Jump to content
Dogomania

Galeria szalonej sznaucerzycy i miziastego kociosława.

Recommended Posts

Posted

[quote name='Margi']Teraz to już by Ci spokojnie poleżęć nie dały.Teraz jest etap zabaw.Już widzę ten harmider.Słodziaki jedne.
Ja chcę szczeniorka.....,ale mnie na niego nie stać.:shake:[/QUOTE]

Weź na raty ...........;)

Posted

Gdyby to polegało na kupnie to bym wzięła,ale co potem kurcze.

Marako gdyby to ode mnie zależało to już dawno bym u Was była a tak w najbliższy weekend jadę na kocią wystawę.
Chciałabym odwiedzić maluchy i Ciebie 22/23.02.Mam nadzieję,że jeszcze nie pójdą do domków.

Posted

Dopiero około 20.02 robimy przegląd miotu.
Jeden zamówiony chłopak pojedzie zapewne zaraz po przeglądzie, ale drugi najwcześniej 9 marca. Inne na razie wolne, to i raczej będą w domu do tego 22/23.

[SIZE=1]Będę suszyła głowę mężowi, żeby pozwolił zostawić jedną/jednego. Córka schodzi nam z garnuszka od 1 marca (o ile nie rozmyśli się, bo w zasadzie jeszcze nie byłoby za późno na zmianę decyzji), to i może udźwignęlibyśmy utrzymanie jeszcze jednego psa.[/SIZE] [SIZE=1]Ale cii.[/SIZE]

Posted

[quote name='marako']

[SIZE=1]Będę suszyła głowę mężowi, żeby pozwolił zostawić jedną/jednego. Córka schodzi nam z garnuszka od 1 marca (o ile nie rozmyśli się, bo w zasadzie jeszcze nie byłoby za późno na zmianę decyzji), to i może udźwignęlibyśmy utrzymanie jeszcze jednego psa.[/SIZE] [SIZE=1]Ale cii.[/SIZE][/QUOTE]

Nooo córka pewnie... kosztuje wiecej niż utrzymanie olbrzyma :evil_lol: i już ciii :D

Posted

W tym rzecz, że moja córka jest na 2 roku dobrego, zamawianego kierunku, a rok niżej takiego kierunku nie ma.

Dostała propozycję pracy w hp, na warunkach, jakie może sobie wymarzyć absolwent niejednego kierunku szukający pracy. (to dlatego, że dobrze wypadła na "językiadzie" hiszpańskiej i zna nieźle angielski no i studiuje to co studiuje). Ona chce to pogodzić ze studiami dziennymi! Bo nie chce z tego kierunku rezygnować. A to mało realne. Już prawie podpisała umowę (od 1 marca zaczyna pracę), a 90% prowadzących zgodziło się na zaliczanie tylko na egzaminie lub konsultacjach, bez chodzenia na zajęcia. Niestety 2 osoby się nie zgadzają. I nie wiem, jak będzie, czy to się utrzyma. My radziliśmy jednak skończenie studiów i odpuszczenie pracy, ale młodzi wszyscy mówią, że to okazja, praktyka w firmie jest ważniejsza, a studia można dla papierka zaliczyć zaoczne - nie ma to znaczenia. A ona 2 sroki za ogon chce.

I bądź tu mądry człowieku. 4 psy przy pracy zawodowej 30 km od miejsca zamieszkania to naprawdę trudne do ogarnięcia, zwłaszcza, że 2 to weteranki. Finanse to nie wszystko. Ale miot jest rewelacyjny. Jeżdżę na przeglądy miotu i mam już jako takie rozeznanie w jakości szczeniąt - wiem, ze swoje kocha się mocno i słabiej widzi się wady, ale te są naprawdę udane (może 2 nieco dłuższe i węższe, z miększą okrywą, za to z pięknym głowami Hondy, a reszta to kafarki, jak ich tato, łby ogromne, kość gruba, piękne kątowanie). No i zawsze to jakaś mordeczka zostałaby w rodzinie, mniej żalu za innymi.

Posted

Marako wstawiła zdjęcia szczeniaczków w postawie na stronie hodowli.Fajne.:lol:
Jak tak dalej pójdzie to za tydzień nie będę miała już kogo przytulać.;)

Posted

Jedna rezerwacja suczki odwołana.
Tak, że muszę zmienić na stronie.
Horror robienie im zdjęć, te najładniejsze wyszły najgorzej - np. różowiutka jest cukiereczkiem, a nie dało się jej fotki zrobić, to samo oba niebieskie - na żywo śliczne zgrabne grubaski (haha, u ludzi to byłby dysonans), a na fotach jakieś pokraki, jeden długi, drugi z podkulonym ogonem.
Ale i tak nie jest źle. Lepsze foty mam mniej pozowane, ale nie mam siły wrzucać.

Aaa, a propos fiołków, to numeru 100 mam aż 3 spore sadzonki, węc, jak nie masz, Margi to za tydzień będziesz miała. No i jakieś inne może też się zdublują (niektóre listki wypuściły po 2 sadzonki, więc mogę je rodzielić odsadzając). Zrobiłam dziś remanent.

Posted

Ja nie wiem jak Ty to robisz z tymi fiołkami.U mnie listki stoją jak druty i na tym koniec.Rodzinek niet.

A foty bardzo mi się podobają.Takim ruchliwym maluchom jest bardzo trudno zrobić fajne zdjęcia.
Marako mam przyjechać w sobotę czy w niedzielę (przyszłą oczywiście )? Jak wolisz?

Posted

[quote name='Margi']Ja nie wiem jak Ty to robisz z tymi fiołkami.U mnie listki stoją jak druty i na tym koniec.Rodzinek niet.

(...)
Marako mam przyjechać w sobotę czy w niedzielę (przyszłą oczywiście )? Jak wolisz?[/QUOTE]
Właśnie nic nie robię zupełnie - 3 razy podlanie w całej ich historii i ze 3 razy podniesiona klapa, żeby odparować skroploną wodę na ściankach. Chyba tajemnica to miejsce - stół 1,5 m od okna południowego, słońce bezpośrednie tylko przez moment, za to dużo światła. No i szklarnia z OBI. W mojej szklarence z opakowań plastikowych żaden nic nie wypuścił i listki są słabowite. Przeniosłam 4 do wyrobionych miejsc w tej dużej z OBI i może dadzą się uratować.
Padły mi tylko numery 81 i 90.
17 mam też podwójną (oprócz 100, więc też dla Ciebie).

W sobotę będzie chyba tradycyjnie Dorota od jednego szczeniaka, a także chyba facet do odbioru drugiego. Więc lepiej niedziela - mniejsze zamieszanie.

Posted

szczeniorki super:loveu: brązowy jak się pręży fajnie :)
a co do fiołków ja mam z wczesniejszego bazarku i właśnie drugi fiołek zaczyna kwitnąć :loveu: a ten pierwszy kwitnie już chyba 3 mc nieprzerwanie :) doniczusi ich jest po pare bo tak się rozmnożyły ale jakoś nikomu się nie spieszy by je przesadzić :eviltong:

Posted

I kotów, chcemy zdjęcia kotów :multi:
Niektórzy to maja nawet grzeczne koty :mdleje: Ja chce takiego, one nie linieją i sa mega śliczne :multi: Kupie sobie takiego i będę szpanować :diabloti: