Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mieszkam w Pile ale pracuję w Pile. Dużo jeżdżę po Pile, będę jeździła w okolicach domu Bastusia. Po pracy wpadnę do nich i pogadam, co i jak robią i pomogę w poszukiwaniach. Podjadę też do Radia Eska, oni u nas za darmo puszczali ogłoszenia o zaginionych psiakach.
Czy możecie przesłać mi fotkę Baksia i jakiś tekst o nim?
Mój mail [email protected]

Posted

wapiszon dzięki! Przypomnij im, ze on ma chip, numer mają na dokumentach ze schronu. Nie wiem czy wprowadzali do jakiejś bazy. Zdjęcia są z mocno ogolonym Bastusiem, teraz pewnie odrósł, moze oni będą mieli aktualne??

Kurcze, co za pech :-(

maławaszka kto Cię zawiadomił?? Ta p. Jola??

Posted

co się okazuje to on zaginął dzień wcześniej niż najpierw dostałam info!
No i nie wyparował z podwórka tylko jak byli poza posesją - z tyłu na spacerze to musiał zwiać :(
nie ma go nadal :(

Posted

[quote name='kasjas']Brak słów. Jak mozna puścić luzem psa, który był u nich od miesiąca?? :-([/QUOTE]

Ja puszczałam takie co były u mnie 2 h, a tego co jest lat 6nie puszczam, prawie wcale :P Czas tu nie gra roli. Na ogół po ok. 3-5 tygodniach jest czas największego uciekinierstwa.

Posted

Ja jak nie moje , to nie puszczam wcale. Kuba jest u mnie prawie miesiąc, wygląda na takiego co sie będzie pilnował, ale nie ufam, uważam, ze to za krótko.

Posted

[quote name='kasjas']Ja jak nie moje , to nie puszczam wcale. Kuba jest u mnie prawie miesiąc, wygląda na takiego co sie będzie pilnował, ale nie ufam, uważam, ze to za krótko.[/QUOTE]
Ja rok temu miała w domu 3 psy: tymczsa sznupka Timiego, Lizkę nieco pand pól roku u nas i Kluskę 5 lat u nas. I jak wychodziłam na spacer, to Kluch non stop na flexi, Lizka spuszczana po odejściu od bolków, a Timi Luzem, bo na każde moje cmoknięcie zawracał w locie ;)

Posted

Fakt to zależy od psa a nie od czasu ile go się ma.
Ja pamiętam jak jeździliśmy do schroniska wychodzić z Mentorem.Był zawsze na lince za którymś razem piłka poleciała za daleko a pies mi wyrwał smycz z ręki.Byliśmy w szoku, ale bez problemu wrócił.Od tamtej pory go spuszczaliśmy i nigdy nie było najmniejszego problemu, a pies szczęśliwy, że mógł się lepiej wybiegać.

Mnie zawsze dziwi czemu ludzie "kręcą" , przecież to nie pomaga w poszukiwaniach psa :(
Miejmy nadzieje, że się szybko znajdzie, pogoda już kiepska :(

Posted

Byłam dopiero wczoraj, ale od dwóch dni jeździłam w pracy po tych okolicach i nie widziałam takie go psiaka wałęsającego się. Ogłoszenia porozwieszane( widziałam) w poniedziałek pozostawiam ogłoszenia w lecznicach i podjadę do Radia Eska z ogłoszeniem.
Jest podejrzenie, że psiak jest kilka domów dalej. Pani szukając psa usłyszała podobne szczekanie , zagwizdała i wydawało jej się ,ze psiak ją rozpoznał . Jak doszła do posesji , to żadnego psiaka już nie było. We wtorek tam podjadę.
I mam pytanie, jak to będzie sznaucer , jak mam sprawdzić, czy to on?

Posted

[quote name='WATACHA']Fakt to zależy od psa a nie od czasu ile go się ma.
Ja pamiętam jak jeździliśmy do schroniska wychodzić z Mentorem.Był zawsze na lince za którymś razem piłka poleciała za daleko a pies mi wyrwał smycz z ręki.Byliśmy w szoku, ale bez problemu wrócił.Od tamtej pory go spuszczaliśmy i nigdy nie było najmniejszego problemu, a pies szczęśliwy, że mógł się lepiej wybiegać.

Mnie zawsze dziwi czemu ludzie "kręcą" , przecież to nie pomaga w poszukiwaniach psa :(

Miejmy nadzieje, że się szybko znajdzie, pogoda już kiepska :([/QUOTE]

Oni nie kręcą, są naprawdę załamani. To prości ludzie i może nie za bardzo potrafią się wysłowić.
Pokazali mi ubranka uszyte dla obydwu psiaków. Drugi psiak, też sznaucerek jest bardzo zadbany i widać, że jest kochany. Pani mówiła, że Bastuś nie odchodził od nich na spacerach. A teraz wracali do domu i psiaki były z tyłu. Okolica bardzo spokojna, boczna uliczka, po której jeżdżą tylko samochody mieszkańców. Bastuś był i ... nagle go nie ma.:( :( :(
Z mojej posesji 5 lat temu w niedzielę - pierwszą rocznicę śmierci Papieża- ,,wyparowała" 4- letnia Onka( nie wyszła sama) i do tej pory jej nie ma :( :( :(

Posted

Pewnie stąd, że bezpośrednio z nowymi ludźmi Bastka nie ma kontaktu, tylko przez pośredniczkę, a z ust do ust to wiadomo jak jest:roll:

Wapiszon, najpewniej by było chipa odczytać,ale o czytnik trudno. Cech charakterystycznych nie miał. Normalny fajny sznupek ze sterczącymi jak radary uszami. No i uwielbia aportować.

Ja myślę, że jak podejrzewają, że tam jest pies i psa nie chcą wydać, to powinni wezwać policję i powiedzieć o swoich podejrzeniach. Policjanci muszą wylegitymować tych ludzi, jesli nadal psa nie będą chciali wydać, a zobaczą, ze to jest Bastek, to jadą z psem do weta, żeby odczytać chipa. Mam nadzieję, że to właśnie on tam jest.

Posted

[quote name='wapiszon']Byłam dopiero wczoraj, ale od dwóch dni jeździłam w pracy po tych okolicach i nie widziałam takie go psiaka wałęsającego się. Ogłoszenia porozwieszane( widziałam) w poniedziałek pozostawiam ogłoszenia w lecznicach i podjadę do Radia Eska z ogłoszeniem.
Jest podejrzenie, że psiak jest kilka domów dalej. Pani szukając psa usłyszała podobne szczekanie , zagwizdała i wydawało jej się ,ze psiak ją rozpoznał . Jak doszła do posesji , to żadnego psiaka już nie było. We wtorek tam podjadę.
I mam pytanie, jak to będzie sznaucer , jak mam sprawdzić, czy to on?[/QUOTE]

Bastek ma chipa - jest dość charakterystyczny - stojące nietoperzowe uszy, jest wykastrowany, długi ogonek, no i powinien poznać swoich ludzi - może niech oni gdzieś tam się zaczają w pobliżu i jak pokaże się sznaucerek to niech wołają? kurde no... jakby był i nie będą chcieli oddać, będa coś kręcić to tel. na Policję bo to kradzież! oby to był on!

wapiszon dziękuję!!!!

[quote name='WATACHA']Aha to skąd te różne informacje?[/QUOTE]

tak jak pisze kasjas - tamte info były z drugiej ręki