Jump to content
Dogomania

Amstaffka Inga- super babunia z opolskiego schroniska szuka nowego domu!

Recommended Posts

Posted (edited)

Inga to 11 letnia sunia Amstaffa. Jej dotychczasowy opiekun wylądował w więzieniu, a Inga wraz z córką - Sonią trafiły do schroniska. Inga mimo swojego wieku jest pogodnym, energicznym psiakiem, wielkim żarłokiem o niesamowitym, rozczulającym uśmiechu. Nauczona podstawowych komend, ładnie na nie reaguje, jest bardzo karna i świetnie chodzi na smyczy. W stosunku do ludzi jest łagodna i przekochana, ale to też dominantka. Typowo domowa, nauczona porządku, ciepłolubna. Z kotami Inguś nie dogaduje się w ogóle, z psami bywa bardzo różnie, na spacerach mija je obojętnie, ale wiemy, że nie nadaje się do mieszkania z psami, ponieważ jest w stosunku do nich bardzo zaborcza. Potrzebuje odpowiedzialnego i konsekwentnego opiekuna, który miał już styczność z rasą. Poszukujemy domu stałego lub tymczasowego. Inguś bardzo czeka na kochającego człowieka. Czy znajdzie się dla niej miejsce w nowym domu i ludzkim sercu??

Kontakt w sprawie adopcji Ingi pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt 77 454 59 02, moim 698954545 lub Pani Beaty 691 485 308.

Edited by AmeliaR
  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

coraz więcej starszych psiaków ląduje w schronach... :( :(
co się dzieje z tymi ludźmi? jak można być tak bezdusznym i wywalić staruszka? :( nikt z rodziny oczywiście się nie zajmie bo po co sobie brać "problem" na głowę...

Posted

W opolskim schronisku jest cała masa pięknych psów, lecz niestety....strona internetowa schroniska nie działa od kilku ładnych dni i to nie pierwszy raz!!!! Kiedyś na moją prośbę robienia ogłoszeń usłyszałam, że taka pomoc nie jest im potrzebna...Więc jak, pytam jak pomóc?

Posted

A tutaj kolejne zdjęcia Inguś :)

Inguś w swojej całej, pięknej okazałości :)

No ciotka, dawaj już to ciastko, przecież tak ładnie się patrzę!

O, a co tam masz ciekawego?

A tutaj tak się cieszę, że aż mi uszy uciekły do tyłu!

Mmm, dobre, daj jeszcze!

Taaak się strasznie cieszę!

A tutaj mój pysio z profilu :)

Posted

Isia dostała dzisiaj zabawkę, ale chyba przy kupnie zapomniałam, że to Amstaff, a nie York. Gwoli ścisłości to była piłka na sznurku i wytrzymała 10 sekund :)

A tutaj Inguś idzie zadowolona po zakończonym działaniu z nową zabawką.

Coś, co kiedyś przypominało zabawkę i (nie)przeżyło spotkania z Isią.

Isia czeka na smakołyk.

I bardzo ładnie chodzi bez smyczy, pilnuje się, nie wyprzedza, a oto dowód :)

Posted

Inguś bardzo dobrze się trzyma, ale jest to sunia, która potrzebuje swojego człowieka, nie takiego na godzinkę dwa, trzy razy w tygodniu, ale takiego na zawsze. Widać jak świetnie czuje się na spacerach i w kontaktach z ludźmi.

Szarpanko :)

Tak, wiem, że jestem piękna, ale i tak nie puszczę!

Odepną mi smycz? Hmm... ciekawe :)

Posted

Inguś zadowolona :)

Uploaded with ImageShack.us

I Inguś pieszczoch. Jest strasznie spragniona kontaktu z człowiekiem, mimo, że obdarzamy czułością Isię w schronisku, to jednak widać, że bardzo brakuje Jej możliwości przyjścia i poprzytulania się zawsze wtedy, kiedy będzie chciała i tego potrzebowała.

Posted

Inguś trzeba poznać- kradnie serce w moment. Ja jestem w Niej zakochana po uszy i przebywanie z Nią sprawia mi ogromną frajdę oraz wiele radości, Ona zawsze potrafi na swój psi sposób poprawić mi humor. Jest bardzo czuła, uwielbia się bawić i kocha ludzi.