Jump to content
Dogomania

Amstaffka Inga- super babunia z opolskiego schroniska szuka nowego domu!

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, ode mnie. Zobaczyłam tą obrożę i od razu wiedziałam, że idealnie pasuje do Inguś, więc wyciągnęłam tych kilka złotych i kupiłam :) Okazało się, że to był bardzo dobry zakup. Nie dość, że Inguś w niej do pyska to jeszcze jest wytrzymała i chyba całkiem wygodna :)

Posted

Po pierwsze proszę nie zwracać uwagi na mój głos, złapałam się na tym, że mówię do psów jak lekko nienormalna, a poza tym mówię bardzo dużo :evil_lol: A po drugie? Bardzo kiepski ze mnie kamerzysta... Większość filmiku to nagrywanie ziemi i wszystkiego innego poza psem mimo wielkich chęci, ale jednak coś tam jest :) Ach i to jest nagrywane iPhone'em, więc jakość nie powala i ten obraz ma takie dziwne proporcje.

[video=youtube;IwjQmjL517w]http://www.youtube.com/watch?v=IwjQmjL517w&feature=youtu.be[/video]
[video=youtube;xH09Pt7pBDI]http://www.youtube.com/watch?v=xH09Pt7pBDI&feature=youtu.be[/video]
[video=youtube;H-EntyjvR_k]http://www.youtube.com/watch?v=H-EntyjvR_k&feature=youtu.be[/video]

Ten ostatni filmik to była próba wyładowania energii Inguś, zamęczenie Jej jest teraz niemożliwe, przyszła wiosna, a razem z Nią podwójne ADHD wstąpiło w psiaki :)

• 2 weeks later...
Posted

Och, jak ja groźnie wyglądam! :D

W końcu wiosna i oto taki mam nastrój!

A na ostatnim zdjęciu inna obroża, ponieważ za szybko pochwaliłam tamtą... Rozleciała się, więc kupiłam nową, podobną. Chociaż stwierdzam, że w czerwonym Inguś ładniej :)

Posted

przecudne pyszczydło ..od pewnego czasu kocham amstaffy ......po smutnej historii psa ,którego chciałam bardzo uratować ...........był młodym pręguskiem ...:-(.nie umiem o nim zapomnieć....
Sama by ją wzięłła, ale mam 3 psy ..:roll:

Posted

Inguś jest już ogłaszana, dziewczyny z ASTowego forum się tym zajęły :) Tak, to bardzo, bardzo kochana sunia, podbiła całe moje serce i bardzo się związałyśmy.

Posted

Hmm... To bardzo ciężkie pytanie. Inguś poza swoim domkiem nie brakuje niczego. Staramy się o Nią dbać jak najlepiej, spędzam z Nią jak najwięcej czasu potrafię (z resztą nie tylko ja). Bardzo Ją pokochałam :)

Posted

Wcześniej wyczytałam,że chciałaś zabrać ją do siebie w ramach DT. Czy nadal o tym myślisz, czy to już w ogóle nie wchodzi w grę? Zdążyłam zauważyć, ze bardzo często spędzasz z nią czas. Często widzę cię z nią na spacerku, z resztą wczoraj minęłyśmy się przy schronisku, jak wychodziłaś z Koką(chyba), a ja wracałam z innym psiakiem :)

Posted

To już niestety nie wchodzi w grę. Mam 17 lat, mieszkam z rodzicami. Gdyby to tylko zależało ode mnie to byłoby inaczej, ale daję Jej tyle siebie ile potrafię :(

Posted

Wiecie co dziewczyny, Inguś jednak przyda się pomoc :) Kopiuję z ASTowego forum. Jeśli same nie dacie rady pomóc, to jeśli mogłabym prosić- prześlijcie dalej.

"aliasbravo" napisał(a):
Isia wesoła dziweczynka jest i rozbawiona słoneczkiem i wiosenką, lecz jak widać znów nam chudnie bidulka :( , trzeba koniecznie zrobić jej szczególowe badania na wątrobę i inne, aby nie dopuścić do stanu w jakim była jesienią i zimą, prosimy o wsparcie finansowe miłośinków tej rasy dla Ingi i wpłatę choćby przysłowiowej złotóweczki na konto Fundacji Fioletowy Pies (krucho z naszymi funduszami ostatnio stąd prośba do WAS)

FUNDACJA FIOLETOWY PIES
Bytnara Rudego 21b lok. 901
45-265 Opole
LUKAS BANK 96 1940 1076 3046 8481 0000 0000
z dopiskiem; dla Ingi
z góry dziekujemy......

"Amelka" napisał(a):
Tak i jeszcze chciałam powiedzieć, że aktualnie ja kupuję Inguś karmę (Brit Care Senior Lamb & Rice), ponieważ na schroniskowej nie czuła się najlepiej, miała ciągłe biegunki itp., więc jest to już koszt 150 zł za 13 kilo. Gdyby nie daj Boże wyszło coś w badaniach to dojdzie dodatkowy koszt i naprawdę bardzo przydałaby się Wasza pomoc.
Z góry, w imieniu swoim i Inguś dziękuję za pomoc :)

Posted (edited)

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Zobaczymy co pokażą badania i będziemy wtedy się zastanawiać co dalej trzeba robić, ale wtedy pewnie wejdzie w grę jakaś specjalistyczna karma.

O, a tak przy okazji to takiego "kija" upolowała dzisiaj Inguś i chciała go zabrać ze sobą do boksu, ale jednak jego rozmiary i waga przewyższyły Jej możliwości :lol:

Edited by AmeliaR