Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='*zaba*']No jesli tu ktos zaglada,to pochwale sie moimi chlopakami :)

" class="ipsImage" alt="">

Łooooooo to dopiero jest poza :loveu:

Wszyscy są super szczęśliwi

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

*zaba* napisał(a):
No jesli tu ktos zaglada,to pochwale sie moimi chlopakami :)

Chłopcy są the best :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='*zaba*']...tylko czy ten najmiejszy to tez chlopak (jest po kastracji :( ) ??

Po kastracji, ale czemu :-( ?

Zastanawiam się nad kastracją mojego Bingusia, bo biedak jest taki maczo, że Belunia pomomo sterylki wzbudza w nim myśli o ojcostwie.
Męczy się biedaczyna, a poza tym ciągle boję się, że któregoś pięknego dnia poleci za suczką i.....:placz::placz:

Myślę o kastracji, tylko boję się, że zmieni to jego osobowość, czego chciałabym uniknąć.

Czy możecie się podzielić swoimi spostrzeżeniami z przed i po kastracji ?
Czy są jakieś różnice w zachowaniu ??? Będę wdzięczna za podzielenie się spostrzeżeniami.

A to wątek Belusi vel Wirki:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29451

Posted

elik,niestety nie wiem jaki byl Kamel przed kastracja.Zabieg mial 3-ciego dnia pobytu u nas.Wiem,ze to szybko,ale tak podpowiedzial wet.Mowil,ze to pies ze sklonnosciami do dominacji i to go moze przytemperowac.W Polsce bylam tylko tydzien,w domu czekali chlopcy i... zgodzilam sie.Jest tez watek o kastracji,bo to bylo straszne,ale nie wiem jak podac linka :(
Tak wiec nie wiem,jak kastracja wplynela na jego osobowosc..

Belusia sliczna i te oczy...

Posted

*zaba* zdjęcie Kamelka z chłopcami - pierwsza klasa!

elik kastracja (u dobrego weta) nie jest niczym strasznym, u psa to mały zabieg, bardzo szybko dochodzi do siebie, trzeba tylko plinować, żeby nie dobrał się do szwów
miałam kastrowanego psa (a teraz sterylizowaną sukę), w niczym nie zmieniło to jego charakteru

bo biedak jest taki maczo, że Belunia pomomo sterylki wzbudza w nim myśli o ojcostwie.
zobacz, właśnie nie kastrując psa narażasz go na dyskomfort! A przecież nie pozwolisz mu na "ojcostwo", dość jest niechcianych szczeniat na świecie.
Wykastrowany pies nie jest narażony na wieczne "pokusy", nie ucieknie za suczką z cieczką, nie będzie taki chętny do ewnetualnej konfrontacji z innym samcem itd. Same plusy!
Wiem, że każdy mój następny pies (czy będzie psem czy suką) będzie wykastrowany/wysterylizowany.

Posted

Bo Kamel nie dosc,ze rudy (wredny tym samym) to ma czarne podniebienie (wsciekly) i czarne plamki (a to juz pewnie swiadczy o tym,ze to diabelskie nasienie) hahaha.
Aga co robie zle,ze mi nad zdjeciem to cos wylazi?
A dziewczynka Twoja to taka przy kosci troszeczke :) , ale portret ladny i sypia tez w dziwnych pozach :D

Posted

nooo moja dziewczynka to jest dziewucha raczej :evil_lol:
trochę jest grubasek... ja ja próbowałam odchudzać, ale ona taka niereformowalna :stupid: tylko by żarła i żarła :p

A co do zdjęć, to chyba jesli wklejasz ten link z fotosika to juz nie musisz wciskać tego zółtego obrazka powyzej postu.

Posted

*zaba* napisał(a):
elik,niestety nie wiem jaki byl Kamel przed kastracja......Tak wiec nie wiem,jak kastracja wplynela na jego osobowosc..

Szkoda :cool3:

*zaba* napisał(a):
...Belusia sliczna i te oczy...

To właśnie jej oczy tak mnie ujęły i spowodowały, że teraz leży obok mnie i co chwilę trąca mnie noskiem, żeby się przypomnieć i upomnieć o należną porcję pieszczot :lol:

A Kamel jest śliczny, powiedziałabym podobny do Belusi :evil_lol:

Posted

Kam napisał(a):
elik... zobacz, właśnie nie kastrując psa narażasz go na dyskomfort! A przecież nie pozwolisz mu na "ojcostwo", dość jest niechcianych szczeniat na świecie...

Masz rację, nie chcę do tego dopuścić, dlatego myślę o kastracji. Boję się tylko, że zmieni to jego osobowość, czego z kolei nie chciałabym. Jest kochany.

Posted

To ze po kastracji zmienia sie osobwośc psa to jest mit.
Elik - smiało psa kastruj!
Tak samo jak mitem jest to, że po kastracji/sterylizacji psy tyją. Tyja bo mają mało ruchu albo wiecej jedzą.
Nie zmienia sie tez przeciez psu psychika. Jedynie w okresie cieczek staje sie spokojniejszy, nie jest pobudzony. Psy niewykastrowane bardzo sie mecza wtedy, a jak sie zakocha to juz w ogóle..... ;)
Tak jak pisała Kam - u dobrego weterynarza kastracja to zabieg czysto techniczny, zabieg - nie operacja. Trwa z 10 minut, równiez rekonwalescencja potem niedługa... Pod warunkiem ze pies nie dobiera sie do szwów.
U nas psy w schronisku z reguły na drugi dzien po zabiegu sa juz w pełni sprawne.
Nie ma sie czego bac!

Tylko poprzez kastracje/sterylizacje bedziemy mogli ograniczac populacje bezdomnych zwierząt.... :roll:

Posted

Iza - najlepsze życzenia dla Chłopców z okazji urodzin... :new-bday: :BIG:

troche spóźnione, ale wczoraj sie cały dzien ciotka uczyła :oops:

a Kamelek... cudo :loveu: zdrowo sie odzywia, mądry chłopak :evil_lol:

Posted

A my wiemy,ze jest ktos kto nas oglada,choc nic nie pisze i dlatego wstawiamy kolejne zdjecia:), no i dla cioteczki modliszki tez.
U nas zima byla caly jeden dzien,ale zdazylismy ja uwiecznic.

Co tam jest...

Schowam sie

To moze juz do domku?

Posted

[quote name='*zaba*']A my wiemy,ze jest ktos kto nas oglada,choc nic nie pisze i dlatego wstawiamy kolejne zdjecia:), no i dla cioteczki modliszki tez.
U nas zima byla caly jeden dzien,ale zdazylismy ja uwiecznic.

Co tam jest...

no myslałam ze spadenw z fotela ze śmiechu :evil_lol:
Kamel chyba pomyslał ze jest strusiem :eviltong:
genialne fotki, a Kamel coraz piękniejszy :loveu:

Aaa, Iza dzisiaj Polska - Dania graja w mistrzostwach świata w piłce ręcznej :p na kogo obstawiacie :cool3: ?

Posted

ekhm, ekhm....
ja tez zaglądam, tylko taka raczej milcząca jestem...:roll:

A na tym zdjęciu Kamel (który zapadł mi w pamięc jako KaRmel i nijak mi nie pasuje inaczej ;) ) jest piekny, że aż!

Posted

modliszka84 napisał(a):

Aaa, Iza dzisiaj Polska - Dania graja w mistrzostwach świata w piłce ręcznej :p na kogo obstawiacie :cool3: ?

No wiesz Agnieszka!! Co to za pytanie?? Polska, bialoczerwoni !!
Ciesze sie,ze Kamel (dla jednej cioteczki Karmel:) ) sie podoba.