elik Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 [quote name='*zaba*']No jesli tu ktos zaglada,to pochwale sie moimi chlopakami :) " class="ipsImage" alt=""> Łooooooo to dopiero jest poza :loveu: Wszyscy są super szczęśliwi Quote
elik Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 *zaba* napisał(a):No jesli tu ktos zaglada,to pochwale sie moimi chlopakami :) Chłopcy są the best :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
elik Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 [quote name='*zaba*']...tylko czy ten najmiejszy to tez chlopak (jest po kastracji :( ) ?? Po kastracji, ale czemu :-( ? Zastanawiam się nad kastracją mojego Bingusia, bo biedak jest taki maczo, że Belunia pomomo sterylki wzbudza w nim myśli o ojcostwie. Męczy się biedaczyna, a poza tym ciągle boję się, że któregoś pięknego dnia poleci za suczką i.....:placz::placz: Myślę o kastracji, tylko boję się, że zmieni to jego osobowość, czego chciałabym uniknąć. Czy możecie się podzielić swoimi spostrzeżeniami z przed i po kastracji ? Czy są jakieś różnice w zachowaniu ??? Będę wdzięczna za podzielenie się spostrzeżeniami. A to wątek Belusi vel Wirki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29451 Quote
*zaba* Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Aga! No ja bardzo prosze nie pokazywac Kamelowi takich fotek,bo sie jeszcze gotow zakochac... Quote
*zaba* Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 elik,niestety nie wiem jaki byl Kamel przed kastracja.Zabieg mial 3-ciego dnia pobytu u nas.Wiem,ze to szybko,ale tak podpowiedzial wet.Mowil,ze to pies ze sklonnosciami do dominacji i to go moze przytemperowac.W Polsce bylam tylko tydzien,w domu czekali chlopcy i... zgodzilam sie.Jest tez watek o kastracji,bo to bylo straszne,ale nie wiem jak podac linka :( Tak wiec nie wiem,jak kastracja wplynela na jego osobowosc.. Belusia sliczna i te oczy... Quote
Kam Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 *zaba* zdjęcie Kamelka z chłopcami - pierwsza klasa! elik kastracja (u dobrego weta) nie jest niczym strasznym, u psa to mały zabieg, bardzo szybko dochodzi do siebie, trzeba tylko plinować, żeby nie dobrał się do szwów miałam kastrowanego psa (a teraz sterylizowaną sukę), w niczym nie zmieniło to jego charakteru bo biedak jest taki maczo, że Belunia pomomo sterylki wzbudza w nim myśli o ojcostwie. zobacz, właśnie nie kastrując psa narażasz go na dyskomfort! A przecież nie pozwolisz mu na "ojcostwo", dość jest niechcianych szczeniat na świecie. Wykastrowany pies nie jest narażony na wieczne "pokusy", nie ucieknie za suczką z cieczką, nie będzie taki chętny do ewnetualnej konfrontacji z innym samcem itd. Same plusy! Wiem, że każdy mój następny pies (czy będzie psem czy suką) będzie wykastrowany/wysterylizowany. Quote
*zaba* Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 elik, podstawa to dobry wet,my trafilismy na $#@$% i Kamel strasznie sie umeczyl. Quote
*zaba* Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 No to jeszcze jedna fotka " class="ipsImage" alt=""> Moja ci ona (kosc oczywiscie) Quote
modliszka84 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 fotka niezła :evil_lol: a jakie uzębienie hoho...:razz: i plamki na języku :loveu: Quote
*zaba* Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Bo Kamel nie dosc,ze rudy (wredny tym samym) to ma czarne podniebienie (wsciekly) i czarne plamki (a to juz pewnie swiadczy o tym,ze to diabelskie nasienie) hahaha. Aga co robie zle,ze mi nad zdjeciem to cos wylazi? A dziewczynka Twoja to taka przy kosci troszeczke :) , ale portret ladny i sypia tez w dziwnych pozach :D Quote
modliszka84 Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 nooo moja dziewczynka to jest dziewucha raczej :evil_lol: trochę jest grubasek... ja ja próbowałam odchudzać, ale ona taka niereformowalna :stupid: tylko by żarła i żarła :p A co do zdjęć, to chyba jesli wklejasz ten link z fotosika to juz nie musisz wciskać tego zółtego obrazka powyzej postu. Quote
elik Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 *zaba* napisał(a):elik,niestety nie wiem jaki byl Kamel przed kastracja......Tak wiec nie wiem,jak kastracja wplynela na jego osobowosc.. Szkoda :cool3: *zaba* napisał(a):...Belusia sliczna i te oczy... To właśnie jej oczy tak mnie ujęły i spowodowały, że teraz leży obok mnie i co chwilę trąca mnie noskiem, żeby się przypomnieć i upomnieć o należną porcję pieszczot :lol: A Kamel jest śliczny, powiedziałabym podobny do Belusi :evil_lol: Quote
