Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

możliwe, że zapomniał, bo dzisiaj wyjątkowo dużo psów naliczyłam, jak szły na kastrację. A jak ja przyszłam to już niektóre wychodziły...

Hop Bari:eviltong: Wyskakuj do domu:p

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szkoda słów...mogliby sobie na bosku kartki przyczepiać by nie zapominali :(

Ale w czwartek z Barim wyjdę!

A co u Bariego...pies nie do zdarcia...w czwartek...15 minut biegów na wybiegu, spacer kolejne 20 minut (kiedy chce mi rękę wyrwać..)potem 20 minut biegania i psich zapasów...NIC SIĘ NIE ZMĘCZYŁ...
nie nawykłam do biegania z psem który stara się z wszelkich sił bym biegła szybciej...Bari chyba nadałby się do zaprzęgu...on kocha ciągnąć, nie może spokojnie biec przy nodze...nie..on musi być pierwszy i MUSI nie zwracać uwagi czy ktoś za nim nadąża czy nie... nic tylko przypiąć go do roweru i modlić się by kiedyś się zatrzymał :D

Sił i energii ten niewielki w sumie psiak ma mnóstwo, jest nie do zdarcia. Mam świadomość że tak będzie aż nie znajdzie domu...bo dwa wyjścia w tygodniu to dla niego stanowczo za mało, go to po prostu roznosi...w zeszłym roku, mniej więcej w tym samym czasie dostałam do wyprowadzania mix huskiego Sztorma...myślałam że to dzikus i że bardziej energicznego psa nie dostanę....cóż...wychodzi na to że myślenie nie jest moją dobrą stroną :oops:.

Bari to żywioł i potrzeba mu domu który pomoże mu wyzbyć się energii zanim wybuchnie niczym Wezuwiusz :evil_lol:

A teraz kilka zdjęć kochanego psiska....

wypatrujemy co i gdzie można by zmajstrować...

nie ma tu nikogo...po co tu siedzimy?

halo co tu robisz??

a zdjęcia...to ładnie się ustawie, a potem pójdziemy tak??

co? co chcesz? aaa bez tego nie pójdziemy tak? no dobra...ale tylko na chwilę...bo wiesz, jestem sam sobie panem...nie psuj mi wizerunku

Posted

Sliczny i mily ten Bari :). A czy ten czarny kudlacz na 1 fot. ma może swoj wątek albo umieszczony jest juz gdzies na innych watkach ? Nie mogę jakos skopiowac tej 1 fot. z początku watku ...z tym czarnym kudlaczem dużym ...Ale na tym drugim wątku -samego Werna -też nie da rady chyba skopiwac fot. ??? Nie są podlinkwowane ,czy jak ?? Nie znam się na tym ...

http://www.dogomania.pl/threads/214007-Wern-czy-ktoś-pokocha-to-wielkie-czarne-psisko

Posted

[quote name='olga7']Sliczny i mily ten Bari :). A czy ten czarny kudlacz na 1 fot. ma może swoj wątek albo umieszczony jest juz gdzies na innych watkach ? Nie mogę jakos skopiowac tej 1 fot. z początku watku ...z tym czarnym kudlaczem dużym ...Ale na tym drugim wątku -samego Werna -też nie da rady chyba skopiwac fot. ??? Nie są podlinkwowane ,czy jak ?? Nie znam się na tym ...

http://www.dogomania.pl/threads/214007-Wern-czy-ktoś-pokocha-to-wielkie-czarne-psisko

tutaj znajdziesz więcej zdjęć Werna ;)
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Wern87111PatrykFratczak29Kg64Cm może stąd dasz radę :)

Posted

widzimy się jutro Bari!

Ale dopiero w sobotę zawitam na wątku....

muszę pamiętać by jutro zjeść obiad....w zeszły czwartek nie zdążyłam a potem już nie miałam sił dla tego potwora :D

Posted

Oj Marzena;) a ile spacerów razem mieliście;) niektóre psiaki potrzebują więcej czasu (podobało mi się stwierdzenie Izy co do Oskara- jest jak dziecko autystyczne:diabloti:)

Więc nie przejmuj się;) a i bardzo dziękuje że używasz banerku Gabi:iloveyou::Rose::calus:

Posted

Gabi jest tak kochana...w sumie to może zrobię im wspólny banerek z Kesi? kwestia do przemyślenia...

Ale ale czas wracać do Bariego :)

Bari dziś znów nie zwracał na mnie uwagi...na początku...widział tylko przestrzeń i suczki -.-...ale....kiedy został tylko ze mną Kamilą i Harisem (psem) to od razu stał się tym prawdziwym sobą...tym co kocha człowieka, chce z nim być i nie opuszcza go na krok...nauczył się PODAWAĆ ŁAPĘ!! i patrzył się tymi swoimi jasnymi oczami...

A potem zrobiliśmy sobie sesją zdjęciową (dzieki Kamila!)...sami zobaczcie tego urwisa kochanego, którego czasem mam ochotę....nie będę pisać ;)

szalony pychol :)

i pieszczoch kochany

udokumentowane podawanie łapy!!

jak nie kochać tego wariata?

lecę do domu...szkoda że Bari nie może powiedzieć tego samego :(

Posted

Ale on ma słodkie te uchole i oczy:loveu:

Dopiero dzisiaj zrozumiałam co Marzena miała na myśli, kied mówiła, że Bari jest trudnym psem, a ja narzekałam na Brytana (ale ciągnięciem na smyczy to on mu nie dorówna:lol:). Uspokajanie go przez 10 min nic nie dało, a oddalenie się od suczki wcale nie było lepsze, bo tylko się wyrywał jeszcze bardziej:shake:. Mam nadzieję, że w sobotę zostanie wykastrowany, to może się trochę uspokoi:roll:

Aaa i jednak nie Haris tylko Kuba...:D

Posted

Bari dziś miał kastrację, więc z nim nie wyszłam....

ale szczerze mówiąc chyba to dobrze...po pierwsze może za pare tygodni już nie będzie takim psem na suczki....a po drugie po wczorajszej wycieczce przez Beskid nie wiem czy dałabym sobie z nim rade :D

do czwartku Bari i nie roznieś kojca wraz z Wernem!

Posted

Kolejny spacer - przełom!

Bari po kastracji strasznie schudł...obroża z niego spada, szelki za duże...żebra mu wszystkie widać wraz z miednicą :( Ale Bari tego chyba nie zauważa...może poza tym że kiełbasę chciał wraz z ręką zjeść...taki był głodny...niestety jego kompan Wern nie bardzo go dopuszcza do jedzenia od kastracji :mad:
Ale z zachowania Bari się nie zmienił...nie? Jak zawsze cieszył się na mój widok...spacer!! Ja już wiem, że w jego główce człowiek = spacer +jedzenie.
Lecz wczoraj było troszkę inaczej...
spacer zaczęliśmy od wybiegu, gdzie pobiegał z Kubą, Kesi i Gabi. Cały czas jednak sprawdzał czy jestem i ładnie wracał, kiedy ktoś go zawołał. Bardzo ładnie też skupiał się na mnie i wykonywał komendy siad i łapa (później prawie nauczył się warować!). Pobiegał trochę przez płotki, ale jakoś mu nie szło za bardzo...bardziej liczyło się dla niego przejście przeszkód by do mnie dojść!

po wybiegu poszliśmy z Kamilą i Kubą na spacer na standardowej trasie(łąka- park - schronisko), Bari szedł całkiem ładnie, czasem tylko pociągnął. Spotkaliśmy również koleżankę ich ze schronu adoptowaną w zeszłym tyg...i kolejne miłe zaskoczenie! Bari oczywiście ucieszył się na widok suczki, ale kiedy zaczęłam ją głaskać to ten z kolei wciskał mi się na kolana i lizał (i gryzł..) po rękach bym na niego zwróciła uwagę! A kiedy wracaliśmy do schronu to obracał się co chwilę by sprawdzić czy za nim idziemy...

w schronie - grzeczny był na potęgę...zaszczekał tylko na Miśka! Hugo ignorował, Rastiego obwąchał i zostawił a z Kropkiem nawet siedział i dzielił się jedzeniem! Każdą suczkę oczywiście obwąchiwał i chciał przywitać a z Lajlą nawet się chwilę pobawili. Byłam z niego strasznie dumna...

Była rodzina nim zainteresowana, ale w końcu chyba wybrali innego psiaka (suczkę jakąś), trochę mi smutno było..Bariemu też...nawet łapę podał młodemu chłopakowi, usiadł na komendę..ale niestety rodzice wybrali innego psiaka.

W którymś momencie wzięłam Bariego na ręce, myślałam że będzie się wyrywać, a ten nic...rozluźnił się i kilka chwil go nosiłam, a on patrzył na wszystko z góry...pan i władca człowieka ^^...

Kiedy odprowadzałam go do boksu przystawał co chwilę, skakał na mnie...i patrzył wzrokiem..zawróćmy...nie idźmy tam...byłem grzeczny..dlaczego już musimy tam iść? Ale nie było wyjścia...do bosku musiałam go wcisnąć, za nic nie chciał tam wejść :-(

Dobra koniec przynudzania o tym jaki to Bari robi się kochany i jak żal go zostawiać...za każdym razem mówię sobie...nie przywiązuj się...nie patrz na nich jak na swoje psy...i za każdym razem nie słucham samej siebie...

Zdjecia...

lecę do Ciebie !

idziemy na spacer?

o ona mnie przytuli!

z serii ćwiczenia z jogi..^^

a tu widać jaki jest chudy:shake: