Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FB zajmują się inne osoby z REKSa, ja tego nie ogarniam. Prawdopodobnie Pongo pojawił się już na FB na profilu REKSa. annavera, masz na myśli wydarzenie??
Pongo został dziś ogłoszony na podstawowych portalach. Był już co prawda jeden telefon, ale kontakt się urwał.
Zapraszam na wątek REKSa- kliknij w sygnaturę.

Posted

znaazałam stowarzyszenie i ogłoszenia Reksa na FB; ale wydarzenia nie ma chyba. Są 3 odrębne albumy zdjęć jak psiak się zmieniał odkąd go odkryto. Myślę, że wydarzenie przyniosłoby większy skutek, bo można rozysłać po znajomych. :)

Posted

[quote name='Lumix']Super psina, ale czy nie będzie mu teraz za zimno idą zimne noce.[/QUOTE]
Do wielkich mrozów sierść powinna mu odrosąć, a psiak raczej nie jest domowym pupilkiem. Bardziej martwimy się o DT, bo w tym też nie może zostać długo!!! :(

Posted

Dziś poznałam Ponga osobiście. Mogę powiedzieć, że to bardzo silny, energiczny, żywiołowy pies, który uwielbia ruch. Na zdjęciach wydaje się większy niż w rzeczywistości, na prawdę jest trochę ponad kolano. Szaleniec jak mało który ;) Jest inteligenty, więc szybko powinien nauczyć się nowych komend, za to jego wadą jest brak skupienia. Wszystko go rozprasza, interesuje. Pongo to na prawdę super psiak! :)

Posted

Bo młody jest :) Poza tym po tym życiu w zaknięciu pewnie wszystko naraz chciałby zobaczyć, powąchać. Z czasem się nacieszy i uspokoi . Teraz to pewni taki psie ADHD :D

Posted

U Ponga życie płynie dalej, niestety kontakt z człowiekiem ma ograniczony, ale kontakt z naturą stuprocentowy. Od kilku dni uskuteczniamy bieganie z Pongulcem, co chłopakowi bardzo się podoba. Próbujemy także biegania przy rowerze, ale na razie rower jest dziwny i dla zasady lepiej się go bać ;) Wszystko, można powiedzieć, ok, tylko na horyzoncie brak domku...

Posted

Pongo przebywa na udostępnionej (przez rodzinę kolegi przyjaciółki kuzyna i tak dalej ;)) działce. Cudem ją znaleźliśmy... Kontakt z człowiekiem ma codziennie od godziny 15:00, czasami wcześniej, więc ogólnie nie jest najgorzej. Tylko zawsze jest w sercu jakiś żal, kiedy przywiązujemy go po spacerze przy budzie, kiedy żałośnie piszczy, bo nie chce być znowu sam...
Pongo jest bardzo radosnym psem. Do psów podchodzi machając ogonem, ale nieszczególnie lubi bliskie z nimi kontakty. Jego żywiołem jest bieganie, ale nawet podczas biegów potrafi zwrócić uwagę na przewodnika. Co prawda na chwilę, bo to strasznie żywiołowy pies, ale widać przynajmniej, że nie zapomina kto jest na drugim końcu smyczy.

Posted

Wczoraj Pongo był w lesie na grzybach. Ma nosa do najlepszych ;) na dodatek pokąpał się w wodzie i wiemy teraz że jest wodolubny. Jaka to radość obserwować taką wielką zmianę u psa- zmianę na lepsze!

Posted

[quote name='plina'] Tylko zawsze jest w sercu jakiś żal, kiedy przywiązujemy go po spacerze przy budzie, kiedy żałośnie piszczy, bo nie chce być znowu sam...
[/QUOTE]

Plinko, dla mnie psa na łańcuchu zawsze określam jako "porażkę ludzkości"! NIGDY tego nie zaakceptuję! Ale w tym wypadku z przykrością stwierdzam, że Pongo ma lepsze warunki na uwięzi niż w tym pseudo-pomieszczeniu, w którym musiał się taplać we własnych g**ch!
Trzymam kciuki za Malucha!:p

Posted

Uczymy Pongulca obycia w domu. W końcu dżentelmeni nie sikają po kątach ;) A tak na poważnie- jestem ciekawa ja zareaguje na brak przestrzeni. Może przypomni sobie pobyt w zamknięciu?

Ogłaszam Ponga- ma wyróżnione:
- moruska
- piesek.org.
- aukcjezwierzat
-

Oraz wiele innych, niewyróżnionych ogłoszeń. Gdzie telefony?...

Posted

Po kastracji Pongo przebywa w domu, kuruje się wypoczywa. Po tylu dniach spędzonych przy ludziach, można z pewnością stwierdzić, że Pongo to żaden podwórzowiec!! W domu zachowuje się nienagannie, a nawet śpi.... w łóżku!! :) Teraz szukamy mu tylko kochającego DOMU który nie odda Pongulca do BUDY :)

Posted

PONGO MA DOM!! Pongo szczęśliwie znalazł dom z dużym podwórzem, małą jamniczką do towarzystwa i trzema gąskami, jest też chłopiec 9-letni do zabawy, super zapowiadające się nowe życie! Trzymamy kciuki za Pongo i jego nowy dom!! :loveu: