wilczy zew Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 [quote name='Margi']Teraz to już by Ci spokojnie poleżęć nie dały.Teraz jest etap zabaw.Już widzę ten harmider.Słodziaki jedne. Ja chcę szczeniorka.....,ale mnie na niego nie stać.:shake:[/QUOTE] Weź na raty ...........;) Quote
Margi Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Gdyby to polegało na kupnie to bym wzięła,ale co potem kurcze. Marako gdyby to ode mnie zależało to już dawno bym u Was była a tak w najbliższy weekend jadę na kocią wystawę. Chciałabym odwiedzić maluchy i Ciebie 22/23.02.Mam nadzieję,że jeszcze nie pójdą do domków. Quote
marako Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Dopiero około 20.02 robimy przegląd miotu. Jeden zamówiony chłopak pojedzie zapewne zaraz po przeglądzie, ale drugi najwcześniej 9 marca. Inne na razie wolne, to i raczej będą w domu do tego 22/23. [SIZE=1]Będę suszyła głowę mężowi, żeby pozwolił zostawić jedną/jednego. Córka schodzi nam z garnuszka od 1 marca (o ile nie rozmyśli się, bo w zasadzie jeszcze nie byłoby za późno na zmianę decyzji), to i może udźwignęlibyśmy utrzymanie jeszcze jednego psa.[/SIZE] [SIZE=1]Ale cii.[/SIZE] Quote
Margi Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 U Marako na stronie hodowli są nowe fotki maluchów. Cudnie rozrabiają.:loveu: Quote
Saththa Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='marako'] [SIZE=1]Będę suszyła głowę mężowi, żeby pozwolił zostawić jedną/jednego. Córka schodzi nam z garnuszka od 1 marca (o ile nie rozmyśli się, bo w zasadzie jeszcze nie byłoby za późno na zmianę decyzji), to i może udźwignęlibyśmy utrzymanie jeszcze jednego psa.[/SIZE] [SIZE=1]Ale cii.[/SIZE][/QUOTE] Nooo córka pewnie... kosztuje wiecej niż utrzymanie olbrzyma :evil_lol: i już ciii :D Quote
Tekla64 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 moja jak sie wyprowadzila to nie na dlugo hihihi ale zycie jest zyciem maluchy teraz sa przewspaniale urabiaj male doma to zawsze radocha poza momentami nerwow Quote
marako Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 W tym rzecz, że moja córka jest na 2 roku dobrego, zamawianego kierunku, a rok niżej takiego kierunku nie ma. Dostała propozycję pracy w hp, na warunkach, jakie może sobie wymarzyć absolwent niejednego kierunku szukający pracy. (to dlatego, że dobrze wypadła na "językiadzie" hiszpańskiej i zna nieźle angielski no i studiuje to co studiuje). Ona chce to pogodzić ze studiami dziennymi! Bo nie chce z tego kierunku rezygnować. A to mało realne. Już prawie podpisała umowę (od 1 marca zaczyna pracę), a 90% prowadzących zgodziło się na zaliczanie tylko na egzaminie lub konsultacjach, bez chodzenia na zajęcia. Niestety 2 osoby się nie zgadzają. I nie wiem, jak będzie, czy to się utrzyma. My radziliśmy jednak skończenie studiów i odpuszczenie pracy, ale młodzi wszyscy mówią, że to okazja, praktyka w firmie jest ważniejsza, a studia można dla papierka zaliczyć zaoczne - nie ma to znaczenia. A ona 2 sroki za ogon chce. I bądź tu mądry człowieku. 4 psy przy pracy zawodowej 30 km od miejsca zamieszkania to naprawdę trudne do ogarnięcia, zwłaszcza, że 2 to weteranki. Finanse to nie wszystko. Ale miot jest rewelacyjny. Jeżdżę na przeglądy miotu i mam już jako takie rozeznanie w jakości szczeniąt - wiem, ze swoje kocha się mocno i słabiej widzi się wady, ale te są naprawdę udane (może 2 nieco dłuższe i węższe, z miększą okrywą, za to z pięknym głowami Hondy, a reszta to kafarki, jak ich tato, łby ogromne, kość gruba, piękne kątowanie). No i zawsze to jakaś mordeczka zostałaby w rodzinie, mniej żalu za innymi. Quote
wilczy zew Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Zostawiaj z twarda sierscia! Maluchy super brykaja :loveu: :loveu: Filmiku nie znalazłam. Quote
Margi Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Marako wstawiła zdjęcia szczeniaczków w postawie na stronie hodowli.Fajne.:lol: Jak tak dalej pójdzie to za tydzień nie będę miała już kogo przytulać.;) Quote
Saththa Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Brązowy i Zielona jak stoją dumnie :loveu: A [B]Marako.[/B].. jak z imionami będzie?:) Quote
marako Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Jedna rezerwacja suczki odwołana. Tak, że muszę zmienić na stronie. Horror robienie im zdjęć, te najładniejsze wyszły najgorzej - np. różowiutka jest cukiereczkiem, a nie dało się jej fotki zrobić, to samo oba niebieskie - na żywo śliczne zgrabne grubaski (haha, u ludzi to byłby dysonans), a na fotach jakieś pokraki, jeden długi, drugi z podkulonym ogonem. Ale i tak nie jest źle. Lepsze foty mam mniej pozowane, ale nie mam siły wrzucać. Aaa, a propos fiołków, to numeru 100 mam aż 3 spore sadzonki, węc, jak nie masz, Margi to za tydzień będziesz miała. No i jakieś inne może też się zdublują (niektóre listki wypuściły po 2 sadzonki, więc mogę je rodzielić odsadzając). Zrobiłam dziś remanent. Quote
Margi Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Ja nie wiem jak Ty to robisz z tymi fiołkami.U mnie listki stoją jak druty i na tym koniec.Rodzinek niet. A foty bardzo mi się podobają.Takim ruchliwym maluchom jest bardzo trudno zrobić fajne zdjęcia. Marako mam przyjechać w sobotę czy w niedzielę (przyszłą oczywiście )? Jak wolisz? Quote
Saththa Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 u mnie fiołki tez nicz:( tylko kolejne wywalam:( Quote
marako Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Margi']Ja nie wiem jak Ty to robisz z tymi fiołkami.U mnie listki stoją jak druty i na tym koniec.Rodzinek niet. (...) Marako mam przyjechać w sobotę czy w niedzielę (przyszłą oczywiście )? Jak wolisz?[/QUOTE] Właśnie nic nie robię zupełnie - 3 razy podlanie w całej ich historii i ze 3 razy podniesiona klapa, żeby odparować skroploną wodę na ściankach. Chyba tajemnica to miejsce - stół 1,5 m od okna południowego, słońce bezpośrednie tylko przez moment, za to dużo światła. No i szklarnia z OBI. W mojej szklarence z opakowań plastikowych żaden nic nie wypuścił i listki są słabowite. Przeniosłam 4 do wyrobionych miejsc w tej dużej z OBI i może dadzą się uratować. Padły mi tylko numery 81 i 90. 17 mam też podwójną (oprócz 100, więc też dla Ciebie). W sobotę będzie chyba tradycyjnie Dorota od jednego szczeniaka, a także chyba facet do odbioru drugiego. Więc lepiej niedziela - mniejsze zamieszanie. Quote
ania0112 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 szczeniorki super:loveu: brązowy jak się pręży fajnie :) a co do fiołków ja mam z wczesniejszego bazarku i właśnie drugi fiołek zaczyna kwitnąć :loveu: a ten pierwszy kwitnie już chyba 3 mc nieprzerwanie :) doniczusi ich jest po pare bo tak się rozmnożyły ale jakoś nikomu się nie spieszy by je przesadzić :eviltong: Quote
zerduszko Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Kto chce zobaczyć zdjęcie Margi z Bolcikiem? :eviltong: Quote
WATACHA Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 [quote name='zerduszko']Kto chce zobaczyć zdjęcie Margi z Bolcikiem? :eviltong:[/QUOTE] oooooooooo, ja chcem :loveu: Quote
zerduszko Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Mam nadzieje ze nam pokaże jak wróci do domu :) Maja kobitki zdrowie taka wyprawa :multi: Quote
Tekla64 Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Malgos jak ja ci zazdroszcze tych wypraw do czarnuchow ale ja bych nie wyjechala bez malego wiec mam zakaz patrzenia na szcyzle Quote
zerduszko Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 I kotów, chcemy zdjęcia kotów :multi: Niektórzy to maja nawet grzeczne koty :mdleje: Ja chce takiego, one nie linieją i sa mega śliczne :multi: Kupie sobie takiego i będę szpanować :diabloti: Quote
Recommended Posts