dusje Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 O, to wspaniale ze uda sie upchac wykladzinke a szczecinianki podejma decyzje gdzie ma trafic:lol: Dzieki serdeczne. Wiecie, niemalze co miesiac ktos wyrzuca takie dobra na ulice i zawsze moglabym przejac ale gorzej z transportem, niemniej jednak bede gromadzic i znow przy najblizszej okazji zabiore ze soba. Co do ceny maki to rzeczywiscie jest tansza w Aldi w NL, bodajze ok 30 centow za kg wiec wezme tutaj, cukier chyba ten sam poziom cenowy jak w PL ale zorientuje sie jeszcze dokladnie:lol: i popatrze jak wyglada sprawa z ryzem bo w Aldi sa takie ogromniaste torby okolo 3 kg. Pozdrawiam serdecznie Quote
zdrojka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Wreszcie jakieś konkrety, jak pomagać :multi: Mam takie głupie pytanko: czy Pani Irenka ucieszyłaby się z grzybków suszonych? Mam tego trochę z zeszłorocznych zbiorów, pisałyście, że Pani Irenka gotuje, a że suszone drogie, to może by się przydały do jakiegoś obiadku czy też innych potraw? Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='zdrojka']Wreszcie jakieś konkrety, jak pomagać :multi: Mam takie głupie pytanko: czy Pani Irenka ucieszyłaby się z grzybków suszonych? Mam tego trochę z zeszłorocznych zbiorów, pisałyście, że Pani Irenka gotuje, a że suszone drogie, to może by się przydały do jakiegoś obiadku czy też innych potraw?[/quote] Zdrojka:multi: no jasne ze sie przydadza do obiadku:loveu: Quote
zdrojka Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dusje, no to pewnie pojutrze wyślę (po kryjomu, żeby rodzina nie widziała :p ) Quote
ALMA2 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Wysłałam dziś Pani Irence przekaz pocztowy. (może nie duży:oops: ) Bardzo jej współczuję, całe życie pracować i nie móc godnie żyć. Quote
AnkaG Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='justine.']wszystkie ciotki macie dobre serducha :loveu: :loveu: jesli moge to chetnie przeczytam ten artykul z 'mojego psa', ktos mi moze wyslac skan?:) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] Juz wysyłam. Quote
katarzyna kuczewska Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 poprosze linka o tej opisanej historii [email][email protected][/email] Boz ejakie zycie jest okropne dobrze ciotki jestescie :) ja chwilowo - nie obecna Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Zdrojka, jesli sie dopatrza w rodzince to mow ze robale grasowaly:evil_lol: Kobitki a jaki rozmiar bucikow ma Pani Irenka? Moze daloby sie co wykombinowac a przynajmniej sprobowac tu u mnie. Acha co do tej odziezy dla naszej pani to patrzac na zdjecia Pani Irenka podchodzi wg mnie pod rozmiar 40. Wprawdzie roxana wspominala o 38 ale czy to nie bedzie za male? Dziewczyny, powiedzcie dokladnie bo w trakcie szukania jestem;) A, no i dzisiaj byla "wystawka"w mojej miejscowosci i znow zgarnelam dywanik z ulicy. Starczy go na ocieplenie jednej budy Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Czy my moglibyśmy prosic o skan tego artykułu nasz e-mail:[email protected] waldi481+Ela Quote
BoWa Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dusje, buciki 37-38,raczej na niewielkim obcasie albo tylko podwyższeniu lub płaskie P. Irenka ma chore nogi, ma halluksa, muszą być dosyć szerokie(bez zwężonych czubków) i miękkie, bo nie da rady inaczej chodzić. Ubrania chyba jednak bardziej 38 niż 40. P. Irenka jest szczupła i niska 155-160 wzrostu . Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='GoWa']Dusje, buciki 37-38,raczej na niewielkim obcasie albo tylko podwyższeniu lub płaskie P. Irenka ma chore nogi, ma halluksa, muszą być dosyć szerokie(bez zwężonych czubków) i miękkie, bo nie da rady inaczej chodzić. Ubrania chyba jednak bardziej 38 niż 40. P. Irenka jest szczupła i niska 155-160 wzrostu .[/quote] A to kruszynka z naszej Pani:lol: To w takim razie rozgladam sie za 38 ale bluzeczki takie luzne znaczy nie obcisle a buciki to tak kombinowalam w glowce takie wlasnie zdrowotne dla starszych pan, obym tylko znalazla:shake: Ale mam juz x par pieknych nowiutenkich majteczek ktore onego czasu wreczyla mi sasiadka bo se kupila:evil_lol: myslac ze schudnie, ale nie schudla:evil_lol: porzadna z niej kobita:lol: Quote
Roxana Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Witam Was Cioteczki :) Przesyłam Wam gorące pozdrowienia i buziaczki od Pani Irenki :loveu: Od Maxia oczywiście też! Byłam dziś u Pani Irenki dwie godzinki, posiedziałyśmy, pogadałyśmy, później Pani Irenka poszła na zabieg- dostała 10 zabiegów na gościec, który ją ostatnio bardzo gnębi :shake: Przy tej okazji wypłynął temat odzieży. Pani Irenka stwierdziła, ze wstyd Jej wychodzić na ulicę, bo wszyscy tak ładnie poubierani a Ona :shake: Starałam się wyprowadzić ją z błędu, że przecież nie jest aż tak źle ale czy przyjeła to co mówię to nie wiem. Odzież raczej napewno rozmiar 38. Chcę zabrać jak dam radę jeszcze w tym tygodniu Panią Irenkę do sklepu aby sobie wybrała jakieś klapki na te ciepłe dni. Pani Irenka jak wiadomo była pielęgniarką- pielęgniarki mają małe pensje to i nie mają dużych emerytur- straszne to jest :-( Pytam się dziś wprost czego najbardziej teraz potrzebuje, bo wiem, że żywność obecnie ma- sama mi pokazała. Ale Pani Irenka za chiny nie chciała powiedzieć czego potrzebuje, powiedziała, że nie ma prawa nadużywać czyjejś dobroci i wykorzystywać nas :shake: Na nic tam moje tłumaczenia... Podejrzewam, ze brakuje Jej jakiś leków ale to tylko moje przypuszczenia. Teraz jeszcze Pani Irenka się martwi, bo 15 kwietnia powinna być z Maxiem na szczepieniu na wściekliznę ale ponieważ to kawałek drogi jest i teraz jeszcze chodzi na te zabiegi i nie ma zabardzo jak jechać. Nie mam auta bo bym pojechała z nimi, jakoś się wyrwała z pracy, może któraś ze zmotoryzowanych naszych Cioteczek dopomoże jak będzie mogła? No to tyle narazie- pozdrawiam Was Cioteczki :loveu: Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [URL="http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=200101315576&rd=1&rd=1"]http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=200101315576&rd=1&rd=1[/URL] Co myslicie o tych bucikach? Nr 37 mam jechac z tym koksem hi hi? Mnie osobiscie baaardzo sie podobaja Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Roxano, czy moze chodzi o 25 kwietnia? Bo 15 to juz minal. Ponawiam prosbe Roxany o pomoc w transporcie dla Pani Irenki i Maksia:lol: A co do ciuchow to spoko, juz ja na glowce stane zeby byly i niech Pani Irenka poczuje sie aligancka babeczka. Trzeba jakos wybadac co z tymi lekami, kto ma pomysla? Quote
shirrrapeira Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Moze po prostu ktoras z Pan, tam mieszkajacych pojdzie z pania Irenka do apteki i zakupi razem z nia leki i jakos nie moge zobaczyc tego linku, ale pewnie wybrala Pani dobre buty dla Pani Irenki. Quote
AnkaG Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jutro zadzwonię do Pani Ireny i umówię się, żeby zawieźc Maksia na szczepienie. Quote
BoWa Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dusje, p. Irenka chyba by wolała te beż albo brązowe, (mnie osobiście się podobają czerwone ale ona chyba woli spokojniejsze). A jak ze szczepieniami Maxa na wirusówki ? Quote
dusje Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [URL]http://cgi.benl.ebay.be/Chaussures-beiges-no-stress-pointure-37_W0QQitemZ200101316644QQihZ010QQcategoryZ12534QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem[/URL] Gowa to moze takie?:lol: Quote
AnkaG Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Umówiłam się na jutro z Panią Ireną na szczepienie Maksa. Quote
BeataJ Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [quote name='waldi481']Czy my moglibyśmy prosic o skan tego artykułu nasz e-mail:[email protected] waldi481+Ela[/quote] Poszlo Beata Quote
Ludek Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [quote name='AnkaG']Poszło. :lol:[/quote] Dziękuję. Poryczałam się czytając. Dziewczyny podeślijcie mi adres Pani Irenki. Quote
BoWa Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 dusje, właśnie o tych pisałam, to chyba takie same jak czerwone, jeśli chodzi o fason ...wyglądają na wygodne... Quote
Recommended Posts