Jump to content
Dogomania

bokser Zefirek przeszedł za [TM]*, juz cię nic nie boli faflaczku(((:

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwiaso']Psiaki z "lasku brzozowego"prześlą Zefirkowi 20zł wpłaty jednorazowej.[/QUOTE]

[quote name='giselle4']prosze o numer konta
20zl jednorazowo tez przesle [ostatnio jestem dziad]
i szczescia maluszku[/QUOTE]

[quote name='onga']A ja poproszę o cierpliwość Furciaczek, najpóźniej we wtorek zamiast 40 zł wyślę 100. Ale na stałe podtrzymuję 40. Zefir hulako nie daj się!! I Wy się dziewuchy też nie dajcie i odpuście troszkę, bo ja widzę, że każdy tak mocno chce pomóc, że przez to nieporozumienia. Spokojnie. Przytulcie się do swoich gluciaków, zapomnijcie o jakichśtam niedomówieniach i działajcie jak an początku. Szkoda, by przez nasze ludzkie słabości ZEfirek oberwał. No już, buzi buzi i koniec fochowania :*

Aaa jak będzie brakowało kaski dla drani a ktoś będzie organizował bazarek to chętnie wspomogę jakimś sreberkiem i pierdołkami.[/QUOTE]

Dziękuję bardzo dziewczyny,zaraz wpiszę was w rozliczenia i powysyłam pw :)

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='giselle4']poszlo
jak bedę mniejszym dziadem cos podesle:)
nie zapomne o boksiu[/QUOTE]

Teraz wiem,że to od ciebie już przelewik doszedł,ale następnym razem napisz nie tylko,że dla Zefirka,ale i swój nick.Jak by było więcej przelewów,to bym musiała dochodzenie wszcząć :D

[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]Październik wpłaty:[/COLOR]

[COLOR=black][SIZE=2]ania z poznania+50zł stałej
Kapsel[COLOR=red]+50zł stałej[/COLOR]
Za transport i od Hani z Poznania[COLOR=red]+140zł jednorazowo[/COLOR]
Maruda666+30zł stałej
What May NN[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=red]+20zł stałej +30zł jednorazowej[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] Onga-40zł stałej+60zł jednorazowej
olly[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=red]+20zł stałej[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] sabinka40+20zł stałej
tatankas-już się zawiadomiłam i jest [COLOR=red]+20zł stałej[/COLOR]
Kora78[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=red]+10zł stałej i 10zł jednorazowej[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] wykrywka+20zł stałej
Jagoda1[COLOR=red]+30zł stałej[/COLOR]
Nombre-wysłane pw
Yana[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=red]+30zł stałej[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] Cheese[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=red]+30zł stałej[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] sylwiaso+20zł jednorazowo
giselle4[COLOR=red]+20zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]

Posted

Napisałam tylko, że mam nadzieję. Nie wiem kto Zefirka przewiezie, kto podpisze umowę, kto będzie kierował akcją. Uczestnicząc w tym watku widząc takie zaangażownie wielu ludzi, emocjonalne , czasowe i fiansowe, mam nadzieję że uda się dotrzeć do "mety". Falstart chyba nie wchodzi w grę.

Posted

[quote name='olly']Joaa, jednak odpaliłam kompa ;)
Zrfirka mogę zabrać z Mogilna (z Dopiewa to około 100km) w poniedziałek około 9-10, zabiorę go do Bydgoszczy, gdzie przenocuje, a we wtorek z rana zawiozę go do Ciechocinka.
Mój telefon 794505400, jakby taka pomoc odpowiadała..[/QUOTE]

[quote name='conceited']a kto go przewiezie w ten poniedzialek?[/QUOTE]

[B]No olly proponowała go zabrać z Mogilna,więc szukamy kogoś z Dopniewa,kto mógłby go do Mogilna dowieźć,albo za darmo,albo za zwrot kosztów paliwa!!![/B]

[quote name='Cheese']Napisałam tylko, że mam nadzieję. Nie wiem kto Zefirka przewiezie, kto podpisze umowę, kto będzie kierował akcją. Uczestnicząc w tym watku widząc takie zaangażownie wielu ludzi, emocjonalne , czasowe i fiansowe, mam nadzieję że uda się dotrzeć do "mety". Falstart chyba nie wchodzi w grę.[/QUOTE]

Wszyscy mamy nadzieję,że jakoś uda się zorganizować wszystko.Oj żebym mieszkała bliżej.Ale wierzę,że ktoś pomoże,ja Kinga wyciągałam na siebie i transport prawie 400km też załatwiłam dla niego,więc i w Dopniewie może znajdzie się dobra duszyczka,która pomoże Zefirkowi dojechać do lepszego życia.Jak już go olly przejmie,to się nie będę więcej martwiła :)

Posted

Dostaje privy zachęcające mnie do niewycofywania się z wątku Zefirka, za co bardzo dziękuję.

Chciałam więc jeszcze raz przypomnieć, że znalazłam transport za 220zł (znalazł się sponsor na transport ! dziękuję :) ) i [B]Zefir mógłby [/B][B]jechać bezposrednio[/B], od razu z Dopiewa do Furciaczka. Uważam, że mimo iz darmowy, to transport łączony i noclegi w Bydgoszczy to kolejny stres dla psa. Niestety, ten transport byłby dopiero w weekend, ale widzę, że i tak Fur ma teraz problem z miejscem, a po drugie
można by podleczyć psa przed drogą.

Oczywiście zrobicie jak uważacie, ale moim zdaniem to najlepsza opcja dla psa.
Czy ktoś skontaktował się z Fur na priv i przejął temat?

Posted

[quote name='conceited']Dostaje privy zachęcające mnie do niewycofywania się z wątku Zefirka, za co bardzo dziękuję.

Chciałam więc jeszcze raz przypomnieć, że znalazłam transport za 220zł (znalazł się sponsor na transport ! dziękuję :) ) i [B]Zefir mógłby [/B][B]jechać bezposrednio[/B], od razu z Dopiewa do Furciaczka. Uważam, że mimo iz darmowy, to transport łączony i noclegi w Bydgoszczy to kolejny stres dla psa. Niestety, ten transport byłby dopiero w weekend, ale widzę, że i tak Fur ma teraz problem z miejscem, a po drugie
można by podleczyć psa przed drogą.

Oczywiście zrobicie jak uważacie, ale moim zdaniem to najlepsza opcja dla psa.
Czy ktoś skontaktował się z Fur na priv i przejął temat?[/QUOTE]

p.s. no i deklaracje jeszcze nie dozbierane więc może jednak poczekamy...

Posted

Tylko , jesli pies jest w boksach zewnętrznych to przy swoim stanie zdrowia i takiej pogodzie może nie "poczekać tego tygodnia".
To jest bokser - bez podszerstka i na dodatek z tego co czytam i widze na zdjęciach - bez jakiej kolwiek osłony tkanki tłuszczowej.....Myśle, że jednak należy szukać mozliwość przewozu Zefira zaraz po zakończeniu kwarantanny . Mniejszym złęm jest transport łaczony z noclegiem w Bydgoszczy niż pozostawienie psa w takich warunkach i przy takim a nie innym jego stanie i pogodzie jeszcze przez tydzień.

TATANKAS - prześlij mi prosze na pw adres pod który mogę przesłac paczkę z tymi kubkami.
[SIZE=1]Mam nadzieję, że znajdą się chetni na nie - bądź co bądź idzie zima i przyjemnie napić sie czegoś ciepłego z kubka w czasie podróży [/SIZE]

Posted

[quote name='Faro']Tylko , jesli pies jest w boksach zewnętrznych to przy swoim stanie zdrowia i takiej pogodzie może nie "poczekać tego tygodnia".
To jest bokser - bez podszerstka i na dodatek z tego co czytam i widze na zdjęciach - bez jakiej kolwiek osłony tkanki tłuszczowej.....Myśle, że jednak należy szukać mozliwość przewozu Zefira zaraz po zakończeniu kwarantanny . Mniejszym złęm jest transport łaczony z noclegiem w Bydgoszczy niż pozostawienie psa w takich warunkach i przy takim a nie innym jego stanie i pogodzie jeszcze przez tydzień.

TATANKAS - prześlij mi prosze na pw adres pod który mogę przesłac paczkę z tymi kubkami.
[SIZE=1]Mam nadzieję, że znajdą się chetni na nie - bądź co bądź idzie zima i przyjemnie napić sie czegoś ciepłego z kubka w czasie podróży [/SIZE][/QUOTE]

wprawdzie nie powinnam się odzywać bo jakimkolwiek groszem wspomogę dopiero z bazarku , ale to co pisze FARO to jedyna słuszna propozycja i podkreślam w przypadku boksera a na dodatek CHOREGO jest ona nie do odrzucenia

Bokser , na dodatek chory , powinien być leczony w CIEPLE i takie szanse daje nam DT do czasu przejęcia przez Furciaczek.

Nie wiem dlaczego Conceited zawzięłaś się tak aby go nie wydać do DT ...ale pomyśl co dla zdrowia psa jest lepsze .
Nie jeden pies z problemami jechał już na DT czy do hoteliku z ,,śródlądowaniami ,, w różnych miejscach i ani ich psychika ani zdrowie na tym nie ucierpiało . Poza tym nie jest to jakiś tam DT a DT znający boksery ....

Posted

zgadzam sie, jak najszybciej d dt domowego, zanim pojedzie dalej. stres nie stres, ale warunki fizyczne milion razy lepsze. bo porzadna opieka, jak zakladam, cieplo, jedzenie, milosc, spacery.
no i kasa sie tez liczy. z nieba nie sypie się sama. ja zawsze jestem za minmalizacja kosztow, jesli jest mozliwosc. tyle bid w potrzebie.

Posted

Nie jestem zwolenniczką lokowania Zefira "bądź gdzie" na DT , bo wiadomo, ze to pies z "etykietką" , wymagający szczególnego podejścia i przygotowania do adopcji , ale akurat Michał - choć Go nie znam osobiście a tylko z Jego działań na rzecz bokserów, w mojej ocenie może wspomóc Zefira ofiarując mu DT (Sama miałam do czynienia z trudnymi bokserami , nawet takim, którego trzeba było premedykować by mógł sie do niego zblizyc lekarz i wiem jedno - miłość, konsekwencja, stanowczość i cierpliwość działaja cuda nawet w odniesieniu do takich agresorów). Wg mnie Zefir to po prostu pies , którego trzeba postępując cierpliwie i stopniowo, ale konsekwentnie uczyć, że człowiek nie stanowi zagrożenia.

Posted

[quote name='Alicja'].

Nie wiem dlaczego Conceited zawzięłaś się tak aby go nie wydać do DT .......[/QUOTE]

Ja się nie zawzięłam, tylko ja (wraz ze sponsorem ;) ) oferuję darmowy transport bezpośrednio do hotelu.
Nie chcecie korzystać, to nie.

Posted

[quote name='Alicja'][I]Nie jeden pies z problemami jechał już na DT czy do hoteliku z ,,śródlądowaniami ,, w różnych miejscach i ani ich psychika ani zdrowie na tym nie ucierpiało . Poza tym nie jest to jakiś tam DT a DT znający boksery[/I]

W myśl tej wypowiedzi zabieranie psa na tydzień też nie powinno nikomu przeszkadzać, skoro psychika psa nie ucierpi od ciągłych zmian.
Pies się przyzwyczai do przebywania w domu, a potem pojedzie do hotelowego (wspaniałego, ale jednak) boksu.

Po prostu mam odmienne zdanie i mam do tego prawo.

Posted

[quote name='conceited']Ja się nie zawzięłam, tylko ja (wraz ze sponsorem ;) ) oferuję darmowy transport bezpośrednio do hotelu.
Nie chcecie korzystać, to nie.[/QUOTE]

Kochana - to nie chodzi o to , czy chcą czy nie chcą skorzystać (bo z pewnością chciałby każdy i to z wielka wdzięcznością) tylko o to, ze to byłoby za tydzień i przez ten tydzień psiak musiałby być nadal w zewnętrznym boksie (chyba , ze ja coś żle zrozumiałam z wpisów tu ) Gdyby było lato, ciepło... ale jest coraz zimnej (w Zakopanym wczoraj spadł śnieg - brrrr), wilgoć .....
Dlatego myślę, ze trzeba szukać mozliwośći przewiezienia go na citto.

Posted

[quote name='conceited'][quote name='Alicja'][I]Nie jeden pies z problemami jechał już na DT czy do hoteliku z ,,śródlądowaniami ,, w różnych miejscach i ani ich psychika ani zdrowie na tym nie ucierpiało . Poza tym nie jest to jakiś tam DT a DT znający boksery[/I]

W myśl tej wypowiedzi zabieranie psa na tydzień też nie powinno nikomu przeszkadzać, skoro psychika psa nie ucierpi od ciągłych zmian.
Pies się przyzwyczai do przebywania w domu, a potem pojedzie do hotelowego (wspaniałego, ale jednak) boksu.

Po prostu mam odmienne zdanie i mam do tego prawo.[/QUOTE]

Przecież mowa jest o noclegu u Michała. (w tym przypadku uważam , ze trzeba wybierać mniejsze zło)
Jeśli zaś miałaś na mysli ten "tydzień próby" to tu sie z Tobą całkowicie zgadzam, ale mój tok myślenia jest inny - ZEFIR MUSI BYĆ PRZYGOTOWANY DO ADOPCJI , by nie powtórzyła sie sytuacja powrotu po najmnejszym incydencie , nie mozna go wyadoptowywać na zasadzie "zobaczymy co będzie"!
Musi być przygotowany i musi trafic do odpowiedniego domu .

Posted

[quote name='Faro'][quote name='conceited']

\ZEFIR MUSI BYĆ PRZYGOTOWANY DO ADOPCJI , by nie powtórzyła sie sytuacja powrotu po najmnejszym incydencie , nie mozna go wyadoptywać na zasadzie "zobaczymy co będzie"!
Musi być przygotowany i musi trafic do odpowiedniego domu .[/QUOTE]

Absolutnie się z tym zgadzam.

Posted

[quote name='tatankas']Faro-adresik wysłany.

[B]Też jestem za tym,żeby Zefirka zabrać jak najszybciej do ciepełka,nie ważne gdzie te ciepełko będzie :)[/QUOTE]
[/B]
Ojjj - nie tak do końca ! W przypadku Zefirka BARDZO WAŻNE jest -"gdzie jest to ciepełko", bo to psiak z"etykietką". Ale osobiście uważam , że akurat u Michała jest to "dobre miejsce" , bo to sprawodzony bokserzy DT. Tylko jak go tam "dostarczyć" na cito???

pw doszło - kubki wyślę jutro.