cockermanka Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 Psy przewozi firma Linora,właściciel może jechać z psem. Tyle przychodzi mi do głowy... Quote
Paskuda_Bandzior Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Szukaj wsród kurierskich - jedziesz jako ludź + pieseła bierzesz ze soba. Autokary raczej nie biorą. Quote
ogloszeniak Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 No pewnie najlepiej rozejrzeć się za firmą, która robi to profesjonalnie i nie od wczoraj. Quote
afi19842003 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Witam serdecznie. Czy ktoś będzie jechał za miesiąc do anglii i mógłby za dopłatą wziąć ze sobą mała 6 miesięczna kotkę? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Kasia Quote
Evelason Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) Kilka tygodni temu czytalam, ze od wrzesnia wchodza nowe przepisy (cos tam zniesli ale juz nie pamietam co). Tu masz doklade dane; [URL]https://www.gov.uk/take-pet-abroad/overview[/URL] Wydaje mi sie, ze nie trzeba juz robic badan po szczepionce na wscieklizne. Tam jest napisane, ze trzeba poczekac 21 dni po szczepieniu. I jeszcze pies musi zostac zaczipowany przed szczepieniem. Edit. Spojrzalam na date pierwszego wpisu ale sprawdzilam tylko miesiac a nie rok. Edited September 6, 2014 by Evelason Quote
marta_gp Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Jaki jest teraz koszt przewozu człowieka z psem (albo nawet dwoma!) do Anglii. Chodzi mi o firmę, która się tym zajmuje. Samochodu nie mam, więc mnie by też musieli zabrać. Na początku wątku cena podana, ale sprzed kilku lat...Czy jak na jedną osobę przypadają dwa psy to jest jakoś taniej, czy płaci się normalnie za dwa? Quote
ulcia2131 Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Ja w czerwcu będę wysyłać swoją 4 miesięczną buldożkę firmą Globtrotter, zajmują się przewozem paczek i ludzi, ale również i psy mogą podróżować. I otwarcie podają cene za psa, a nie tak jak w przypadku firmy podanej wyżej na forum do której pisałam, dostałam cały wywód od czego zależy cena, żadnych konkretów :( Ja nie będę mierzyć psa wzdłuż i wszerz (zwłaszcza że go jeszcze na żywo nie widziałam) i masa innych żeby dowiedzieć sie o cene z Polski do Anglii. Oczywiście gdybym miała taką możliwość to wygodniej dla małej było by samochodem, ale niestety nikt aktualnie sie nie wybiera... Quote
AndrzejNNN Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Odradzalbym LINORA. 10 dni przed transportem odwolali moj transport kiedy wszystko juz bylo zaplanowane - chory ojciec juz w domu - przeprowadzka 2 dni pozniej po transporcie psow - bilet na prom wykupiony a ja zostaje z 2 psami. Zaproponowali transport tylko moich psow za wieksza oplata ale pozniej nawet z tego zrezygnowali nie odpowiadajac na moje maile. Oczywiscie to jest biznes ale jak tak traktuja ludzi to jak traktuja nasze zwierzeta??? Quote
Daria&Masza Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 To ja tez zapytam o to samo co inni, ale ze jestesmy w trakcie BREXIT, to prosze o update - jak w tej chwili wyglada podroz do UK pod katem prawnym? Znow trzeba kwarantanny, czy wystarczy paszport, chip i szczepienie przeciwko wsciekliznie? Quote
Dusia-Duszka Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Podrzucę z pytaniem o aktualne wymagania do UK i polecane firmy dla przewozu człowiek+pies? Quote
Recommended Posts