elik Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Kam napisał(a):elik... zobacz, właśnie nie kastrując psa narażasz go na dyskomfort! A przecież nie pozwolisz mu na "ojcostwo", dość jest niechcianych szczeniat na świecie... Masz rację, nie chcę do tego dopuścić, dlatego myślę o kastracji. Boję się tylko, że zmieni to jego osobowość, czego z kolei nie chciałabym. Jest kochany. Quote
modliszka84 Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 To ze po kastracji zmienia sie osobwośc psa to jest mit. Elik - smiało psa kastruj! Tak samo jak mitem jest to, że po kastracji/sterylizacji psy tyją. Tyja bo mają mało ruchu albo wiecej jedzą. Nie zmienia sie tez przeciez psu psychika. Jedynie w okresie cieczek staje sie spokojniejszy, nie jest pobudzony. Psy niewykastrowane bardzo sie mecza wtedy, a jak sie zakocha to juz w ogóle..... ;) Tak jak pisała Kam - u dobrego weterynarza kastracja to zabieg czysto techniczny, zabieg - nie operacja. Trwa z 10 minut, równiez rekonwalescencja potem niedługa... Pod warunkiem ze pies nie dobiera sie do szwów. U nas psy w schronisku z reguły na drugi dzien po zabiegu sa juz w pełni sprawne. Nie ma sie czego bac! Tylko poprzez kastracje/sterylizacje bedziemy mogli ograniczac populacje bezdomnych zwierząt.... :roll: Quote
*zaba* Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 elik,troche na ten temat napisala p.Zofia Mrzewinska tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34251&page=5 mam nadzieje,ze to tez Ci pomoze podjac decyzje o kastracji.Tylko uwazaj prosze na weta!! Quote
*zaba* Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 A tak wyglada moja kuchnia po radosci Kamelka,ze juz wrocil do cieplego domku po dlugim spacerku przy -7 st Quote
*zaba* Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Hmmm.. i znow nikogo nie ma :( ,ale to nic A to Kamelek wegetarianin :) Quote
modliszka84 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Iza - najlepsze życzenia dla Chłopców z okazji urodzin... :new-bday: :BIG: troche spóźnione, ale wczoraj sie cały dzien ciotka uczyła :oops: a Kamelek... cudo :loveu: zdrowo sie odzywia, mądry chłopak :evil_lol: Quote
*zaba* Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Chlopaki dziekuja cioteczce za zyczenia. Cos popitolilam i ucieklo mi zdjatko spiacego Kamelka,dam je jeszcze raz,a co Quote
*zaba* Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A my wiemy,ze jest ktos kto nas oglada,choc nic nie pisze i dlatego wstawiamy kolejne zdjecia:), no i dla cioteczki modliszki tez. U nas zima byla caly jeden dzien,ale zdazylismy ja uwiecznic. Co tam jest... Schowam sie To moze juz do domku? Quote
modliszka84 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='*zaba*']A my wiemy,ze jest ktos kto nas oglada,choc nic nie pisze i dlatego wstawiamy kolejne zdjecia:), no i dla cioteczki modliszki tez. U nas zima byla caly jeden dzien,ale zdazylismy ja uwiecznic. Co tam jest... no myslałam ze spadenw z fotela ze śmiechu :evil_lol: Kamel chyba pomyslał ze jest strusiem :eviltong: genialne fotki, a Kamel coraz piękniejszy :loveu: Aaa, Iza dzisiaj Polska - Dania graja w mistrzostwach świata w piłce ręcznej :p na kogo obstawiacie :cool3: ? Quote
Kam Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 ekhm, ekhm.... ja tez zaglądam, tylko taka raczej milcząca jestem...:roll: A na tym zdjęciu Kamel (który zapadł mi w pamięc jako KaRmel i nijak mi nie pasuje inaczej ;) ) jest piekny, że aż! Quote
modliszka84 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Kam - bo podczas nadawania imion schroniskowym bidkom Kamel miał sie nazywac KaRmel, ale jakos tak z omyłki komputerowej wyszedł Kamel :evil_lol: no i juz tak zostało :cool3: Quote
*zaba* Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 modliszka84 napisał(a): Aaa, Iza dzisiaj Polska - Dania graja w mistrzostwach świata w piłce ręcznej :p na kogo obstawiacie :cool3: ? No wiesz Agnieszka!! Co to za pytanie?? Polska, bialoczerwoni !! Ciesze sie,ze Kamel (dla jednej cioteczki Karmel:) ) sie podoba. Quote
*zaba* Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A to zaglodzony pies,ktory z miska chodzi od ludzia do ludzia i prosi o chocby odrobinke jedzonka :) Quote
Recommended Posts