Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O, to wspaniale ze uda sie upchac wykladzinke a szczecinianki podejma decyzje gdzie ma trafic:lol: Dzieki serdeczne. Wiecie, niemalze co miesiac ktos wyrzuca takie dobra na ulice i zawsze moglabym przejac ale gorzej z transportem, niemniej jednak bede gromadzic i znow przy najblizszej okazji zabiore ze soba. Co do ceny maki to rzeczywiscie jest tansza w Aldi w NL, bodajze ok 30 centow za kg wiec wezme tutaj, cukier chyba ten sam poziom cenowy jak w PL ale zorientuje sie jeszcze dokladnie:lol: i popatrze jak wyglada sprawa z ryzem bo w Aldi sa takie ogromniaste torby okolo 3 kg. Pozdrawiam serdecznie

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wreszcie jakieś konkrety, jak pomagać :multi:
Mam takie głupie pytanko: czy Pani Irenka ucieszyłaby się z grzybków suszonych? Mam tego trochę z zeszłorocznych zbiorów, pisałyście, że Pani Irenka gotuje, a że suszone drogie, to może by się przydały do jakiegoś obiadku czy też innych potraw?

Posted

[quote name='zdrojka']Wreszcie jakieś konkrety, jak pomagać :multi:
Mam takie głupie pytanko: czy Pani Irenka ucieszyłaby się z grzybków suszonych? Mam tego trochę z zeszłorocznych zbiorów, pisałyście, że Pani Irenka gotuje, a że suszone drogie, to może by się przydały do jakiegoś obiadku czy też innych potraw?[/quote]
Zdrojka:multi: no jasne ze sie przydadza do obiadku:loveu:

Posted

Zdrojka, jesli sie dopatrza w rodzince to mow ze robale grasowaly:evil_lol: Kobitki a jaki rozmiar bucikow ma Pani Irenka? Moze daloby sie co wykombinowac a przynajmniej sprobowac tu u mnie. Acha co do tej odziezy dla naszej pani to patrzac na zdjecia Pani Irenka podchodzi wg mnie pod rozmiar 40. Wprawdzie roxana wspominala o 38 ale czy to nie bedzie za male? Dziewczyny, powiedzcie dokladnie bo w trakcie szukania jestem;)
A, no i dzisiaj byla "wystawka"w mojej miejscowosci i znow zgarnelam dywanik z ulicy. Starczy go na ocieplenie jednej budy

Posted

Dusje, buciki 37-38,raczej na niewielkim obcasie albo tylko podwyższeniu lub płaskie P. Irenka ma chore nogi, ma halluksa, muszą być dosyć szerokie(bez zwężonych czubków) i miękkie, bo nie da rady inaczej chodzić.
Ubrania chyba jednak bardziej 38 niż 40. P. Irenka jest szczupła i niska 155-160 wzrostu .

Posted

[quote name='GoWa']Dusje, buciki 37-38,raczej na niewielkim obcasie albo tylko podwyższeniu lub płaskie P. Irenka ma chore nogi, ma halluksa, muszą być dosyć szerokie(bez zwężonych czubków) i miękkie, bo nie da rady inaczej chodzić.
Ubrania chyba jednak bardziej 38 niż 40. P. Irenka jest szczupła i niska 155-160 wzrostu .[/quote]
A to kruszynka z naszej Pani:lol: To w takim razie rozgladam sie za 38 ale bluzeczki takie luzne znaczy nie obcisle a buciki to tak kombinowalam w glowce takie wlasnie zdrowotne dla starszych pan, obym tylko znalazla:shake: Ale mam juz x par pieknych nowiutenkich majteczek ktore onego czasu wreczyla mi sasiadka bo se kupila:evil_lol: myslac ze schudnie, ale nie schudla:evil_lol: porzadna z niej kobita:lol:

Posted

Witam Was Cioteczki :)
Przesyłam Wam gorące pozdrowienia i buziaczki od Pani Irenki :loveu: Od Maxia oczywiście też!
Byłam dziś u Pani Irenki dwie godzinki, posiedziałyśmy, pogadałyśmy, później Pani Irenka poszła na zabieg- dostała 10 zabiegów na gościec, który ją ostatnio bardzo gnębi :shake: Przy tej okazji wypłynął temat odzieży. Pani Irenka stwierdziła, ze wstyd Jej wychodzić na ulicę, bo wszyscy tak ładnie poubierani a Ona :shake: Starałam się wyprowadzić ją z błędu, że przecież nie jest aż tak źle ale czy przyjeła to co mówię to nie wiem. Odzież raczej napewno rozmiar 38. Chcę zabrać jak dam radę jeszcze w tym tygodniu Panią Irenkę do sklepu aby sobie wybrała jakieś klapki na te ciepłe dni. Pani Irenka jak wiadomo była pielęgniarką- pielęgniarki mają małe pensje to i nie mają dużych emerytur- straszne to jest :-( Pytam się dziś wprost czego najbardziej teraz potrzebuje, bo wiem, że żywność obecnie ma- sama mi pokazała. Ale Pani Irenka za chiny nie chciała powiedzieć czego potrzebuje, powiedziała, że nie ma prawa nadużywać czyjejś dobroci i wykorzystywać nas :shake: Na nic tam moje tłumaczenia... Podejrzewam, ze brakuje Jej jakiś leków ale to tylko moje przypuszczenia.
Teraz jeszcze Pani Irenka się martwi, bo 15 kwietnia powinna być z Maxiem na szczepieniu na wściekliznę ale ponieważ to kawałek drogi jest i teraz jeszcze chodzi na te zabiegi i nie ma zabardzo jak jechać. Nie mam auta bo bym pojechała z nimi, jakoś się wyrwała z pracy, może któraś ze zmotoryzowanych naszych Cioteczek dopomoże jak będzie mogła?
No to tyle narazie- pozdrawiam Was Cioteczki :loveu:

Posted

[URL="http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=200101315576&rd=1&rd=1"]http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=200101315576&rd=1&rd=1[/URL]

Co myslicie o tych bucikach? Nr 37 mam jechac z tym koksem hi hi? Mnie osobiscie baaardzo sie podobaja

Posted

Roxano, czy moze chodzi o 25 kwietnia? Bo 15 to juz minal. Ponawiam prosbe Roxany o pomoc w transporcie dla Pani Irenki i Maksia:lol: A co do ciuchow to spoko, juz ja na glowce stane zeby byly i niech Pani Irenka poczuje sie aligancka babeczka.
Trzeba jakos wybadac co z tymi lekami, kto ma pomysla?

Posted

Dusje, p. Irenka chyba by wolała te beż albo brązowe, (mnie osobiście się podobają czerwone ale ona chyba woli spokojniejsze).

A jak ze szczepieniami Maxa na wirusówki ?

Posted

[URL]http://cgi.benl.ebay.be/Chaussures-beiges-no-stress-pointure-37_W0QQitemZ200101316644QQihZ010QQcategoryZ12534QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem[/URL]
Gowa to moze takie?:lol: