Jump to content
Dogomania

Olbrzym FUNIO - czy to niedźwiadek??? Razem z Czarusiem ZNÓW BEZDOMNI! :( POMOCY!!!!

Recommended Posts

Posted

Funio to wielki, piękny, łagodny olbrzym. Funio jest już starszym psem, w azylu przebywa od dość dawna. Ma czarną, długą, wspaniałą sierść – wymaga regularnego szczotkowania i kąpieli. Jest bardzo przyjacielski i potulny – to taki wielki miś. Mieszka w boksie razem z Czarkiem – maluchem, który sięga mu ledwo do brzucha. Mimo różnicy wzrostu stanowią zgrana parę przyjaciół – jeden bez drugiego nie może żyć – wszystko robią razem – jedzą, biegają, kopią dołki. Byłoby optymalnie i cudownie, gdyby znalazł się ktoś kto przygarnie tę wspaniałą parę przyjaciół.
Funio lubi głaskanie, pieszczoty oraz bieganie po azylu. Kto pokocha Funia?
Adres schroniska:
Cichy Kąt, ul.Wiśniowa 35, 42-600 Tarnowskie Góry - Opatowice (naprzeciw zakładów Fazos),
http://www.schronisko.prv.pl/ , tel. 600 634 303

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno ma coś z niufka. Asia_M, czy znasz dobrze tego psa? Czy mogłabyś coś więcej o nim napisać? Jaki ma charakter, jaki jest stosunek do innych psów, kotów, itd. Im więcej informacji, tym lepiej.

Posted

Niestety nie widziałam Funia osobiście. Mieszkam w Częstochowie, Funio jest z Tarnowskich Gór. Ze schroniskiem mam kontakt na odległość, organizowałam dla nich aukcje rysunków. Więcej informacji na temat Funia i innych piesków mogą oczywiście udzielić wolontariusze z Cichego Kąta - bardzo mili ludzie. Kontakt na maila to [email protected] , albo [email protected]

Posted

Ludziska,niepowtarzalna okazja: jeśli weźmiesz Funia dostaniesz gratis Czarka!
Nie przegap!:lol:

A tak bardziej poważnie Czaruś to nienajłatwiejszy pies. Niby taka mała pierdołka (sorry,Czarek:evil_lol:) ,ale potrafi zaleźć za skórę. Ma swoje zdanie na większośc tematów i dobitnie je wyraża. Podczas gdy Funio wyleguje się spokojnie na budzie,ewentualnie podchodzi spokojnie do krat kojca wachlując z pogodną sympatią ogonem,Czaruś szczekając z ważniacką miną informuje wszystkich,że to ON rządzi i żeby nie było wątpliwości;) Czarek "wychowuje" nowych wolontariuszy - można się go naprawdę przestraszyć,kiedy oszczekuje kogoś przy każdym kroku i kręci się niebezpiecznie blisko nóg;)
Ale nie taki Czarek straszny - wystarczy nie dać się nabrać na te złowieszcze pozy,mały terrorysta bez swojego wielkiego przyjaciela staje się... nieco mniej odważny;) Zainteresowanym mogę zdradzić,w tajemnicy oczywiscie;),że Czaruś potrafi być także pieszczochem:)
Cudowne psiaki, które niejedno już razem przeszły i bez siebie nie mogą zyć.

Posted

Czaruś szczeka, bo chce być zauważony :) Prawdziwy miłośnik psów nie będzie sie go bał :) W ogóle wydaje mi się, że "szczekaczy" boją się najbardziej ludzie, którzy nigdy psa nie mieli i nie znają psich zwyczajów :) Szczekanie jest raczej wyrazem strachu niż przejawem agresji.

Posted

Funio ma jeszcze nad okiem rankę, "pamiątkę" po tym nieszczęsnym włamaniu:angryy::angryy::angryy::angryy:

Czaruś,jak to Czaruś, szczeka na wszytkich z miną: "No,żebyście sobie nie myśleli za dużo!" ;):lol: Czaruś kocha tylko jedną wolontariuszkę, zawsze pakował się jej na kolana i domagał pieszczotek, co świadczy o tym, że odpowiednia osoba na pewno się z nim dogada;) Innych owszem, lubi, ale to nie w jego naturze wylewnie swe uczucia okazywać:lol:

Posted

A który z nich? Czaruś będzie miał ok.30 cm w kłębie,a Funio,hmmm...duży jest, ale nie wiem,ile ma dokładnie. Jak nie zapomnę,to w sobotę go zmierzę;)

Komu,komu psinki? Wyjątkowa okazja,przy adopcji Funia Czarusia dodajemy gratis:eviltong: !!!

Posted

z dąbrowy, mieszkają na sąsiednim osiedlu, więc miałabym na nich oko. poznałam ich przy okazji szukania domku dla Cziki, kaukazki u mnie na tymczasie, prawie by ją wzięli ale stwierdzili że jednak za duża. mieli już psa, mają doświadczenie i widać że serce. szukają średniego psiaka. na przyszły tydzień mam im przygotowac oferty innych psiaków z okolicy i przedstawić.

Posted

przedstawię ich obu, jakbys mogła to proszę pomierz ich dokładnie, szczególnie wzrost. tylko chodzi o to że pani jest w ciąży i do dziecka to musi być łagodny pies. wiadomo, że się nie da ich (dziecko-pies) 100% oddzielić. więc nie wiem czy Czaruś się nada... z resztą oni sami będą decydować. może o kojcu pomyślą? ja na razie tylko szukam i przedstawiam oferty.