Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 ja mam zacne usta.....???Wojtas ale Ty dzisiaj miły jesteś.........(chyba, że to nie do mnie :cry: ) A czy Ty i ZH nie byliscie może na klubówce w Łodzi??? P.S.Ten ranking to chyba już trochę stary....... Quote
Manu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 ZH był... i ja byłam... gościnnie byliśmy... :wink: Quote
Mami Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Collie nie jest popularny? A ta piatka, ktora mieszkala, tudziez mieszka (chyba ze wybito :wink: ) na moim osiedlu, to co niby? Zludzenie optyczne? Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 Mami!Nawet sobie nie wyobrażasz jak trudno szczeniaka collie sprzedać.... A gdzie na osiedlu???W Łodzi???To może koło Smoczej lub te okolice??? Manu!Już ja się sama kiedyś przekonam..... Quote
Mami Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Skoro trudno sprzedac, to chyba swiadczy o tym iz rasa jest popularna. :roll: W Lodzi, Nowe Zlotno, nazwy osiedla nie bede podawac, poniewaz do tej pory wstyd mi za nia "oops: :wink: Quote
Manu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Diana :o A o co chodzi...? :o Do czego lub o czym chcesz się w przyszłości sama przekonać ? :D Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 ZH był... i ja byłam... gościnnie byliśmy... :wink: Ano do tego Monisiu.... :evilbat: Quote
Manu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 A co, będziesz w przyszłości sprawdzała, czy też poczujesz się gościnnie...? :wink: Ale wiesz, Ty to tam się bedziesz czuła na pewno konkursowo ! 8) Nie jestem pewna, czy Wy w ogóle łapiecie, o co mnie biega... :roll: :fadein: Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 teraz to już nie wiem....... :cry: Monisiu!Bądź tak miła i uświadom mnie........ Quote
Manu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 A tam, wygłupiam się słówkami bawiąc... :lol: Ani ja, ani ZH nie mamy rodowodowych psów, więc na Klubówce byliśmy jako widzowie, więc gościnnie. :D Natomiast Ty masz rodowodowe i na pewno będąc na Klubówce (tam wtedy też owczarki były) brałabyś udział w tym konkursie piękności (znaczy Twoje psy :wink: ) - więc konkursowo. :D Quote
Agappe Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Agappe!A Ty wiesz coś więcej na ten temat??? Coś tam może wiem, ale w porównaniu z ludźmi od haszczakó moja wiedza jest dość znikoma.. Może kieeedyś też będę brała udział w canicrosise, ale na razie to musze wymyślić jak przekazać mojemu psu o co mi tak właściwie chodzi.. Pas, amortyzator i szelki mamy tylko czasu chwilowo brak..mi znajomy zrobił gruby pas z regulacją na grubość za 75 zł, jeśl chcesz moge z nim pogadać, żeby Ci zrobił i ewentualnie na jakiejś wystawie Ci dam, chyba, że będzieszs wcześniej w wwa.. amortyzaor, szelki i obróżke też mam od niego.. Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 Jak to........wasze nierasowce???W życiu bym się nie domyśliła....no chyba, że Ty mie kantujesz..... Ja oczywiście byłam.......zasypana robotą.....sekretarzowanie, biegi po ringach, papiery, dokumentacja i upał..... Ale jednego z mioch maluszków wystawiała mam w klasie "baby"i dostał ocenę wybitnie obiecujący, I lok, Best Collie Baby 2003>A jego siostra taką samą ocenę i II lokatę.....więc było całkiem fajnie :) Agappe!to ja jeszcze z mamą pogadam... już wiem.......jak przyjedziesz do Łodzi to kupię :) A masz może jakieś foto???Chciałabym looknąć jak to wygląda... Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 A tam, wygłupiam się słówkami bawiąc... :lol: Wciąga, prawda? :wink: Wypowiedź na miarę ZH........... Quote
Agappe Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 pasik wygląda praktycznie tak jak tej firmy manmar (tak to było??) na samym początku był link (ten bez tych sznurków w tyłku:p) A diana apropor klubowej w Łodzi to ja też byłam, ale w roli wystawcy.. , może mnie widziałaś?! Quote
Diana14 Posted January 5, 2004 Author Posted January 5, 2004 A tam, wygłupiam się słówkami bawiąc... :lol: Wciąga, prawda? :wink: Wypowiedź na miarę ZH........... Nie nadążasz? czy nie jesteś w temacie? Jak to.....przecie mój temat to muszem być w temacie..... A o cio chodzi :lol: :lol: :lol: ???? Agappe!Ja cały dzień na ringu byłam i nic sobie nie obejrzałam........ więc Ciebie też nie :cry: Quote
Mami Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Zadne tam nierasowce. Manu, probuje nabrac kolejna, naiwna osobe! Nie badz taka skromna! Manu, podobnie jak ZH ma rzadka w Polsce rase Himalajczykow, oficjalnie Himalajskie psy na foki. Nie mow, ze nie wiedzialas?! Quote
Agappe Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 heheh.. taaa tak jak psy bodajze ZH zamieniły się w renifery.. (był kiedyś taki temat chyba " Co się stało z moimi psami??" albo coś w tym stylu) Quote
Mami Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Agappe: My tu powaznie rozmawiamy, a Ty o reniferach nawiazujesz, temat zmieniajac. Wstydz sie, dziewczyno! Faktycznie, to sa Akatamskie, ale Himalajskie sa bardzo podobne, tylko chyba nieco lzejszej budowy. Poza tym ZH, po co Ty Dianie takie szczegoly tlumaczysz? Przeciez ona dla Zwiazku pracuje, to sobie szybciutko wszystko sprawdzi, prawda Diano? Quote
Wojtas Posted January 6, 2004 Posted January 6, 2004 Ale się gierki słowne rozwinęły :D Dianka- zacne usta to ma Horyzont, nie Ty.... Choć może Ty też masz :wink: - tego nie wiem. Możesz sobie tu Dianka dalej bywać, a o canicrossie wiesz wszystko. Quote
Diana14 Posted January 6, 2004 Author Posted January 6, 2004 Wróciłam!!!! Myślałam, że mnie w tym głupim szpitalu zatrzymają........ Mami ja sobie wszystko obcykałam :lol: ZH...to skąd Ty taką rasę wytrzasnąłeś???Imporcik czy co??? Szczerze to nigdy o niej nie słyszałam..... :cry: Ja mam taką jedną rasę która bardzo mi się podoba(nawet utrzymuję kontakt z hodowcami z Danii).Mam na myśli Saarloos Wolfhonda..... chciałabym kiedyś sobie takiego(o umaszczeniu wilczastym)sprowadzić.... ....marzenia..... :roll: Jacek..a wiesz jaką byś sensację zrobił w ZK....... Wojtas.....wszyscy mówią, że mam....takie w sam raz do całowania... :oops: Dziękuję, że mogę "tu sobie bywać".....zależy mi na kontakcie z Wami :fadein: Pozdrawiam, pozdrawiam, pozdrawiam!!!!!!!! Quote
Mami Posted January 6, 2004 Posted January 6, 2004 Oczywiscie, ze importy. Rasa oficjalnie zarejestrowana VKC Vietnamese Kennel Club, w Polsce sa trzy egzemparze + szczenieta. Wydaje mi sie, ze powinnas zlozyc na rece ZH szczere gratulacje, bo to on jest hodowca pierwszego miotu. Rasa jest dosc agresywna, karmi sie ja suchym pozywieniem z dodatkiem wegla i siarki. Tak mowila mi hodowczyni z Kuby, gdzie rasa jest bardzo popularna. Wstyd, ze nie wiedzialas! Quote
Mami Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 O nie! Tego mi nie wmowisz! Jestem pewna, ze to Vietnamise, a nie jakas Venesuela! Zreszta tak jest napisane w Atlasie Ras Rzadkich wydawnictwa Zielony Domek. Z Kuby znam Luccecinde - hodowla "Loo'l Pai Chi Vo". Poznalysmy sie dwa lata temu, jak dziewczyna hodowla jeszcze chomiki syryjskie. Na psy przerzucila sie calkiem niedawno, ale juz odnosi sukcesy na wystawach w Gwadelupie, Argentynie etc. Luce nie zna angielskiego, operuje tylko jezykiem kubanskim. Na szczescie, wymyslilysmy iz bedziemy porozumiewac sie za pomoaca alfabetu Morse (z harcerstwa pamietam) i jak na razie z pozytywnym skutkiem. Wszystkie jej psy sa reproduktorami i maja testy na fokach i morsach. Biora udzial w "Cath the seal" - konkurencja polega na jak najszybszym obezwaldnieniu foki. Niektore osobniki robia to w przeciagu kilku sekund. A i powodzenia z tymi fokami z lodzkiego ZOO. To milo z ich strony, ze zgodzili sie udostepnic. Ciekawa jestem czy pomogliby mojej kolezance, ktora hoduje rhodesian. Poszukuje duzego kota, aby sprawdzic reakcje szczeniat i suki. Quote
Diana14 Posted January 7, 2004 Author Posted January 7, 2004 Wstyd, ze nie wiedzialas! eeee.......no przecież nie jestem wszechwiedząca!!! Nigdy nie interesowały mnie tego typu psy.Teraz trochę o samojedach rozmyślam.......... Jacek!Gratuluję, gratuluję, gratuluję!!!!!!!!! Manu!Tobie również..... I życzę wszystkiego czego chcecie(ależ ja jestem kochana...) Pozdrawiam!!!!!!!!! Quote
Mami Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 Rewelacyjnie! Rozmawialam ze znajoma, i ona stwierdzila ze moze przychodzic noca, ba to nawet lepiej, poniewaz sprawdzi od razu orientacje w terenie przy niesprzyjajacych warunkach. Diana ja proponuje porozmawiac z jakims specem z ZK podczas tych Waszych spotkan zwiazkowych i dowiedziec sie czy beda w stanie zalatwic sedziego, ktory podola tej rasie. Skoro mowisz, ze Jacek zrobiliby sensacje, to niech robi. Dajmy mu szanse! Quote
Recommended Posts