Jump to content
Dogomania

Zakopane -szczeniaki mix ONka i Malamuta - cala trojeczka ma nowe domki!!!

Recommended Posts

Posted

Calkiem przypadkiem rozmawiajac z pracownikiem Tatrzanskiego TOZu na temat Brandona ( http://www.dogomania.pl/threads/213669-Brandon-5-letni-chlopak-potrzebuje-domu-na-juz!!! ) dostalam informacje o 3 szczeniakach, ktore poszukuja nowych domkow.

Sa to 2 sunie i piesek.

[SIZE="4"]SUNIA W TYPIE MALAMUTA MA JUZ DOMEK!!!!:multi:

Piesek w typie ONka

Tutaj z sunia w typie malamuta

Sunia w typie malamuta

Sunia w typie ONka

Psiaki przebywaja w Zakopanem.
Dzwoniac do pana, niestety zlapalam go w pracy wiec nie mial czasu udzielic mi wszystkich informacji. Psiaki maja ok. 3 miesiecy, sa trzymane w domu ale pan nie ma czasu zeby sie nimi zajmowac i dlatego szuka dla nic domu.
Bede dzwonila potem zeby pytac o odrobaczenia i szczepiania. Aczkolwiek po rozmowie z TOZem na temat tego przypadku wywnioskowalam, ze jest to raczej rodzinka ktora sie takimi rzeczami nie przejmuje.

Kontakt w sprawie psiakow do wlasciciela: 692 660 680
Lub dzwonic do mnie wtedy ja dopytam sie sama : +447920480517

Posted

Ironia nie uważasz ,że kontakt do ogłoszeń lepiej byłoby dać do osobyy ,bardziej odpowiedzialnej od właściciela [piesków,by podpisała z przyszłą rodziną umowę adopcyjną i dopilnowała ,by psiaki gdy skończą rok zostały wykastrowane/steryliz.?
Szczylki są bardzo w typie rasy i laik może pomyśleć,żenp. te w typie onka to ,rzeczywiście miały matkę i ojca ON.

Posted

Jedyne o co moge prosic w chwili obecnej to o posrednictwo ludzi z Tatrzanskiego TOZu. Z tym, ze TOZ sie o tych szczeniorach przypadkiem dowiedzial, znali tylko ilosc szczeniakow i mieli zdjecia. Nie znam nikogo z Zakopca, no i sama moge nawiazywac tylko i wylacznie kontakt telefoniczny. Jesli ktos ma jakies propozycje to ja chetnie wyslucham i zmienimy numery kontaktowe.

Posted

Przepiękne, prześlę link znajomym którzy szukają szczeniaka który będzie duży do domku z ogrodem na wsi i z kotką, a jak widzę te szczenięta znają koty. Za nich dam sobie rękę uciąć, to wspaniali ludzi i piesek miałby jak w raju, tylko odległość niezła......

Posted

No w Sanoku jest hankasanok no i ja dorywczo ( już nie na stałe) ale nie wiem czy już jakiegoś malucha nie wybrali bo ich zarzuciłam wątkami z dogomanii więc pewnie mają ciężki wybór....:)

Posted

witam

przypadkiem tu trafiłem ale może tak miało być:) maluchy cudne i myślę, że powinny szybko domy znaleźć. jesteśmy na miejscu ale nie wiem za bardzo jak możemy pomóc. nie mam doświadczenia w takich sprawach poza jedyną, cudną adopcją, którą udało nam się załatwić aż z radomia dzięki dobrym ludziom stąd.

jak jakoś możemy pomóc piszcie śmiało. będziemy myśleć

Posted

To prywatne pieski jakiegoś człowieka, z jego suki. Po co zdejmować mu z głowy ten "kłopot" nie żądając w zamian sterylki suki? Za chwilę będą kolejne szczeniaki, i kolejne i następne. To działanie na szkodę psów moim zdaniem. I smutne, że TOZ się para takim pośrednictwem.

