MalgosMalgos Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) [quote name='Alexa77']jakie ty masz prawo xxx52 dziekowac w imieniu Polskich psow? tobie przeciez Polska smierdzi a Niemcy takich jak ty nie akceptuja dlatego opowiadasz ze jestes kosmopolityczna.Kosmopolityczni to takie smutne figury bez Ojczyzny.MalgosMalgos dobrze ze dotarlo nareszcie do ciebie ze psom mozna pomagac na miejscu bez wywozenia ich na sile i masowo z wlasnego kraju.Mam nadzieje ze ta karma dla psow posiada jeszcze termin waznosci?Mimo wszystko jakos nie moge uwierzyc ze to taka bezinteresowna pomoc.Znane mi Polskie przyslowie mowi ze jak ktos sie raz sparzyl to na zimne dmucha.Pozyjemy zobaczymy.[/QUOTE] ZYJ I ZOBACZ. Polecam watek hajnowski w celu zobaczenia. Co do zycia, to polsko-niemiecki melange ( cyt. od urodzenia w Niemczech )niestety na dobre ci nie wyszedl A szkoda.. Sa tacy, ktorzy przyswajaja sobie z obu kultur jasne strony medalu - nie nalezysz do nich Alexa.. Wypisujesz ewidentne bzdury a stadko delikatnie powiedziawszy "owieczek" slucha z otwartymi buziami Jesli twoja wiedza jest tak dobra jak w sprawie Promyczka - to Alleluja; Panie zmiluj sie nad nimi , bo nie wiedza, co czynia.. Daj Boziu zdrowie, bo na rozum za pozno - tez znane polskie przyslowie... Edited March 1, 2012 by MalgosMalgos Quote
Alexa77 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 MalgosMalgos Z Polsko Niemieckim melanzem nie mam nic wspolnego, nie posiadam w rodzinie nikogo z Polski.Zdaje sobie sprawe ze to co pisze bardzo ci jest nie na reke bo nie mam interesu w handlu psami z Polski tak jak wy to robicie razem z asocjalnym handlarskim motlochem z Niemiec.Tyle ile ja przeznaczam na pomoc dla psow w jednym miesiacu to ty i tobie podobni musza dlugo zbierac zeby zablysnac na dogomani.Jezeli chodzi o przyswajanie sobie tych jasnych stron medalu z obcych kultur to wyglada na to ze do tej pory przyswoilas sobie raczej sposob bycia i zycia tych raczej ciemnych stron.Dlatego dobrze sie czujesz w towarzystwie handlujacego schroniskowymi psami niemiecko-polskiego motlochu. Quote
Ada-jeje Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Alexa77']MalgosMalgos Z Polsko Niemieckim melanzem nie mam nic wspolnego, nie posiadam w rodzinie nikogo z Polski.Zdaje sobie sprawe ze to co pisze bardzo ci jest nie na reke bo nie mam interesu w handlu psami z Polski tak jak wy to robicie razem z asocjalnym handlarskim motlochem z Niemiec.Tyle ile ja przeznaczam na pomoc dla psow w jednym miesiacu to ty i tobie podobni musza dlugo zbierac zeby zablysnac na dogomani.Jezeli chodzi o przyswajanie sobie tych jasnych stron medalu z obcych kultur to wyglada na to ze do tej pory przyswoilas sobie raczej sposob bycia i zycia tych raczej ciemnych stron.Dlatego dobrze sie czujesz w towarzystwie handlujacego schroniskowymi psami niemiecko-polskiego motlochu.[/QUOTE] Z obrazania ludzi, znajacych tylko wirtualnie, postawila bym Ci 6 w Niemczech odwrotnie 1. Swoimi wpisami pokazujesz w jakim domu sie wychowywalas. Quote
xxxx52 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Alexa-sadze ,ze musisz codziennie slyszec slowo "motloch "skierowane w twoim kierunku ,ze powtarzasz ciagle to samo.Widze ,ze cie to slowo przesladuje .sadze , ze masz jakies problemy ze swoja osobowoscia i przynaleznoscia narodowosciowa, a nie masz sie gdzie wyladowac..Wspolczuje tobie ,ale nie wiem jak pomoc?o bedna pomocy weterynaryjna.jak stracisz prace to pomysle o Tobie ze wspolczuciem.Jak narazie te serdecznie slowa w moim kierunku skierowane sobie kopiuje i w odpowiednim czasie podziele sie dobra wiadomoscia ,zeby cie uspokoic. a tak czy ty wogole wyszlas z "ciemnych stron kultur"watpie ,a bawi mnie ze , ciagle myslisz ze jestes z wyzszej polki? Quote
EVA2406 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Lilek']Myślę, xxxx52, że po twoim komentarzu, szczególnie w obliczu smutku Agi i tragedii, jaka się wydarzyła, nikt nie ma już wątpliwości (gdyby jeszcze je miał), kim jesteś i czego bronisz. I nie pisz o biednej psince, bo w twoich ustach brzmi to jak drwina z psiego nieszczęścia. Budzisz we mnie coraz większy niesmak.[/QUOTE] Niestety, ale muszę przyznać rację. Myślę, że Dogomania to nie jest dobre miejsce dla xxxx52.......... Quote
xxxx52 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Dzisiaj tzn01.03 na terenie Niemiec na autostradzie 61 w kierunku do Belgi przewrocil sie samochod ciezarowy jadacy ze Sloweni do Belgi.W przewroconym samochodzie bylo 113 szczeniakow,1 zginal na miejscu ,13 z powodu ogolnego oslabienia i podejrzenia o choroby zabrano do klinik wet.Psy mialy paszporty,byly zaczipowane.Odbiorcami szczeniakow mieli byc 5 hodowcow belgijskich. Hodowcy chca psy spowrotem,ale PIW w Niemczech rozpatruje, czy transport psow nie naruszyl przepisow o ochronie zwierzat. Quote
xxxx52 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='EVA2406']Niestety, ale muszę przyznać rację. Myślę, że Dogomania to nie jest dobre miejsce dla xxxx52..........[/QUOTE] oczywiscie siedzenie przy komputerze jest nie zdrowe dla zdrowia,czlowiek za malo sie porusza, psuja sie oczy ,boli brzuch od smiechu,no lepiej isc na spacer na swieze powietrze z psami i to zycze i tobie ,bo sadze ze tobie dogo tez moze zaszkodzic?HIHI Quote
Alexa77 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Ada-jeje jestem przekonana ze bardzo chcialabys sie wychowac w takim domu jak moj.xxx52 ja juz uzywalam tu tylu obrazliwych slow w stosunku do ciebie ale to wszystko splywa po tobie jak woda.Mojej narodowosci nie musze ukrywac,sprzedawac psy ze schronisk zeby zarobic pare groszy tez nie musze, jestem dobrze zabezpieczona i dlatego moge sprawic ze psy ktorymi sie opiekuje nie beda wywiezione w niewiadome przez taka holote jak ty i tobie podobni. Quote
holmina Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 mnie interesuje aspekt moralny problemu wywózki czy osoby handlujące żywym towarem,który piszczy w ciasnych dusznych samochodach,niekiedy w bagażnikach,choruje,cierpi...z drugiej strony próbują udawać pomoc dla zwierząt w schroniskach /np.sterylki,,,,sugerując tym,żę tak wiele robią dla zwierząt /zasłona dymna dla procederu!/=ohyda! czy te osoby posiadają w ogóle jakąs moralnośc sądzę,że nie w związku czym jakiekolwiek wypowiedzi ,krytyka innych ludzi jest całkowicię z ich strony nie na miejscu.... liczyc kase i procentyi przynajmniej siedzieć cicho,....albo zaprzestać haniebnego żródła dochodu!i wtedy można podjąć dialog Quote
Ada-jeje Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Alexa77']Ada-jeje jestem przekonana ze bardzo chcialabys sie wychowac w takim domu jak moj.[/QUOTE] Uchowaj mnie Panie Boze, udowadniasz to w kazdym swoim wpisie. Masz racje takie zero jak ty i tobie podobni nie jest w stanie mnie obrazic a juz tym bardziej takie zero jak ty, nawet nie wiec co to prawdziwa pomoc zwierzatom. Wdowi grosz a nie tysiace ktore ci zbywaja. Zabezpieczona piszesz, no bo co moze pisac osoba o kurzym mozdzku. Twoja proznosc jest w kazdym twoim slowie, na mnie nie zrobisz wrazenia.:shake: Quote
xxxx52 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='holmina']mnie interesuje aspekt moralny problemu wywózki czy osoby handlujące żywym towarem,który piszczy w ciasnych dusznych samochodach,niekiedy w bagażnikach,choruje,cierpi...z drugiej strony próbują udawać pomoc dla zwierząt w schroniskach /np.sterylki,,,,sugerując tym,żę tak wiele robią dla zwierząt /zasłona dymna dla procederu!/=ohyda! czy te osoby posiadają w ogóle jakąs moralnośc sądzę,że nie w związku czym jakiekolwiek wypowiedzi ,krytyka innych ludzi jest całkowicię z ich strony nie na miejscu.... liczyc kase i procentyi przynajmniej siedzieć cicho,....albo zaprzestać haniebnego żródła dochodu!i wtedy można podjąć dialog[/QUOTE] tak sie zastanawiam ,czy masz 90 lat i za duzo chlesterolu we krwi,no bo ciagle jak maniaczka powtarzasz ciagle ta sama melodie jak ze starej plyty.Myslisz ze zrobisz furore czy chcesz zablysnac elekwencja?Zmien plyte bo juz dawno czuc ja molina! Quote
holmina Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) :diabloti:hahahahahahah dobre!!!!!!! to jednak zauważyłaś????? nie możliwe bystra jesteś po prostu parafrazuję ....... ciebie złotko:diabloti: Edited March 3, 2012 by holmina Quote
MalgosMalgos Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) HURRA! A JA SIE CIESZE! MAMY NASTEPNA SPONSORKE! WYKAZ SIE NIE TYLKO SLOWAMI ALEXA - POKAZ NAM TWOJA JASNODOLAROWA STRONE CIAPEK POTRZEBUJE PILNIE WYPOSAZENIA SCHRONISKOWEGO GABINETU WETERYNARYJNEGO NOBLESSE OBLIGEE, ADEL VERPFLICHTET, BLEKITNA KREW ZOBOWIAZUJE ALEXA! Malgos Edited March 2, 2012 by MalgosMalgos Quote
malizna78 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Ada-jeje']Uchowaj mnie Panie Boze, udowadniasz to w kazdym swoim wpisie. Masz racje takie zero jak ty i tobie podobni nie jest w stanie mnie obrazic a juz tym bardziej takie zero jak ty, nawet nie wiec co to prawdziwa pomoc zwierzatom. Wdowi grosz a nie tysiace ktore ci zbywaja. Zabezpieczona piszesz, no bo co moze pisac osoba o kurzym mozdzku. Twoja proznosc jest w kazdym twoim slowie, na mnie nie zrobisz wrazenia.:shake:[/QUOTE] Ado, podobno to ja jestem agresywna! znajdz choć mój jeden wpis w takim stylu jak Twój! jeden! nie wstydzisz sie tak pisać do kogoś, kogo nie znasz tak naprawde? Quote
Ada-jeje Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='malizna78']Ado, podobno to ja jestem agresywna! znajdz choć mój jeden wpis w takim stylu jak Twój! jeden! nie wstydzisz sie tak pisać do kogoś, kogo nie znasz tak naprawde?[/QUOTE] skoro alexa77 sie nie wstydzi, to dlaczego ja miala bym sie wstydzic:crazyeye: lubisz czytac tylko wipsy wybiorczo, jak widac. zdziwie Cie ale twoja ocena mni tez nie interesuje. To jest dogomania, tu latwo uczy sie chamstwa. Quote
malizna78 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Ada-jeje']skoro alexa77 sie nie wstydzi, to dlaczego ja miala bym sie wstydzic:crazyeye: lubisz czytac tylko wipsy wybiorczo, jak widac. zdziwie Cie ale twoja ocena mni tez nie interesuje. To jest dogomania, tu latwo uczy sie chamstwa.[/QUOTE]Ada, ja się nie dziwię, ze nie interesuje Cie moja ocena i ja Cie nie oceniam/ Zwróciłam Ci uwagę, jedyne czemu sie zdziwilam to temu,że mnie łatwo Ci przyszło ocenić pisząc o arogancji. Zdziwiłam się wtedy bardzo bo staram się aby swoimi wpisami nikogo zbytnio nie urazić. Może niedelikatna czasem jestem w przypływie emocji a arogancją to ja chyba Tobie do pięt nie dosięgam ilością postów też;). Quote
Leila52 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Czytam ta pisanine tych popapranch emigrantek w osobach Ada jeje,xxx52 i MalgosMalgos i uwazam ze nie macie absolutnie powodu sie uskarzac ze Alexa77 nazywa was cholota i motlochem.To sa bardzo lagodne slowa w stosunku do takiego elementu jak wy.Same soba nic nie reprezentujecie, oprocz zebractwa gdzie sie da, naganiania niemieckim handlarom Polskich psow na sprzedaz i pisania glupot ktore tylko osoby na takim poziomie umyslowym jak wy moga wyprodukowac.Nie wiem z jakiego powodu pouciekalyscie z Polski ale to szczescie dla Polski nieszczescie dla Niemiec. Zajmujecie sie procederem sprzedawania Polskich psich biedakow za granice, a ze znajomosci tematu moge stwierdzic ze do takiego towarzystwa naleza tylko odpady spoleczne ktore zyja na granicy egzystencji i w tym wzgledzie przyznaje pelna racje Alexsie77 ktora bardzo lagodnie nazywa was motlochem handlujacym psim zyciem.Ja mam sporo ordynarnych okreslen w zapasie zeby was nazwac ale niestety musze sie wstrzymac bo to jest forum otwarte i czytaja go tez nieletni.Zamiast oceniac pomoc dla Polskich psow udzielana przez ludzi z zagranicy moze byscie tak same zaczely pomagac nie czekajac na datki z zebractwa? Quote
xxxx52 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 leila moja droga szanowno arystokratko z branzy sprzedazy ,uklony za nudne smieszne sie powtarzanie ,zrobilas sie nudna do mdlosci. No coz i znajduja sie jeszcze ci co maja patologiczna manie wyzszosci . Ojej my biedne proletariuszki ,nie mamy przebica do rodzin z wyzszych polek,ktore dorobily sie moze na sprzedazy "pietruszki" tzw nowobogackie,dlatego wszystko co otacza przeliczaja . PS Pomaganie psom zacznij od siebie ,a nie mow co kazdy ma robic.Kim wogole jestes,oprocz tego ze jestes zadufana ,zarozumiala i wulgarana itd?zawsze wiedzialam ze zasobnosc kasy nie zawsze idzie w parze z prostactwem ,ktory ty reprezentujesz. Quote
Leila52 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Na tym watku zgromadzili sie ludzie ktorzy chca przegonic na zawsze handlary handlujace schroniskowymi biedami i normalnie rzecz biorac taki element jak ty xxx52 nie ma absolutnie tu nic do szukania.Gdybys posiadala chociazby slad po inteligencji to dawno dotarlo by do ciebie to ze tu takich jak ty i tobie podobnych nikt nie chce.Dlaczego nie przeniesiecie sie na forum waszej przewodniczacej handlar Simone Hammer z DNH albo HHPolen?Tam tez was niechca? Co za pech. Quote
luka1 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 coś w temacie [url]http://polonia.wp.pl/title,Zoo-mafia-przemyca-polski******-do-Wloch,wid,14138875,wiadomosc.html[/url] Quote
MalgosMalgos Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Leila52']Czytam ta pisanine tych popapranch emigrantek w osobach Ada jeje,xxx52 i MalgosMalgos i uwazam ze nie macie absolutnie powodu sie uskarzac ze Alexa77 nazywa was cholota i motlochem.To sa bardzo lagodne slowa w stosunku do takiego elementu jak wy.Same soba nic nie reprezentujecie, oprocz zebractwa gdzie sie da, naganiania niemieckim handlarom Polskich psow na sprzedaz i pisania glupot ktore tylko osoby na takim poziomie umyslowym jak wy moga wyprodukowac.Nie wiem z jakiego powodu pouciekalyscie z Polski ale to szczescie dla Polski nieszczescie dla Niemiec. Zajmujecie sie procederem sprzedawania Polskich psich biedakow za granice, a ze znajomosci tematu moge stwierdzic ze do takiego towarzystwa naleza tylko odpady spoleczne ktore zyja na granicy egzystencji i w tym wzgledzie przyznaje pelna racje Alexsie77 ktora bardzo lagodnie nazywa was motlochem handlujacym psim zyciem.Ja mam sporo ordynarnych okreslen w zapasie zeby was nazwac ale niestety musze sie wstrzymac bo to jest forum otwarte i czytaja go tez nieletni.Zamiast oceniac pomoc dla Polskich psow udzielana przez ludzi z zagranicy moze byscie tak same zaczely pomagac nie czekajac na datki z zebractwa?[/QUOTE] No masz ci los! Nastepna nawiedzona...Naprawde trzeba bedzie poszukac egzorcysty! Wellingtowatosc jest zarazliwa, cholera - demonow coraz wiecej A moze sie myle, moze to nastepna ukryta sponsorka? Ciapek potrzebuje jeszcze dachu, cegiel , plotu Duuuze pole do popisu, Leila Oswiec mnie gdzie ty przekazujesz twoje dary serca? Ktorzy to ci szczesliwi szczesliwcy? Bo inaczej naprawde nie mamy o czym rozmawiac.. Jestem pielegniarka, nie zarabiam kokosow, to prawda Ale za to dziele sie sprawiedliwie kazdym swoim grosikiem I nie wstydze sie zebrac dla innych u innych Nas dwie naprawde dziela swiaty. I znow pozwole sobie oddalic sie z watku; nastepne schronisko puka w ekran.. Quote
Leila52 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Masz racje nas dziela swiaty.Zamiast pisac o swoich zaslugach napisz nam lepiej czy psy ktore wywiezliscie do Niemiec jeszcze zyja?czy moze dawno juz slad po nich zaginal.Czy ty wogole wiesz komu zostaly sprzedane ? ale to sa pytania ktore was exporterki schroniskowych bied nie interesuja.U was liczy sie przerob,a psie losy-to dla was nieistotne.A moze skonczyly tak jak psy z poprzedniego postu-jako material na pozarcie w jakis dziurach gdzie prowadzi sie nielegalne walki psow? Quote
emilia2280 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Leila52']Czytam ta pisanine tych popapranch emigrantek w osobach Ada jeje,xxx52 i MalgosMalgos i uwazam ze nie macie absolutnie powodu sie uskarzac ze Alexa77 nazywa was [B]cholota i motlochem.To sa bardzo lagodne slowa[/B] w stosunku do takiego elementu jak wy.Same soba nic nie reprezentujecie, oprocz zebractwa gdzie sie da, naganiania niemieckim handlarom Polskich psow na sprzedaz i pisania glupot ktore tylko osoby na takim poziomie umyslowym jak wy moga wyprodukowac.Nie wiem z jakiego powodu pouciekalyscie z Polski ale to szczescie dla Polski nieszczescie dla Niemiec. Zajmujecie sie procederem sprzedawania Polskich psich biedakow za granice, a ze znajomosci tematu moge stwierdzic ze do takiego towarzystwa naleza tylko odpady spoleczne ktore zyja na granicy egzystencji i w tym wzgledzie przyznaje pelna racje Alexsie77 ktora bardzo lagodnie nazywa was motlochem handlujacym psim zyciem.Ja mam sporo ordynarnych okreslen w zapasie zeby was nazwac ale niestety musze sie wstrzymac bo to jest forum otwarte i czytaja go tez nieletni.Zamiast oceniac pomoc dla Polskich psow udzielana przez ludzi z zagranicy moze byscie tak same zaczely pomagac nie czekajac na datki z zebractwa?[/QUOTE] wlasnie to mialam napisac. przeciez pisze sié o najgorszym elemencie, recydywistach, bezrobotnych i amoralnym marginesie - kto inny bawilby sié w grabaza za pieniádze? czlowiek z zasadami na zadná kwoté by sié nie pokusil, taka prawda. A MalgosMalgos chyba skonczyly sié medialne psy zeby zbieraly karmé na dary do hajnówki i innych, bo ledwo zywá sunié z martwicá "wspanialomyslnie" proponowala zawiezc z Grudziádza do... Brandenburga. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/223766-Mała-starsza-psinka-walczy-w-schronie-o-życie.-Jest-ciężko-pogryziona[/URL]. Quote
MalgosMalgos Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 (edited) Leila, jestes pod zlym adresem. Ja "wywiozlam masowo" cale 5 psow w ciagu 6 lat dzialalnosci. I dokladnie wiem, gdzie sa. A analfabetka Emilia nie odroznia Grudziadza od Wloclawka.. Zaproponowalam transport bezplatny suni, o ktorej doczytalam sie na jej watku, ze ma zapewniony BDT - przypominam dyskretnie, ze wracamy PUSTYM, OPROZNIONYM Z DAROW, BEZ PODWOJNEJ PODLOGI, busem 18.03 z Hajnowki Trasa Bialowieza - Wawa- Frankfurt / Oder - siedziba Fundacji Brandenburg. Oferta aktualna rowniez na przewoz W POLSCE z A do B na trasie Rowniez z opiekunem, lub kazdym, chcacym sie przekonac na wlasne oczy. Edited March 2, 2012 by MalgosMalgos Quote
Lilek Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 malgosmalgos, to może faktycznie oddal sie już z watku, bo razi nas blask twojej aureoli. Quote
Recommended Posts