madzia.uje93 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ewes napisał(a):zakazane... ale na kocu to tak jakby mniej zakazane ;) Podobno tak samo zakazane... Quote
kimiji Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Tedi działa jak komedia, za każdym razem mnie rozśmiesza :D Świetnie wygląda rozwalony na tej kanapie :lol: Quote
pralinka94 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 ewes napisał(a):zakazane... ale na kocu to tak jakby mniej zakazane ;) No tak, ale one juz są tak rozpieszczane, tak mają się świetnie, wygodne boksy, ze kanapa na 15 min. to już to zdecydowanie "przesada". Ale Tedi nie narzeka, z człowiekiem wszędzie jest szczęśliwy :) Dzięki Magda :loveu: Quote
pralinka94 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Zastanawiam się, czy pisać w tytule do ogłoszeń, ze ma trzy łapki? Moze tylko w opisie o tym napisać... sama nie wiem :( Quote
ewes Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 kurcze nie wiem... może nie pisz, zobaczysz jak będzie szło... bo w poprzednich ogłoszeniach pisałaś i nie było odzewu? z drugiej strony... jak ktoś nie będzie chciał trzyłapka to i tak nie weźmie... Quote
pralinka94 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 No dawałam w opisie "trzyłapek" Wieem właśnie, ze tak czy siak pewnie takie zmiany niewiele dadzą... ale zdjęcia z agility moze coś ruszą... w sobotę sesja na torze! :D Quote
ewes Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ale zawsze warto coś zmienić :) może akurat się uda Quote
kimiji Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 to może coś w stylu "trójłapek skacze na agility", tytuł dość... hmm ...zachęcający ;) Quote
ewes Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 nom... niezwykły trójłapek skacze agility :) niech ludzie wiedzą, że niezwykły Quote
pralinka94 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 dziewczyny świetny pomysł :D teraz jeszcze potrzebuję tylko zdjęcia :) Zapomniałam wcześniej o tym napisać, ale wydaje mi się, ze Tedi urodził się juz bez łapki, bo wczoraj mogłam uważnie się przypatrzeć kikutkowi i nie ma tam żadnej blizny, miejsca bez sierści... a taka blizna, to chyba zostałaby do końca życia, co nie? nawet nie czuć żadnego zgrubienia :) Quote
jofracy Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 pralinka94 napisał(a):No tak, ale one juz są tak rozpieszczane, tak mają się świetnie, wygodne boksy, ze kanapa na 15 min. to już to zdecydowanie "przesada". Pralinko chciałam Ci powiedzieć, że mnie też drażni, że w tym schronisku na pierwszym miejscu jest wygoda pracowników i jakieś idiotyczne zakazy i nakazy, byle by nie urazić szanownego kierownictwa. Powinni sobie zobaczyć schronisko Psitulmnie w Zabrzu, tam widać, że jest ono stworzone dla zwierzaków... Jeśli sobie życzysz usunę ten post, ale może trzeba zacząć głośno o tym mówić, że to żadna łaska, że wpuszczają wolontariuszy... Quote
pralinka94 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 wiesz, ja rozumiem, ze warunki są jakie są, wiadomo, kasy nie ma, ale my jesteśmy od tego, by los tych zwierzaków poprawić, dać im chociaz troszkę miłości choćby siedząc w środku na kanapie. Schronisko niby i tak z nami dobrze współpracuje w porównaniu z innymi (nie wiem jak działa w Zabrzu, ale jest wiele schronisk duzo gorzej działających) ale niektórzy pracownicy są po prostu niemili. Quote
kimiji Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 pralinka94 napisał(a):wiesz, ja rozumiem, ze warunki są jakie są, wiadomo, kasy nie ma, ale my jesteśmy od tego, by los tych zwierzaków poprawić, dać im chociaz troszkę miłości choćby siedząc w środku na kanapie. Schronisko niby i tak z nami dobrze współpracuje w porównaniu z innymi (nie wiem jak działa w Zabrzu, ale jest wiele schronisk duzo gorzej działających) ale niektórzy pracownicy są po prostu niemili. słyszałam wczoraj tylko chwilę rozmowy z pracownikiem, ale i tak ten komentarz pracownika mnie wkurzył "wyobraźcie sobie jak to jest idziesz z psem na spacer, wraca zabłocony do domu i od razu wskakuje na kanapę", no bez przesady, poto chyba był ten koc żeby nie zbrudzić, a po drugie w domu psa każdy może tego oduczyć i po trzecie kto normalny nie wyciera psu łap po spacerze skoro ma je ubrudzone... Quote
pralinka94 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 kimiji napisał(a):słyszałam wczoraj tylko chwilę rozmowy z pracownikiem, ale i tak ten komentarz pracownika mnie wkurzył "wyobraźcie sobie jak to jest idziesz z psem na spacer, wraca zabłocony do domu i od razu wskakuje na kanapę", no bez przesady, poto chyba był ten koc żeby nie zbrudzić, a po drugie w domu psa każdy może tego oduczyć i po trzecie kto normalny nie wyciera psu łap po spacerze skoro ma je ubrudzone... No to była pewnie rozmowa na nasz temat, nie usłyszałaś najlepszego "gdybym wziął psa ze schroniska i coś takiego by zrobił, to bym go oddał z powrotem". Ale na szczęście nie wszyscy tacy są... :) nie ma co się przejmować. Quote
miudzioszka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Widziałam jak w sobote ćwiczył agiliti. Tak mu fajnie szło :) Taki cudny Tedi powinien już dawno być w domku! http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Niezwykly-trojlapek-skacze-agiliti,-przeskoczy-kazdy-plotek-aby-tylko-znalezc-do-id31465.html Quote
pralinka94 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Malina98 napisał(a):Widziałam jak w sobote ćwiczył agiliti. Tak mu fajnie szło :) Taki cudny Tedi powinien już dawno być w domku! http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Niezwykly-trojlapek-skacze-agiliti,-przeskoczy-kazdy-plotek-aby-tylko-znalezc-do-id31465.html dziękujemy! :) Tedi hops do gór :D Quote
pralinka94 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Maciaszku, mogłabym Cię prosić o zmianę zdjęcia na stronie schroniskowej? :oops: Na takie albo Moze któreś z tych przyniesie szczęście :roll: Quote
pralinka94 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 maciaszek napisał(a):Zmienione :). Na to drugie. Dziękuję :) Quote
madzia.uje93 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Tedi do góry! Pewnie nie możesz się już spaceru doczekać:Dale w czwartek napewno będzie trening agiliti:D Quote
pralinka94 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 madzia.uje93 napisał(a):Tedi do góry! Pewnie nie możesz się już spaceru doczekać:Dale w czwartek napewno będzie trening agiliti:D Ja chyba bardziej :loveu: taak, zaczynamy trening, tak zeby juz na dniach otwartych coś pokazał :D ale nie sądzę żeby był większy problem, sam juz pokonuje tunel i huśtawki się nie boi, pięknie zostaje na komendę "zostań" :D. Hopki na początku zrzucał, ale to dlatego, ze nie dałam mu się rozpędzić :D Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Ech Tedi, dlaczego jestes o mnie tak bardzo zazdrosny? Chłopak zrobił się niemiły dla większości samców... i nawet Laury nie akceptuje. Staram się jak mogę, zeby nie reagował tak agresywnie, ale niezbyt to działa. Jednak zauważyłam, ze jezeli chodzi o mnie, to jest najlepszym kumplem! Dzisiaj to zrobił mi numer :D Gdy wchodziliśmy wszyscy do pawilonu po psy, to wszystkie oczywiście wielka radość, jedynie w boksie Teda nic się nie działo. Podchodzę, patrzę Tedi lezy na ziemi i się nie rusza!! Zaczynam go szturchać palcem, dopiero po chwili się ocknął :D Tedi spał! :D A juz rózne myśli chodziły mi po głowie, to było straszne przezycie... na szczęście trwało tylko chwilkę, bo Tedi zaraz się otrzepał i był gotów do wyjścia :D Na agility spisywał się dobrze, damy radę do dni otwartych :) Była jeszcze przygoda z samochodem... Tedi nie lubi większych samochodów i cięzarówek i zaczyna je gonić... taką sytuację miałam na terenie schroniska, gdy Tedi zobaczył cięzarówkę, to od razu pogoń za nią... na szczęście się zatrzymała, bo z wybiegu musiała wyjechać. Tediś do soboty! Quote
Recommended Posts