Posted

Liwia8 ja bym bardzo chciala, zeby ktos zmusil facet do zrobienia sterylki. Tyle ze w chwili obecnej trzeba najpierw wyszukac maluchom domy, inaczej trafia do schronu lub (odpukac w niemalowane) na ulice w kartonie. To jest priorytet!
Makik - dziekuje za chec pomocy jak tylko cos sie ruszy to na pewno Twoja pomoc bedzie potrzebna. Moze ktos na miejscu z Twojej rodziny, znajomych, sasiadow potrzebuje psa. Zawsze to latwiej i wygodniej znalezc nowy dom na miejscu.
Aganela ja to nawet nie wiedzialam ze jest mapa dogo... :D
masza44 zobaczymy moze sie maluchom poszczesci!

Posted

Liwia8 napisał(a):
To prywatne pieski jakiegoś człowieka, z jego suki. Po co zdejmować mu z głowy ten "kłopot" nie żądając w zamian sterylki suki? Za chwilę będą kolejne szczeniaki, i kolejne i następne. To działanie na szkodę psów moim zdaniem. I smutne, że TOZ się para takim pośrednictwem.

Liwio8. TOZ na swojej stronce ma zakładkę, gdzie każdy może umieścić swoje ogłoszenie o zwierzakach do oddania, znalezionych itp. Tam właśnie jest to ogłoszenie. I nie wydaje mi się,żeby ktokolwiek próbował zmusić faceta do sterylki suki. Prędzej szczeniaki "zginą" jak się ktoś będzie suką interesował

Posted

jolakoz napisał(a):
Liwio8. TOZ na swojej stronce ma zakładkę, gdzie każdy może umieścić swoje ogłoszenie o zwierzakach do oddania, znalezionych itp. Tam właśnie jest to ogłoszenie. I nie wydaje mi się,żeby ktokolwiek próbował zmusić faceta do sterylki suki. Prędzej szczeniaki "zginą" jak się ktoś będzie suką interesował

Dokladnie w taki sposob sie TOZ o szczeniakach dowiedzial. Maz jednej pan z TTOZu pojechal zrobic zdjecia, ja dopytalam sie jakiej plci i stad jest watek na dogo. Ja mysle, ze teraz trzeba sie skupic na maluchach.
Moze ludzie zajmujacy sie husky i malamutami cos pomoga? W koncu jedna sunia wyglda praktycznie jak czysty malamutek.

Posted

Dostałam informację od Sylwiji i skontaktowałam się z właścicielem. Zaopiekujemy się malamucia sunią. Nie jest wykluczone, ze zamieszka w spadkowym domku po innej malamuciebidzie podrzuconej w worku na smnieci pod jedną Z klinik weterynaryjnYCH we Wrocławiu. Będę również namawiać właściciela do wysterylizowania suki. Malamutka nie została dopuszczona celowo. Uciekła i wróciła z przychówkiem. Nie tłumacze gościa tylko relacjonuję nasszą rozmowę. Byc może uda sie go nakłonić do zabiegu, bo zalezy mu na znalezieniu za darmo dobrych domów.

Posted

Super wiesci! Dobrze, ze juz jeden ze szczeniorkow bedzie mial dom! Przekaze dziewczynom z TTOnZu.
Facet wydawal sie calkiem prostolinijny. Bez zadnych unikow powiedzial, ze nie ma czasu sie opiekowac szczeniakami i ze szuka dla nich dobrych domow. Ja postaram sie jakos rozeslac pozostale dwa szczeniorki w typie ONkow. Poki sa malutke, latwiej bedzie o dom...

Posted

Rezerwuję malamutkę. Jutro bedziemy mieć ostateczną dedcyzję, gdy wróci do domu Pan i Władca, ale zdradzić mogę, ze sunia już ma imię - Loka.
Trzymajcie kciuki, by wwszystko się zakończyło dobrze.

Posted

Ironiaaa napisał(a):
Niestety nic :( Wszyscy tylko mowia "jakie slodkie, oj szybko beda mialy dom, ale ja nie moge teraz" i na tym sie konczy

aż się wierzyć nie chce. wyjątkowa mieszanka - i uroda, i charakter będą miały ciekawy -malamucio-onkowy