AmeliaR Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 (edited) Inga to 11 letnia sunia Amstaffa. Jej dotychczasowy opiekun wylądował w więzieniu, a Inga wraz z córką - Sonią trafiły do schroniska. Inga mimo swojego wieku jest pogodnym, energicznym psiakiem, wielkim żarłokiem o niesamowitym, rozczulającym uśmiechu. Nauczona podstawowych komend, ładnie na nie reaguje, jest bardzo karna i świetnie chodzi na smyczy. W stosunku do ludzi jest łagodna i przekochana, ale to też dominantka. Typowo domowa, nauczona porządku, ciepłolubna. Z kotami Inguś nie dogaduje się w ogóle, z psami bywa bardzo różnie, na spacerach mija je obojętnie, ale wiemy, że nie nadaje się do mieszkania z psami, ponieważ jest w stosunku do nich bardzo zaborcza. Potrzebuje odpowiedzialnego i konsekwentnego opiekuna, który miał już styczność z rasą. Poszukujemy domu stałego lub tymczasowego. Inguś bardzo czeka na kochającego człowieka. Czy znajdzie się dla niej miejsce w nowym domu i ludzkim sercu?? Kontakt w sprawie adopcji Ingi pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt 77 454 59 02, moim 698954545 lub Pani Beaty 691 485 308. Edited September 18, 2012 by AmeliaR Quote
agaga21 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 coraz więcej starszych psiaków ląduje w schronach... :( :( co się dzieje z tymi ludźmi? jak można być tak bezdusznym i wywalić staruszka? :( nikt z rodziny oczywiście się nie zajmie bo po co sobie brać "problem" na głowę... Quote
kado Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 W opolskim schronisku jest cała masa pięknych psów, lecz niestety....strona internetowa schroniska nie działa od kilku ładnych dni i to nie pierwszy raz!!!! Kiedyś na moją prośbę robienia ogłoszeń usłyszałam, że taka pomoc nie jest im potrzebna...Więc jak, pytam jak pomóc? Quote
AmeliaR Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 A tutaj kolejne zdjęcia Inguś :) Inguś w swojej całej, pięknej okazałości :) No ciotka, dawaj już to ciastko, przecież tak ładnie się patrzę! O, a co tam masz ciekawego? A tutaj tak się cieszę, że aż mi uszy uciekły do tyłu! Mmm, dobre, daj jeszcze! Taaak się strasznie cieszę! A tutaj mój pysio z profilu :) Quote
AmeliaR Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 No chodź tu bliżej ciotka! Hmm... ciekawe. Nie idź, no zostań, proszę! I tutaj mięknie mi serce, tak wygląda Inguś kiedy wychodzi się z Jej boksu. Quote
AmeliaR Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 A to z dzisiejszego spaceru, większość rozmazana, ale jaka zabawa dzisiaj była, Inguś to nie taka typowa babcia! :) Quote
AmeliaR Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Isia dostała dzisiaj zabawkę, ale chyba przy kupnie zapomniałam, że to Amstaff, a nie York. Gwoli ścisłości to była piłka na sznurku i wytrzymała 10 sekund :) A tutaj Inguś idzie zadowolona po zakończonym działaniu z nową zabawką. Coś, co kiedyś przypominało zabawkę i (nie)przeżyło spotkania z Isią. Isia czeka na smakołyk. I bardzo ładnie chodzi bez smyczy, pilnuje się, nie wyprzedza, a oto dowód :) Quote
AmeliaR Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Inguś biegnie. Nie puszczę, dawaj! Jestem Amstaffką, co Ty sobie myślisz?! :) Jestem zadowolona i zaciekawiona! Quote
AmeliaR Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Inguś bardzo dobrze się trzyma, ale jest to sunia, która potrzebuje swojego człowieka, nie takiego na godzinkę dwa, trzy razy w tygodniu, ale takiego na zawsze. Widać jak świetnie czuje się na spacerach i w kontaktach z ludźmi. Szarpanko :) Tak, wiem, że jestem piękna, ale i tak nie puszczę! Odepną mi smycz? Hmm... ciekawe :) Quote
Estel Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 na astach widziałam że ma temat, wrzuć ją może na http://psiegranemarzenia.pl ;) Quote
AmeliaR Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 O, super, to dzisiaj Ją tam wrzucę, dziękuję za informację :) Quote
AmeliaR Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Z dzisiejszego spacerku :) Tak, tak, cieszę się i mi dobrze, mimo rażącego słońca! Quote
agaga21 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 szkoda, że takie małe te zdjęcia wrzucasz.nie zawsze jest czas by każde po kolei sobie otwierać. a słoneczko to jest coś co astki baaaardzo lubią :) Quote
AmeliaR Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Będę w takim razie wrzucała większe :) Quote
agaga21 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 AmeliaR napisał(a):Będę w takim razie wrzucała większe :) super :) :) Quote
AmeliaR Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Przeglądałam folder i znalazłam jeszcze dwa takie zdjęcia, jedno z pięknym pyszczkiem, a drugie pokazujące formę Inguś :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Inguś zadowolona :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I Inguś pieszczoch. Jest strasznie spragniona kontaktu z człowiekiem, mimo, że obdarzamy czułością Isię w schronisku, to jednak widać, że bardzo brakuje Jej możliwości przyjścia i poprzytulania się zawsze wtedy, kiedy będzie chciała i tego potrzebowała. Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Ingusia :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Teraz mam sporo zdjęć, nie wiem co wybierać, bo Inguś wszędzie wygląda świetnie :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Mizianko, czyli to, co Inguś bezgranicznie kocha :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 A to jeszcze z ciepłych dni, jednak Inguś dzisiaj zakopała się w koce, podobało Jej się, że była głaskana i spała, zmokła pod koniec spaceru, tuliła się i powtórzę- jest ogólnie bardzo kochana i zorientowana na człowieka! :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
agaga21 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 ale tu pusto :( czy ingusia ma swój wątek na amstaffowym forum? Quote
AmeliaR Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Tak, ma. Niestety ludzie chyba boją się adoptować starsze psiaki, a przecież Ona ma jeszcze kawałek życia przed sobą. Quote
AmeliaR Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 I znów zdjęcia jeszcze z ciepłych dni. U Inguś wszystko ok, ale jednak w tyłeczek robi się zimno. Nadeszły zimniejsze dni i lepiej raczej nie będzie, a w schronie wiadomo, że nie jest tak ciepło jak na kanapie w domu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
AmeliaR Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Inguś trzeba poznać- kradnie serce w moment. Ja jestem w Niej zakochana po uszy i przebywanie z Nią sprawia mi ogromną frajdę oraz wiele radości, Ona zawsze potrafi na swój psi sposób poprawić mi humor. Jest bardzo czuła, uwielbia się bawić i kocha ludzi. Quote
Recommended Posts