AmeliaR Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Przychodzę z dobrymi wieściami. Możliwe, że w przeciągu jakiegoś czasu (trudno mi jest dokładnie określić ile to potrwa) będę mogła wziąć Inguś na tymczas i jeśli wszystko będzie dobrze to zostanie u nas na stałe, a dołożę wszelkich starać, żeby było dobrze (jednak nie mogę jeszcze obiecać, że na 100% będę mogła wziąć Ją na DT)! Gdyby ode mnie zależała decyzja to byłabym w stanie wziąć Ją już teraz, ale mam 16 lat i mieszkam z rodzicami, więc chyba sami rozumiecie, jednak wszystko wygląda całkiem dobrze. Idea wzięcia Inguś do nas zrodziła się już koło września jednak nic nie chciałam mówić, ponieważ wtedy wyglądało to nie za ciekawie, jednak teraz zaczyna być coraz lepiej! Trzymajcie kciuki! :) Quote
agaga21 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 AmeliaR napisał(a):Przychodzę z dobrymi wieściami. Możliwe, że w przeciągu jakiegoś czasu (trudno mi jest dokładnie określić ile to potrwa) będę mogła wziąć Inguś na tymczas i jeśli wszystko będzie dobrze to zostanie u nas na stałe, a dołożę wszelkich starać, żeby było dobrze (jednak nie mogę jeszcze obiecać, że na 100% będę mogła wziąć Ją na DT)! Gdyby ode mnie zależała decyzja to byłabym w stanie wziąć Ją już teraz, ale mam 16 lat i mieszkam z rodzicami, więc chyba sami rozumiecie, jednak wszystko wygląda całkiem dobrze. Idea wzięcia Inguś do nas zrodziła się już koło września jednak nic nie chciałam mówić, ponieważ wtedy wyglądało to nie za ciekawie, jednak teraz zaczyna być coraz lepiej! Trzymajcie kciuki! :) oby się udało i niunia już święta w domku spędziła! Quote
AmeliaR Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Właśnie tak po ciuchu liczę, że jeśli wszystko pójdzie tak jakbym tego chciała, to święta spędzimy razem z Inguś :) Ale powtarzam, niestety nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć nic na 100%. Quote
anna10025 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 witam na wątku amelio , czy odwiedzasz opolskie schronisko , przepraszam troche zejde z watku, ale dzis zlapalam na drodze przerazonego wynedznialaego shar pei na drodze , jutro powinien byc w schronisku, nie moglam go wziasc bo mam psa , ale czekajac na przyjazd pana ze schroniska zzylam się z tym pieskiem i ciezko mi bylo go oddac. nie jestem a Opola dlatego jezeli bywasz w schronisku, moglabys zerkną co z nim , jak się czuje. Ja go moze odwiedze w schronisku , ale boje się tez bo już za mna piszczał. Piękny rudy shar pei . Byłaby wdzięczna o info o nim Quote
AmeliaR Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Jasne, zobaczę co z Nim, ale niestety dopiero w sobotę, wtedy będę w schronisku. Wiesz pewnie sama jak to jest z czasem w tygodniu, nie jestem w stanie pogodzić niestety szkoły ze schroniskiem, ale oczywiście w weekendy jestem zawsze, więc zobaczę co tam u psiaka, z którym się zżyłaś :) Quote
anna10025 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Super dziękuję , dzwoniłam do schroniska , jest ponoć przerażony, spędziliśmy razem 2 godziny w aucie , leżał pyszczkiem na moich kolanach..A potem musiałam wepchać go do klatki i zostawić...a on tak patrzył pytająco masakra. Czekam na Twoje wieści o nim w sobotę. Quote
anna10025 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Amelio, już nie sprawdzaj, właściciele odebrali go ze schronu, zgubił się:lol: Quote
AmeliaR Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 O, to świetna wiadomość, cieszę się! :) Quote
AmeliaR Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Mogę powiedzieć już oficjalnie, Inguś za około 3 tygodnie będzie u mnie na tymczasie, ale tylko dlatego, ze nigdy w domu u nas nie było psa, czyli bardziej asekuracyjnie. Oczywiście jeśli będzie wszystko dobrze, to u nas zostanie, a dopilnuję, żeby tak było :) W takim razie dziękuję wszystkim za śledzenie wątku Inguś, za wielkie serca i jeszcze ogromne podziękowania dla Amazonki71 z ASTowego forum za ogłoszenia, już Jej nie są potrzebne :) Macie wielkie serca, dziękuję! Quote
kado Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Fantastyczne wieści. Po cichutku śledziłam ten watek i dopingowałam Inguni, a tu takie super wieści. Amelia, dopytaj proszę w schronisku, co sie dzieje z ich stroną internetową. Quote
