1133/8b21f46b27249698gen.jpg[/IMG] Quote
gallegro Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='sylwija']tzn. jakieś pieniążki były początkowo zbierane na jej konto, ona mówi, że coś wpłaciła na konto FAM (nie znalazłam wpłaty z jej nazwiskiem), [B]a część na paliwo poszła[/B]..(...)[/QUOTE] [B]PERFIDNE KŁAMSTWO !!! [/B]Pierwszy wyjazd (po Verę i Ninkę) pokryty został w proporcjach: Jezebel - 50 pln Ania-tygrysiczka - 50 pln gallegro - 25 pln Tak było faktycznie, a info o tym zostało przez nią samą zamieszczone na wątku. Drugi wyjazd (po Hamleta), o ile pamiętam również wspomogła podobną kwotą, ale to już nie dotyczyło suń, więc nie powinna tego uwzględniać w rozliczeniu. W trzecim wyjeździe już nie uczestniczyła (po Kiko i Maszę), a koszty wzięliśmy na siebie. Na marginesie dodam, że do ostatniej chwili utrzymywała, że z nami pojedzie, a kiedy czekaliśmy na nią pod blokiem, wysłała SMS'a, że akurat musiała pójść do lekarza. Było to o tyle dziwne, że pół godziny wcześniej nie było o tym mowy :razz:. Wszystko to jednak nicość w porównaniu z tym, że Vera z Ninką są bezpieczne i szczęśliwe. No i jak zwykle piękne fotki pięknych psiaków :lol:. Quote
jostel5 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Zaglądam z ciekawością...Sylwija,a co ewentualnie słychać w sprawie tej podwójnej adopcji psiczek...? Rozeszło się po kościach? Strasznie jestem ciekawa! Sprawy Jezabel nie chce mi się komentować...!:shake: Quote
handzia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Jezabel']Wpłynęło: danusiadanusia - 100zł Dziekujemy:-) Razem mamy 150zł, może jeszcze ktoś chętny na pomoc suniom? Założę wydarzenie na fb, może by ktoś miał chwile i umiejętności na założenie allegro? Mamy piękne zdjęcia Very I Niny, moglibysmy to wykorzystać. Mogę zrobić je na dużym formacie z podziękowaniami. Jeśli ktoś potrafi zrobic takie allegro czekam...:-) I z góry bardzo dziekuję:-)[/QUOTE] Zacytuję Izę. Pozostałe pieniądze wpłaciły [B]Isiak [/B]- 30 zł i [B]docha[/B] 20 zł. Mojej wpłaty 10 zł Jezabel już nie potwierdziła, ale właśnie sprawdziłam w archiwalnych operacjach, wpłaciłam na konto Izy 31. października...Tak więc ma przynajmniej [B]160 zł[/B] do oddania... Quote
sylwija Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 [quote name='jostel5']Zaglądam z ciekawością...Sylwija,a co ewentualnie słychać w sprawie tej podwójnej adopcji psiczek...? Rozeszło się po kościach? Strasznie jestem ciekawa! [/QUOTE] wiem tylko, że miała być wizyta po świętach, domek był początkowo zainteresowany inną sunią, ale został przedstawiona historia Very i Ninki i wydawał się być zachęcony :) domek w podkarpackim, daaaaleko.. ale i tak myślę, czy nie poogłaszać znowu.. bo czas leci.. już chyba pół roku są u mnie na DT Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 noo pół roku są panienki na DT ślicznie, młode, adopcyjne - a adopcji brak.. potrzebuje pilnie tekst do ogłoszeń dla nich, może ktoś mi pomoże?? ps. na Jezabel liczyć nie ma co, kilka x z nią rozmawiałam, kilka różnych wersji usłyszałam, na koniec poczuła się przeze mnie prześladowana, więc cóż - poprawką - kolejna osoba, z która nie należy współpracować i tyle.. Quote
inga.mm Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 no to poprosze jej dane na pw (poprzednie pw zeżarła awaria). Wydaje mi się, ze czas najwyższy, żeby takie osoby ścigać, łacznie z zawiadomieniem odpowiednich organów. Quote
gallegro Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Sylwija, prześlij dane, o które prosi Cię inga.mm, bo Ty już swoje zrobiłaś. Przyszła pora na bardziej stanowcze działania... Quote
inga.mm Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Myślę Tomku, że tym razem powinniśmy zadziałać, ponieważ jest to zwykła, chamska kradzież. Nie ma znaczenia czy to jest kwota 14, 140 czy 1400 zł. Kradzież jest kradzieżą, tym bardziej, że okrada się zwierzęta, które same się nie upomną o swoje prawa i należności. Rzygać mi się chce, gdy pomyślę o takich złodziejach. Najchętniej narzygałabym na nich. Quote
gallegro Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 A ja w głębi duszy zastanawiam się, jak tego pokroju "ludzie" mogą dalej żyć ze świadomością popełnionego czynu. Gdyby mieli sumienie, pewnie już by ich zagryzło... Swoją drogą, za tak niewielką kwotę "sprzedać" poważanie i szacunek, jakim się jest darzonym, to szczyt małostkowości i bezmyślności. Zastanawiam się, czy choć zagląda tutaj, aby sprawdzić jak miewają się obie sunie, które pomagała ratować. Nie potrafię zrozumieć podobnego postępowania... Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 (edited) Vera i Ninka to dwie przyjaciółki zabrane z piekła, jakie im zgotował człowiek. Vera była głodzona, trzymana całe życie na krótkim łańcuchu przy drzewie, Ninka dodatkowo bita i poniewierana.. Vera stawała się się coraz bardziej apatyczna, powoli umierała.. Ninka całe życie w lęku i panice, czym zostanie uderzona, czy ktoś będzie głośno krzyczał i kopał.. Dzięki osobom, które nie pozwoliły na dalsze ich krzywdzenie, na powolną śmierć w męce, trafiły do domu tymczasowego. Teraz są w pełni adopcyjne, zdrowe i śliczne - gotowe do zamieszkania u kochających ludzi w bezpiecznym domku. Szukamy dla nich wspólnego domku, bo są ze sobą mocno związane. Uzupełniają się nawzajem. Vera jest rozsądna i spokojna, bardzo przyjazna do ludzi, Ninka - dość zdystansowana i ostrożna do nowo-poznawanych ludzi, gdy już poczuje się bezpieczna - potrafi roztoczyć cały swój wdzięk, jest wesoła i zabawowa. Ninka jest młodsza - ma około 1,5 roku, Vera - 3 lata, Uwielbiają spacery, szczególnie leśne, wspólne zabawy i bliski kontakt z człowiekiem. Obie są zaszczepione, zachipowane i wysterylizowane. Warunki adopcji: wypełnienie ankiety, spotkanie przed- i po-adopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej. proszę o uwagi i sugestie, no i jakie zdjęcia panienek dać.. w sumie coraz śliczniejsze są.. może nowe zrobię ;) Vera to już taka malamucia puchata :) [B]edit:[/B] wiesz, ona uważa, że tyle nawpłacała na zwierzaki różne.. mówila raz, ze przesłała na konto fundacji, innym razem, że na paliwo wydała i różne takie, nawet nie chce mi się powtarzać, bo 'zeznania były sprzeczne' moim zdaniem szkoda nerwów, tylko to jest neprzyjemne. Najwązniejsze, że panienkom nic nie brakuje poza domkiem. Edited April 20, 2012 by sylwija Quote
handzia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Próbowałam szukać jej na fb, ale nie mogę znaleźć, musiała sobie coś pozastrzegać, bo wcześniej bez problemu wchodziłam na jej profil... Do tego oprócz tych 160 zł, które jest pewne, że ludzie wpłacili, to przeglądając wątek zauważyłam, że wtedy jeszcze inne osoby prosiły o konto, ale czy wpłaciły to tylko one wiedzą :roll: To że nawpłacała na inne zwierzaki, to nas guzik obchodzi. Pieniądze do niej wpłacone były przeznaczone dla dziewczynek i nie można jej odpuścić, choćby dla zasady. Quote
gallegro Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 W wolnej chwili przestudiuję wątek i napiszę PW do wszystkich, którzy wspominali coś o potencjalnej wpłacie. Osoby te mogą już nie śledzić wątku, więc nie ma co liczyć na to, że same się odezwą. Quote
handzia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Tu jest profil Jezabel [URL]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647705325[/URL] Gallegro, przejrzałam znowu wątek i znalazłam, są dwie osoby, które zapytały o konto: [B]andegawenka[/B] i [B]akasha3791[/B]. Tak sobie jeszcze pomyślalam, że można napisać do [B]danusiadanusia i Isiak i docha [/B]bo one deklarowały stałe wpłaty i może na konto Izy wpłaciły kolejne deklaracje...Ja też zadeklarowałam moje skromne 10 zł i przyznam, że gdyby mi się konto niechcący nie wykasowało, to wpłacałabym dalej na konto Izy... Quote
inga.mm Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 kto ma konto na badoo? tam mozna ja znaleźć. Na twitterze też poza tym strona [URL]http://www.radiobiper.info/?id=wiecej&i=6999[/URL] dotycząca schronu w Białej. Może trzeba zadzwonić do dyrekcji schronu? Quote
docha Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='handzia']Tu jest profil Jezabel [URL]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647705325[/URL] Gallegro, przejrzałam znowu wątek i znalazłam, są dwie osoby, które zapytały o konto: [B]andegawenka[/B] i [B]akasha3791[/B]. Tak sobie jeszcze pomyślalam, że można napisać do [B]danusiadanusia i Isiak i docha [/B]bo one deklarowały stałe wpłaty i może na konto Izy wpłaciły kolejne deklaracje...Ja też zadeklarowałam moje skromne 10 zł i przyznam, że gdyby mi się konto niechcący nie wykasowało, to wpłacałabym dalej na konto Izy...[/QUOTE] ja sprawdzę czy wpłacałam. Quote
Recommended Posts