paszula Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Gosiara napisał(a):A na FB wydarzenie jest? Jest na moim profilu tj kliknęłam "lubię to" a potem udostępniłam. Quote
paszula Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 jojo napisał(a):wrzuce na forum kocie Dzięki jojo. Widzę, że i na FB u siebie udostępniłaś. Może się właściciel odnajdzie, bo teraz to bardziej właściciel zagubiony niż psia. Mam bardzo dobrą wiadomość. Jeśli się właściciel ten stary nie odnajdzie to psiunia ma nowy dom. Czeka na nią nowa pani w Raciborzu. Będzie miała za kompana sędziwego (chyba mieszańca) owczarka niemieckiego. Nowa pani to miłośniczka zwierząt i koleżanka mojej Mamy. Już po rozmowach z Wigą.... rozmowa a raczej test adopcyjny wypadł pozytywnie z tego co wiem. ;) Bardzo się cieszę, bo to nie jest pies podwórkowy i do kojca ale domowa przylepa. A tam jej będzie dobrze. Wiga działa i jest tak wspaniała, że organizuje transport psiuni. Tak się cieszę, że pozytywnie się wszystko układa. :) Dajemy jeszcze szansę staremu właścicielowi ale obawiam się, że być może psiunia padła ofiarą sezonu urlopowego. Ech... Quote
Kora Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 paszula napisał(a):Dzięki jojo. Widzę, że i na FB u siebie udostępniłaś. Może się właściciel odnajdzie, bo teraz to bardziej właściciel zagubiony niż psia. Mam bardzo dobrą wiadomość. Jeśli się właściciel ten stary nie odnajdzie to psiunia ma nowy dom. Czeka na nią nowa pani w Raciborzu. Będzie miała za kompana sędziwego (chyba mieszańca) owczarka niemieckiego. Nowa pani to miłośniczka zwierząt i koleżanka mojej Mamy. Już po rozmowach z Wigą.... rozmowa a raczej test adopcyjny wypadł pozytywnie z tego co wiem. ;) Bardzo się cieszę, bo to nie jest pies podwórkowy i do kojca ale domowa przylepa. A tam jej będzie dobrze. Wiga działa i jest tak wspaniała, że organizuje transport psiuni. Tak się cieszę, że pozytywnie się wszystko układa. :) Dajemy jeszcze szansę staremu właścicielowi ale obawiam się, że być może psiunia padła ofiarą sezonu urlopowego. Ech... Paszula, widze ze juz wybralas dom dla suni, szkoda bo Ola obserwuje temat i jest nia zachwycona, ale rozumiem "blizsza cialu koszula" ;-) Quote
Nutusia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ale super, że jest "alternatywa". A na dogo dostatek wszelkich piękności - dla każdego starczy :) Quote
megii1 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Czy suczka nie ma na brzuchu pozostałości po niedawnej sterylce? Quote
obraczus87 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ciesze sie, że sunia jakby coś ma praktycznie domek. :) jakby było wiecej domkow dla czarnych psiakow to polecamy Kleksa :) http://www.dogomania.pl/threads/213313-Kleks-w-niebezpieczenstwie-przeszkadza-sąsiadowi-dom-na-cito!!!!!!!! Quote
malagos Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 O, to jakby nie patrzeć, będzie dobre zakończenie :) Quote
wiga138 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='Kora']Paszula, widze ze juz wybralas dom dla suni, szkoda bo Ola obserwuje temat i jest nia zachwycona, ale rozumiem "blizsza cialu koszula" ;-) Kora, Sprawa adopcji nie jest jeszcze przesądzona !!!! Mamy jeszcze jedną chętną ( dom z ogrodem Chotomów ), więc jak widzisz cały czas szukamy i zastanawiamy się co bedzie dla suni najlepsze. Daj info o Oli , która taż jest zainteresowana sunią. Mamy b. mało czasu ( do jutra rano ) i na dziś jest to jedyna, pewna informacja Quote
Nutusia Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 megii1 napisał(a):Czy suczka nie ma na brzuchu pozostałości po niedawnej sterylce? Nie umknęło Wam to pytanie? Co prawda nie wiem dlaczego Megii o to pyta, ale może być ważne... Quote
wiga138 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Nutusia napisał(a):Nie umknęło Wam to pytanie? Co prawda nie wiem dlaczego Megii o to pyta, ale może być ważne... Sprawdzałam - nie ma Quote
Gosiara Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Trzymam kciuki za domek!Czyli kasować ogłoszenia(jako znaleziona)? Quote
Nutusia Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Chyba jeszcze nie kasuj. Może jednak właściciel się znajdzie. Normalnie "kwarantanna" to 14 dni. Uważam, że nowy domek Suni powinien mieć świadomość, że jeśli w ciągu owych 14 dni odnalazłby się właściciel i chciałby odebrać psiaka, powinien mieć do tego prawo... Quote
wiga138 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 nowy domek napewno o tym będzie wiedział. Problem nasz to Czas a raczej jego brak. Sunia przebywa na terenie naszej firmy i jest pod opieka fajnego ochroniarza. Ale jutro rano przychodzi taki co " ma uczulenie " na zwierzęta..... Decyzję musimy więc podjąc szybko - CO DALEJ ! Kora, proszę odezwij sie do mnie . Co z Olą ? Wysyłam Ci na pw mój nr tel :) Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 :) ależ nasza psiunia ma wzięcie. Młoda, szczupła, ładna bez obciążeń... kto by takiej nie chciał!! ;) :D Szkoda, że nie wszystkie psiaki takie szczęście mają. Kora tak jak napisała wiga. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęto, bo przede wszystkim psiunia jest dalej u nas. Dopóki nie trafiła do nowego właściciela casting trwa. ;) Dla mnie osobiście najważniejsze jest to gdzie otrzyma najwięcej miłości a skoro można przebierać we właścicielach to wypatrujemy gdzie tej miłości najwięcej. Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 megii1 napisał(a):Czy suczka nie ma na brzuchu pozostałości po niedawnej sterylce? Nutusia napisał(a):Nie umknęło Wam to pytanie? Co prawda nie wiem dlaczego Megii o to pyta, ale może być ważne... Ona za młoda na sterylkę raczej. Wczoraj dostałam maila w tej sprawie. Ta suczka - meiszaniec labradora ze szramą na brzuchu po sterylce miała około 6 lat. A nasza to młodziak. Quote
wiga138 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 paszula napisał(a):Ona za młoda na sterylkę raczej. Wczoraj dostałam maila w tej sprawie. Ta suczka - meiszaniec labradora ze szramą na brzuchu po sterylce miała około 6 lat. A nasza to młodziak. nie jest za młoda ! Sterylkę powinno się robić PO PIERWSZEJ cieczce :) Moje suczki były sterylizowane kiedy miały 9 miesiecy Quote
megii1 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Pytam się dlatego bo mieliśmy na bdt czarną młodą labkowatą sunie jakieś 1,5 miesiąca temu. U nas była też wysterylizowana. Jej docelowy dom był kilometr od nas i ciągle od nich uciekała do naszych psów i do nas. W końcu ludzie zabrali ją do drugiego domu pod Mińskiem Mazowieckim i ucieczki się skończyły. Teraz nie mogę się do nich dodzwonić (może z powodu wakacji) a sunia jest bardzo podobna. A co to za 6 - letnia ze szramą po sterylce? Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 wiga138 napisał(a):nie jest za młoda ! Sterylkę powinno się robić PO PIERWSZEJ cieczce :) Moje suczki były sterylizowane kiedy miały 9 miesiecy Z tego co wiem duże psy później dojrzewają. MOja miała koło roku. Jej siostra rok i 3 miesiące. W sumie to ciężko określić jej wiek. Pewnie weterynarz zrobiłby to fachowo. Na moje oko roku nie ma. Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 [quote name='megii1']A co to za 6 - letnia ze szramą po sterylce? Podobno taka psia komuś zaginęła. http://warszawa.olx.pl/zginela-labradorka-iid-219022621 Ta na pewno nie jest po sterylce. Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 W związku z problemami organizacyjnymi dzisiaj musiałyśmy podjąć decyzję. Wiga właśnie pojechała z psiunią do Raciborza. Bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie. Kolejny pozytywnie zakończony wątek!!!!! Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Nutusia napisał(a):Oby już na ZAWSZE! Tu nie mam wątpliwości. Będzie tam na zawsze! :) Quote
Gosiara Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Właśnie rozmawiałam z wiga są w drodze mają 8 godzin jazdy,sunia jest bardzo grzeczna w podróży,liże po rękach:) Quote
paszula Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Ja właśnie mmska z jej tj psiuni pięknym pyszczkiem dostałam. :) Straszne korki niestety na trasie Katowice - Warszawa. Oby nie jechali za długo!! Quote
Gosiara Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 P.Witek ma wprawę w wożeniu psiaków na śląsk:D Quote
Recommended Posts