AmeliaR Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Strona już od dłuższego czasu nie działa, ale dlaczego? Nie mam pojęcia, ale dopytam kiedy ma ruszyć i napiszę :) Quote
AmeliaR Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Mam teraz pewien problem. Muszę wybrać żerełko i nie mam pojęcia jakie. Musi to być ryż z jagnięciną. Którą z tych czterech karm polecilibyście biorąc jako priorytet zdrowie psa? :) Teraz jest na JOSERA Pure Lamb & Rice, ale ma po niej biegunkę i niezbyt przekonuje mnie pozostanie przy tej karmie. JOSERA Pure Lamb & Rice PURINA DOG CHOW Adult Lamb & Rice BOSCH Adult Lamb & Rice NUTRA NUGGETS Lamb Meal & Rice Dog Quote
AmeliaR Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Też już tak myślałam, ale rozmawiałam z bardzo obeznaną i kompetentną pracownicą opolskiego schroniska, która poleciła mi właśnie karmę ryż z jagnięciną nieważne jakiej firmy, byleby z wyższej półki czyli nie te w żółtym opakowaniu z reklam :) Tak się zastanawiam i doszłam do wniosku, że jeśli nie powiecie mi nic złego na temat Boscha, to właśnie taką karmę kupię, ponieważ wydaje mi się, że jest bardzo dużo pozytywnych opinii na temat tej firmy :) Chociaż teraz poszukam, może znajdę karmę dla seniorów ryż z jagnięciną. Quote
AmeliaR Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Niestety, jest mi bardzo, bardzo przykro z tego powodu, ale Inguś jest w schronie i raczej nie będzie mogła być z nami. Jest mi bardzo, bardzo przykro, chciałabym, żeby Ingusia mogła być z Nami. Niestety, nie mieszkam sama i nie wszystko zależy ode mnie. Ogólnie u Inguś poza tym jest wszystko dobrze. Poświęcam Jej każdą wolną chwilę, którą tylko mogę. Przepraszam, że tak długo nie pisałam, musiałam całą tą sytuację jakoś ogarnąć i spróbować sobie z nią poradzić. Quote
AmeliaR Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Niestety tak, trzeba ogłosić Inguś :( Kocham Ją, ale decyzja nie była moja, nie umiałam nic zrobić, żeby została u nas. Próbowałam. Jest mi strasznie przykro z powodu na Inguś. To jest po prostu moja ukochana sunia, a nie mogę mieć Jej przy sobie :( Chociaż tyle, że Inguś w schronie też czuje się dobrze, zaaklimatyzowała się bardzo szybko. Quote
yoshi22 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Mi też jest bardzo przykro...Ale rozumiem, że nie wszystko od nas samych zależy, doskonale znam to uczucie. Jedyne co mogę to trzymać kciuki za Inguś!!! Quote
agaga21 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 amelko, mam wykupiony pakiet ogłoszeń na bazarku. podeślij tekst+5 dobrych zdjęć ingusi i napisz, że to czwarty pakiet w moim imieniu :) tu bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221678-*Tanio-solidnie-szybko!-OGŁOSZENIA-DLA-ZWIERZA-Lenka-z-BDT-Ulv-do-7.02.-godz.-20*?p=18507975#post18507975 Quote
AmeliaR Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 A gdzie mam podesłać zdjęcia i tekst? Przepraszam, chyba nie do końca zrozumiałam :) Oczywiście bardzo, bardzo dziękuję za ogłoszenia dla Inguś. Quote
agaga21 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 agaga21 napisał(a):amelko, mam wykupiony pakiet ogłoszeń na bazarku. podeślij tekst+5 dobrych zdjęć ingusi i napisz, że to czwarty pakiet w moim imieniu :) tu bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221678-*Tanio-solidnie-szybko!-OGŁOSZENIA-DLA-ZWIERZA-Lenka-z-BDT-Ulv-do-7.02.-godz.-20*?p=18507975#post18507975 kliknij w ten link co podałam i tam wklej zdjęcia i tekst do ogłoszeń i napisz, że to ode mnie pies do ogłoszenia. wykupiłam tam 6 pakietów, na razie wykorzystałam 4, więc inga może być piąta. Quote
AmeliaR Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 A, to dziękuję bardzo! Już zrobione! :) Quote
AmeliaR Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Jak zrobię Inguś jakieś nowe, ciekawe zdjęcia to je tutaj wrzucę :) Mam tam jakieś nowe fotki, ale jest ich tutaj i tak dużo, a nie ma sensu wrzucać czegoś mało ciekawego. Ja jestem jakoś niezbyt utalentowaną fotografką, a mój aparat został zjedzony przez Inguś kilka miesięcy temu, kiedy zostawiłam go w Jej boksie na kilka dni i o nim zapomniałam, więc został mi tylko telefon :D Quote
AmeliaR Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Przypominam kochaną Inguś :) Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts