Asia_M Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Funio to wielki, piękny, łagodny olbrzym. Funio jest już starszym psem, w azylu przebywa od dość dawna. Ma czarną, długą, wspaniałą sierść – wymaga regularnego szczotkowania i kąpieli. Jest bardzo przyjacielski i potulny – to taki wielki miś. Mieszka w boksie razem z Czarkiem – maluchem, który sięga mu ledwo do brzucha. Mimo różnicy wzrostu stanowią zgrana parę przyjaciół – jeden bez drugiego nie może żyć – wszystko robią razem – jedzą, biegają, kopią dołki. Byłoby optymalnie i cudownie, gdyby znalazł się ktoś kto przygarnie tę wspaniałą parę przyjaciół. Funio lubi głaskanie, pieszczoty oraz bieganie po azylu. Kto pokocha Funia? Adres schroniska: Cichy Kąt, ul.Wiśniowa 35, 42-600 Tarnowskie Góry - Opatowice (naprzeciw zakładów Fazos), http://www.schronisko.prv.pl/ , tel. 600 634 303 Quote
Asia_M Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 A oto wątek Czarusia ---> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2547662#post2547662 Quote
coolydiana Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Olbrzym FUNIO - czy to niedźwiadek??? Pokochaj Funia!!! To mieszaniec Nowofundlanda:placz: . Zapytaj Agnieszki z :www.nowofundland.pl. Tam jest sekcja adopcyjna ,oni pomagaja Nowofundlandom, moze cos poradza? Quote
.Ania. Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Na pewno ma coś z niufka. Asia_M, czy znasz dobrze tego psa? Czy mogłabyś coś więcej o nim napisać? Jaki ma charakter, jaki jest stosunek do innych psów, kotów, itd. Im więcej informacji, tym lepiej. Quote
Asia_M Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Niestety nie widziałam Funia osobiście. Mieszkam w Częstochowie, Funio jest z Tarnowskich Gór. Ze schroniskiem mam kontakt na odległość, organizowałam dla nich aukcje rysunków. Więcej informacji na temat Funia i innych piesków mogą oczywiście udzielić wolontariusze z Cichego Kąta - bardzo mili ludzie. Kontakt na maila to [email protected] , albo [email protected] Quote
Asia_M Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Tutaj Funio biegnie ze swoim najlepszym przyjacielem :) Quote
mama_Dorota Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Jak ja kocham takie niedźwiadki!!! :placz: :placz: :placz: Quote
joaaa Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Jaki cudny misiek!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Asia_M Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Ale byłoby cudownie, gdyby ktoś zechciał parkę, ach... Quote
San_(jagodowa:) Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Asia_M napisał(a):Ale byłoby cudownie, gdyby ktoś zechciał parkę, ach... Inaczej ich nikomu nie oddamy,to zbyt wielka miłość...;) Quote
joaaa Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Funio z przyjacielem do domu!!!!!!!!!!!!!! Quote
San_(jagodowa:) Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ludziska,niepowtarzalna okazja: jeśli weźmiesz Funia dostaniesz gratis Czarka! Nie przegap!:lol: A tak bardziej poważnie Czaruś to nienajłatwiejszy pies. Niby taka mała pierdołka (sorry,Czarek:evil_lol:) ,ale potrafi zaleźć za skórę. Ma swoje zdanie na większośc tematów i dobitnie je wyraża. Podczas gdy Funio wyleguje się spokojnie na budzie,ewentualnie podchodzi spokojnie do krat kojca wachlując z pogodną sympatią ogonem,Czaruś szczekając z ważniacką miną informuje wszystkich,że to ON rządzi i żeby nie było wątpliwości;) Czarek "wychowuje" nowych wolontariuszy - można się go naprawdę przestraszyć,kiedy oszczekuje kogoś przy każdym kroku i kręci się niebezpiecznie blisko nóg;) Ale nie taki Czarek straszny - wystarczy nie dać się nabrać na te złowieszcze pozy,mały terrorysta bez swojego wielkiego przyjaciela staje się... nieco mniej odważny;) Zainteresowanym mogę zdradzić,w tajemnicy oczywiscie;),że Czaruś potrafi być także pieszczochem:) Cudowne psiaki, które niejedno już razem przeszły i bez siebie nie mogą zyć. Quote
Asia_M Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Czaruś szczeka, bo chce być zauważony :) Prawdziwy miłośnik psów nie będzie sie go bał :) W ogóle wydaje mi się, że "szczekaczy" boją się najbardziej ludzie, którzy nigdy psa nie mieli i nie znają psich zwyczajów :) Szczekanie jest raczej wyrazem strachu niż przejawem agresji. Quote
San_(jagodowa:) Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Funio ma jeszcze nad okiem rankę, "pamiątkę" po tym nieszczęsnym włamaniu:angryy::angryy::angryy::angryy: Czaruś,jak to Czaruś, szczeka na wszytkich z miną: "No,żebyście sobie nie myśleli za dużo!" ;):lol: Czaruś kocha tylko jedną wolontariuszkę, zawsze pakował się jej na kolana i domagał pieszczotek, co świadczy o tym, że odpowiednia osoba na pewno się z nim dogada;) Innych owszem, lubi, ale to nie w jego naturze wylewnie swe uczucia okazywać:lol: Quote
HebaNova Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 jaki on jest duży? czy jest mozliwosc go zmierzyć w kłębie albo zważyć? Quote
San_(jagodowa:) Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 A który z nich? Czaruś będzie miał ok.30 cm w kłębie,a Funio,hmmm...duży jest, ale nie wiem,ile ma dokładnie. Jak nie zapomnę,to w sobotę go zmierzę;) Komu,komu psinki? Wyjątkowa okazja,przy adopcji Funia Czarusia dodajemy gratis:eviltong: !!! Quote
HebaNova Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 pytam o Funia, mam domek na oku dla psiaka. fajni ludzie, piesio miałby ciepłą budę, ew. legowisko w sieni, dom z ogrodem. szukają dorosłego średniego łagodnego kudłacza. Quote
Asia_M Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 A co z Czarusiem? Może dla niego tez znajdzie się miejsce?:modla: Skąd jest ta Rodzinka jeśli można wiedzieć? Quote
HebaNova Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 z dąbrowy, mieszkają na sąsiednim osiedlu, więc miałabym na nich oko. poznałam ich przy okazji szukania domku dla Cziki, kaukazki u mnie na tymczasie, prawie by ją wzięli ale stwierdzili że jednak za duża. mieli już psa, mają doświadczenie i widać że serce. szukają średniego psiaka. na przyszły tydzień mam im przygotowac oferty innych psiaków z okolicy i przedstawić. Quote
Asia_M Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Z Dąbrowy Górniczej? W takim razie może zerkniesz też na strony schroniska w Częstochowie - www.czestochowa.schronisko.net oraz Kłomnic pod Częstochową - http://www.schronisko.klomnice.pl/ ? A może to właśnie Funio się im spodoba... Tylko co z Czarusiem wtedy? Quote
HebaNova Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 przedstawię ich obu, jakbys mogła to proszę pomierz ich dokładnie, szczególnie wzrost. tylko chodzi o to że pani jest w ciąży i do dziecka to musi być łagodny pies. wiadomo, że się nie da ich (dziecko-pies) 100% oddzielić. więc nie wiem czy Czaruś się nada... z resztą oni sami będą decydować. może o kojcu pomyślą? ja na razie tylko szukam i przedstawiam oferty. Quote
HebaNova Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 a czy z tych Kłomnic mamy jakiegoś dogomaniaka? bo tam na stronce kiepskie opisy zwierzaków... Quote
Recommended Posts