Kirk Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Jak słyszę hodowca... To nie dam na bank!!! Tacy ludzie rzadko kochają zwierzęta. To dla nich żródło zarobku. AMEN Dałem na stronę mojego miasta ogłoszenie:) Quote
beka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Trzymam kciuki. Jeszcze przed świętami Twój pies będzie w nowym domu, jestem pewna. Quote
tania Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Kirk napisał(a):Mam jeszcze kilka takich fotek tylko nie bardzo wiem jak je wstawić:) Problem jest. Niestety mój związek już się sypie ale... Sawiam na dobro psów! Jak nie MY to KTO????? ja stawiam na jedno i drugie, ale nie jest to łatwe, problem zawsze pojawia się przy każdej innej okazji Quote
Kirk Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 beka napisał(a):Trzymam kciuki. Jeszcze przed świętami Twój pies będzie w nowym domu, jestem pewna. Oby... Chcę im dać ciepły dobry dom. Quote
oktawia6 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Kirk'] Jestem w ogromnej potrzebie! Przygarnąłem zimą psa, owczarka niemieckiego. Błąkał się wychudzony po ulicach i dałem mu dom. Ma na imię Barry. Jest grzeczny, wiek ok 2,5 roku, zdrowy i wesoły. Uwielbia pieszczoty. Muszę go oddać, bo w domu mam jamnika długowłosego a żeby było śmieszniej w Dzień Matki znalazłem suczkę, kundelka o imieniu Psota. Ma około roku i jest właśnie przed pierwszą cieczką. Psota i Barry to zakochana para. Prawie nie mogą żyć bez siebie... Niestety musimy ich oddać, bo mieszkamy na 40 metrach. Nas troje plus trzy psy. Ja może bym dał radę ale moja kobieta już nie daje. Z tego powodu jest między nami ostatnio źle i muszę znaleźć im dom. Nie mam serca oddać ich do schroniska.. Byłem i myślałem, że pęknie mi serce. Boję się o ich przyszłość. Oddam ich komuś kto ich pokocha. Oddam razem a jak trzeba to rozdzielę. Mieszkam w Legnicy (dolnośląskie). Mój nr komórkowy 504 593 002 Mój mail [email protected] Mój nr gg 6239752 Tutaj zdjęcie tej dwójki. Mi też zaraz pęknie serce:angryy: -mieszkałam w kawalerce 34 m kw-również z 3 psami-w marcu będę z narzeczonym na 30 m kw-i tak jest wszystko zorganizowane, że nie ma problemu-nie znajduję usprawiedliwienia dla takich osób jak Ty-jedym plusem jest, że nie wywieziesz ich do lasu-nic więcej................. Quote
Kirk Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 oktawia6 napisał(a):Mi też zaraz pęknie serce:angryy: -mieszkałam w kawalerce 34 m kw-również z 3 psami-w marcu będę z narzeczonym na 30 m kw-i tak jest wszystko zorganizowane, że nie ma problemu-nie znajduję usprawiedliwienia dla takich osób jak Ty-jedym plusem jest, że nie wywieziesz ich do lasu-nic więcej................. Łatwo jest oskarżać! Niestety w moim przypadku nie mam szans na ORGANIZACJĘ i uniknięcie PROBLEMU. I jeśli winisz mnie jak zwykłego oprawcę, za niechęć kogoś innego.. Szkoda. Quote
syla00 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 czasem mimo ogromnych chęci pewnych spraw nie sposób przeskoczyć. Mieszkając z kimś trzeba równiez brać pod uwagę jego zdanie. Oktawia6 ty masz to szczęście, że twój przyszły współlokator akceptuje wiele zwierząt w domu. Niestety nie każdy może na to liczyć. Kirk należy do tych drugich i nie ma w tym jego winy. I nie oskarżaj tak pochopnie. Chłopak przynajmniej szuka dobrego domu, a nie idzie na łatwizne jak większość w takim przypadku. Kirk masz może więcej fotek psiaka?? Quote
Kirk Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Mam fotki tylko muszę wgrać... A trochę mam z tym problem. Dziękuję za obronę. Wiesz... Muszę się z kimś liczyć, bo to nie moje mieszkanie. Poza tym jeśli już mnie ktoś oskarża. Mam od kilku lat astmę oskrzelową. Uczulony jestem między innymi na sierść psa. Moja mama ma labradora i przy nim od razu mam ataki. Przy moich mimo choroby są one słabsze ale jednak są. Jak widzicie, nie chcę oddać psów, bo mam takie widzimisię! Mimo astmy żyłbym z nimi do końca ich lub moich dni. Powód jednak jest zupełnie inny i nie moja to wina... Quote
akucha Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Podnoszę duecik, niech znajdzie nowy dom!!! Quote
ewatr Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 idziemy do góry ................tam sa domy i ludzie Quote
akucha Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Może jakaś cioteczka pomoże wystawić na Allegro??? Te urocze psy potrzebują pomocy, taki kochany duecik... Quote
beka Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Kirk już wystawił na allegro z tego co wiem. Quote
Kirk Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Dałem na allegro. Jednak jakiemuś idiocie nie oddam:) Quote
akucha Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Musisz dobrze maglować chętne domki, ale Ty o tym wiesz :lol: Psy są urocze, tak pięknie wyglądają razem, chciałabym bardzo, żeby wspólny dom się trafił! Quote
Kirk Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Nie z allegro nikt nie dał żadnego znaku. Quote
beka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 A ja jeszcze dzis miałamm chetnych na onka ale wszystko okolice warszawy. Quote
tania Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Kirk nie przejmuj się, my Cię rozumiemy, życie we dwójkę to sztuka kompromisu i to nie jest łatwe, no chyba , że ktoś nie wiem co to kompromis. Niestety ludzie już tacy są, że łatwo oskarżają innych Quote
Ulka18 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Kirk, na pewno znajdziesz domy. Trzeba tylko troche cierpliwosci. Nie zawsze za pierwsza aukcja domek sie znajduje. Trzymamy kciuki za Twoje kruszynki. Quote
tania Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 2 psiutki szukają domu...to kolejna zakochana para na dogo:loveu: Quote
Kirk Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Dziękuję wszystkim za ciepłe i miłe słowa! Wspieracie mnie. Pieski są u mnie nadal i zastrzegłem, że nie oddam do schroniska! Jeśli już to się wyprowadzam! Na razie jeszcze jakoś funkcjonujemy ale ile... Zresztą coraz bardziej zastanawiam się czy warto trwać w tymn związku. Psów byle komu i do schroniska nie dam!!!!!! AMEN. Quote
Recommended Posts