Jump to content
Dogomania

Amstaffka Inga- super babunia z opolskiego schroniska szuka nowego domu!

Recommended Posts

Posted

[video=youtube;A-OARcuNJQ0]http://www.youtube.com/watch?v=A-OARcuNJQ0[/video]

Pozostałe 4 filmiki na poprzedniej stronie, ponieważ Dogomania ma wymóg wstawiania jednego filmiku w jednym poście.

• 1 month later...
  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Inguś miała powtórzone badania, antybiotyki pomogły na Jej trzustę i wróciła ona do normy. Nadal ma podwyższone enzymy wątrobowe, dostaje teraz od holenderskiej fundacji karmę Royal Canin Hepatic, a ja kupuję Jej Essentiale Forte. Za jakiś miesiąc, półtorej chciałabym powtórzyć badania krwi i zobaczymy co będziemy robić dalej. Humorek oczywiście taki jak zawsze, wulkan energii, zadowolona, kochana :)

Pokazuję, przy okazji, nowe zdjęcia Inguś, Słoneczka kochanego z łąk przy schronisku i znad Odry. Mam tych zdjęć pełno, ale nie będę wrzucała tutaj wszystkich, wybrałam kilka :)

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

[FONT=Lucida Grande]Filmiki z sobotniego wypadu nad wodę. Miało być pływanie, ale "nasze" jezioro zostało opanowane przez ludzi z grillami i małymi, agresywnymi, rzucającymi się do Ingi psami... Nie pozostało nam nic innego jak ewakuować się do pobliskiego lasu i oto efekt:
[/FONT]

[video=youtube;lgdhtj4cIHs]http://www.youtube.com/watch?v=lgdhtj4cIHs&feature=plcp[/video][FONT=Lucida Grande]
[/FONT]
[FONT=Lucida Grande]

[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj dopiero dokładniej przyjrzałam się Indze i przeżyłam szok ona na coś choruje prawda ? Bo normalnie sama skóra i kości na kręgosłupie można było liczyć kręgi strasznie schudła :(

Posted (edited)

Tak, Inga ma problemy z wątrobą, którą leczymy. Kręgosłup wystawał Jej zawsze, ale fakt- jest chuda. Jednak jest bardzo energiczna, to taka moja kochana wariatka :)

Edit.
Chyba muszę coś sprostować, żeby zaraz jakieś głupoty nie wyszły. Te zdjęcia i filmiki wyżej są aktualne, także to nie jest tak, że Inga wygląda okropnie. Z przodu, pysio, klatka piersiowa, kark, ramiona, wszystko jest ok, mięśnie zostały (wiadomo nie są takie jak u młodziutkiego ASTa, ale to normalne, swoje lata już Iśka ma) tylko na brzuchu i tyłku (? no dobra, nie znam się, nie wiem jak nazwać tę tylną część kręgosłupa u psa :D) jest chudziutka, a kręgosłup wystawał Jej nawet rok temu, a miała wtedy nadwagę.
Na potwierdzenie filmik:
[video=youtube;2UZ75xEBgzY]http://www.youtube.com/watch?v=2UZ75xEBgzY&feature=youtu.be[/video]

Edited by AmeliaR
  • 4 weeks later...
Posted

Powiem tak- koty absolutnie nie, bo Inga ma mord w oczach. Do psów średnio. Na spacerach nie rzuca się na psy, ale do mieszkania z psami się nie nadaje. Był przypadek w schronie, że ścięła się z inną Amstaffką i obie chciały się wzajemnie pozabijać. Inga jest bardzo zaborcza i zazdrosna w stosunku do innych psów (suk też), także nie nadaje się do mieszkania z nimi.

To jest kochana suńka dla ludzi, ale tylko i wyłącznie dla ludzi. Najlepiej doświadczonych, którzy mięli już z rasą styczność, bo to dominantka. Przekochana, ale dominantka, która nie toleruje innych zwierząt.

• 5 months later...