Jump to content
Dogomania

Amstaffka Inga- super babunia z opolskiego schroniska szuka nowego domu!

Recommended Posts

Posted

Przychodzę z dobrymi wieściami. Możliwe, że w przeciągu jakiegoś czasu (trudno mi jest dokładnie określić ile to potrwa) będę mogła wziąć Inguś na tymczas i jeśli wszystko będzie dobrze to zostanie u nas na stałe, a dołożę wszelkich starać, żeby było dobrze (jednak nie mogę jeszcze obiecać, że na 100% będę mogła wziąć Ją na DT)! Gdyby ode mnie zależała decyzja to byłabym w stanie wziąć Ją już teraz, ale mam 16 lat i mieszkam z rodzicami, więc chyba sami rozumiecie, jednak wszystko wygląda całkiem dobrze. Idea wzięcia Inguś do nas zrodziła się już koło września jednak nic nie chciałam mówić, ponieważ wtedy wyglądało to nie za ciekawie, jednak teraz zaczyna być coraz lepiej! Trzymajcie kciuki! :)

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AmeliaR napisał(a):
Przychodzę z dobrymi wieściami. Możliwe, że w przeciągu jakiegoś czasu (trudno mi jest dokładnie określić ile to potrwa) będę mogła wziąć Inguś na tymczas i jeśli wszystko będzie dobrze to zostanie u nas na stałe, a dołożę wszelkich starać, żeby było dobrze (jednak nie mogę jeszcze obiecać, że na 100% będę mogła wziąć Ją na DT)! Gdyby ode mnie zależała decyzja to byłabym w stanie wziąć Ją już teraz, ale mam 16 lat i mieszkam z rodzicami, więc chyba sami rozumiecie, jednak wszystko wygląda całkiem dobrze. Idea wzięcia Inguś do nas zrodziła się już koło września jednak nic nie chciałam mówić, ponieważ wtedy wyglądało to nie za ciekawie, jednak teraz zaczyna być coraz lepiej! Trzymajcie kciuki! :)

oby się udało i niunia już święta w domku spędziła!

Posted

Właśnie tak po ciuchu liczę, że jeśli wszystko pójdzie tak jakbym tego chciała, to święta spędzimy razem z Inguś :) Ale powtarzam, niestety nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć nic na 100%.

• 2 weeks later...
Posted

witam na wątku amelio , czy odwiedzasz opolskie schronisko , przepraszam troche zejde z watku, ale dzis zlapalam na drodze przerazonego wynedznialaego shar pei na drodze , jutro powinien byc w schronisku, nie moglam go wziasc bo mam psa , ale czekajac na przyjazd pana ze schroniska zzylam się z tym pieskiem i ciezko mi bylo go oddac. nie jestem a Opola dlatego jezeli bywasz w schronisku, moglabys zerkną co z nim , jak się czuje. Ja go moze odwiedze w schronisku , ale boje się tez bo już za mna piszczał. Piękny rudy shar pei . Byłaby wdzięczna o info o nim

Posted

Jasne, zobaczę co z Nim, ale niestety dopiero w sobotę, wtedy będę w schronisku. Wiesz pewnie sama jak to jest z czasem w tygodniu, nie jestem w stanie pogodzić niestety szkoły ze schroniskiem, ale oczywiście w weekendy jestem zawsze, więc zobaczę co tam u psiaka, z którym się zżyłaś :)

Posted

Super dziękuję , dzwoniłam do schroniska , jest ponoć przerażony, spędziliśmy razem 2 godziny w aucie , leżał pyszczkiem na moich kolanach..A potem musiałam wepchać go do klatki i zostawić...a on tak patrzył pytająco masakra. Czekam na Twoje wieści o nim w sobotę.

Posted

Mogę powiedzieć już oficjalnie, Inguś za około 3 tygodnie będzie u mnie na tymczasie, ale tylko dlatego, ze nigdy w domu u nas nie było psa, czyli bardziej asekuracyjnie. Oczywiście jeśli będzie wszystko dobrze, to u nas zostanie, a dopilnuję, żeby tak było :)
W takim razie dziękuję wszystkim za śledzenie wątku Inguś, za wielkie serca i jeszcze ogromne podziękowania dla Amazonki71 z ASTowego forum za ogłoszenia, już Jej nie są potrzebne :) Macie wielkie serca, dziękuję!

Posted

Fantastyczne wieści. Po cichutku śledziłam ten watek i dopingowałam Inguni, a tu takie super wieści. Amelia, dopytaj proszę w schronisku, co sie dzieje z ich stroną internetową.

Posted

Mam teraz pewien problem. Muszę wybrać żerełko i nie mam pojęcia jakie. Musi to być ryż z jagnięciną. Którą z tych czterech karm polecilibyście biorąc jako priorytet zdrowie psa? :) Teraz jest na JOSERA Pure Lamb & Rice, ale ma po niej biegunkę i niezbyt przekonuje mnie pozostanie przy tej karmie.
JOSERA Pure Lamb & Rice
PURINA DOG CHOW Adult Lamb & Rice
BOSCH Adult Lamb & Rice
NUTRA NUGGETS Lamb Meal & Rice Dog

Posted

Też już tak myślałam, ale rozmawiałam z bardzo obeznaną i kompetentną pracownicą opolskiego schroniska, która poleciła mi właśnie karmę ryż z jagnięciną nieważne jakiej firmy, byleby z wyższej półki czyli nie te w żółtym opakowaniu z reklam :)

Tak się zastanawiam i doszłam do wniosku, że jeśli nie powiecie mi nic złego na temat Boscha, to właśnie taką karmę kupię, ponieważ wydaje mi się, że jest bardzo dużo pozytywnych opinii na temat tej firmy :)

Chociaż teraz poszukam, może znajdę karmę dla seniorów ryż z jagnięciną.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety, jest mi bardzo, bardzo przykro z tego powodu, ale Inguś jest w schronie i raczej nie będzie mogła być z nami. Jest mi bardzo, bardzo przykro, chciałabym, żeby Ingusia mogła być z Nami. Niestety, nie mieszkam sama i nie wszystko zależy ode mnie. Ogólnie u Inguś poza tym jest wszystko dobrze. Poświęcam Jej każdą wolną chwilę, którą tylko mogę.
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, musiałam całą tą sytuację jakoś ogarnąć i spróbować sobie z nią poradzić.

Posted

Niestety tak, trzeba ogłosić Inguś :(
Kocham Ją, ale decyzja nie była moja, nie umiałam nic zrobić, żeby została u nas. Próbowałam. Jest mi strasznie przykro z powodu na Inguś. To jest po prostu moja ukochana sunia, a nie mogę mieć Jej przy sobie :( Chociaż tyle, że Inguś w schronie też czuje się dobrze, zaaklimatyzowała się bardzo szybko.

Posted

agaga21 napisał(a):
amelko, mam wykupiony pakiet ogłoszeń na bazarku. podeślij tekst+5 dobrych zdjęć ingusi i napisz, że to czwarty pakiet w moim imieniu :)
tu bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221678-*Tanio-solidnie-szybko!-OGŁOSZENIA-DLA-ZWIERZA-Lenka-z-BDT-Ulv-do-7.02.-godz.-20*?p=18507975#post18507975

kliknij w ten link co podałam i tam wklej zdjęcia i tekst do ogłoszeń i napisz, że to ode mnie pies do ogłoszenia. wykupiłam tam 6 pakietów, na razie wykorzystałam 4, więc inga może być piąta.

Posted

Jak zrobię Inguś jakieś nowe, ciekawe zdjęcia to je tutaj wrzucę :) Mam tam jakieś nowe fotki, ale jest ich tutaj i tak dużo, a nie ma sensu wrzucać czegoś mało ciekawego. Ja jestem jakoś niezbyt utalentowaną fotografką, a mój aparat został zjedzony przez Inguś kilka miesięcy temu, kiedy zostawiłam go w Jej boksie na kilka dni i o nim zapomniałam, więc został mi tylko telefon :D

• 3 weeks later...